Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Ліниві вареники дієтичні: рецепт приготування з фото


Опубликованно 21.10.2018 16:00

Ліниві вареники дієтичні: рецепт приготування з фото

І солодким десертом, і приємним ситним сніданком можуть стати апетитні ліниві вареники з сиру. Їх смак пам'ятається ще з самого дитинства в якості сніданку, поданого зі сметанкою або смачним ягідним варенням, медом або шматочком розтопленого вершкового масла.

Якщо ви на дієті і дуже хочеться чого-небудь солоденького, то чому б не приготувати легкі дієтичні ліниві вареники без борошна і з смачною заправкою. Давайте дізнаємося, як зробити такі.

Сир всьому голова

Сир - головний інгредієнт для приготування ароматного, апетитного і легкого сніданку, це кисломолочний продукт, що отримується в результаті сквашування молока. Сир часто рекомендується тим, хто сидить на дієті або дотримується правильного харчування. І не даремно, адже сир, особливо приготований в домашніх умовах - це джерело вітамінів групи А, D, С і Ст. Крім того, в ньому багато кальцію, фосфору і заліза - необхідних для нашого організму елементів. При цьому в сирі всього 3 % вуглеводів, а його поживна цінність значно вище, ніж у простого молока.

Корисні властивості сиру обумовлені молочним білком - казеїном, який здатний замінити білки тваринного походження. Містяться в сирі мінеральні речовини сприяють здоровому формуванню та зміцненню кісток, а амінокислоти - відмінна профілактика захворювань печінки.

В цей же час молочні бактерії покращують роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Людям із захворюваннями шлунка рекомендується вживати сир в переробленому вигляді - в сирники, дієтичних лінивих вареників.

Як вже говорилося, сир часто рекомендується тим, хто дотримується дієт, здорового харчування або бажає влаштувати розвантажувальний день свого організму. Для цього завжди підійде знежирений продукт. Крім того, сир використовують для лікування опіків (прикладається в теплому вигляді), для створення масок, кремів і мазей для обличчя і тіла.

І все ж, незважаючи на довгий список корисних властивостей, не рекомендується вживати більше 200 грам сиру в день з-за високого рівня білка в продукті. Більш того, їжте тільки свіжий сир - це продукт, що швидко псується і зберігати його можна максимум 2-3 діб у холодильнику.

Вибір сиру для ледачих дієтичних вареників

Для приготування звичайних ледачих вареників краще віддати перевагу жирного продукту, він більш насичений. Але так як страву за рецептом у нас дієтичне, знежирений сир не завдасть великої шкоди смаковими якостями вареників. Вибирайте сир свіжий, щоб збагатити свій організм величезною кількістю корисних компонентів.

Свіжий сир повинен бути біло-кремового кольору. На смак продукт не повинен гірчити або віддавати кислотою. Те ж саме і з його запахом. Крім того, сир повинен бути однорідним, не розшаровуватися і володіти маслянистої консистенції.

Інгредієнти

Для приготування ледачих дієтичних вареників без борошна ми будемо використовувати манну крупу. Крім того, знадобляться такі інгредієнти: 250 г сиру; 100 г манної крупи; 1 яйце; 100 г цукру; щіпка солі.

Полегшити рецепт дієтичних ледачих вареників можна, використовуючи замість цукру рідкий мед або цукрозамінник в таблетках. В якості заправки замість сметани можна використовувати йогурт.

Протертий сир

Спершу підготуйте для вареників сир. Якщо вам подобається відчувати текстуру сиру, його маленькі грудочки, то, виклавши сир в глибоку миску для замішування, просто розімніть його виделкою разом з яйцем і цукром. Особливою популярністю зараз користується зернистий сир, тому при бажанні можна використовувати і його, також розім'явши з іншими компонентами.

