Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як робити бутерброди: ідеї, інгредієнти, рецепти приготування та оформлення


Опубликованно 26.10.2018 11:45

Як робити бутерброди: ідеї, інгредієнти, рецепти приготування та оформлення

При слові «бутерброд» багато хто уявляє собі шматок хліба, намазаний маслом, зверху якого лежить шматок ковбаси. Проте створення різноманітних бутербродів – це ціле мистецтво, якому нескладно, але необхідно вчитися. Зараз модно організовувати вечірки з легким фуршетним столом, на якому розташовуються бутерброди на закуску. Гості підходять до столу і вибирають той варіант, що сподобався. Укладаються вони на таці, або на багаторівневих тарілках рядами, або віялоподібно. Відмінності створюються не тільки у формі нарізаного хліба, але і різноманітність начинок і оригінальності оформлення.

У статті розглянемо, як робити бутерброди, щоб вони виглядали ефектно і святково. Познайомимо читача з кількома смачними начинками, як готувати звичайні і гарячі бутерброди. Особливу увагу приділимо декорування та ефектної подачі їх до столу на кожен день, на дитяче свято або на вечірку для дорослих. Ідеї оформлення

Форма бутербродів на закуску залежить від того, як саме нарізаний хліб. Це можуть бути прямокутні трикутники, прямокутники, квадратні або фігурні шматочки, вирізані спеціальної формочкою, наприклад, серце, квітка або ромб.

Щоб інгредієнти трималися на хліб, потрібно змастити її маслом або соусом, або накласти м'яку начинку.

На сніданок або сімейний вечерю можна зробити прості бутерброди нашвидкуруч, а для святкового застілля постарайтеся створити щось особливе, витратьте час не тільки на виготовлення смачного блюда, але і візуально цікавого. Красиво виглядають бутерброди з різною колірною гаммою, наприклад, жовтий сир, рожеве м'ясо або бекон, зелений лист салату, чорні маслини, нарізані кружальцями і т. д.

Існують бутерброди відкриті і закриті другим шматочком хліба. У такому варіанті оформлення найкраще використовувати дуже тонкі скибочки. У будь-якому випадку людині повинно бути зручно відкушувати шматок. Часто для приготування бутербродів – відкритих, закритих, закусочних – береться хліб без скоринки. Її зрізають гострим ножем, залишаючи тільки м'якуш. Тоді вони виходять більш ніжними. Як подавати бутерброди?

Якщо ви викладаєте невеликі канапе на загальну страву, то бажано розташувати їх з чергуванням кольорів і закусок. Наприклад, викласти спочатку трикутні бутерброди куточками в центр або віялом. З країв підносу розкладіть прямокутні вироби. Якщо начинка дозволяє, то його можна укласти вертикально, поставивши рядами один до іншого. Іноді для великої компанії розкладають бутерброди пірамідами, виставляючи їх один поверх іншого.

Якщо у вас є багаторівневі тарілки, то в такому випадку виставляють готові вироби по колу, починаючи з середини тарілки. Якщо на бутербродах зверху лежать декоративні деталі, наприклад, половинка помідора або нарізані тонкими скибочками маслини, то вони викладаються тільки в один ряд, щоб не порушити малюнок декору.

Бутерброди на день народження дитині обов'язково потрібно цікаво прикрасити. По-перше, начинка повинна подобатися більшості хлопців. По-друге, не повинно бути продуктів, які можуть викликати алергічну реакцію у будь-якого гостя. По-третє, придумайте веселе оформлення, виготовивши фігурки комах або персонажів популярних казок або мультфільмів.

Звертайте увагу на поєднання кольорів на блюді. Якщо бутерброди закриті і зроблені з білого хліба, то додайте яскравих акцентних точок зверху, поклавши на них шматочки солодкого перцю або маслин з начинкою. Можна також між бутербродами укласти іншу закуску насичених кольорів, наприклад, фаршировані помідори. Кубинська закуска

Це ситні м'ясні і трохи гострі бутерброди, які чудово підійдуть під міцні напої взимку. Приготуйте відварну або смажену свинину, тонко нарізану шинку, мариновані огірки, соус. Як робити бутерброди? Основна робота – підготовча. Потрібно відварити нежирне м'ясо свині, можна використовувати вирізку. Перед приготуванням бутербродів обов'язково дайте м'ясу охолонути, інакше воно буде кришитися під ножем. Можна м'ясо посмажити на сковороді і нарізати тонкою стружкою.

