Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Що таке еклер, рецепти приготування


Опубликованно 04.10.2018 12:36

Що таке еклер, рецепти приготування

Кожен справжній цінитель французької кухні прекрасно знає, що таке еклери. У кулінарії під цим терміном маються на увазі довгасті вироби з заварного тіста, начинені масляним, сирним, білковим або будь-яким іншим кремом. У сьогоднішньому матеріалі будуть детально розглянуті найцікавіші рецепти цих популярних тістечок. Загальні рекомендації

Багато молоді господині купують еклери в магазині, помилково вважаючи, що їх дуже складно зробити в домашніх умовах. Але в реальності все набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд. Щоб приготувати знаменитий французький десерт, потрібно лише трохи терпіння, знання деяких секретів і наявність перевіреного рецепту.

Продукти, що входять до складу тіста, обов'язково попередньо охолоджують. Тільки після цього їх використовують за призначенням. Потрібне вершкове масло категорично забороняється замінювати маргарином або спредом, оскільки подібна рокіровка негативно позначиться на якості виробів. Заварювати тісто бажано на водяній бані. В іншому випадку присутні в ньому яйця згорнуться.

Тісто поміщають в особливий кондитерський мішок і обережно видавлюють на деко, застелене листом пергаменту. Печуть заготовки в добре розігрітій духовці близько п'ятнадцяти хвилин. Протягом усього цього часу категорично заборонено відкривати дверцята, щоб основа для майбутніх тістечок не опало. Пропекшиеся вироби виймають з духовки і злегка остуджують. Після цього ви самі побачите, що такі еклери вже можна наповнювати будь-яким кремом і подавати до чаю. Розібравшись з основними нюансами, приступимо до детального розгляду конкретних рецептів. Тісто на воді

Ці апетитні тістечка з ароматним ванільним кремом стануть непоганим доповненням до маленького сімейного свята. Вони виходять неймовірно смачними і не залишають байдужими навіть найприскіпливіших їдців. Покроковий рецепт заварних еклерів буде розписаний трохи пізніше, а поки з'ясуємо, що необхідно для його відтворення. В даному випадку вам обов'язково знадобиться: 100 г масла. 150 г борошна. 250 мл води. 4 яйця середніх розмірів. 1 щіпка солі.

Щоб зробити смачний ванільний крем, вам доведеться додатково підготувати: 500 мл пастеризованого молока. 200 г масла. 180 г тростинного цукру. 25 г борошна. 2 яйця. 1 ч. л. ваніліну.

Покрокова інструкція: У глибокій каструлі з'єднують масло, воду і сіль. Все це відправляють на включену плиту і доводять до кипіння. На наступному етапі в загальну ємність потроху висипають просіяне борошно. Все акуратно перемішують і заварюють. Отриману масу охолоджують до 70 градусів, а потім доповнюють сирими яйцями. Все ще раз перемішують, поміщають в кондитерський мішок і видавлюють на змащене деко. Випікають вироби при 170 °C близько двадцяти п'яти хвилин. Щоб не втрачати час, можна зайнятися кремом. Охолоджені яйця з'єднують з цукром і борошном ретельно перетирають, розводять молоком і кип'ятять. Загуслу масу прибирають з плити, остуджують доповнюють ваніліном і м'яким маслом, а потім збивають міксером. Спечені і злегка охладившиеся тістечка начиняють отриманим кремом і подають до чаю. З какао

Відразу попередимо, що такі еклери готуються з тіста, замішаного на молоці, розведеному водою. Особливий смак їм надає заварний шоколадний крем. Щоб самостійно приготувати цей популярний десерт, вам потрібно: 130 мл молока. 120 мл води. 100 г розтопленого масла. 190 г борошна. 4 яйця. 1 щіпка солі.

Оскільки рецепт еклерів, покроковий опис якого буде представлено трохи пізніше, припускає наявність крему, вам доведеться додатково заготовити: 500 мл молока. 210 г масла. 2 яйця. 1 ст. л. крохмалю. 3 ст. л. несолодкого порошку какао. 2 ст. л. борошна.

Тепер розглянемо, як приготувати такі еклери: Воду з'єднують з розтопленим маслом і підсоленим молоком, а потім поміщають на включену плиту і доводять до кипіння. У слабо вируючу рідину обережно вводять борошно. Все добре розмішують, прибирають з конфорки і охолоджують. Хвилин через десять злегка остигнула масу доповнюють збитими яйцями, поміщають в кондитерський мішок і видавлюють на змащене деко. Випікають вироби при 230 °C. Хвилин через десять температуру знижують до 160 °C і випікати ще 10 хвилин. Тим часом можна зайнятися кремом. Для його приготування в глибокій ємності з'єднають всі сипучі інгредієнти, яйця і молоко. Все це заварюють на включеній плиті, постійно помішуючи, а потім остуджують. Подрумянившиеся заготовки для тістечок наповнюють охолодженим кремом. За бажанням їх прикрашають глазур'ю, зробленої з 130 г розплавленого шоколаду, 50 г жирного масла. Подають їх на красивій тарілці з чашкою ароматного гарячого чаю. Зі згущеним молоком і шоколадною помадкою

Можете не сумніватися, що такі еклери приведуть в невимовне захоплення не тільки малих, але і дорослих ласунів. Щоб побалувати своїх рідних, вам потрібно: ? Пакування вершкового масла. 200 мл відстояної води. 3 яйця. 1 стакан білої пекарській борошна. 1 ч. л. солі.

