Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Стейк зі свинини на грилі: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Опубликованно 13.11.2018 00:35

Стейк зі свинини на грилі: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування

Стейк – національне блюдо американської кухні, користується особливою популярністю у більшої частини чоловічого населення планети. Воно являє собою товстий шматок м'яса різного ступеня прожарки. У сьогоднішній публікації будуть детально розглянуті найбільш цікаві і прості рецепти стейк зі свинини на грилі. Загальні рекомендації

Для приготування таких страв бажано використовувати свіже м'ясо, не піддавалося зберігання в морозилці. Краще всього для цих цілей підходить реберна, філейна, шийна або поперекова частина туші, відокремлена від кісток і жил. Вибраний шматок нарізають поперек волокон так, щоб товщина отриманих пластів становила близько двох сантиметрів. Якщо зробити їх більш тонкими, то замість соковитих стейків у вас вийде пересушена м'ясо.

Підготовлені і промиті заготовки обов'язково потрібно висушити паперовим рушником. Потім їх натирають спеціями або витримують у маринаді, створеному на основі кефіру, оливкової олії, кетчупу, соєвого соусу, вина, меду, гірчиці, майонезу, оцту, апельсинового або лимонного соку. Обсмажують оброблені стейки з свинини на грилі протягом декількох хвилин з кожного боку. При цьому важливо враховувати, що даний вид м'яса не готують з кров'ю, оскільки в ньому можуть бути гельмінти. Подають підрум'янені шматки зі свіжими овочами або будь-яким підходящим соусом. З кетчупом

Це смачне і дуже ароматне блюдо оцінять любителі в міру гострого, добре прожареного, і разом з тим, соковитого м'яса. Для його приготування вам буде потрібно: Сирі свинячі стейки. ? Ст. л. кетчупу. ? Ст. л. винного оцту. 2 ст. л. олії. 2 ст. л. соєвого соусу. ? Ч. л. гірчичного порошку. ? Ч. л. сушеного часнику. Сіль і суміш перців (за смаком).

Крок перший: вимиті стейки ретельно обтирають паперовими рушниками, щоб на них не залишилося вологи.

Крок другий: оброблені таким способом шматки натирають маринадом, зробленим з солі, перцю, сушеного часнику, гірчичного порошку, олії, винного оцту і кетчупу.

Крок третій: години через два їх відправляють на теплову обробку. Готують стейки з свинини на сковороді-гриль 2-4 хвилини з кожного боку. З гірчицею і яблуком

Це апетитну рум'яну м'ясо має легкий фруктовий аромат і приємний, в міру гострий смак. Щоб подати його до вечері, вам потрібно: 2 свинячих стейка (на кістці). 1 яблуко. 2 ч. л. зернистої гірчиці. Сіль і перець (за смаком). Зелень, помідори і редиска (для подачі).

Крок перший: Вимите і почищене яблуко обробляють з допомогою великої терки. Отриману масу з'єднують з гірчицею, перцем і сіллю.

Крок другий: Промиті і обсушені стейки обмащують цим маринадом, накривають харчовим поліетиленом і відправляють в холодильник.

Крок третій: Не раніше ніж через вісім годин їх обтрушують від залишків яблука і гірчиці, а потім піддають тепловій обробці. Готують стейки з свинини на грилі по кілька хвилин з кожної зі сторін. Подають їх з зеленню, часточками помідорів і редискою. З імбиром і чилі

Цей цікавий варіант напевно виявиться в особистому скарбничці любителів гострої їжі. Особливу пікантність такого м'яса надає незвичайна комбінація імбиру і пекучого перцю, доповнена духмяними спеціями і декількома допоміжними компонентами. Перед тим, як приготувати стейки з свинини на грилі, обов'язково переконайтеся, що у вас під рукою знайдеться все необхідне. В даному випадку вам потрібно: 4 шматка м'яса вагою по 150 р. 2 ч. л. тростинного цукру. 3 ст. л. лимонного соку. 2 ст. л. соєвого соусу. 1 імбирний корінь. 2 стручки чилі. 3 зубці часнику. 1 цибулина. Сіль і суміш спецій (2 бутона гвоздики, ? ст. л. чебрецю, щіпка кориці і 1/8 ч. л. меленого мускату).

Отже, крок перший: вимиту і почищену цибулину нарізають дрібними кубиками, а потім з'єднують з тиском часником, імбирним коренем і часточками чилі. Все це доповнюють соєвим соусом, соком лимона, сіллю, цукром і спеціями.

Крок другий: отриманий маринад наносять на промите і обсушенное м'ясо і витримують на холоді не менше чотирьох годин.

Крок третій: Готують стейки на грилі протягом 12 хвилин, не забуваючи періодично перевертати. Подають їх з запеченою картоплею і будь-яким соусом. З чебрецем і лимонним соком

Тим, хто любить шашлики, але не може дозволити собі поїздку на природу, можна порадити звернути увагу на розглянутий нижче рецепт. Стейк зі свинини на сковороді-гриль виходить дуже апетитним і рум'яним. А по смаку він анітрохи не гірше м'яса, приготованого на багатті. Щоб підсмажити його, не виходячи з дому, вам знадобиться: 1 кг свинини (без кісток). Лимонний сік. Чебрець. Сіль і спеції.

Вимите і насухо обтертое м'ясо нарізають порціонними шматками. Кожен з них змащують маринадом, зробленим з свіжовичавленого соку лимона, солі, спецій і чебрецю.

