Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

«Їжачки» на сковороді з підливою: рецепт з фото


Опубликованно 03.10.2018 06:30

«Їжачки» на сковороді з підливою: рецепт з фото

«Їжачки» з фаршу з рисом на сковороді, в поєднанні з різними підливками, це дійсно смачне і ситне блюдо. Свою назву воно отримало з-за зовнішнього вигляду. Завдяки рісу, котлетки мають вигляд їжачків, з колючими голками. А ніжний соус допомагає зробити блюдо дійсно соковитим. Такий варіант люблять навіть діти, які не особливо воліють на м'ясо. А смачний соус допомагає заощадити час. Адже поки готуєш одне блюдо, відразу виходить два. Залишилося тільки макарони відварити і ситну вечерю для всієї родини готовий! Смачні «їжачки з колючками»

Секрет цього рецепту «їжачків» з рисом на сковороді в тому, що рис не відварюють заздалегідь, він готується разом з м'ясом. Тому зовнішній вигляд котлеток найбільш схожий на милих колючих створінь.

Для приготування потрібно взяти: 500 грам фаршу; 0,75 склянки рису; головку цибулі; одну велику моркву; 0,75 склянки сметани; столову ложку борошна; пару столових ложок томатної пасти; 30 грам вершкового масла; 1,5 столові ложки солі; один лавровий лист; 50 мл соняшникової олії без запаху; трохи меленого чорного перцю.

Для кращого смаку для цього рецепту «їжачків» на сковороді краще брати фарш з двох видів м'яса, а саме свинини і яловичини. Однак смачні «їжачки» виходять і з курки, індички, баранини. Все залежить від особистих переваг.

Як приготувати смачну страву?

На сковороді розігрівають трохи рослинного масла. Морква чистять і труть на дрібній тертці. Злегка обсмажують, помішуючи. Буквально пару хвилин. М'ясо прокрутити через м'ясорубку з однією головкою цибулі. Залишають його в холодильнику на тридцять хвилин, щоб воно відпочило. З'єднують фарш з морквою. Рис ретельно промивають кілька разів. Додають до фаршу. Приправляють сіллю і перцем, змішують прямо руками.

Потім починають формувати кульки невеликого розміру. Якщо фарш липне до рук, то їх можна змочувати холодною водою.

На сковороду наливаємо олію. «Їжачки» з фаршу з рисом на сковороді обсмажують з усіх боків до скоринки. Це допоможе їм не розвалитися в процесі приготування. «Їжачки» відкладають і починають робити підливу. Підлива для смачних кульок

У каструлі розтоплюють шматочок вершкового масла. Додають борошно, змішують, щоб не залишилося грудочок. Вводять сметану. Помішуючи лопаткою масу, прогрівають її приблизно хвилину. Кладуть томатну пасту. Кип'ятять соус близько хвилини. Вводять неповний склянку теплої води, ретельно розмішують. Додають сіль і перець.

«Їжачки» на сковороді знову ставлять на плиту, заливають соусом і кладуть лавровий лист. Тушкують їх близько сорока хвилин. В процесі кілька разів «їжачки» перевертають, щоб вони рівномірно покривалися соусом. У підсумку рис звариться і буде виглядати як голки у цього їжака. При подачі «їжачків» їх обов'язково поливають соусом. Відмінним гарніром вважаються макарони або картопляне пюре.

«Їжачки» в сметанному соусі

Що потрібно, щоб приготувати «їжачки» з фаршу з підливою на сковороді? Кілька простих інгредієнтів! Потрібно взяти: 500 грам фаршу; сто грам рису; три столові ложки сметани; головку цибулі; щіпку меленого чорного перцю; половину чайної ложки солі; три столові ложки борошна; сто грам твердого сиру; рослинна олія для смаження.

Також для смачного соусу знадобляться: 400 грам густої сметани; три зубчики часнику; пару чайних ложок рослинного масла; третина чайної ложки перцю; трохи солі; половину чайної ложки сухих трав.

Такий варіант «їжачків» на сковороді виходить соковитим і ароматним. Як приготувати смачну страву в сметані

Рис промивають кілька разів. Для даного рецепту «їжачків» з фаршу на сковороді краще брати довгі зерна. Готовий рис заливають водою у відношенні один до одного. Після закипання крупу варять ще сім хвилин до напівготовності. Остуджують рис.

