Пюре з ріпи: рецепт приготування з фото
Опубликованно 18.10.2018 01:58
У супів-пюре є безліч переваг над звичайними. Одним з головних можна назвати той факт, що в загальній одноманітної маси, при правильному виборі пропорцій, можна заховати кілька продуктів — корисних, але не дуже смачних, не зіпсувавши ними загальну картину ніжного страви. Та й в цілому суп-пюре може стати прекрасним міксом з корисних овочів на обід.
Одним із самих смачних і дуже корисних варіантів вважається рецепт супу-пюре з ріпи - справжнього джерела вітамінів і мінералів.
Перед тим як поділиться апетитними рецептами, подамо інформацію про те, які корисні властивості має ріпка.
Корисні властивості ріпи
Ріпа потрапила на столи Росії з Греції посіла почесне місце, її вживали в якості гарніру до того, як з'явився картоплю. І затребуваний був настільки довгий час такий овоч не дарма. До його складу входить каротин, безліч вітамінів групи В, ДО, З, РР. Крім того, є багато клітковини і солей, кальцію, фосфору, марганцю, а особливо яскравий запах обумовлений великою кількістю ефірних масел.
Говорячи про корисні властивості ріпи, не можна не згадати про те, що сік з коренеплоду надає заспокійливу дію, відхаркувальний, а також розчиняє камені в нирках і благотворно впливає на діяльність серця.
Ріпу часто радять тим, хто сидить на дієті для схуднення: продукт малокалориен і збагачений необхідними для організму речовинами. Більш того, він корисний і для тих, хто хворий на цукровий діабет, страждає від хвороб ШКТ і так далі.
У кулінарії ріпа — універсальний продукт, що її вживають як в сирому, так і обробленому вигляді — тушкують, варять, запікають і солять, крім того, сушать і маринують. У багатьох національних кухнях Європи це шановний овоч, а з урахуванням його неймовірного набору корисних елементів навіть простий суп-пюре з ріпи вийде відмінним обідом, наповненим вітамінами і мінералами.
Суп з ріпи і гарбуза
Один з найбільш поширених варіантів приготування супу-пюре з ріпи — з додаванням гарбуза: яскраво-руде ароматне перша страва на курячому бульйоні обов'язково порадує вас і всю родину. Для його приготування знадобиться: 1 куряча грудка; 1 ріпа; 300-350 г гарбуза; 1 морква; 1 цибулина; 50 г вершкового масла; 14 кореня селери; сіль, коріандр, суміш перців.
В якості заправки до цього супчику часто використовують сметану або йогурт.
Як же цей супчик готується? Дуже просто!
Приготування покроково
В першу чергу відваріть курочку. Наберіть в невелику каструлю води. Ретельно промийте грудки під проточною водою, зніміть шкірку і зайві прожилки. Викладіть м'ясо в киплячу підсолену воду і відваріть. На цьому бульйоні буде готуватися суп, за бажанням до курочці можна додати пару зубчиків часнику, щоб отримати насичений апетитний аромат.
Поки курка вариться, підготуйте до варінні овочі. Очистіть ріпу і наріжте на невеликі бруски, також вчините з гарбузом і коренем селери.
Коли курка для супу-пюре з ріпи буде готова, дістаньте її і викладіть остигати. Овочеві бруски промийте і покладіть у бульйон. Відваріть до повної готовності.
Тепер необхідно зайнятися приготуванням заправки. Очистіть цибулю і дрібно наріжте. І також вчините з морквою. Терти на тертці коренеплід необов'язково, подрібніть так, щоб він міг добре просмажиться.
На окремій сковороді розтопити шматочок вершкового масла і викладіть цибулю. Обсмажуйте його до стану прозорості. Потім додайте моркву і пасеруйте заправку до розм'якшення цього коренеплоду.