Але якщо ж ви любите ніжну текстуру, однорідну масу, то необхідно протерти сир через сито. Візьміть дрібне сито і викладайте в нього сир невеликими порціями. Натискаючи ложкою, протріть головний інгредієнт для вареників. Це розіб'є дрібні грудочки в продукті. Протертий сир чи ні - шкоди для дієтичних ледачих вареників не буде ніякого.

Рецепт приготування

До сиру додати цукор або мед. Якщо той зацукрувався, то розтопіть його на паровій бані або в мікрохвильовій печі. Деякі замість цукру використовують цукрозамінник в таблетках. Розітріть яйце з цукром і змішайте інгредієнти в одну однорідну масу, що нагадує по консистенції сметани. Додайте в суміш манку і дрібку солі, заступника м'яке і липке тісто, заховайте його в холодильник на півгодини, прикривши миску харчовою плівкою. Тісто має настоятися, манка - розбухнути від сиру і яйця.

Через півгодини дістаньте тісто і присипте манкою стіл. Готове тісто розкачайте і сформуйте не надто тонку ковбаску, наріжте її на невеликі шматочки. Ледачі дієтичне вареники з сиру можна залишити в такому вигляді, а можна скачати в кульки. Якщо ви готуєте вареники для дітей, то візьміть невеликі формочки для печива і, розкачавши товстий пласт тіста, виріжте кілька штук.

Закип'ятіть воду, трохи підсолити. Викладіть ліниві вареники у воду і варіть. Приблизний час приготування - 5 хвилин. Виймайте солодке ласощі після другого закипання води.

Подача вареників

Найчастіше ліниві вареники подаються зі сметаною або шматочком вершкового масла. Щоб зробити їх ще більш легкими, ніжними і менш калорійними, в якості заправки для вареників можна використовувати йогурт. На прилавках магазинів є величезний вибір різних йогуртів: солодких, звичайних, низькокалорійних, з корисними бактеріями і ягідними добавками. До простого йогурту можна нарізати трохи свіжих ягід або фруктів і подавати до столу.

Цей рецепт дієтичних ледачих вареників з сиру стане найулюбленішим, ситним та смачним сніданком для всієї родини.

Манна крупа

Манна крупа - побратим борошна, адже ця крупа - та ж пшениця, тільки великого, більш грубого помелу. Не у всіх приємні асоціації з цією крупою, при слові «манка» у деяких спливають огидні спогади про комкова каші з дитячих садків. Так, ще недавно манна каша була чи не головною в раціоні дітей, але зараз лікарі її не шанують, вважаючи, що вона важко засвоюється в дитячому організмі, незважаючи на те, що володіє масою корисних властивостей.

Зате вона знайшла своє застосування в кулінарії і використовується не тільки для приготування каші на сніданок. Манна крупа - це відрізняючи паніровка для смаження і прекрасна заміна борошна. Вона відмінно набухає, завдяки їй страва виходить ніжним, м'яким, легким і немов тане в роті. Вареники з манкою виходять куди краще, ніж з борошном. Калорійність дієтичних ледачих вареників з манкою складає всього 220 калорій.

Заміна борошна для вареників

І все ж якщо ви не любитель манки, хоч і в готовому продукті її смак майже не відчувається, замінити борошно можна і іншими інгредієнтами. Так, наприклад, щоб отримати дієтичне ліниві вареники, можна використовувати геркулес. На 200 г сиру вистачить 5 ст. л. вівсяних пластівців. Відмінною заміною пшеничного борошна може послужити борошно кукурудзяне в пропорції 200 г сиру і 40 г борошна. У неї високий рівень клейковини і невелика кількість калорій. Крім того, підійде вівсяна або рисове борошно.

Ось так просто можна приготувати ситний, смачний, корисний і легкий дієтичний сніданок з сиру. Обов'язково спробуйте приготувати ліниві вареники будинку. Це не займе багато часу. Рецепт вимагає гранично простих і недорогих продуктів, а результат принесе масу задоволення всієї сім'ї.

Приємного апетиту! Автор: Христия Укладено 2 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Ліниві вареники дієтичні: рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.