Щоб зробити смачний наповнювач для французьких тістечок, вам потрібно: 500 г згущеного молока. 100 г світлого родзинок. 100 г чищених волоських горіхів.

Це ще не все, що потрібно для приготування еклерів в домашніх умовах. Рецепт, покроковий опис якого буде представлено в даному матеріалі, передбачає наявність помадки. Для її створення знадобиться: 30 г цукрової пудри. ? Пакування вершкового масла. 2 ст. л. сметани. 2 ч. л. какао.

Як готувати такі еклери: У глибокому сотейнику з'єднують підсолену воду і масло. Все це доводять до кипіння, перемішують з борошном і злегка остуджують. Охолоджену масу доповнюють яйцями, поміщають в кондитерський мішок, видавлюють на змащене деко і запікають при 180 °C. Подрумянившиеся заготовки остуджують і начиняють кремом, зробленим зі згущеного молока, родзинок і рубаних горіхів. На завершальному етапі тістечка прикрашають помадкою, звареної з какао, сметани і солодкої пудри, а також доповненої маслом. З сиром та шоколадною глазур'ю

Хочемо звернути вашу увагу на ще одне смачне і досить корисне ласощі. Це означає, що такі еклери зацікавлять молодих мам, діти яких обожнюють солодощі, але навідріз відмовляються від сиру. Щоб спекти для них ці тістечка, вам знадобиться: 130 г вершкового масла. 250 мл пастеризованого молока. 150 г борошна. 4 яйця. ? Ч. л. розпушувача. Сіль.

Щоб зробити крем, вам доведеться завчасно припасти: 300 г кисломолочного сиру. 200 мл вершків (33%-х). 2 ч. л. ваніліну. 7 ст. л. цукрової пудри.

А для приготування глазурі вам додатково знадобиться 100 г натурального гіркого шоколаду і 2 ст. л. рафінованої олії.

Готувати ці тістечка потрібно так: Масло з'єднують з підсоленим молоком і відправляють на вогонь. Закипілу рідина перемішують з розпушувачем і борошном, заварюють і злегка остуджують. Отриману масу доповнюють яйцями, збивають міксером, поміщають в кондитерський мішок і видавлюють на змащене деко. Випікають основу для майбутніх тістечок при 200 °C. Подрумянившиеся і злегка охолоджені заготовки наповнюють кремом, що складається з розтертого сиру, збитих вершків, ваніліну та цукрової пудри. Повністю готові тістечка прикрашають глазур'ю, зробленої з розплавленого шоколаду та олії. З кокосовою стружкою

Основна особливість заварних еклерів з кремом, покрокове приготування яких буде описано трохи нижче, полягає в тому, що у складі тесту присутній пісне масло. Щоб самостійно спекти такі смачні тістечка, вам знадобиться: 170 мл води. 85 мл олії. 250 г борошна. 4 яйця. 1 щіпка солі.

Щоб зробити ароматний крем, ви повинні приготувати: 100 г масла. 250 мл пастеризованого молока. 80 г шоколаду. 30 г кокосової стружки. 1 склянку цукру. 2 ст. л. крохмалю. Покроковий рецепт еклерів з заварним кремом

Робити ці еклери теж просто. Ви повинні виконати наступні дії: Пісне масло виливають у підсолену воду і доводять до кипіння. Слабо вируючу рідина перемішують з борошном, заварюють, остуджують і доповнюють яйцями. Отриману масу поміщають в кондитерський мішок, видавлюють на змащене деко і запікають при 200 °C.

Остиглі підрум'янені заготовки начиняють кремом, звареним з молока, цукру, крохмалю і шоколаду, а потім перемішаного з м'яким маслом і кокосовою стружкою. З вершками

Ці смачні тістечка, начинені густим солодким кремом, стануть непоганою знахідкою для поціновувачів французьких еклерів. Щоб приготувати їх до сімейного чаювання, вам знадобиться: 150 г борошна. 125 мл чистої питної води. 125 мл жирного молока. ? Упаковки масла. 4 яйця. 1 ч. л. цукру. 1 щіпка солі.

Все це входить до складу тіста, з якого буде випікатися основа для еклерів. Щоб зробити крем, вам потрібно: 200 г тростинного цукру. 500 мл пастеризованого молока. 100 мл вершків (30%-х). 50 г борошна. 2 г ваніліну. 4 жовтка.

Опис процесу

У глибокій каструлі з'єднують воду, підсолене молоко, цукор і масло. Все це доводять до кипіння, змішують з борошном і заварюють. Отриману масу охолоджують, доповнюють яйцями, поміщають у спеціальний кондитерський мішок і видавлюють на деко. Випікають вироби при стандартній температурі, не відкриваючи дверцята духовки.

Подрумянившиеся і злегка охолоджені заготовки для тістечок наповнюють кремом, звареним з молока, борошна, цукру, ваніліну та жовтків, а потім доповненим збитими вершками. Автор: Роман Карпець 3 Жовтня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Що таке еклер, рецепти приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.