Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Борщ флотський: особливості приготування і рецепт з фото


Опубликованно 04.10.2018 21:33

Борщ флотський: особливості приготування і рецепт з фото

Що собою являє борщ флотський? Як його приготувати? Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в статті. Борщем іменують гаряче, кисле, рідку страву, запозичене з української кухні в XIX столітті. Це слово означає суп з буряка з капустою. Воно походить від найменування рослини борщівник. З борщівника варили юшку, яка увійшла в раціон харчування слов'ян. Як спекти справжній флотський борщ, з'ясуємо нижче. Технологія приготування

Яка технологія приготування борщу флотського? Нинішня рецептура та методика створення борщу засновані на застосуванні столового буряка, а також рідкого базису – рибного, грибного або м'ясного бульйону. Подають борщ разом із сосисками, шинкою, шпиком, копченою грудинкою. Обов'язковими компонентами цього страви (в залежності від вибраного рецепту), крім буряків, є: цибуля ріпчаста, морква, капуста свіжа, картоплю, коріння білі, щавель, шпинат, томатне пюре або помідори, спеції.

Іншими словами, борщ – це овочевий збірний суп з м'ясом на буряковій основі, має кислу смакову гаму. Кислуватий смак страва набуває завдяки розсолу бурякового, оцту, квасу, сметані, бурякового квасу та інших інгредієнтів.

Так що собою являє приготування борщу флотського? Бульйон варять з додаванням копченої свинини. Картоплю нарізують кубиками, овочі – скибочками, капусту – шашками. Спочатку закладають у киплячий бульйон капусту, доводять до кипіння, кладуть після картоплі.

Варять 15 хвилин, відправляють в каструлю пасеровані овочі, буряк тушкований і доводять до готовності. За 15 хвилин до завершення готування додають цукор, сіль і приправи. Варену копчену свинину нарізають по два шматочки на порцію і поміщають в борщ при подачі. З квашеною капустою

Отже, вам уже відомі технологічний процес приготування та відпуску борщу флотського. А як сфабрикувати це страва з квашеною капустою? Тут існують деякі особливості. Бульйон потрібно варити з додаванням копченої свинини, про що ми згадували вище. Картопля для борщу нарізуйте кубиками, овочі – скибочками. У воду або киплячий бульйон надсилайте тушковану капусту і буряки, пасеровані овочі і варіть до готовності.

За 10 хвилин до закінчення варіння додайте цукор, сіль і приправи. Варену свинину копчену нарізайте шматочками і покладіть в кожну порцію. Можна свинокопчености подавати без шкури.

Страву можна заправити борошном пасерованим, розведеним водою або бульйоном (застосовуючи на 1 кг борщу 10 г борошна). Підготовка буряків

Буряки для борщу флотського готують двома методами: Наріжте буряк скибочками або соломкою, тушкуйте в закритій товстостінній посуді з додаванням оцту, томатного пюре, жиру і малої кількості води або бульйону (20 % до маси буряків). Якщо ви тушкуйте буряк без оцту, вона швидше приготується, але знебарвиться. Тому для збереження кольору овоча і скорочення часу готування томатне пюре, оцет додавайте в неї за 10 хвилин до закінчення гасіння. Обов'язково стежте за інтенсивністю нагріву. Після закипання рідини вогонь зменшіть, так як через бурхливого кипіння оцет буде випаровуватися. Очищену буряк варіть цілком з додаванням оцту, а неочищену – без нього. Після варіння в останньому випадку буряк очистіть від шкірки. Далі коренеплід наріжте скибочками або соломкою, відправте у борщ разом з томатним пюре і пасерованими овочами.

Створення борщу з буряками, підготовленої за другим методом, набагато простіше. В результаті смак страви виходить ніжніше, а забарвлення - яскравіше. Досвідчені кулінари радять застосовувати цей спосіб для варіння борщу з картоплею. Підготовка капусти

Як для борщу флотського готують капусту? Якщо вона квашена, то її спочатку перебирають, великі елементи подрібнюють, відправляють в каструлю, вливають воду або бульйон (25 % від ваги капусти), додають жир (10-15 %) і тушкують 2,5 години, час від часу розмішуючи.

При застосуванні капусти свіжої її шаткують і відправляють у киплячу воду або бульйон першої, варять 15 хвилин. Далі зберігається той же порядок закладки провіанту. Цікавий рецепт

Пропонуємо вам ознайомитися з цікавим рецептом борщу флотського. Відомо, що борщі готують на кістковому, м'ясному або змішаному бульйоні. Правильно підготовлений бульйон є основою відмінного борщу. Як правило, флотський суп готують з грудинки. Отже, беремо: 500 г буряків; дві цибулини; бекон – 250 г; п'ять картоплин (400 г); капусту білокачанну – 250 г; дві морквини; топлене свиняче сало – 40 г; томат-пюре – 80 г; коріння петрушки – 30 г; яблучний оцет – 3 ст. л.; сметану – 50 г; цукор – 1 ст. л.; м'ясо-кістковий бульйон з копченостями – 2 л; спеції; чотири зубки часнику; зелень; сіль. Як готувати?

