Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Рис по-китайськи: рецепти з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації


Опубликованно 04.10.2018 21:33

Рис по-китайськи: рецепти з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації

Рис – провідний компонент китайських, японських, в'єтнамських страв. Він заслужено носить звання національного продукту харчування в Піднебесній і далеко за її межами.

Роль рису багатогранна і невичерпна, тому дана стаття присвячена особливостям його приготування і популярним рецептами з китайським «присмаком». Секрети приготування «правильного» рису від китайських кухарів

Це дивно, але рецепти рису в китайській кухні кардинально відрізняються від таких у Західній і Східній Європі. Представники азіатської нації їдять рис паличкам. Тому китайський різновид трохи липка, але кожне зернятко всередині щільне.

Характеристики видів рису

Сорт "жасмин" вирощують у Таїланді. Він має видовжену форму сніжно-білий колір. Його візитна картка - ледь вловимий молочний аромат, який по-новому розкриває смак екзотичних китайських і пряних страв. У процесі теплової обробки зерна будуть трохи злипатися, але на смак це не вплине.

Сорт "індіка" визнаний універсальним. Форма у нього видовжена, колір насичений білий, при варінні зерна не злипаються. Підходить для приготування широкого спектру страв східної кухні. Правила підбору посуду та підготовка рису

Для варіння білих зерен китайці використовують важкі казани з алюмінію або чавуну. Дно округлої форми сприяє рівномірному розподілу спека і попереджає пригорання.

Існує давній рецепт, як приготувати китайський рис, якщо трапеза відкладається або гості запізнюються. Казанок ставлять на мінімально можливий вогонь (не більше ніж на 45 хвилин). Якщо залишити рис остигати, він затвердіє і перетвориться в неїстівну масу. Розігрівання і поїдання паличками зерна підлягати не будуть.

За китайською традицією, рис промивають дев'ять разів. Говорячи про пропорції, прийнято використовувати одну частину зерен на 1,5 частини води. Рис з овочами – традиційний китайський обід

Рецепти рису по-китайськи здобули неабияку популярність у нашій країні завдяки пікантним соусам, сміливим овочевим поєднанням і щедрому використання прянощів.

До овочів відмінно підійде рис з довгими зернами, характеристика якого була представлена вище, або коричнева його різновид (якщо ви дотримуєтеся дієти).

Овочі слід вибирати трохи недостиглі, перестиглі перетворяться на кашу.

Рецепт рису з овочами по-китайськи зможе освоїти будь-яка господиня. Таке блюдо подають саме по собі або як гарнір. Основні інгредієнти

Цей рецепт зручний тим, що рис можна комбінувати з необмеженою кількістю інгредієнтів. Все залежить від уподобань і кулінарних талантів кухаря. На приготування страви піде не більше півгодини часу, а ситний ароматний обід подарує заряд енергії та бадьорості на другу половину дня.

Підготуйте наступні інгредієнти: рис – 300 грамів; молодий кабачок – 200 грамів; перець червоний солодкий – 250 грамів; томат – 5 штук середнього розміру; ріпчаста цибуля – 4 штуки; соєвий соус – 4 столові ложки; масло рослинне – 40 г; корінь імбиру – 1 столову ложку; часник – 3 зубчики. Як приготувати страву?

В основі будь-якого вдалого рецепта рису по-китайськи лежить правильна обробка рису. Зерна необхідно ретельно промити в декількох водах до прозорості. У каструлю налити 450 мл води і включити сильний вогонь. Після закипання додати промитий рис, перемішати, накрити кришкою і варити 15 хвилин до готовності на повільному вогні. Готову крупу відкинути на дрібне сито і промити холодною водою.

Щоб овочі зберегли свою форму і придбали характерний хрускіт, їх кидають на розпечену сковороду і постійно помішуючи, смажать не більше пари хвилин.

