Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Вершкове масло: рейтинг, список виробників, склад масла і відгуки покупців


Опубликованно 26.10.2018 11:45

Вершкове масло: рейтинг, список виробників, склад масла і відгуки покупців

Вершкове масло міцно вкоренилося в повсякденному раціоні людей ще багато років тому. Вже протягом довгого часу цей продукт є на столах багатьох сімей різних національностей: французи намазують його на хрусткий багет за сніданком, англійці додають у вівсянку, росіяни заправляють їм пельмені і кладуть в гречку. Бутерброд з маслом і сиром часто вживають під час перекусів. Для багатьох з нас він став невід'ємною частиною щоденного сніданку. Рейтинг вершкового масла як одного з найбільш затребуваних продуктів зростає рік за роком. Безумовно, його вживання приносить користь, але не всі знають, як правильно вибрати якісний продукт. У чому користь вершкового масла?

Продукт абсолютно заслужено полюбився більшості росіян. Адже окрім приємного смаку, вона ще й має ряд корисних для організму компонентів. Вершкове масло в рейтингу товарів щоденного вжитку входить в десятку найбільш продаваних продуктів харчування. І це зовсім не дивно, тому що крім величезного спектру вітамінів (А, D, е, вітаміни групи B), в ньому містяться омега поліненасичені жирні кислоти, фосфоліпіди, які благотворно впливають на стан людського організму. Завдяки своїй консистенції, вершкове масло обволікає слизову шлунка, має здатність загоювати виразки в травній системі, а також допомагає отримати кальцій для зміцнення кісток.

Важливість щоденного вживання олії

Дієтологи стверджують, що дорослій людині необхідно щодня з'їдати 10-25 грам вершкового масла. Для жінок регулярне споживання цього продукту особливо важливо, так як він сприяє поліпшенню стану нігтів і волосся. Масло покращує розумові здібності, тому необхідно включати його в щоденний раціон дітей.

Однак корисними властивостями володіє тільки продукт гарної якості, в якому відсутні які-небудь шкідливі домішки. Тому рейтинги кращого вершкового масла складаються досить часто. Покупцям було б добре уважно стежити за результатами, які допоможуть їм завжди мати у своєму розпорядженні тільки натуральні інгредієнти. При виборі можна покладатися на власні знання і відчуття, але для цього необхідно попередньо вивчити характерні особливості продукту. Ми скористаємося інформацією Росспоживнагляду про рейтингу вершкового масла, відповідні органи проводять дослідження товарів народного споживання регулярно, тому їх можна вважати надійними. Між тим кожна господиня повинна вміти правильно оцінювати товари при покупці.

Основні етапи самостійного вибору масла

Якщо все-таки є бажання самостійно розібратися в якості натурального продукту, то слід пам'ятати про деякі його особливості, щоб грунтовно підійти до процесу вибору. Важливо проаналізувати наступне: Зовнішній вигляд упаковки. Слід віддати перевагу фольгированному матеріалу, так як він захищає продукт від дії світла, а це перешкоджає розвитку в ньому хвороботворних бактерій і дозволяє зберегти корисні вітаміни. У такому папері вершкове масло довше залишається свіжим і є безпечним для споживання. Вивчити інформацію на обгортці. На ній має бути вказано номер державного стандарту, згідно з яким виготовлено продукт (для натурального вершкового масла використовується ГОСТ Р 52969-2008). Також слід звернути увагу на склад, при цьому не забувати, що крім вершків або незбираного молока в натуральне вершкове масло більше нічого не додається. Жирність повинна становити не менш як 72,5 %, так як всі інші види не будуть натуральними продуктами, виготовленими з жирів тваринного походження (молока). Звернути увагу на ціну. Кажучи, що вартість товару занадто велика, згадайте, що для виготовлення 100 грамів інгредієнта потрібно не менше 2 літрів молока. З цього випливає розумний висновок. Нормальна ціна пачки вершкового масла повинна бути порівнянна з вартістю двох пляшок молока (близько 100 російських рублів). Якщо вона нижча за 75 рублів, ймовірно, представленої в упаковці знаходиться продукт, що містить рослинні жири. Перевірити термін придатності, зазначений виробником. У натурального вершкового масла, не містить консервантів, період зберігання становить близько одного місяця. При цьому товар з додаванням рослинних жирів, стабілізаторів може зберігатися близько року.