Цей рецепт борщу флотського, з фото якого можна ознайомитися вище, обумовлює реалізацію таких дій: Очищену буряк, цибулю ріпчасту, моркву поріжте скибочками, картопля – кубиками, капусту – квадратами, петрушку просто покришіть. Відваріть в мясокостном бульйоні бекон, який далі наріжте скибками по два шматки на порцію. Буряк залийте невеликою кількістю бульйону або води, додайте оцет, томат-пюре і жир, тушкуйте на слабкому вогні до готовності. Відправте в тушковану буряк обсмажені овочі і в кінці гасіння – цукор. Покладіть в киплячий бульйон порізані картоплю і капусту, а через 10 хвилин – тушкований буряк з овочами і закип'ятіть. Тепер додайте лавровий лист, перець горошком, сіль і варити страву ще 7 хвилин. Розітріть зі свинячим салом часник і відправте в блюдо.

У кожну тарілку покладіть шматочок вареного бекону, борщ налийте, додайте сметану, буряковий настій (за бажанням), посипте рубаною зеленню і подавайте до столу. Рецепт від суднового кухаря

Цей борщ готують на кораблях на бульйоні з м'ясних кісток з додаванням шинки або копченостей. Вам будуть потрібні: вода – 2 л; дві цибулини; бекон – 100 г; дві моркви; м'ясні кістки для бульйону – 300 г; капуста – 200 г; буряк – 300 г; один лавровий лист; чотири картоплини; цукор – 1 ч. л.; два помідора; пісне масло – дві ст. л.; сметана для подачі; яблучний оцет – ? ч. л.; пучок зелені.

Виконайте наступні кроки: Гарненько вимийте кістки, складіть у каструлю, залийте холодною водою. Відправте туди ж одну моркву і одну цибулину. На сильному вогні доведіть до кипіння, зніміть піну, накрийте кришкою і варіть 60 хвилин. Посоліть бульйон, знову зніміть піну, додайте в каструлю бекон і варіть ще 30 хвилин. Тепер перевірте вилкою готовність м'яса – воно від кісток повинно легко відходити. Дістаньте з бульйону кістки, відокремте від них м'ясо. Бекон і м'ясо викладіть на тарілку, а бульйон процідіть. Очистіть буряк, наріжте соломкою, збризніть оцтом і обсмажте на 1 ст. л. олії протягом 10 хвилин. Далі на сковорідку влийте стільки бульйону, щоб він до половини покрив буряк. На малому вогні тушкуйте одну годину. Залишилася моркву наріжте соломкою, цибулину – півкільцями. Обсмажте овочі на пісному маслі протягом 10 хвилин. Зніміть з помідорів шкірку, натріть їх на тертці. Відправте до буряках і тушкуйте 15 хвилин. До буряка викладіть моркву і цибулю, розмішайте, всипте цукор і тушкуйте під кришкою 15 хвилин. Наріжте капусту маленькими шашками, картоплю – кубиками. Закип'ятіть бульйон, відправте на нього капусту і варіть 5 хвилин. Тепер помістіть в бульйон картоплю, лавровий лист і варіть ще 15 хвилин. Відправте в бульйон овочеву зажарку і варіть на малому вогні ще 15 хвилин. Додайте в страва рубану зелень, перець і сіль. Зніміть каструлю з плити і дайте борщу настоятися хвилин 10. Викладіть в тарілку перед подачею бекон і м'ясо, нарізані кубиками. Налийте борщ і сметаною приправте. Харчова цінність та хімічний склад страви

У 100 г розглянутого нами борщу міститься: 4,3 г білків; 3,79 г жирів; 3,66 г вуглеводів; 71,56 ккал; 0,0358 мг вітаміну В1; 0,0565 мг вітаміну В2; 4,6695 мг C; 16,6762 мг Са; 1,0155 мг Fe.

У залежності від застосовуваного провіанту показники можуть суттєво змінюватися. З борошном

Розглянемо ще один привабливий рецепт борщу флотського. Вам потрібно мати: 170 г бекону; 300 г картоплі; 400 г буряків; 200 г цибулі ріпчастої; 200 г капусти білоголової; 60 г томатної пасти; 120 г моркви; 20 г борошна; 30 г кореня петрушки; 20 г цукру; 50 г сметани; зелень петрушки і кропу (за смаком); оцет (за смаком); сіль, спеції.

Процес виготовлення: Для борщу флотського нарізку овочів виконуйте так само, як і в попередніх рецептах. Відваріть в мясокостном бульйоні бекон, наріжте скибочками. Потушкуйте на коров'ячому маслі буряк, додавши оцет і томатну пасту. Цибулю і коріння обсмажте окремо, з'єднайте з буряком, злегка протушкувати, додайте цукор. Відправте в киплячий бульйон картоплю і капусту, через 10 хвилин – овочі з буряком, закип'ятіть. Тепер введіть обсмажене борошно, розведену бульйоном, покладіть лавровий лист, перець горошком, сіль і варіть 7 хвилин. Також ви можете в борщ додати часник, розтертий з салом.

У тарілку з борщем при подачі до столу покладіть шматок вареного бекону, додайте сметану і посипте все рубаною зеленню. Приємного апетиту! Автор: Катерина Рижкова 27 Липня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Борщ флотський: особливості приготування і рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.