Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Бісквітний рулет з маком: покроковий рецепт приготування з фото


Опубликованно 21.10.2018 21:40

Бісквітний рулет з маком: покроковий рецепт приготування з фото

Як виготовити бісквітний рулет з маком? Що це за страва така? Ви знайдете у статті відповіді на ці та інші питання. Рулети з бісквітного тонкого тіста завжди викликають захват у гостей і роблять ошатним десертний стіл. Це готувати страву дуже легко, але деякі господині чомусь побоюються його куховарити. Розглянемо деякі цікаві рецепти бісквітного рулету з маком нижче. Смачний рецепт

Небагато знають, як виготовити апетитний бісквітний рулет з маком. Особливо виходять смачними ті рулети, які ще здавна пекли наші бабусі. Особливо доречні вони на великодньому урочистому столі. Повітряне смачне тісто з макової соковитою начинкою любителі цієї здоби оцінять по достоїнству. У цьому рецепті мак заварюється з манною крупою і молоком. Отже, візьміть: мак – 100 г; стакан цукру; п'ять яєць; манну крупу – три ст. л.; борошно – 160 г; ваніль; молоко – дві ст. л. Як готувати?

Цей бісквітний рулет з маком готуйте так: Розбийте яйця, жовтки відокремте від білків. З'єднайте білки з цукром, збийте в щільну пишну масу. По одному додайте 5 жовтків. Змішайте масу з борошном, акуратно розмішуючи ложкою тісто, щоб не пошкодити легкість. Застеліть деко промасленим пергаментом, рівномірно розподіліть по ньому тісто. Випікайте заготовку для рулету при 180 °С 15 хвилин. Тепер займіться маком. Подрібніть в кавомолці мак з манкою, висипте компоненти в каструлю, влийте молоко і заваріть до закипання протягом 7 хвилин. Звільніть від паперу готовий корж, красивою стороною переверніть догори. Рівномірно розподіліть макову начинку по всій поверхні коржа і відразу ж скрутіть його в рулет. Підрівняйте краї рулету, відправте його на пару годин у прохолодне місце (не потрібно поміщати в холодильник).

Наріжте виріб на порції (10-12 шматочків) і подавайте до святкового столу. З маком та родзинками

Цей бісквітний рулет з маком та родзинками виходить смачним і пишним завдяки просоченню та повітряному тесту. З бісквітного тіста домашній рулет ви виготовите запросто, навіть якщо ви новачок в цій справі. Тут важливо виконувати нескладні правила, і у вас все вийде.

Зверху виріб можна прикрасити так, як вам подобається: розтопленим шоколадом і кокосовою стружкою, глазур'ю з какао або просто цукровою пудрою. Малюкам цей десерт дуже подобається, і вони просять зробити ще. Для тіста беремо: один стакан цукру; чотири яйця; один стакан борошна (200 мл).

Для просочення вам будуть потрібні: три ст. л. цукру; шість ст. л. води.

Для макової начинки візьміть: три ст. л. манної крупи; п'ять ст. л. маку; чотири ст. л. цукру; дві ст. л. родзинок; 300 мл молока.

Додатково вам потрібно мати: дві ст. л. молока; 50 г шоколаду; 10 г коров'ячого масла; кокосову стружку (за смаком). Готуємо рулет

Цей рецепт з фото бісквітного рулету з маком пропонує реалізувати такі кроки: Спочатку зробіть повітряне тісто. Для цього вбийте в чашу міксера 4 яйця і всипте склянку цукру. Збийте компоненти до густої піни на великій швидкості протягом 5 хв. Якщо у вас слабкий міксер, збивайте трохи довше - до 15 хв. Додайте у збиту масу просіяне борошно, розмішайте. У вас повинно вийти повітряне тісто, в яке немає необхідності додавати розпушувач або соду. Застеліть деко пергаментом, в кутах зробіть складочки, щоб тісто запеклось рівне. Після вилийте тісто на деко, розподіліть його по всій площі рівномірно. Бісквіт випікайте 15 хвилин при 180 °С. Готовність перевіряйте зубочисткою: якщо ви прокололи тісто в різних місцях і зубочистка суха, значить, виріб готовий. Дістаньте бісквіт з духовки, скрутіть у рулет з допомогою сухого рушника. Не знімайте відразу пергамент, звертайте разом з ним. Залиште бісквіт охолоджуватися до домашньої температури. Тепер виготовте начинку. Для цього в каструлю влийте половину молока і поставте її на вогонь, щоб закипіло. У молоко, що залишилося, додайте цукор, мак, манну крупу і родзинки (попередньо промитий). Розмішайте все так, щоб вийшла однорідна маса. Коли молоко закипить, додайте до нього решту суміш і розмішайте. Поставте все це на малий вогонь, варіть до загусання начинки. На це у вас піде хвилин п'ять. Далі відставте масу охолоджуватися в бік. Обережно зніміть з бісквіта пергамент, щоб краї не пошкодилися. Сильно не розкручуйте його і не робіть це різко, інакше він може тріснути. Тепер виготовте просочення. Для цього змішайте воду з цукром і поставте на вогонь. Як тільки цукор розчиниться, просочення готова. Полийте бісквіт просоченням, розподіліть по ньому всю охолоджену начинку. Вона досить густа, тому відмінно тримає форму і не розтікається. Скрутіть рулет так, щоб край опинився внизу. Перекладіть виріб на блюдо і займіться виготовленням шоколадної глазурі. Поломайте на шматочки шоколад, додайте масло і молоко, поставте на вогонь і розтопіть. Це можна зробити в мікрохвильовці або на водяній бані. Покрийте рулет розплавленим шоколадом, зверху посипте кокосовою стружкою. Ще один рецепт

