Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Суп з галушками: рецепт приготування з фото


Опубликованно 29.10.2018 13:10

Суп з галушками: рецепт приготування з фото

Галушки традиційно відносять до страв східноєвропейської кухні. Найчастіше відварені в підсоленій воді шматочки тіста подають до столу окремо з вершковим маслом або сметаною. В українській кухні не менш популярний суп з галушками. Рецепт приготування цієї страви представлений в нашій статті. Нижче будуть запропоновані й інші варіанти названого першого страви: з грибами і фрикадельками. Секрети приготування

Галушки в різних варіаціях можна знайти практично в кожній кухні світу. В Італії їх називають ньоккі, в Чехії – кнедлики, в Білорусії, Польщі, Латвії та інших країнах – галушки. Сьогодні суп зі шматочками тіста подають навіть у ресторанах, хоча спочатку це блюдо позиціонувалося виключно як селянське. Їм можна було дешево і ситно нагодувати всю велику родину. Для калорійності в суп додавалися шкварки, сметана і вершкове масло. З часом рецепт облагородили і вдосконалили. Тепер тісто готують із гречаної та інших видів борошна, а не тільки з пшеничного, а бульйон варять на м'ясі, щоб суп був більш наваристим.

У рецепті приготування супу з галушками є свої секрети: Смакові якості та харчова цінність страви багато в чому залежать від якості бульйону. Його рекомендується варити з курки, індички або телятини. Тісто для галушок не повинно бути надто щільним. Щоб галушки вийшли м'якими і смачними, воно повинно трохи липнути до рук. Якщо додати в тісто дрібно нарізану свіжу петрушку або кріп, галушки вийдуть більш красивими і ароматними. Варити шматочки тіста потрібно дуже швидко. Достатньо, щоб вони спливли на поверхню води після закипання, після чого каструлю з стравою можна знімати з вогню. Інгредієнти для страви

Для приготування м'ясного бульйону знадобляться: вода – 3 л; нежирна свинина (яловичина, баранина) – 400 г; запашний перець горошком – 3 шт.

Для супу необхідні наступні інгредієнти: картопля – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; часник – 2 шт.; рафінована олія – 3 ст. л.; сіль – 1 ч. л.; чорний перець – ? ч. л. зелень петрушки – за смаком.

Для галушок потрібно підготувати такі продукти: яйце – 2 шт.; вода – 50 мл; рослинна олія – 2 ст. л.; борошно – 300 г; сіль – ? ч. л. Покроковий рецепт супу з галушками

Приготувати це блюдо під силу навіть дитині. Для цього знадобляться тільки доступні інгредієнти, які нескладно знайти на кухні кожної господині. Нижче пропонується весь покроковий процес того, як приготувати суп з галушками.

Рецепт складається з наступних етапів: У каструлю відповідного розміру налити 3 л води. М'ясо промити і покласти в каструлю. Сюди ж додати духмяний перець. Тоді бульйон вийде більш ароматним. Поставити каструлю на плиту, довести воду до кипіння, зняти піну, що утворилася на поверхні. Варити бульйон на маленькому вогні протягом 40-60 хвилин. Коли м'ясо приготується, його потрібно дістати з каструлі, остудити і розділити на невеликі шматочки. Після цього їх потрібно відправити назад в бульйон. Картоплю почистити і нарізати брусочками. Покласти його в бульйон і варити після закипання 15 хвилин. На рослинній олії обсмажити до м'якості дрібно нарізаний цибулю. Моркву можна натерти крупно на тертці і додати на сковороду до цибулі або ж нарізати овочі кружальцями. Цибулю і моркву відправити в суп до картоплі. На цьому ж етапі страву потрібно посолити, поперчити. Замісити тісто для галушок (як це правильно зробити, описано в наступному підрозділі). Покласти шматочки тіста в киплячий суп. Варити 8-10 хвилин. У процесі кипіння вони ще збільшаться в розмірі. Готовий суп зняти з вогню. Додати рубану зелень петрушки і видавлений через прес часник. Накрити каструлю кришкою і дати страві настоятися. Галушки для супу

Галушки можна назвати чи не найголовнішим компонентом цієї страви. Традиційно готують їх із прісного тіста. Разом з цим, деякі господині вважають за краще замість води використовувати молоко і навіть кефір. Процес приготування тіста можна побачити на фото.

Покроковий рецепт галушок для супу полягає у виконанні наступних дій: У миску просіяти 300 г борошна. У центрі зробити поглиблення і розбити в нього яйця. Інтенсивно розмішати їх виделкою. Додати сіль і перемішати. Налити рослинне масло. При перемішуванні борошняна маса почне збиратися в грудочки. Тонкою цівкою влити в суміш воду. Тісто має вийти в міру густою. Викласти його на стіл, сформувати ковбаску, обваляти її в борошні і розрізати на невеликі брусочки. При варінні вони обов'язково збільшаться в розмірі.

Якщо тісто вийде рідким, його можна брати з миски ложкою (по ? ч. л.), відразу ж опускаючи її в киплячий суп. У цьому випадку галушки вийдуть більш пористими і м'якими. Тісто для галушок на кефірі

Деякі господині вважають за краще готувати галушки на основі кисломолочного напою. На їхню думку, тісто на кефірі виходить більш м'якими, а самі галушки смачніше. Варто спробувати і такий варіант приготування. Можливо, такі галушки дійсно виявляться смачніше.

