Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як робити медову настоянку?


Опубликованно 22.11.2018 09:30

Як робити медову настоянку?

Що зігріє в зимову холоднечу, усуває нежить і першіння в горлі, якщо починається застуда? Звичайно ж, настоянка на меді, приготовлений власноруч! Домашні напої подібного роду не тільки приємні на смак, але і приносять неоціненну користь організму. З-за своїх антисептичних якостей, основний продукт бджільництва рятує від інфекцій, а розведений спирт (а також горілка або самогон – в залежності від того, що будемо брати за основу) посилює ефект. Пропонуємо кілька кращих рецептів настоянки на меду. Всі напої готуються класичним методом настоювання.

Основа – це важливо

Якість настоянки на меду в домашніх умовах в першу чергу залежить від алкогольної складової. Її можна вибирати з трьох позицій: Магазинна горілка, але тільки гарна, від перевірених виробників. Спирт харчовий або медичний, розведений водою до потрібного відсотка. Причому розбавлення – це окрема історія. Потрібно лити спирт у воду, а не навпаки – щоб не викликати помутніння і розігріву кінцевого продукту. А воду використовувати або бутильовану, м'яку, або дистильовану. Коньяк з недорогих варіантів. Правда, за смак одержаної настоянки на меду неможливо поручитися – смакові відтінки коньяку можуть відчуватися і в її букеті.

Що стосується застосування самогону, то це рішення дещо сумнівно. Навіть якщо він добре очищений, сивушні масла та інші сторонні включення роблять самогон малопридатним для виготовлення лікувальних напоїв. Медовий компонент

Бажано в домашню настоянку на меду вводити продукт з липи, квіткового розмаїття або гречки, причому свіжий. Але цілком зійде і зацукрований мед. Досвідчені «настоятелі» щосили користуються цією хитрістю, скуповуючи торішню продукцію, яка значно дешевше. Єдина умова – мед не нагрівати, щоб він не втратив свої корисні якості.

Колір отриманого продукту буде визначатися застосованим медовим компонентом. А термін придатності напою – до трьох років. Настоянка «Гіркий мед»

В принципі, це перцівка власноручного приготування. Стимулює апетит, холоду непогано зігріває організм. Традиційно подається до смаженої картоплі та гарячого м'яса. На початку простудних захворювань застосовується для їх лікування.

Для приготування потрібен літр горілки, три повні ложки меду, пара стручків пекучого перцю з червоних сортів. Для пікантності має сенс ввести гвоздику і перець-горошок.

У вимитих і підсушених стручках роблять розрізи уздовж. Насіння не видаляють. Всі перераховані компоненти складають в скляну тару і заливають горілкою. Ємність закривають кришкою, старанно струшують і прибирають в темряву і прохолоду на тиждень. Щодня настойку «Гіркий мед» треба струшувати. Після витримування її проціджують крізь марлю. Якщо продукт мутноват, рекомендується фільтрація з використанням вати.

Алтайка на травах

Настоянка користується попитом у північних зонах країни, володіє приємним запахом і м'яким смаком. У список компонентів, що входять спиртова основа (півлітра), 1,5 ложки меду, по чайній ложечці сушеного чебрецю, меліси і кори дуба. Коріандр в насінні і зубрівка беруться в половинному обсязі – 0,5 ложечки.

Всі інгредієнти збирають в банку, її кілька разів струшують і залишають для настоювання на дві-три тижні. Температурний режим – кімнатний, світловий – затемнення. Струшування проводиться кожні 3-4 дні. Перед зціджуванням банку потрібно на 2-3 доби перенести в прохолодне приміщення. Настоянка на меду: рецепт з імбиром

Напій, який вважається по-справжньому чоловічим. Післясмак довгий. Настоянка усуває надривний кашель, допомагає травленню. З-за пекучості рекомендується вживати «ліки» не на голодний шлунок.