Огірки вибирайте не дуже кислі і для нарізування використовуйте фігурний хвилястий ніж. Шинку можна тонко нарізати самостійно або придбати вже готовими в упаковці.

Для приготування соусу змішайте 2 ст. л. майонезу 1 ст. л. гірчиці. Вибирайте не дуже гостру, інакше бутерброди будуть вогняними. Тонкий шматок хліба змащують соусом, зверху укладають зігнутий навпіл шматочок шинки, потім нарізане тонким шаром м'ясо і прикрашають виріб рифленим гуртком огірка. Варіант з червоною рибою

Для рибної закуски використовують скибочки темного житнього хліба. Для виготовлення бутербродів на день народження знадобляться: Вершковий м'який сир. Тонко нарізані скибочки малосольною сьомги або лосося. Кільця червоного солодкого лука. Свіже листя салату. Невеликі шматочки маринованих огірків. Оливки на зубочистці в якості прикраси.

Отже, як робити бутерброди з рибою? Так як вироби виходять закриті, то нарізайте для кожної закуски по два шматочки темного хліба і намазуйте їх вершковим сиром. Потім на нижній шматок накладають тонко нарізані кружечки огірка.

Наступним шаром викладають м'якоть лосося і кільця цибулі. Перекладають шари зеленню листя салату і повторюють укладання в зворотному порядку, накриваючи останній шар шматочком хліба. Для прикраси бутербродів нанизують на зубочистку зелену оливу і встромляють її у верхній скибочку хліба. Такий бутерброд можна поставити як на сімейну вечерю, так і на святковий стіл. Виглядає він яскраво і ефектно, так як в одній закуски поєднуються кілька контрастних кольорів. Оселедець на чорному хлібі

Смачний бутерброд з оселедцем люблять всі. Це відмінна закуска під міцні напої, яку можна зробити як для домочадців, так і для раптово прийшли в гості друзів. Прекрасно поєднується з оселедцем чорний «Бородинський» хліб, який продається в невеликих «цеглу». Нарізати його найзручніше квадратами. На хліб зверху намажте густий шар вершкового масла.

Зверху укладіть порційні шматочки оселедця, попередньо прибравши всі шкірки і кісточки. Присипати бутерброд можна як зеленою цибулею, так і ріпчастою. Тільки бажано попередньо нарізані кільця цибулі обдати окропом, щоб вийшла вся гіркота. Деякі господині маринують цибулю, заливаючи його водою і додати дрібку цукру і оцту. Він повинен постояти 10 хвилин, а потім можна використовувати для приготування бутербродів. Зверху на кожен шматок хліба покладіть по одній гілочці кропу і можна подавати гостям на стіл. Можете повірити, що закуска розійдеться в лічені хвилини. Святкові закуски

Ні один великий свято не обходиться без бутербродів з ікрою і маслом. Незважаючи на дорожнечу, кожна господиня старається для своїх близьких зробити таку смачну закуску. Люблять ікру абсолютно всі, навіть ті гості, які зовсім не їдять рибу. До того ж, це дуже корисний продукт, який містить величезну кількість вітамінів і мікроелементів. Вони необхідні організму людини особливо в зимовий і весняний час року, коли гостро відчувається їх нестача.

Для бутербродів, як з чорної, так і з червоною ікрою, використовують тільки білий хліб. Це може бути тонкий свіжий багет з хрусткою скоринкою або тостерний хліб, який нарізається трикутниками. На скибочки намазується товстий шар вершкового масла і зверху накладається ложкою ікра. Бажано, щоб вона покрила всю поверхню хліба. Для декорування закуски використовують гілочку зелені. Це може бути і петрушка, кріп, за бажанням. Начинка для бутербродів