Якщо брикет з продуктом вже куплений і з'явилася можливість протестувати, то варто витратити кілька хвилин і переконатися в його якості. Це дозволить скласти думку про товар певного виробника, надалі мати власне уявлення про нього, а не спиратися виключно на складений іншими людьми рейтинг вершкового масла. Основні етапи тестування масла в домашніх умовах

Кілька простих експериментів допоможуть відрізнити натуральне масло від спрею: Потрібно провести зовнішній огляд продукту в розгорнутому вигляді. Натуральний інгредієнт має світло-жовтий колір, однорідну консистенцію, на упаковці не повинні залишатися сліди рідини і жиру. Розрізати ножем. При цьому хороший продукт не повинен розпадатися на шматки і крихти, натуральне вершкове масло відмінно намазується на хліб, не виділяє жодної рідини. Помістити у воду. Попередньо її потрібно трохи підігріти. Якщо є сумніви в натуральності продукту, то варто невеликий шматочок помістити у воду і почекати кілька хвилин. Масло розчиниться, а інгредієнт з вмістом рослинних жирів розділиться на шматки. Розмістити продукт у морозильну камеру. Після того як брусок масла повністю замерзне, його необхідно дістати з холодильника і засікти час. Якщо через 5-10 хвилин його можна легко намазати – це не натуральний продукт. Справжньому маслу потрібно як мінімум 30 хвилин для того, щоб придбати еластичну консистенцію, що підходить для нанесення на хліб. Розтопити на вогні. Якщо при нагріванні олія не піниться і з нього не виділяються які-небудь домішки, то, швидше за все, перед вами якісний продукт. Спробувати на смак. Якщо куплений якісний натуральний продукт, то у нього буде відсутній запах, а невеликий шматочок досить швидко і повністю розтане в роті, в той час як спред прилипне до неба або зубах. Достатньо домашнього тестування для визначення якості продукту?

Самостійно можна визначити якість купленого продукту лише поверхово. Говорити про відповідність товару вимогам стандартів і норм, можна лише спираючись на лабораторних дослідах і дослідженнях, які приймаються до уваги при складанні рейтингів вершкового масла. Враховуючи його популярність серед росіян, за завданням уряду РФ в цьому році тестування були піддані 74 торгові марки. Перевірялися ті види товарів, які найбільш часто купують споживачі.

Складання рейтингу найкращих марок вершкового масла в Росії виконувалося на підставі досліджень АНО «Російська система якості» з урахуванням вимог національної системи моніторингу (за допомогою проведення віялових випробувань). Лабораторні вивчення продукту з масовою часткою жиру 72,5 % проводилися в травні 2018 року.

Перевірка вершкового масла жирністю 72,5 %

Для складання рейтингу кращого вершкового масла в Росії були досліджені 82 зразка від різних торгових марок. Фахівці уважно перевірили близько 25 різних показників, на підставі чого стало можливим визначити рівень якості виробленої продукції.

За результатами досліджень, 23 % товарів (19 зразків) повністю відповідають поставленим вимогам. Тобто ці продукти не містять хвороботворних бактерій, консервантів, рослинних жирів, а їх жирність і склад відповідають стандарту, вони виготовлені з якісної натуральної сировини. Крім іменитих виробників, відомих на всій території Росії («Будиночок у селі», «Щодня», «Простоквашино»), звання кращих завоювали і торгові марки, відомі тільки в певних регіонах і не користуються особливою популярністю на всій території країни (наприклад, «Вятушка», «Кунгурское», «Томмолоко» та інші). Є фальсифікати серед вершкового масла жирністю 72,5 %?

Але не всі виробники виявилися добросовісними, 10 з них додають масло жири рослинного походження. Разом з тим на упаковці не вказано інформація про наявність будь-яких домішок. Росіянам слід утримуватися від придбання вершкового масла цих виробників (наприклад, «Волжаночка», «Селянське з Башкирії», «Серышевский» та інші).