Викладіть всі овочі в блендер, зверху залийте заправку. Курку можна помістити туди ж або дрібно порвати і викласти порційно в тарілки при подачі. В блендер, додайте трохи бульйону і подрібніть всі складові до стану ідеального пюре. В результаті у вас вийде одноманітна маса приємного рудуватого кольору.
Пюре викладіть в каструлю з бульйоном, перемішайте всі разом, трохи підігрійте, посоліть за смаком, додайте приправи і прянощі.
Суп-пюре з ріпи готовий, залишилося тільки його подати. Розлийте суп по піалах, викладіть по ложці сметани і прикрасьте гілочкою свіжої зелені. Подавайте пюре з ароматними часниковими грінками. Приємне ароматна страва готова!
Суп з ріпи та моркви
А ось ще один апетитний, не менш смачний і дуже яскравий рецепт пюре з ріпки з додаванням моркви в рівних пропорціях. Якщо використовувати солодку морквину, то супчик виходить трохи солодким, що тільки гармонійно доповнить загальну картину всіх овочів.
Для приготування цього супу вам знадобиться: 1 морква; 1 ріпка; 2 яєчних жовтка; 1,5 ст. молока; 100 г рослинної олії. 3 ч. л. борошна; свіжа зелень, сіль.
Як готувати?
Овочі наріжте соломкою і опустіть в гарячу воду на кілька хвилин, це позбавить від гіркоти. Зваріть в підсоленому бульйоні до повної готовності.
Викладіть овочі в сковороду з рослинним маслом. Трохи обсмажте до появи ледь помітної кірочки і перекладіть в блендер.
Розведіть бульйон з борошном, ретельно перемішайте до стану білого соусу і заправте ним овочі. Змішайте разом молоко і яєчні жовтки, вилийте пюре з ріпи та моркви в каструлю, варити на маленькому вогні 7-10 хвилин.
Ніжний і легкий суп-пюре готовий.
Ситний суп з ріпи і картоплі
Наступний суп з ріпи дуже смачний і ситний, він відмінно підійде для щільного обіду. Наявність багатьох ароматних продуктів допоможе в повній мірі розкрити смак головних інгредієнтів. Для приготування супу-пюре з ріпи і картоплі вам знадобиться: 400 г ріпи; 500 г картоплі; 1 л води; 1 цибулина; 1 стебло селери; 1 зубчик часнику; 70 г волоських горішків; 50 г руколи; 30 г сиру твердих сортів; 4 ст. л. рослинного масла; 1 ст. л. оливкової олії; сіль. Тонкощі процесу приготування
Для початку приготуйте соус песто — заправку до супу. Для цього очищений волоський горіх підсушіть на сухій сковороді. Часник очистіть, роздушіть. Сир натріть на тертці, а руколу переберіть, промийте і висушіть на чистому рушнику. Всі інгредієнти складіть в одну чашу блендера, додайте трохи оливкової олії і подрібніть до однорідного стану.
Далі займіться приготуванням супу. Цибулину очистіть і наріжте кубиками середніх розмірів. Також подрібніть і стебло селери. У каструлі з товстим дном розігрійте масло і обсмажте цибулю до напівпрозорого стану. Викладіть селера і обсмажуйте всі разом протягом 2-3 хвилин. Потім залийте інгредієнти водою і доведіть до кипіння.
Поки вода нагрівається, очистіть картоплю і ріпу, наріжте великими брусками. Викладіть їх у бульйон і варіть до повної готовності.
Овочі подрібніть в пюре за допомогою блендера, додайте сіль і перець за смаком, прянощі і спеції.
Подаючи суп, викладіть в нього трохи песто, свіжих гілочок руколи або петрушки і трохи сухарів.
Ось такі чудові і апетитні рецепти приготування супу-пюре з ріпи представлені увазі читачів. Страви легкі в приготуванні, кілька з них відмінно підходять для дієт для схуднення, корисні вегетаріанцям.
Приємного апетиту! Автор: Христия Укладено 29 Вересня, 2018
Категория: Еда и напитки
Пюре з ріпи: рецепт приготування з фото