Розглянемо ще один привабливий покроковий рецепт бісквітного рулету з маком. Для тіста вам знадобиться: один стакан борошна; чотири яйця; пучку солі; один стакан цукру; 0,5 скл. кукурудзяного крохмалю; цукор ванільний – 1 ч. л.

Для крему візьміть: цукрову пудру – дві ст. л.; вершки 33% - 30 мл; загущувач для вершків – 1 ч. л.; сир Violette – дві ст. л.

Для начинки вам потрібно мати: мед – одну ст. л.; мак – один стакан; цукор – три ст. л.; молоко – один стакан; коров'яче масло – 30 р.

Для прикраси: цукерки; шоколад розтоплений.

Цей бісквітний рулет з маком готуйте наступним чином: Відокремте жовтки від білків, збийте з ? частиною цукру і сіллю. Розітріть жовтки з цукром і ванільним цукром дочиста. Акуратно з'єднайте, всипте крохмаль і борошно, розмішайте. Намажте деко маслом, вилийте на нього тісто, розрівняйте і відправте в духовку, нагріту до 200 °С. Випікайте бісквіт до золотистого кольору протягом 15 хвилин. Викладіть гарячий бісквіт на рушник, намажте кремом. Викладіть начинку, загорніть і залиште в рушник на холод на 1 годину. Далі прикрасьте виріб, розріжте і подавайте до столу. Крем готуйте так. Спочатку збийте вершки протягом 1 хвилини, додайте цукрову пудру і загусник, збивайте далі до загустіння. Потім додайте сир і доведіть масу до однорідності. Як виготовити начинку? З'єднайте мак з цукром, замочіть в молоці, проваріть на слабкому вогні протягом 10 хвилин, безперервно розмішуючи. Відставте на 20 хвилин для набухання. Процідіть суміш через марлю, залишки молока відіжміть. Додайте мед і м'яке масло, вимісити.

Прикрашати рулет так, як вам подобається. Це може бути, наприклад, розтоплений шоколад. З родзинками без просочення

Пропонуємо вам ознайомитися з ще одним варіантом рулети з маком. З бісквітним тістом тут не доведеться возитися, так як в цьому рецепті просочення не передбачена. Для тіста беремо: п'ять яєць; склянка борошна; склянку цукру.

Для начинки візьміть: 4 ст. л. цукру; 5 ст. л. маку; 3 ст. л. манної крупи; 2 ст. л. родзинок; 300 мл молока.

Для прикраси вам потрібно мати: 100 мл шоколадної глазурі. Створюємо апетитний десерт

Цей рулет готуйте так: Збийте яйця з цукром до повного розчинення цукру. Всипте просіяне борошно і обережно перемішайте. Застеліть пергаментом деко, зробіть бортики і рівномірно вилийте тісто. Випікайте бісквіт в духовці, нагрітій до 180 °С, 12 хвилин. Дістаньте з духовки деко, відразу ж поверніть корж разом з папером і охолодіть. Тепер зробіть начинку. Для цього закип'ятіть ? частину молока. В решту додати манку, цукор, мак та родзинки. В коли молоко закипить, відправте змішані компоненти і варіть до загустіння. Приберіть з бісквіта папір, намажте корж начинкою і скрутіть рулетом. Зверху полийте бісквітний рулет шоколадною глазур'ю, з'єднаної з родзинками і маком.

Приємного апетиту! Автор: Катерина Рижкова 21 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Бісквітний рулет з маком: покроковий рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.