До фаршу кладуть крупу і сметану. Якщо є побоювання, що «їжачки» розваляться, то можна додати одне яйце. Але треба бути готовими, що вони стануть жорсткішими. Цибулю дуже дрібно кришать. Обсмажують на олії до зміни кольору. Сир натирають на дрібній тертці. Всі з'єднують разом з фаршем. Кладуть спеції. Обережно змішують всі інгредієнти. Формують еластичний фарш в кульки. Обвалюють їх у борошні. Викладають готові «їжачок»і на сковороду з рослинним маслом. Обсмажують до золотистої скоринки. Потім їх знімають зі сковороди. Як приготувати сметанний соус

Беруть сотейник або ж відмивають сковороду від «їжачків». Вливають трохи олії. Часник очистити і дрібно кришать, обсмажують до золотистого кольору. Кладуть сметану. Вливають трохи гарячої води, щоб соус став рідким. Всипають спеції. Доводять підливу до кипіння.

Перекладають до соусу «їжачки». Гасять на повільному вогні і під кришкою близько десяти хвилин. Перед подачею м'ясної страви можна посипати його дрібно нарізаною зеленню, наприклад, петрушкою.

Смачне блюдо з соусом: список інгредієнтів

Для цього рецепту «їжачків» з рисом на сковороді беруть наступні інгредієнти: по 300 грам свинини і яловичини; сто грам рису; головку цибулі; одну моркву; пару зубчиків часнику; одне яйце; трохи солі; по половині чайної ложки перцю і приправи для м'яса; пару ложок рослинного масла.

Також необхідно приготувати продукти для соусу. В його основі буде сметана. Потрібно взяти: 200 мл сметани; пару столових ложок томатної пасти; столову ложку борошна; 30 грам вершкового масла; 500 мл окропу; трохи солі і перцю; суміш сушених трав – за смаком.

Соус буде мати приємний колір і консистенцію.

Приготування «їжачків» на сковороді: покроковий опис

Для початку м'ясо промивають, потім пропускають через м'ясорубку. Повинен вийде однорідний фарш. Часник. цибулю і моркву очистити. Рис ретельно промивають і відварюють до напівготовності.

На сковороду наливаємо трохи олії. Дрібно кришать цибулю, моркву труть. Спочатку обсмажують до м'якості цибулю, додають моркву і тушкують, поки овочі не стануть м'якими. Часник пропускають через прес. Чекають, коли овочі охолонуть.

У фарш кладуть овочі, додають часник. Вбивають яйце. Кладуть рис. Всі інгредієнти перемішують, заправляють спеціями. Формують кульки. Це і будуть «їжачки» з фаршу. На сковороді розігрівають трохи олії, викладають кульки. Доливають рідини, накривають кришкою. Тушкують близько тридцяти хвилин.

Починають готувати соус. Розтоплюють в каструлі рослинне масло, всипають борошно. Ретельно помішують. Додають сметану. Коли суміш закипить, вводять томатну пасту. Доливають окріп. Варять кілька хвилин після закипання.

Заливають «їжачки» підливою. Тюфтельки з нею тушкують ще двадцять хвилин. Подають страву у гарячому вигляді.

«Їжачки» в овочевому соусі

«Їжачки» на сковороді з підливою – це і м'ясне блюдо, і смачний соус. Для приготування потрібно взяти: 300 грам фаршу; сто грам рису; одне яйце; чотири столові ложки рослинної олії без запаху; головку цибулі; одну моркву; 80 грам сметани; пару столових ложок томатної пасти; столову ложку борошна; половину чайної ложки цукру; сіль і перець за смаком.

У чому унікальність даного рецепту? Цибулю і моркву використовують для підливи, а не кладуть у фарш. Приготування «їжачків»: опис рецепта

Рис промивають кілька разів, щоб вода в підсумку стала чистою. Заливають холодною водою, зберігаючи пропорції один до двох. Кладуть сіль і ставлять все на вогонь. Відварюють до готовності, тобто тримають ще п'ятнадцять хвилин після закипання.

На сковороді розігрівають пару столових ложок рослинного масла. Беруть половину головки цибулі і ріжуть її кубиками. Обсмажують до м'якості. Морква чистять і нарізають тонкими брусками. Відправляють до цибулі, тримають до м'якості овочів. Додають борошно і томатну пасту. Усе ретельно перемішують. Обсмажують пару хвилин. Після заливають підливу ста мл гарячої води і вводять сметану. Ретельно перемішують всі інгредієнти.

