Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як приготувати смачний лимонний сироп в домашніх умовах


Опубликованно 13.11.2018 00:40

Як приготувати смачний лимонний сироп в домашніх умовах

Лимонний сироп користується широкою популярністю у кулінарів, так як служить відмінною просоченням для різної випічки, у тому числі повітряних і ароматних бісквітів. Однак, як і десерт, сироп потрібно вміти правильно готувати, щоб не зіпсувати продукт, а, навпаки, надати йому особливу родзинку.

Кращі рецепти лимонних сиропів зібрані в цій статті. Крім того, тут описані інші способи застосування цих ласощів, про які багато хто навіть не здогадуються.

Особливості приготування

Перед тим як братися за рецепт лимонного сиропу, слід запам'ятати кілька простих тез.

Найважливішу роль в приготуванні цього сиропу грає саме цедра фрукта. Багато хто помилково позбавляються від неї, використовуючи виключно лимон, але такий метод готування є в корені неправильним.

Лимонна цедра надає готовому сиропу необхідну консистенцію. Крім того, саме від неї залежить те, наскільки насиченим в результаті у готового продукту буде аромат. Традиційна рецептура

Традиційний лимонний сироп, рецепт якого користується величезним попитом у любителів випічки, готується з додаванням "секретного інгредієнта - коньяку. Щоб приготувати відмінну просочення для пирога, будуть потрібні: коньяк; лимон; вода; цукор.

Лимон розрізати навпіл, з однієї половини видавити весь сік. У каструлі з'єднати 250 мл води і 3 ст. ложки цукру. Довести рідину до кипіння і варити ще 3-5 хвилин.

У гарячий сироп додати лимонний сік і дрібно натерту цедру. При бажанні 2 столових ложки коньяку. Це додасть пирога особливий пікантний присмак, який надовго запам'ятається мешканцям.

Цукрово-лимонний сироп

Цей рецепт сиропу - справжня знахідка для барменів, які використовують такі добавки для приготування різних напоїв. Щоб зробити цукрово-лимонний сироп, потрібні такі продукти: лимони - 300 грам; цукровий сироп - 1 літр.

З лимонів потрібно видалити гірку білу шкірку, цедру залишити і дрібно нарізати соломкою. Цукровий сироп прогріти до 100 градусів, залити їм лимонну цедру. отриману суміш ретельно розмішати і дати їй настоятися протягом 48 годин.

Після того, як сироп настоїться, процідити його через дрібне сито. До отриманої рідини додати лимонний сік і ще раз добре розмішати.

Варто відзначити, що цукровий сироп можна також приготувати самостійно. Для це потрібно розчинити у воді необхідну кількість цукру, довести до кипіння і дати отриманої суміші трохи охолонути. Спеціальна заготівля на зиму

Для приготування лимонного сиропу на зиму потрібні літр лимонного соку і 650 грам цукру. Свіжовичавлений сік необхідно процідити, вилити в каструлю. Додати цукровий пісок, поставити на вогонь і довести рідину до кипіння.

Кип'ятити сироп необхідно близько 15-20 хвилин, при цьому регулярно помішуючи. Поки суміш ще буде гарячою, її потрібно розлити по пляшках. Коли сироп охолоне, його можна буде закривати.

Бісквіт з наповнювачем

Найчастіше лимонний сироп використовується як для просочення бісквіта, що не дивно, враховуючи те, яким смачним і соковитим виходить такий пиріг. Зробити коржі на бісквіт досить просто, однак слід дотримуватися кількох важливих правил, без яких страва може не вийти: білки і жовтки потрібно збивати окремо, яйця попередньо охолодити; класти соду або розпушувач в бісквітне тісто не потрібно; білки потрібно збивати до стану щільної піни, інакше пиріг може не піднятися; борошно для тіста рекомендується збагатити киснем - кілька разів просіяти через сито.

В іншому рецепт бісквітного пирога досить простий. В окремих ємкостях необхідно збити білки з цукром (105 м) і жовтки з цукром (105 грам) і ваніліном. Третину білків додати до жовтків, акуратно перемішуючи суміш ложкою. На поверхню просіяти 130 грам борошна, ретельно перемішати. Потім перекласти отриману масу до решти білків, ще раз розмішати.

Тісто вилити у змащену маслом форму. Краще всього, якщо її діаметр не буде перевищувати 26 див. Так бісквіт вийде високим і повітряним. Прекрасно підійде для пирогів і тортів. Примітно, що в формочці потрібно змащувати тільки дно, адже "мокрі" стінки не дадуть бісквіту піднятися, він просто буде сповзати з ним назад. Відправити тісто на 40 хвилин у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

Отриманий бісквіт розрізати на дві або три частини, їх просочити сиропом. Соковитий і ароматний десерт до чаю готовий! Автор: Сергій Північний 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як приготувати смачний лимонний сироп в домашніх умовах


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.