Будь-яке масло можна їсти без побоювання?

Деяка частина продукції не пройшла успішно перевірку і вона не знаходить місця в рейтингу як якісна. Вершкове масло деяких виробників містить кишкову паличку. При лабораторних дослідженнях було виявлено, що грибки і бактерії присутні в продуктах 7 виробників («Грін Агро», «Ирбитское», молочний комбінат "Ставропольський", «Омський знак якості», «Дуже важлива корова», «Семенишна», «Вершкове ранок»). А масло «Білий ведмідь» містило цвілеві спори, які можуть призводити до кишкових інфекцій і серйозного отруєння організму.

Додатково працівники контролюючого органу відзначають наявність консервантів у чотирьох виробників. Вони збільшують термін придатності кінцевого продукту, додаючи в нього сорбінову кислоту. Примітно, що в олії торгової марки «Лав продукт» містилася неймовірно велика доза цієї речовини: 228,8 міліграм сорбінової кислоти на 1 кілограм готового товару. Підсумки тестування масла жирністю 72, 5 %

Грунтуючись на фактах, отриманих після проведення випробувань, можна сказати, що рейтинг якісного вершкового масла жирністю 72,5 % характеризується наступними співвідношеннями: Кожен четвертий виробник бажає бути кращим у своєму сегменті. Кожен другий – дотримується технології виробництва масла по ГОСТу. Чверть виробників обманює споживачів і випускає продукцію, яка не відповідає нормативним вимогам.

Перевірка вершкового масла жирністю 82,5 %

У липні 2018 року фахівці Роскачества вирішили скласти черговий рейтинг вершкового масла в Росії і провести випробування на предмет відповідності вимогам стандартів продукту з жирністю 82,5 %. В сегмент-групу потрапило 74 торгові марки, які найбільш активно споживаються громадянами Російської Федерації. На цей раз перевірці піддалися 68 різних параметрів, що характеризують якість вершкового масла.

Результати липневого дослідження приємно вразили відсутністю яких-небудь порушень з боку виробників. Всі зразки порадували тим, що у продукції не були виявлені антибіотики, рослинні жири, кишкова паличка, дріжджі і грибки. За підсумками, 22 виробника спромоглися кращої оцінки, товари цих заводів перевищують стандарти та вимоги, встановлені ГОСТами. Тобто практично 30 % компаній, які постачають на прилавки супермаркетів продукцію екстра-класу. У рейтинг кращого вершкового масла з вмістом жиру 82,5 % потрапили всім відомі торгові марки: «Брест-Литовська», «Милава», «Будиночок в селі», «Карат», «Простоквашино», «Ферма». А також безліч виробників регіонального масштабу (більш дрібні торгові марки): «Ровеньки», «Рузське», «Садиба Іллінська» та інші. Підсумки тестування масла жирністю 82,5 %

Було відзначено, що у виробництві продукту 82,5 % жирності виробники використовують якісну сировину, товар випускають без застосування рослинних жирів, антибіотиків і консервантів. Всі вершкове масло з рейтингу Роскачества повністю відповідає нормативним параметрам. Підсумки проведених тестів вселяють оптимізм. Можна, не переживаючи, купувати жирне масло всіх виробників, чия продукція піддавалася перевірці. Відгуки

Продукти, які згадувалися останніми, подобаються покупцям. Погано відгукуються про маслі "Русское молоко". Люди не вірять у те, що воно виготовлено з натуральних інгредієнтів. Хоча багато його хвалять і використовують навіть для випічки. Очевидно, треба все-таки враховувати оцінку фахівців Роскачества.

Будьте пильні, вибираючи товар на прилавках супермаркетів, не женіться за дешевою продукцією, адже на здоров'ї економити не можна! А смачний ситний бутерброд з маслом і сиром, з'їдений за сніданком, підніме вам настрій і збільшить продуктивність на початку робочого дня. Автор: Ольга Ликова 24 Вересня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Вершкове масло: рейтинг, список виробників, склад масла і відгуки покупців


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.