Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як приготовитить перловку з куркою в духовці


Опубликованно 11.11.2018 17:25

Як приготовитить перловку з куркою в духовці

Перловка являє собою не тільки доступну за ціною крупу, але і справжнє джерело вітамінів і мінералів. Незважаючи на те що в давнину вона іменувалася "рисом для мужиків", все одно залишалася стравою для царів. До речі, на царський стіл крупа потрапляла лише після того, як 12 годин була замочена у воді, годину відварити в жирному молоці і 2 години томлена в російської печі, заправлена вершками.

У часи війни перловка входила в солдатський раціон, але вважалася крупою жорсткою і несмачною. У той час ніхто не готував її за традиційним царського рецептом, не наполягав, не морив. Але якщо приготувати перловку з куркою в духовці правильно, з класичного російського рецептом для печі, то можна насправді відчути себе царем чи царицею, скуштувавши страву. Перелік необхідних інгредієнтів

Для приготування вам знадобиться: 260 г перловки; 250 мл води; 6 штук курячих гомілок; сіль; щіпка меленого перцю; 80 г сала.

Інгредіентний склад простий, але це не скасовує чудового смаку страви.

Щоб приготувати маринад, візьміть: дві столові ложки негострої аджики; пару зубчиків часнику; дві великі головки ріпчастої цибулі; мелений чорний перець; 4 ложки майонезу. Рецепт перловки з куркою в духовці

Сучасна господиня нітрохи не гірше царських кухарів, тому точно знає, що перловку перед приготуванням слід замочити на 3-4 години, заливши холодною водою. Після цього ставимо каструлю з крупою на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо газ і варимо 15 хвилин. Додаємо дрібку солі, за смаком насипаємо мелений чорний перець, накриваємо посуд кришкою, закутуємо в рушник і залишаємо в такому стані до ранку.

На наступний день готуємо перловку з куркою в духовці. Для початку, вимиємо і підсушити курячі гомілки. З'єднаємо в окремій ємності всі інгредієнти для маринаду. Часник і цибулю дуже дрібно подрібнюємо за допомогою ножа.

Замаринуем курку на пару годин. Розпарену за ніч перлову крупу розкладаємо по горщикам. Туди ж додаємо курку. Заливаємо окропом. Вода повинна бути врівень з крупою. Додаємо в горщик дрібно порізані кубики сала. Наливаємо кілька столових ложок маринаду, в якому ще недавно було м'ясо.

Готується перловка з куркою в горщику в духовці при температурі 200 °С. Час — 50 хвилин. Після того як «царська каша буде готова, закутуємо її і залишаємо нудитися на годину. Подаємо страву з великою кількістю зелені, свіжими овочами та домашньою сметаною. Особливості приготування перловки

Існує кілька основних правил приготування цієї крупи. Знання оних дозволить молодої і недосвідченої господині правильно приготувати перловку з куркою в духовці, з тушонкою - на сковорідці, кашу з овочами - в мультиварці і так далі.

Даний вид крупи вимагає попереднього замочування. Для перловки ідеально - 9-12 годин. Перед замочуванням рекомендується крупу перебрати, видаливши темні частинки. Коли крупа вбере практично всю рідину, вона готова до варіння.

Під час приготування на вогні рекомендується стежити за об'ємом рідини, не допускаючи пригорання каші. А під час приготування перловки з куркою в духовці цього не потрібно.

Крупа вариться досить довго, не любить поспіху. Як тільки гарнір набуває сіруватий відтінок, можна додати до нього вершкове масло, перемішати і вимкнути вогонь. Супутні інгредієнти

Перлова каша виходить дуже смачною не тільки в поєднанні з курячим м'ясом. Крім курки в горщик можна покласти також гриби. Краще, якщо це будуть лісові гриби, які славляться більш насиченим і яскравим ароматом. Можна взяти і звичайні магазинні печериці, якщо немає можливості відправитися в найближчий ліс на тихе полювання.

Якщо говорити про м'ясо, то для приготування в горщиках відмінно підійде качка, баранина, ніжна яловичина і класичний варіант — свинина. Якщо необхідно приготувати дієтичний, пісний і низькокалорійний варіант перловки, то радимо замість м'яса покласти овочі. Наприклад, з перловою крупою прекрасно буде поєднуватися кабачок, солодкий болгарський перець, баклажани. Автор: Ольга Ermolaeva 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як приготовитить перловку з куркою в духовці


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.