Цибулю необхідно нарізати півкільцями, а часник брусочками як можна дрібніше. Ці два інгредієнти кинути у розігріте на сковороді олію і обсмажувати 3 хвилини.

У кабачка видалити плодоніжку, нарізати соломкою середньої довжини. Солодкий перець очистити від насіння, розрізати навпіл, подрібнити кубиками середнього розміру. Кабачок і перець відправити до цибулі. Смажити на сильному вогні 4 хвилини.

Томати вимити, видалити шкірку, попередньо обдавши овочі окропом. Нарізати скибочками. Додати до овочів. Смажити на сильному вогні, постійно помішуючи, 3 хвилини.

Імбир почистити, натерти на дрібній тертці. Додати в сковороду. Одночасно з імбиром ввести соєвий соус. Обсмажити протягом 2 хвилин.

Останнім до овочів відправляється рис. Блюдо слід акуратно перемішати, вогонь зменшити до мінімуму, накрити кришкою і томити 3-4 хвилини. Потім сковороду зняти з плити і дати зернам просочитися соками й запахами інших інгредієнтів.

Нижче представлений на фото рису по-китайськи один з варіантів подачі готової страви.

Рис з яйцем – відмінний варіант швидкого поживного сніданку

Втім, рецепт рису з яйцем по-китайськи може стати в нагоді і на обід, і на вечерю. Але для сніданку такий варіант найбільш переважний зважаючи своєю поживністю і швидкості приготування. При правильній організації процесу, від збору інгредієнтів до гарячого і ситного страви на тарілках членів сім'ї піде 10-15 хвилин.

Окреме перевагу рису з яйцем доступності інгредієнтів у складі тільки те, що може собі дозволити середньостатистична сім'я. При бажанні, кожна господиня може відхилятися від класичної рецептури і вводити нові компоненти.

Традиційно таку страву готують у пательні вок з особливою конусоподібної конструкцією. Через брак такої підійде і звичайна з нешироким і тонким дном. Склад

Рецепт рису по-китайськи підійде тим, хто стежить за своїм харчуванням і хоче швидко втамувати голод. Головне - довести рис до правильної консистенції і запам'ятати послідовність додавання компонентів: Рис – 150 грамів. Кукурудза консервована – 4 столових ложки. Горошок свіжозаморожену – 3 столових ложки. Яйце куряче – 3 штуки. Масло вершкове – 25 грамів. Зелений цибулю, спеції – за смаком. Рис з яйцем по-китайськи. Покроковий рецепт

Крок 1. Основна вимога до рису – цілісність і розсипчастість. Слипшаяся каша не підійде. Ретельно промиту крупу потрібно залити великою кількістю води, трохи підсолити і варити на великому вогні до кипіння. Газ зменшити, перемішати, довести до стану м'якості зерен зовні і помірної щільності всередині. Вогонь вимкнути, рис відкинути на сито, промити холодною водою.

Ідеально, якщо крупа буде зварена з вечора. За технологією приготування страви, він повинен бути холодний і трохи підсохлий.

Крок 2. На сковороду викласти масло, розігріти, вбити яйця. Розмішати дерев'яною лопаткою хаотично. Смажити 30 секунд, потім знову перемішати. Повинні вийти яєчні пластівці.

Крок 3. До них відправляється кукурудза і трохи оттаявший горошок. Смажити 2-3 хвилини, постійно помішувати.

Крок 4. Всипати рис, посолити. Додати дрібно нарізані пір'я цибулі, чорний мелений перець. Перемішати. Залишити на 1 хвилину.

Крок 5. Подавати до столу. Смажений рис з креветками

Особливість рецепта китайського смаженого рису – додавання гострих спецій (часник, соус чилі і т. д.) і заправка рибним бульйоном. Зазвичай блюдо готують з куркою, свининою, крабовим м'ясом або креветками. Рис використовують вже відварену, підсушений (при варінні на вогні потрібно потримати довше звичайного, поки вся вода не випарується). Щоб зерна вийшли саме смаженими, а не нагадували розігрітий плов, теплова обробка повинна проводитися при максимальній температурі.

