Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Тістечко з білковим кремом - улюблені ласощі


Опубликованно 05.10.2018 10:15

Тістечко з білковим кремом - улюблені ласощі

Улюблені ласощі дітей і дорослих - тістечко. З білковим кремом, зі згущеним молоком, з медовим сиропом - варіантів дуже багато. Але улюбленцем все-таки залишається білковий крем з ніжною текстурою, приємним смаком і тонким ароматом. Та й вигляд такого тістечка дуже святковий. Пропонуємо вам кілька рецептів чудовою випічки.

"Корзиночка"

Рецепт тістечка з білковим кремом "Корзиночка" дуже простий, але результат перевершує всі очікування. Що вам знадобиться для тіста: 300 грамів борошна; 100 грамів цукру; 200 грамів вершкового масла; 2 курячих яйця; щіпка соди.

А для крему: білки чотирьох курячих яєць; стакан цукру; щіпка лимонної кислоти.

Хід приготування

Рецепт тістечка "Корзиночка" з білковим кремом, як вже згадувалося, дуже простий. Почнемо з тіста. Борошно просіяти через дрібне сито і змішайте з содою. В окремій чашці збийте масло, цукор і яйця. Отриману маслянисту суміш влийте в борошно і замісіть тісто. Місити потрібно швидко і не перестаратися, інакше воно "прорезинится" і втратить ніжну текстуру. Розділіть тісто на невеликі шматочки і викладіть на форми, акуратно розподіляючи масу пальцями по всій поверхні. Формочки нічим краще не змащувати і не вистилати - готові кошики повинні легко відокремитися після випічки. Дно кошика проколіть в декількох місцях вилкою для кращого пропікання.

Готувати тістечка при температурі 180 градусів потрібно приблизно двадцять хвилин. Готову випічку обережно вийняти і дати охолонути.

Приступимо до крему. Поставте на вогонь каструльку для парової лазні. У мисці змішайте білки, цукор і лимонну кислоту. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середнього, поставте миску з кремом на парову баню і починайте збивати крем. Через хвилин десять білки почнуть густіти, відразу ж прибирайте миску з парової лазні і продовжуйте збивати крем ще п'ять хвилин. Готовність визначайте так: він повинен почати накручуватися на віночок міксера. Крем потрібно викладати на кошики негайно. Якщо кошики ще не охололи, накрийте миску з білковою масою харчовою плівкою - це вбереже її від застигання.

В остиглі кошики покладіть половину чайної ложки улюбленого повидла, крем перелийте в кондитерський мішок (шприц) з красивою насадкою і видавити його поверх повидла. Тістечко з білковим кремом потрібно їсти відразу, так як воно має особливість покриватися кіркою через кілька годин на повітрі. "Бисквитик"

Для того щоб приготувати це смачне тістечко, вам знадобляться: три курячих яйця; стакан цукру; один яєчний білок; щіпка розпушувача; склянка борошна; вісім столових ложок цукрової пудри; кілька крапель лимонного соку; пара столових ложок улюбленого джему.

Це кількість інгредієнтів розрахована на шість порцій смачного тістечка з білковим кремом. Фото - нижче.

Готуємо

Для приготування тіста візьміть яйця і збийте їх у білу піну. Потроху підсипати цукор і продовжуйте збивати. Ваша мета - розчинити весь цукор. Як тільки це відбудеться, всипте борошно (просіяне і змішану з розпушувачем) і замісіть тісто. Місити потрібно до однорідності, але не занадто довго. Застеліть деко кулінарної папером і вилийте на нього тісто. Бісквіт треба запікати протягом сорока хвилин в духовці при температурі 190 градусів. Важливо: час випікання залежить від висоти майбутнього бісквіта. Якщо він не товщі п'яти сантиметрів, то скоротіть час до тридцяти хвилин. Після того як бісквіт охолоне, візьміть тертку і обітріть його з усіх сторін до рівної форми, крихти зберіть в окрему тарілочку - вони вам знадобляться. Тепер вам потрібно обережно розрізати ваш бісквіт уздовж, щоб вийшло два коржа. Для цього вам знадобиться гострий ніж або кулінарна нитка (деякі використовують зубну).

Тепер займіться кремом: збийте білок, всипте в нього цукрову пудру і додайте лимонний сік. Поставте чашку на водяну баню і збивайте вісім-десять хвилин до ущільнення текстури. Змастіть нижній корж улюбленим джемом, а зверху нанесіть крем. Кількість залежить тільки від вашого смаку. Поверх крему покладіть другий корж і зафіксуйте його шпажками, щоб не з'їхав. Важливо: шпажки повинні бути досить довгими, щоб не змогли сховатися під верхнім шаром крему.

Верхній корж також змастіть джемом і кремом. Тепер надсилайте свій шедевр на годину в холодильник. За цей час він просочиться, а крем застигне. Діставайте бісквіт, витягайте шпажки. Якщо все зроблено правильно, корж не з'їде. Наріжте гострим ножем бісквіт на порції. Залишками крему обмажте боковини одержані шматочків, а потім насипте крихти, що залишилися від обробки бісквіта. Верх одержані тістечок з білковим кремом можна прикрасити на свій розсуд, або залишити як є. Приємного апетиту!

Хитрість

Існує одна хитрість в приготуванні крему. Увага: для щільної структури збивати його необхідно по наростаючій. Тобто починайте з малих оборотів і додавайте через кожні дві хвилини. Цей спосіб не дасть крему осісти і дозволить зберегти легкість навіть через кілька годин. Якщо ви любите тістечко з білковим кремом, спробуйте скористатися цією порадою. Приємного творчості на кухні! Автор: Марія Єгорова 14 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Тістечко з білковим кремом - улюблені ласощі


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.