50-грамовий (з розрахунку на 0,7 літра спиртової складової) шматочок свіжого імбиру натирають на середній тертці. У банку його відправляють разом зі 100 грамами меду. В принципі, на цьому перелік обов'язкових інгредієнтів закінчений. Однак для смакової елегантності можна ще додати невеликий стручок чилі і штук десять ялівцевих ягід. Настоюватися напій буде в темряві 14 діб. Періодично (не рідше, ніж раз в три дні) банку струшують. Отцеживание ведеться з застосуванням ватно-марлевого фільтра. Мед + лимон + часник

Якщо ви думаєте, як зробити настоянку з меду, можна скористатися цим популярним рецептом. Від лимона в поєднанні з медом спиртової аромат практично повністю йде, а часник надає напою яскраво виражений смак і гостроту. Народні лікарі рекомендують такий засіб для очищення судин.

Середнього розміру лимон добре миють (тепла вода) і протирають насухо. Цитрус ріжуть на не дуже дрібні часточки прямо разом зі шкіркою. З нього віджимають сік, а м'якоть зі шкіркою досить дрібно нарізають. Три часникового зубчики рубають шматочками і змішують з макухою лимона. Можна придушити, але тоді часниковий смак буде превалювати. Меду потрібна повна ложка. Літр горілки (самогонки, розведеного спирту) з'єднують з медом і збовтують до однорідності. Потім вливають суміш в банку з лимоном і медом.

Первинне приготування настоянки на меду ведеться день або два, без світла і охолодження. Після цього її можна вживати, але інгредієнти при цьому з рідини не видаляються. Так що смак напою з кожним днем буде іншим, більш яскравим і насиченим. Лікувальна настоянка

Для неї підходять тільки якісна горілка і правильно розведений спирт. Самогон допускається до застосування тільки ідеально очищений і тільки в самому крайньому випадку.

Спиртового компонента потрібно півлітра. Дуже багато потрібно і меду – цілих півкілограма. Ще знадобляться листя алое, штуки дві або три, в залежності від їх величини. Причому зрізати їх треба з рослини, яким не менше трьох років. Мало того, придатні виключно нижні листки, в них міститься потрібну кількість діючої речовини.

Процес приготування цілющої настоянки на меду досить тривалий. Спочатку листя старанно миють, ретельно витирають, обертають папером і прибирають в морозильну камеру на тиждень. Такий крок необхідний для розм'якшення сировини.

Розморожувати листя потрібно поступово, природним шляхом. Потім їх ще раз сушать і дрібно ріжуть. Нарізку складають у банку, туди ж вливають мед і горілка. Після перемішування шийку посудини обв'язують марлею. Кришкою закривати не можна, настоянка повинна «дихати». Вистоюватися вона буде всього три дні, в прохолоді і темряві. Потім ліки проціджують, віджимають рідина з листя.

Настоянка відмінно допомагає при простудних захворюваннях. Зберігати її слід в банку з притертою кришкою, а приймати – по великій ложці тричі на добу до їди. Зазвичай достатньо триденного курсу лікування. Цікавий варіант

Ми розглянули безліч способів, як приготувати настоянку з меду з різними додатковими компонентами. А от соки в їх список не входили. Між тим, на їх основі можна приготувати чудовий загальнозміцнювальний склад, який може також стати в нагоді в комплексі противоангинной терапії.

Нам потрібні морквяний і буряковий соки в обсязі повної склянки, лимонного і журавлинного потрібно наполовину менше, по 0,5 склянки. До них домішують склянку рідкого меду; краще брати липовий або травневий. Закріплює і стабілізуючим інгредієнтом буде чистий медичний спирт, якого вливають 100 мілілітрів. Після розмішування ємність з настойкою поміщають в прохолоду на п'ять днів. Єдине ускладнення полягає у необхідності збовтування напою кожні кілька годин, не менше п'яти разів на добу. Головний секрет цієї настоянки криється в тому, що соки потрібні фреші. Магазинні варіанти лікувального ефекту не дадуть. Втім, навряд чи ви на полицях супермаркетів знайдете чистий буряковий сік.

В терапевтичних цілях засіб приймається тричі на день, обов'язково перед тим, як сісти за стіл, на протязі двох місяців. Дозування Для дорослих – столова ложка, для дітей старше п'яти років – чайна.

І пам'ятайте, що самолікування, навіть виключно природними засобами, може завдати шкоди організму. Перед тим як зайнятися ним, варто порадитися з лікарем. Якщо він буде проти, настоянки можна вживати просто для підняття настрою в свята. Автор: Курлатом Вадим Йосипович 24 Вересня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як робити медову настоянку?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.