Давайте розглянемо, як робити бутерброди з окремо приготовленої начинкою. Є кілька прекрасних і смачних рецептів, які використовують господині для приготування страв для свят і особливих подій. «Оригінальна закуска». Знадобиться три плавлених сирка «Дружба», 2 зубчики часнику і майонез. Сир потрібно натерти на дрібній тертці. Якщо він не треться, а розмазується, не переживайте, а просто поставте його на кілька хвилин у морозилку. Цього буде достатньо, що швидко і без особливих клопотів його натерти. Потім скористайтеся чесночницей, щоб подрібнити пару зубчиків часнику. Якщо ви любите погостріше, додайте ще зубок. Потім у миску покладіть пару ложок майонезу і все ретельно перемішайте. Можна подавати закуску окремо, але вона чудово виглядає і на бутербродах з чорного хліба. Зверху можна в якості декору покласти тонкі кільця чорних маслин без кісточок. «Салат з морквою». Як готувати бутерброди з такою начинкою? Для такої закуски відваріть три курячих яйця круто, остудіть під холодною водою і роздушіть виделкою. Моркву потрібно відварити і натерти на тертці. Залишається додати майонез, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Для створення таких бутербродів також використовується житній хліб. Зверху можна покласти нарізані кружками мариновані огірки.

«Салат зі скумбрією». Для такої закуски купите банку скумбрії в маслі, очистіть рибу від кісток і подрібнити виделкою. Потім відваріть три-чотири яйця і після охолодження також подрібніть і змішайте з рибою. Можна додатково нарізати кубиками ріпчасту цибуля солодких сортів. Залийте все майонезом і ретельно перемішайте до утворення однорідної маси. Така закуска чудово намазується на шматки хліба. Прикрасити бутерброди можна гілочками кропу або петрушки. «Суміш з тунцем». Знадобиться одна консервна банка з тунцем в маслі, крем-сир (100 грам), два курячих яйця, зварених круто, зелена цибуля, спеції. При бажанні можна додати часник. У мисці змішайте роздавлені виделкою відварені яйця, приборкайте таким же способом тунця з банки. Додайте крем-сир і дрібно нарізану зелену цибулю. Суміш потрібно посолити і поперчити. Смачно буде і з часником. Для таких бутербродів найкраще хліб злегка підсмажити на сковорідці без олії або на грилі з двох сторін, а вже потім намазувати бутерброди приготовленої начинкою. Бутерброди без хліба

При слові «бутерброд» ми уявляємо собі хліб з чимось зверху, однак є варіанти закусок зовсім без нього. Це корисно для тих, хто дотримується дієти і не хоче перевантажувати організм борошняними продуктами. В якості основи для створення такого цікавого варіанту бутербродів можна взяти свіжі огірки. Шкірку можна залишити, а можна очистити спеціальним ножем. Внутрішню соковиту частина видаляємо ложкою або шкребком. Виходить порожнеча, в яку можна покласти начинку. Наприклад, можна використовувати складену в кілька шарів пісну шинку і м'який сир для скріплення частин огірка разом. В середину можна зелену цибулю дрібно покришити. Цей вітамінний бутерброд можна дати дитині, коли з'являються перші огірки.

Такого типу бутерброди можна робити за допомогою різних продуктів, наприклад, загорнути начинку в капустяний або салатний лист, або навпаки, зелень і овочі заховати в шматок шинки або тонко нарізану курячу грудку. Прекрасні виходять бутерброди тільки з овочів, наприклад, на гурток помідора покласти шматочок огірка, цибулю, салатний лист і накрити все ще одним шматком томату.

Є навіть гарячі бутерброди без хліба. Наприклад, на підсмажені з баклажанів смужки або кабачків укладіть тушковані гриби, нарізані кружальцями помідори і салатний лист. Всі прикрийте другою смужкою баклажан і подавайте на стіл в теплому вигляді. Гарячі закуски

На сніданок або вечерю всі члени родини будуть дуже раді гарячих бутербродів з ковбасою і сиром, рецепт яких, напевно, знайомий багатьом. Хліб можна використовувати як чорний, так і білий. Купіть відразу тостерний, заздалегідь нарізаний на однакові рівні квадрати. Зверху на кожен шматок нанесіть шар вершкового масла або намажте його майонезом (буде соковитішим), покладіть нарізану кружальцями варену ковбасу, накрийте тонюсенькими кільцями салатного болгарського перцю і ріпчастої цибулі.

