Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Суп грибний з рисом: рецепти


Опубликованно 21.10.2018 23:10

Суп грибний з рисом: рецепти

Суп грибний з рисом – чудовий варіант літнього першого страви. Його варити дуже просто, воно радує смаком, навіть якщо приготовлено на воді, а не на м'ясному бульйоні. Це хороший варіант для вегетаріанців, адже гриби – відмінна альтернатива м'яса. Загальні правила

Якщо не хочеться варити на воді, можна приготувати бульйон, попередньо відваривши яловичу кісточку або шматок курятини. Бульйон потрібно процідити.

Зазвичай готують грибний суп з рисом і картоплею. Інші обов'язкові компоненти – це цибуля, морква, зелень, спеції.

Любителі особливого супу можуть пюрировать його з допомогою блендера. Замість рису можна додати й інші крупи, а також дрібні макаронні вироби. Класичний рецепт грибного супу з рисом

Цей суп можна приготувати легко і швидко. Він виходить неймовірно смачним. Можна використовувати як воду, так і заздалегідь приготований курячий або м'ясний бульйон.

Що потрібно: жменя рису; 1 цибулина; 1 морква; гриби будь-які (лисички, білі, печериці та ін) - 300 г; картопля - 3 шт.; сіль, перець, лавровий лист; зелень; рослинне масло.

Процес: Злегка відварити або обсмажити гриби. Цибулю нарізати дрібно, моркву натерти (крупно) і обсмажити все на олії до золотистого кольору. У киплячий бульйон (або воду) кинути рис і варити близько п'яти хвилин. Додати нарізаний пластинками картоплю і варити 10 хвилин, періодично помішуючи. Викласти в каструлю гриби, варити до тих пір, поки не буде готовий картопля. В кінці приготування додати цибулю з морквою, лавровий лист, перець, сіль і зелень. Варити близько трьох хвилин і вимкнути вогонь. Готовий грибний суп з рисом, накрити кришкою, дати настоятися, а потім можна пробувати. З яйцем

Що потрібно: 2/3 склянки рису; 2 яйця; 4 літра курячого бульйону; 1 цибулина; 1 морква; 300 г білих грибів (можна замінити магазинними); 4 помідора; картопля середнього розміру - 4 шт.; 2 ч. л. аджики; 1 солодкий перець; лавровий лист, сіль; щіпка шафрану; мелений чорний перець; рослинна олія; зелень (петрушка, кріп).

Процес: Картоплю нарізати кубиками (дрібно) і опустити в киплячий бульйон, додати сіль і лавровий лист. На сковороді обсмажити довільно нарізані гриби. Окремо обсмажити цибулю. Коли він стане трохи золотистою, додати натерту моркву, перець. Смажити все разом кілька хвилин. Покласти до овочів аджику, томати і приправу, гасити дві-три хвилини. Перекласти готову зажарку в суп, слідом за нею опустити гриби і промитий рис. Збити яйця, влити їх в киплячий суп обережно, тонким струменем. Додати в кінці приготування подрібнену зелень. Супу дати постояти близько 15 хвилин, потім можна пропонувати домашнім. З диким рисом і помідорами

Цей екзотичний для наших місць грибний суп з рисом має яскравий незвичайний смак. Для його приготування буде потрібно дикий чорний рис і лісові японські гриби.

Що потрібно: 15 р грибів шиїтаке (сушених); 85 г рису (дикого); 1 цибулина; 3 зубчики часнику; 1 банка помідорів у власному соку; 1 ч. л. сушеного естрагону; 15 г імбиру; дві столові ложки рослинної олії; кілька горошин чорного перцю; сіль.

Процес: Промити рис, залити водою у співвідношенні 1:1, варити приблизно півгодини (повинен вийти готовим наполовину). Гриби злегка сполоснути, викласти їх в гарячу воду і варити близько 15 хвилин. Цибулю нарізати дрібними квадратиками, часник і імбир розчавити в спеціальному пристосуванні. В ємності, в якій буде варитися грибний суп з рисом, розігріти рослинне масло, відправити туди часник, цибулю і імбир, довести їх до прозорого стану. Розрізати кожен гриб навпіл. Воду, в якій вони варилися, перелити (через серветку) в каструлю з майбутнім супом. Потім викласти гриби, естрагон і варити до закипання. Як тільки закипить, додати рис і 0,5 л окропу, довести до кипіння. Викласти в каструлю томати у власному соку, які потрібно спочатку порізати. Накрити суп кришкою і варити приблизно 30-35 хвилин. Додати сіль і потовчений перець горошком за десять хвилин до готовності.

Завдяки японським грибів суп володіє насиченим смаком і ароматом. Він не стає гірше на наступний день. Якщо грибний суп з рисом став занадто густим, його можна розбавити водою і трохи прокип'ятити. Автор: Макс Козлов 15 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Суп грибний з рисом: рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.