Хвилин через 30 стейки відправляють на розпечену сковороду-гриль і обсмажують по кілька хвилин з обох сторін. З розмарином і лавандою

Цей варіант напевно сподобається тим, хто любить доповнювати їжу пікантними травами. Щоб посмажити запашні стейки з свинини на грилі, вам потрібно: ? Склянки оливкової олії. ? Ч. л. морської солі. ? Ч. л. чорного перцю. 3 гілочки сушеного розмарину. 4 сирих свинячих стейка. 4 гілочки сухої лаванди. Лимонна цедра.

Крок перший - перш за все, потрібно зайнятися маслом. Його доповнюють травами і спеціями, доводять до кипіння і хвилин через п'ять прибирають з плити.

Крок другий: в остигле масло додають сіль і лимонну цедру. Туди ж занурюють вимиті шматки м'яса і залишають їх на 20 хвилин.

Крок третій: по завершенню зазначеного часу, мариновані таким чином стейки обсмажують на розпеченій сковороді-гриль і подають на стіл. З гранатовим соусом

Це ароматне і в міру гостре блюдо стане відмінним вечерею і для великих, і для маленьких їдців. Воно вдало поєднується з багатьма гарнірами і допоможе урізноманітнити звичне меню. Щоб приготувати стейк зі свинини на грилі, фото якого не здатне передати всіх його смакових якостей, вам знадобиться: 600 г охолодженої м'ясної вирізки. 2 ст. л. гранатового соусу. 1 ст. л. гірчиці в зернах. 2 ст. л. соєвого соусу. Сіль і суміш перців.

Промите і обтертое м'ясо нарізають порціонними шматками. Кожен з них солять, перчать і змащують сумішшю зернистої гірчиці, соєвого і гранатового соусів.

Години через два промариновавшиеся стейки обсмажують на грилі, стежачи, щоб вони не згоріли і не пересушились. Подають їх з будь-яким овочевим гарніром або гострим соусом власного виробництва. З бальзамічним оцтом

Це один з найпростіших варіантів того, як замаринувати стейки з свинини для гриля. Щоб зробити таке м'ясо, вам потрібно: 1,6 кг м'ясної вирізки. 1 велика цибулина. 2 ст. л. бальзамічного оцту. Морська сіль і рожевий перець.

Вимите і просушену м'ясо нарізають поперек волокон. Отримані шматки проколюють виделкою, а потім натирають сумішшю солі, червоного перцю і бальзамічного оцту. Все це укладають в контейнер, доповнюють дрібно нарубаним цибулею і ненадовго прибирають в сторону.

Через якийсь час, промариновані стейки відправляють на решітку і обсмажують на грилі. Кращим доповненням до даного страві буде салат зі свіжих сезонних овочів і шматок м'якого хліба. З кмином і винним оцтом

Це соковите і м'яке смажене м'ясо здатне прикрасити собою маленьке сімейне застілля. Воно виходить дуже запашним і практично не гострим, а значить, їм можна нагодувати не тільки старших, але і підростаючих домочадців. Для його приготування вам буде потрібно: 650 г охолодженого ошийка. 550 г цибулі. 10 г насіння гірчиці. 10 г кмину. 20 мл олії. 20 мл винного оцту. 3 лаврових листа. 1 головка часнику. Сіль, чебрець і перець.

Починати процес потрібно з приготування маринаду для стейків з свинини на грилі. Для цього в глибокій ємності з'єднують цибульні півкільця, роздавлений часник і товчені спеції. Все це доповнюють рослинним маслом і оцтом, а потім перетирають руками.

Отриманою сумішшю помазують промитий і нарізаний ошийок. Через кілька годин м'ясо обтирають від маринаду, збризкують рафінованим маслом і підрум'янюють її на розпеченій сковороді-гриль. З кефіром

Використовуючи цю технологію, можна отримати дуже соковиті і неймовірно ніжні стейки. Кефірний маринад надає їм особливу м'якість, не змінюючи природний смак, і додаючи кислинку. Щоб посмажити до обіду такі шматки м'яса, вам потрібно: 1 кг охолодженого свинячого ошийка. 700 мл кефіру будь-якої жирності. Сіль і суміш перців.

Крок перший: вимите м'ясо зачищають від плівок, обтирають паперовими серветками і нарізають поперек волокон.

Крок другий: оброблені таким способом шматки кладуть у миску з кефіром і ненадовго прибирають в сторону.

Крок третій: через кілька годин їх натирають сіллю і перцем, а потім піддають температурного впливу. Готують стейки з свинини на грилі, не забуваючи періодично перевертати, щоб вони не згоріли. З медом

Це ніжне і м'яке м'ясо приведе в захват навіть найприскіпливіших їдців. Воно має дуже цікавий смак і ледь відчутний цитрусово-медовий аромат. Для його приготування вам знадобиться: 2 охолоджених свинячих стейка. 15 мл рідкого світлого меду. 15 мл соку лимона. 15 мл олії оливи. 5 г подрібненої лимонної цедри. 1 зубець часнику. Сіль і перемелений перець (за смаком).

Натуральний незасахаренный мед з'єднують з оливковою олією, товченим часником, тертої лимонної цедрою і цитрусовим соком. Все це підсолюють, перчать і перемішують.

Попередньо вимиті і обсушені стейки натирають отриманим маринадом, прикривають харчовим поліетиленом і поміщають на полицю холодильника.

Години через два размягчившееся і ароматизоване м'ясо виймають з миски і відправляють на теплову обробку. Обсмажують його на розпеченому грилі по кілька хвилин з кожного боку. При цьому вкрай важливо стежити, щоб стейки не згоріли і не пересушились. Подають їх з будь-яким овочевим салатом або гострим соусом власного виготовлення. Тим, хто любить м'ясо погостріше, можна порадити доповнити маринад невеликою кількістю табаско. Але в такому разі його не можна буде пропонувати маленьким діткам. Автор: Роман Карпець 28 Липня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Стейк зі свинини на грилі: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.