Бажано брати солодкі сорти, наприклад, червоний кримський. Потім розподіліть по всій ширині хліба скибочки томатів і присипте зверху натертим на тертці твердим сиром. Вибирайте свій улюблений сорт. В кінці можна все присипати чорним перцем або улюбленою пряністю, наприклад, куркумою або коріандром. Коли всі бутерброди готові, поставте їх в горизонтальний тостер або просту духовку. Готуйте до розтікання сиру по хлібу. Подавайте такі бутерброди на стіл в гарячому вигляді. Грінки з часниковим соусом

На сніданок своєї сім'ї можна приготувати ароматні грінки. Знадобиться два яйця, багет, сіль, перець, твердий сир, кріп, майонез і часник. Рецепт складається з двох етапів приготування: Наріжте багет на рівні шматочки, умочіть їх у збитої віночком суміші з яєць з додаванням солі і перцю. Обсмажте з двох сторін. В окремій мисці змішайте натертий на дрібній тертці твердий сир, видавлений часник (за смаком) і подрібнену зелень кропу. Додайте ложку майонезу і перемішайте всі складові інгредієнти вдруге. Приготовлену пасту накладають на гренку і кладуть у розігріту духовку на 7 хвилин.

Виходять відмінні хрусткі грінки з розплавленим сиром. Ситно, смачно і досить швидко. Гамбургер

Всі дорослі чудово розуміють, що є фаст-фуд дуже шкідливо для шлунка, проте дітям важко це пояснити. Вони хочуть гамбургер як в «Макдональдсі». Так давайте їм зробимо улюблений бутерброд будинку. Для створення такої закуски нам знадобляться наступні продукти: Котлета зі свинини або яловичини. Під час смаження надайте їй характерну круглу форму. Спеціальна несолодка бутербродних булочка такої ж форми. Тонкий скибочку сиру. Дрібно нарізані мариновані огірки. Кетчуп або солодка гірчиця. Листочок салату. Кільця солодкого ріпчастої цибулі.

Спочатку приготуйте звичайні котлети, тільки надайте їм потрібну для гамбургера форму. Коли вона охолоне, розріжте тісто навпіл вздовж і починайте укладати складові частини бутерброда. Намажте нижню частину обраним соусом, зверху покладіть котлету, на неї скибочку сиру, накидайте кільця цибулі і огірка, накрийте все листочком салату і закрийте бутерброд другою частиною булки. Перед подачею злегка підігрійте його в духовці. Декорування

Крім того, що бутерброди повинні бути смачними, обов'язково особливу увагу приділіть їх декорування. Навіть прості бутерброди на святковий стіл можна оформити з фантазією. Для цього використовують гуртки огірків, маслин, оливок, половинки помідорів "черрі", гілочки зелені. Для дитячих свят потрудіться з овочів або фруктів зробити фігурки, наприклад, сонечка, як на фотографії в статті.

Давайте розглянемо декілька найпопулярніших способів прикраси бутербродів: Гілочкою зелені. Використовується як кріп, так і кілька листочків петрушки. Гарне викладання інгредієнтів на шматочок хліба. Це підходить для змішаних начинок, наприклад, на одному шматочку хліба викласти малюнок з червоної та чорної ікри. Можна поверхня поділити навпіл, а можна зробити красиві вигини. Переплетення тонких смужок, як в кошику. Це підійде для твердих інгредієнтів, наприклад, нарізати скибочками сир і ковбасу. Другий шар викладається з пропусканням в шаховому порядку поперек попереднього. Інкрустація. Це розташування у пастоподібному шарі основний начинки вкраплень твердих частинок контрастного кольору, наприклад, в сирну пасту білого кольору додають дрібні шматочки червоної риби або ікри, шматочки чорних маслин або червоного салатного перцю.

На закінчення варто додати, що потрібно використовувати для бутербродів тільки свіжі продукти, і готувати закуски безпосередньо перед приходом гостей. Готувати бутерброди нескладно, головне додати трохи фантазії. Автор: Наталія Пенчковская 2 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як робити бутерброди: ідеї, інгредієнти, рецепти приготування та оформлення


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.