Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Кус-кус в мультиварці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Опубликованно 09.11.2018 06:45

Кус-кус в мультиварці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування

Як приготувати в мультиварці кус-кус? Які необхідні для цього компоненти? Ви знайдете у статті відповіді на ці та інші питання. Кус-кус для жителів країн СНД не є самим популярним провіантом. А даремно, адже в цій крупі міститься величезна кількість різних вітамінів і мінералів. Готується вона просто і швидко, тож впорається з нею навіть самий недосвідчений кухар. А приготувати в мультиварці кус-кус означає взагалі життя собі зробити простіше. Деякі цікаві рецепти цієї страви розглянемо нижче. Секрети приготування

Кус-кус, в мультиварці приготований, гарантовано вийде поживним, ароматним і смачним. Важливо знати, які приправи краще всього застосовувати в готуванні це страви, адже кус-кус добре всі запахи в себе вбирає. Найбільш вдалими спеціями для створення апетитного кус-куса вважаються: кардамон; каррі; горіх мускатний; чилі; імбир.

Якщо ви відмовилися їсти часник або цибулю з яких-небудь причин, можете спробувати ще одну чудову приправу – асафетіду. Вона надає кус-кусу особливу пікантність.

Є ще одна невелика таємниця. Щоб прянощі надали яству більше смаку і аромату, перед відправкою в крупу обсмажте їх у киплячому, бажано коров'ячому, олії.

З кус-куса можна готувати і для малюків молочні каші. А якщо таке блюдо додати замість цукру пару ложок меду, то вийде ніжне і солодке кулінарне творіння.

Кус-кус багато кухаря комбінують з м'ясом або різними овочами. У таких випадках вони крупу варять на бульйонах, адже це страві додає ще більш інтенсивний смак. Нехитрий рецепт

Так як сфабрикувати в мультиварці кус-кус? Беремо: дві склянки води; 1 склянку (без гірки) кус-куса; одну ст. л. (з гіркою) масла коров'ячого; спеції і сіль (за смаком). Як готувати?

Цей рецепт кус-куса, в мультиварці приготованого, пропонує виконати такі кроки: Спочатку в чашу мультиварки налийте воду, додайте спеції і сіль. Виберіть програму «На пару», час готування – 3 хвилини. Закрийте кришку і дочекайтеся закипання води. Висипте в окріп склянку кус-куса і гарненько розмішайте. Далі відправте в чашу приладу коров'яче масло і увімкніть програму «Підігрів». Залиште кашу в закритому апараті на 7 хв., після чого готову страву подавайте до столу.

Якщо ви бажаєте слідувати пораді, наведеного вище (з приводу приправ), тоді алгоритм готування трохи трансформується: Спершу відправте в каструлю спеції і масло, виберіть програму «На пару» на 4 хв. Коли масло розплавиться, а приправи дадуть насичений аромат, потрібно влити воду і повторити всі дії, як і в попередньому варіанті готування кус-куса.

Якщо ви не бажаєте додавати в страва приправи, то простіше застосувати перший рецепт, все одно кус-кус вийде досить апетитним. З м'ясом і овочами

Як виготовити в мультиварці кус-кус з овочами і м'ясом? Ця крупа варіння не потребує, так як вона чудово розпарюється в гарячій воді або м'ясному бульйоні. Саме тому кус-кус потрібно додавати в страва тоді, коли інші продукти вже готові.

Що стосується м'яса, ви можете взяти будь-яке філе. З куркою вийде дієтичне страва, а зі свининою – жирне. Також можна використовувати і свинячу корейку, тоді бульйон буде не дуже жирним. За бажанням можна взяти, наприклад, кролика або яловичину.

Якщо під час обжарювання м'яса виділилося багато соку, то можна не додавати воду. Кус-кус з м'ясом подавайте до столу разом з овочевим супом на друге або як самостійну страву на вечерю. Отже, вам потрібно мати: одну моркву; кус-кус – 100 г; 100 мл води; 300 г філе м'ясного; 50 р цибулі ріпчастої; 15 мл олії пісного; прянощі для курки – 0,5 ч. л.; сіль – 0,5 ч. л.

Як в мультиварці готувати кус-кус? Виконайте такі дії: Спершу розморозьте м'ясо. Якщо воно на кісточці, зріжте філейну частину. Овочі очистіть, сполосніть чистою водою. Цибулину поріжте на маленькі кубики. На дисплеї, виберіть режим «Смаження», почекайте, поки розігріється пісне масло. Потім відправте в олія цибулю, смажте 5 хвилин. Подрібніть моркву з допомогою великої терки. Відправте її до цибулі і смажте 3 хвилини. М'ясне філе порізати середніми або великими шматками. Надішліть м'ясо до овочевої піджарки, розмішайте і смажте ще 4 хвилини. Налийте трохи води, додайте сіль і спеції за смаком. Розмішайте вміст лопаткою. Закрийте кришку, увімкніть на 1 годину програму «Гасіння». Якщо ви взяли філе куряче, то 30 хвилин буде достатньо. Відкрийте кришку після сигналу і рівним шаром висипте кус-кус (промивати її водою не потрібно). Перемішайте крупу з овочами і м'ясом, закрийте кришкою і залиште на 15 хвилин в режимі «Підігрів». Перед тим, як розкладати кашу по тарілках, вміст перемішати лопаткою. З овочами

Дієтологи кус-кус відносять до чудо-продуктів, які людському організму дають максимум користі. До речі, цю крупу виробляють з пшениці. Для створення смачного страви візьміть: 4 зубки часнику; два мультистакана кус-куса; кінзу – 20 г; суміш заморожених овочів (кабачок, квасоля, перці солодкі) – 250 г; одну цибулину; олія оливкова – дві ст. л.; одну моркву; пісне масло – 0,5 ч. л.; сіль.

Це страва готуйте так: Вимийте овочі та зелень. Заморожену суміш овочів можете не розморожувати. Покришіть зелень, дрібно поріжте цибулю, моркву – середніми шматочками і часник – великими. Збризніть олією дно чаші мультиварки, обсмажте в ньому цибулю, моркву і часник до м'якості на режимі «Смаження». Додайте овочеву суміш і смажте до готовності. Тепер всипте кус-кус, залийте все окропом так, щоб вода крупу злегка прикрила. Закрийте пристрій та увімкніть режим «Гасіння» на 5 хв. Далі відкрийте кришку, додайте сіль, розмішайте. Кус-кус ввібрав всю воду і збільшився в розмірах. Влийте ще один мультистакан окропу, додайте зелень, розмішайте. Тепер закрийте кришку і залиште страву в режимі «Підігрів» на 5 хвилин. Полийте кус-кус оливковою олією, розмішайте і подавайте до столу.

Якщо ви бажаєте, щоб у страви смак був більш насиченим, використовуйте замість води м'ясний або курячий бульйон. В мультиварці Redmond

Як виготовити апетитний кус-кус в мультиварці «Редмонд»? Вам знадобляться: 200 г кус-куса; 400 мл води; 20 мл оливкової олії; сіль.

Це нехитре і дуже смачна страва готуйте так: Викладіть кус-кус в чашу пристрою, додайте сіль і масло, влийте воду. Закрийте кришку і натисніть кнопку «Підігрів». Час приготування становить 15 хвилин. Тепер натисніть кнопку «Скасування» і розкладайте страва по тарілках.

Приємного апетиту! Автор: Катерина Рижкова 25 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Кус-кус в мультиварці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.