Основні компоненти: Рис варений – 300 грамів. Рибний бульйон (густий) – 2 столові ложки. Креветки – 300 грамів. Яйце – 1 штука. Огірок невеликий – 1 штука. Лайм – 1 штука. Цибуля зелена – 3 пера. Чилі – 0,5 шт.. Часник – 1 великий зубчик Соєвий соус – 50 грамів. Масло рослинне – 2 столові ложки. Кінза, перець чорний – за смаком. Керівництво до приготування

На сковороді розжарити рослинну олію. Часник очистити, розчавити ножем. Чилі дрібно нарізати. Гострі інгредієнти кинути на сковороду, смажити 30 секунд.

Креветки почистити, відправити в масло, обсмажувати до готовності. Якщо морепродукт вже проходив термічну обробку, його тимчасово відкладаємо в сторону.

Всипати готовий рис, ретельно перемішати. Прийшла черга варених креветок. Вони відправляються до крупі в компанії рибного бульйону і соєвого соусу. Знову необхідно заважати. Рухи повинні бути акуратними і повільними. В іншому випадку рис перетвориться в рідку кашу.

Додати подрібнені кубиком огірки.

Одну сторону сковороди звільнити від рису та інших інгредієнтів. Розбити туди яйце. Перемішати, щоб маса рівномірно розподілилася по всій заготівлі.

Зелену цибулю і кінзу дрібно нарізати, рясно посипати ними блюдо. Додати чорний мелений перець.

Щоб рецепт рису по-китайськи був досконалим, подавати готову страву необхідно з часточкою лайма. Рис з куркою по-східному

Жителі пострадянського простору, яким пощастило побувати в Піднебесній, відзначають вишуканий смак тамтешніх страв і намагаються повторити їх будинку.

Рецепт рису з куркою по-китайськи особливий в кожному ресторані. І завдяки доступності інгредієнтів його можна повторити вдома. Головне - врахувати особливості обробки рису: у китайській кухні немає страв навіть віддалено схожих на жирний плов зі свинини або баранини. Тут популярні курка і морепродукти, які роблять рис дієтичним з ніжним витонченим смаком; у Східній Європі рис прийнято варити до готовності, в Китаї його залишають трохи сирим, а до потрібної кондиції доводять сковороді – так він виходить соковитим і розсипчастим; рідко яке китайське блюдо обходиться без додавання соєвого соусу, у нас же його використання не таке популярне.

Отже, для приготування рису з куркою в кращих китайських традиціях потрібно: Довгий рис – 2 склянки. Філе куряче – 600-700 грамів. Яйце – 2 штуки. Квасоля стручкова – 250 грамів. Перець болгарський – 1 штука. Горошок зелений – 100 грамів. Соєвий соус – 50 мілілітрів. Масло рослинне – 2 столові ложки. Цибуля зелена – 4 пера. Куркума – 0,5 чайної ложки. Правила приготування

Куряче філе відварити до готовності, нарізати невеликими кубиками. Промитий в дев'яти водах рис відварити до напівготовності, остудити.

У глибоку сковороду налити олію, додати варену курку, обсмажити 5-7 хвилин. Подрумянившиеся шматочки викласти на тарілку.

У гаряче масло, що залишився від смаження м'яса, викласти стручкову квасолю, горошок і дрібно нарізаний болгарський перець. Овочі готувати 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

В окремій сковороді (без олії) обсмажити яйця, збиті віночком. Вони повинні трохи «схопитися», але не перетворитися на яєчню. В кінці процесу додати подрібнений зелений лук.

З'єднати вміст двох сковорідок, додати рис. Влити соєвий соус, присипати куркумою. Смажити 10 хвилин, помішуючи. Автор: Дар'яна 27 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Рис по-китайськи: рецепти з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.