Рецепт галушок для супу (на фото) складається з наступних кроків: Кефір (? склянки) злегка підігріти, щоб він став теплим. Додати до нього щіпку соди. Якщо залишити його на кілька хвилин на столі, кефірна маса почне пінитися. Яйце розбити в окрему миску і збийте його вилкою. В кефірну масу додати яйце і борошно (200-250 г). Тісто має вийти в міру щільним. На припыленной борошном поверхні його треба розкачати в ковбаску. Тісто нарізати на брусочки і опустити в киплячий суп. Юшка Полтавська

Назва наступного страви українською мовою звучить як «юшка з галушками». Користується воно не меншою популярністю, ніж борщ. У Полтаві ж навіть звели пам'ятник знаменитим галушкам. А ось юшка – це той же суп, який готують з картоплі, круп, бобових, локшини, овочів або шматочків тіста. До столу подають його з неодмінною заправкою – сметаною.

Процес приготування страви складається всього з декількох кроків: Заздалегідь зварений м'ясний бульйон (2 л), довести до кипіння на плиті. Замісити тісто для галушок: борошно (1 ст.) з'єднати з яйцем, сіллю і додати воду (? ст.) Розкачати тісто товщиною 2 см, а потім нарізати його на квадрати шириною 1-1,5 див У киплячий м'ясний бульйон додати нарізану кубиками картоплю (5 шт.) і кружечки моркви. Варити 5 хвилин. Додати в юшку підготовлені шматочки тіста. Цибулю обсмажити на салі (100 г) і відправити в каструлю. Посолити за смаком і продовжити варити юшку 20 хвилин.

Готовий суп з галушками (на фото) подають із зеленим цибулею і тонко нарізаним салом. За бажанням, страву в тарілці заправляють сметаною. Суп з грибами і галушками

Наступне блюдо має не тільки приємний смак, але і чудовий аромат. Наступний суп з галушками приготувати за рецептом можна як з сушеними грибами, так і з печерицями. В якості основи можна взяти м'ясний бульйон або звичайну воду.

Готується суп наступним чином: Бульйон доводиться на середньому вогні до кипіння. Картопля (2 шт) нарізається кубиками, гриби (100 г) – пластинами, а моркву (1 шт) – соломкою. Цибулю в суп можна не додавати. У киплячий бульйон закладають нарізану картоплю. У сковороду наливається оливкова олія (30 мл). Як тільки воно розігріється, у нього викладаються гриби з морквою і обсмажуються протягом 5 хвилин. Готова піджарка відправляється в бульйон до картоплі. Замішують рідке тісто для галушок з борошна (? склянки) та яйця. Галушки відправляються в суп за 5 хвилин до закінчення приготування. Для цього чайною ложкою, змоченою у холодній воді, набираються невеликі порції тіста і занурюються в бульйон. Як тільки тісто відстане від ложки, її потрібно знову опустити у воду, а потім набрати нову порцію тіста. Через 2 хвилини, коли всі галушки спливуть, суп потрібно посолити, посипати зеленню і зняти з вогню. Суп з фрикадельками і галушками

Це незвичайне перша страва особливо припаде до душі дітям. Покроковий рецепт супу з галушками (на фото можна бачити готову страву) складається з наступних дій: У каструлі закип'ятити 2,5 л води. Очищений картопля (3 шт.) нарізати шматочками. Відправити його в окріп і варити в підсоленій воді 25 хвилин. Фарш (200 г), посолити, поперчити і перемішати з половинкою дрібно нарізаної цибулини. Вологими руками сформувати фрикадельки і викласти їх окремо один від одного на тарілку. Другу половину цибулини нарізати кубиками і обсмажити з морквою на олії. Готову піджарку з овочів відправити в каструлю до готового картоплі. Додати спеції для супу. У киплячу воду відправити по одній все фрикадельки. Варити їх з моменту закипання супу 10 хвилин. В окрему миску налити воду (5 ст. л.), додати сіль і яйце. Збовтати все виделкою. Додати 5-6 столових ложок борошна. Тісто по консистенції має вийти як сметана. Щоб вийшли галушки, його потрібно набирати з миски чайною ложкою й опускати її в киплячий суп. Через 3 хвилини страва буде готове. Рецепт пісного страви з галушками

Цей суп сподобається усім прихильникам вегетаріанського харчування. Його можна подати до столу в церковний пост, коли з раціону слід виключити всі продукти тваринного походження. Рецепт приготування супу з галушками складається з трьох кроків: У каструлю з водою (2 л) опустити нарізану брусочками картопля( 5 шт.) Сюди ж додати цілу або нарізану шматочками моркву і цибулину. Варити картоплю 20 хвилин. Воду заздалегідь посолити за смаком. З склянки борошна, 100 мл води і дрібки солі замісити еластичне тісто. Сформувати з нього джгут і нарізати його на шматочки. Опустити галушки в каструлю до готових овочів. Додати соняшникову олію (3 ст. л.) і зелений лук. Варити суп до тих пір, поки галушки не спливуть на поверхню. Автор: Уварова Ганна 27 Вересня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Суп з галушками: рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.