Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Чай з гвоздикою: користь, рецепти


Опубликованно 08.11.2018 10:05

Чай з гвоздикою: користь, рецепти

Гвоздика - ароматна пряність. Вона володіє насиченим, неповторним смаком і цілющими властивостями. При цьому варто ця пряність відносно недорого. Чай з гвоздикою неймовірно корисний для організму. Як його готувати? Ми розповімо в нашій статті. Але для початку розглянемо коротко історію популярності прянощі. Історія

Популярна гвоздика ще з давніх часів. У Стародавньому Єгипті ця рослина цінували звичайні люди. У п'ятнадцятому столітті популярність плодів гвоздики дійшла до європейських держав. Зазначимо, що історія популярності даної прянощі тісно переплетена з масою інтриг, етнічних протистоянь, битвами і навіть торговельними війнами.

Молуккські острови вважаються батьківщиною гвоздики. Заповзятливі громадяни півдня вирішили збагатитися на даній прянощі і монополізували ринок його поставок. Хоча вже через кілька років в торговельну боротьбу включилися голландці, а також французи.

Основні події навколо ринку відбувалися в сімнадцятому-вісімнадцятому століттях. Тоді найбільші країни Європи вступили у війну спецій. Підсумком, звичайно ж, стала загибель самих остров'ян.

Після чого в дев'ятнадцятому столітті на дане рослина звернув пильну увагу султан Занзібару Сейід Сайд. В той період він почав масово висаджувати ця рослина в межах острова. При цьому плоди він активним чином експортував в інші держави. Зараз саме цей острів є світовим лідером з виробництва прянощів. Але більшу конкуренцію йому складають Мадагаскар, Шрі-Ланка, Індонезія. Корисні властивості гвоздики. Як впливає на організм?

В народній медицині часто застосовується чай з гвоздикою і настоянка з цієї рослини. Чому так? Чим корисний чай з гвоздикою? Давайте розберемося в тому, як цей цілющий напій діє на організм людини: усуває діарею, біль у м'язах; знімає фізична перевтома; стимулює роботу кишечника; знімає нервову перевтому; діє як знеболююче при кольках у шлунку.

Також чай з гвоздикою застосовують для лікування отиту і хвороб горла. Зазначимо, що цим напоєм також можна полоскати горло. Є навіть така думка, що чай з гвоздикою і відвари з неї перешкоджають розвитку ракових клітин. Тобто протистоять онкологічних захворювань. Рекомендації заварювання

Є кілька варіантів приготування чаю з імбиром, гвоздикою, корицею. Відрізняються ці напої ароматом, впливом на організм.

Якщо скоро настає пора ГРВІ, то краще підтримати свій організм і зміцнити імунітет. Можна для цих цілей приготувати корисний чай. Імбир, гвоздика, кориця – це основні компоненти цілющого напою. Також потрібно кілька додаткових. Зазначимо, що при сезоні ГРВІ чай з гвоздикою буде корисний. Він зігріває тіло при ознобі. Також напій позбавляє від головного болю і неприємного запаху з рота. Крім цього, чай з гвоздикою позитивно впливає на нервову систему.

Для приготування напою знадобиться: половина однієї палички кориці; півлітра води; 25 грам цукру; дві часточки лимона; три середніх бутона гвоздики; 20 грам чорного чаю (крупнолистого бажано); імбир; 40 мл апельсинового соку.

Спочатку ретельно змішайте наступні компоненти: імбир, корицю і гвоздику. Далі компоненти залийте водою. Поставте на плиту, доведіть до кипіння. Отриманою рідиною залийте заварку чаю. Після того як пройде близько п'яти хвилин, додайте цукор. Потім за бажанням додають апельсиновий сік і часточки лимона. Чай треба пити три-чотири рази на добу.

Чай з гвоздикою, корицею

Для приготування знадобиться: цукор (за бажанням, смаку); 2 бутона гвоздики; паличка кориці; 500 мл води; 20 грам чорного чаю.

Всі компоненти, крім чаю, складіть в каструлю. Залийте водою. Доведіть до кипіння. Потім залийте отриманим складом заварку. Дайте настоятися. Після додайте цукор. Лимонний чай

Ще один варіант смачного чаю, який володіє масою корисних властивостей.

Для приготування знадобиться: 200 мл води; 500 мл окропу; чотири бутона гвоздики (вибирайте побільше); половина столової ложки меду, цукру; ? Склянки лимонного соку; столова ложка чорного чаю.

З цукру з водою приготуйте сироп. Підігрійте його протягом десяти хвилин. Заваріть чай (заварку) у 500 мл окропу. Дайте настоятися близько семи хвилин. Після процідіть заварку. Далі додайте чай у приготований сироп. Тепер же можна додавати і лимонний сік. Подавайте напій в окремих чашках, додаючи в кожну по кілька кружалець лимона і за бутончику гвоздики.

Протипоказання

Ті, хто планує вживати чай з гвоздикою, повинні знати, що такий напій можна вживати у великій кількості. Зазначимо, що і дуже часто не варто його пити, достатньо буде пари чашок в день. Зазначимо, що при гіпертонії і вагітності вкрай небажано збільшувати обсяг, а також частоту споживаного напою. Утриматися від нього варто тим, у кого є хронічні захворювання травного тракту. Автор: Кіра Ифеевская 8 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Чай з гвоздикою: користь, рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.