Тушкують близько п'яти хвилин, після чого кладуть перець, цукор і сіль.

Відварений рис промивають водою, відправляють на друшляк. Змішують в мисці фарш, дрібно нарізану половинку цибулі і рис. Додають сіль і перець. Розбивають яйце. Формують тюфтельки.

На двох столових ложках олії обсмажують кульки. Коли вийде скоринка, заливають все підливою з овочами. Тушкують «їжачки» під кришкою близько тридцяти хвилин. Простий рецепт з паприкою

Паприка – це один з способів надати звичним страви новий смак. Для цього варіанту смачних «їжачків» потрібно взяти: 500 грам фаршу; сто грам рису; одне яйце; сто грам сметани; столову ложку томатної пасти; одну моркву; головку цибулі; сіль і мелений чорний перець за смаком; трохи паприки; рослинна олія для смаження продукту.

Рис відварюють до напівготовності. Додають у фарш. Кладуть спеції, розбити яйце, для зв'язки компонентів. Ретельно змішують інгредієнти.

Починають готувати соус. Для цього чистять овочі. Ріжуть дрібно цибулю, моркву труть на тертці. Овочі обсмажують на рослинному маслі до м'якості. Додають воду і томатну пасту. Варять близько десяти хвилин. Кладуть сметану і спеції. Доводять до кипіння. З фаршу формують «їжачки». Викладають їх в сковороду. Злегка обсмажують. Після заливають підливою з овочами. Гасять на повільному вогні під кришкою близько сорока хвилин. Якщо соус надто густий, можна додати ще води. При подачі рекомендується прикрасити їжачки свіжою зеленню. Паприка надає ніжний аромат страви. Також можна використовувати копчений варіант. Це залежить від смакових уподобань.

«Їжачки» в соусі з томатів

Ця страва містить не тільки томатну пасту, але і помідори. Вибирати варто м'ясисті плоди. Для цього варіанту страви потрібно приготувати наступні продукти: 500 грам фаршу; 80 грам рису; одне яйце; трохи спецій до м'яса; 80 грам борошна; шматок білого хліба, краще черствого; сто грам моркви; 150 грам стиглих томатів; 20 грам болгарського перцю; 80 грам томатної пасти; три лаврових листа; пару гілочок петрушки; сто грамів води; сіль і перець за смаком.

В миску кладуть фарш. Рис ретельно промивають, дають стекти зайвої рідини і додають до фаршу. Засипають спеції і сіль. Розбивають одне яйце, досипають борошно. Обережно змішують всі інгредієнти для «їжачків».

Розмочують у воді білий хліб і відправляють до фаршу м'якоть, ще раз все змішують. Формують кульки. Обсмажують з усіх боків на рослинному маслі.

В окремій мисці готують заправку. Для цього очищену моркву труть на дрібній тертці. Томат чистять від шкірки і дрібно ріжуть. Додають дрібно нарізаний болгарський перець і томатну пасту. Наливають воду. Все змішують, кладуть спеції.

До вже рум'яним «їжачкам» виливають всю смачну заправку. Зверху укладають лаврове листя і нарізану петрушку. Накривають все кришкою і тушкують до готовності. Подають в гарячому вигляді. Особливо смачно їсти «їжачки» з ніжною підливою з томатів з картопляним пюре.

«Їжачки» в підливці – це смачне і ніжне блюдо з фаршу, рису і спецій. Іноді до м'яса додають яйце або інші інгредієнти. Так, можна сміливо додавати сир, нарізані і обсмажені овочі. Найбільш популярні варіанти підлив містять сметану або томатну пасту. Часто додають і те, і інше. Томатна паста надає страві кислинку і приємний колір. А сметана пом'якшує м'ясо, тому актуально використовувати її для «їжачків» з яловичини. Також можна в підливу класти овочі, наприклад, цибуля та морква. Як гарнір варто вибирати макарони чи картоплю у відварному вигляді або ж як пюре. У чому плюс «їжачків» з підливою? Це і смачне блюдо, і не менш оригінальний соус! Автор: Регіна Федотова 6 Вересня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

«Їжачки» на сковороді з підливою: рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.