Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Нудли з м'ясом: рецепт приготування, склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети кулінарів


Опубликованно 30.09.2018 04:09

Нудли з м'ясом: рецепт приготування, склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети кулінарів

Це традиційна страва української кухні не дуже відоме - навряд чи ви коли-небудь їли щось подібне. Це і м'ясо, і овочева підлива, і картопля як гарнір, та ще й галушки, які йдуть замість хліба. І все в одній тарілці разом. У будь-якому випадку виходить неймовірно смачне і одночасно дуже ситне блюдо. На звичайний або святкову вечерю воно підійде ідеально, особливо якщо за столом збирається велика компанія. Всі залишаться задоволені і нагодовані, а ваш рейтинг як кухаря в очах оточуючих зросте в рази. Сьогодні ми розповімо, як приготувати нудли з м'ясом і овочами.

Відразу хочеться відзначити, що ця їжа зовсім не дієтична страва висококалорійне, жирноватое і дуже вже ситне. Однією порцією можна наїстися до відвалу. Але це не означає, що до нього не можна поставити соління, легкий овочевий салат і що-небудь гарячливе. Тим більше, що українське блюдо, а значить, без горілки ніяк не обійтися. Отже, представляємо вашій увазі рецепт приготування нудли з м'ясом і овочами. Що таке нудли?

Ця страва є популярним в українській національній кухні і являє собою мікс з декількох складових. Це ароматне рагу з овочів, картоплі та яловичини з додаванням спеціально приготовлених рулетиків з тіста з начинкою із зелені і часнику - нудли. Виглядає приголомшливо, а на смак ще краще. Обов'язково приготуйте і спробуйте це цікаве поєднання. Ви здивуєтеся, наскільки простий рецепт приготування нудли з м'ясом та іншими інгредієнтами.

По суті, це ті ж галушки, але трохи в іншому вигляді. Історики вважають, що це блюдо прийшло в молдавську та українську кухні разом з німецькими переселенцями у вісімнадцятому-дев'ятнадцятому столітті. Іноземці готували на вечерю штрули - рулетики-равлики з тіста з масляною прошарком. А українці, перейнявши блюдо, додали в нього свої улюблені традиційні інгредієнти - кріп і часник. Так нудли міцно увійшли в меню. І рецепт приготування нудли з м'ясом по-німецьки непомітно став суто українським. Варіації

Зазначимо, що готувати страву необов'язково саме з яловичиною або телятиною. Підійде, в принципі, будь-яке м'ясо: свинина, курка, індичка або кролик. Просто треба враховувати, що зі свининою буде жирніші, з куркою ніжніше, з кроликом менш калорійне, а з індичкою сухувато. Хтось замість картоплі додає кабачки і болгарський перець. У будь-якому випадку страва не зіпсується, а стане тільки цікавішим. Різні варіації дають змогу щоразу робити його новим. Якщо у вас вже потекли слинки, то безпосередньо підходимо до рецепту приготування нудли з м'ясом і фото. Нам буде потрібно

Для приготування шести порцій цього цікавого страви потрібно нехитрий набір продуктів. Півкілограма яловичини. Велика картоплина. Велика цибулина. Велика морквина. Двісті грамів борошна. Сто двадцять мілілітрів кефіру. Три зубчики часнику. Пара гілочок кропу. Сода на кінчику ножа. Сіль і перець за смаком. І, звичайно ж, пара лаврових листків.

Рецепт нудли з м'ясом розбиваємо на дві частини, тому що спочатку потрібно буде приготувати рагу, а потім безпосередньо самі нудли. Готуємо рагу

Беремо каструлю з товстим дном і наливаємо в неї три столові ложки рослинної олії. Ставимо ємність на сильний вогонь і чекаємо, коли масло досить розігріється. Очищаємо і дрібно рубаємо цибулю, а морква пропускаємо через крупну тертку. Коли масло нагрілося, можна висипати в нього овочі для смаження. Помішуємо їх протягом двох-трьох хвилин, поки цибуля не набуде легкий золотистий колір і не стане напівпрозорим. Після чого додаємо до овочів яловичину, нарізану кубиками або тонкими смужками. Збільшуємо вогонь до сильного і обсмажуємо п'ять-сім хвилин до появи апетитною скоринки на м'ясі. Не забуваємо помішувати, щоб нічого не пригоріло. Потім заливаємо в каструлю склянку води, зменшуємо вогонь на середній, закриваємо кришкою і тушкуємо інгредієнти протягом години, періодично додаючи воду по мірі її випаровування.

Поки все це ароматне справа гаситься, займемося картоплею. Очищаємо його і нарізаємо на великі часточки. Обсмажуємо на олії протягом п'яти-семи хвилин, щоб утворилася золотава скоринка, після чого відправляємо картоплю до майже готового м'яса ще на півгодини. Враховуючи те, що в страві присутній яловичина, гасити її потрібно до тих пір, поки м'ясо не стане м'яким. Тому рекомендуємо брати для страви все ж телятину - вона ніжніша і готується значно швидше. До речі, деякі попередньо не обсмажують картоплю, а кладуть її відразу в м'ясо. Такий варіант теж має право на існування, головне, щоб картопля не залишився сируватим, інакше це зіпсує все блюдо.

Готуємо нудли

Рецепт приготування нудли з м'ясом велить після цього зайнятися безпосередньо самими нудли. Для цього в миску виливаємо кефір, додаємо дрібку солі і соду на кінчику ножа. Потім починаємо по ложці вводити в рідину борошно, не перестаючи помішувати, поки тісто не загусне. Воно повинно вийти не таке туге, як для пельменів або вареників, але при цьому має збиратися в кулю і піддаватися розкочування.

Миску з тестом накриваємо харчовою плівкою і даємо настоятися півгодини при кімнатній температурі. Через тридцять хвилин тісто можна розкачати.

Зробивши витягнутий прямокутник з тіста, змащуємо його вершковим маслом (можна використовувати масло, в якому смажилася картопля) і посипаємо дрібно нарізаним кропом. Часник пропускаємо через часникодавку і посипаємо їм корж. Після чого скручуємо щільніше пласт в рулетик і нарізаємо шматочками по одному сантиметру в ширину.

Збираємо всі разом

До того моменту, як м'ясо і картоплю готові, можна зверху викладати самі нудли, щоб вони приготувалися на пару на "подушці" з м'яса і овочів. При необхідності можна додати в каструлю ще води і тушкувати чверть години, поки нудли не приготуються, зрозуміло, під закритою кришкою. Зазначимо, що вони помітно збільшаться. Тоді можна посолити і поперчити страву за своїм смаком, додати лавровий лист для аромату, який після приготування потрібно відразу прибрати, щоб той не надав страві гіркоти.

Подавати смакоту потрібно з запалі з жару зі сметаною або гірчицею, посипавши нарізаною зеленою цибулею або петрушкою. Виходить, що ви приготували відразу і м'ясо, і овочеву підливку, і картопля як гарнір, та ще й галушки, які йдуть замість хліба. Так, їсти цю страву потрібно без хліба, хоча знаходяться і ті, хто може подужати його навіть в такому вигляді.

Незважаючи на те що це самостійне блюдо, можна подати до нього легкий овочевий салат, бочкові огірочки та інші соління, ну і чарочка горілки не зашкодить.

Поради господинь

Рецепт нудли з м'ясом з фото викличе підвищене слиновиділення у будь-якої людини. Якщо ви в їх числі, то обов'язково запам'ятайте його і зробіть це блюдо частим гостем на вашому столі. Тим більше, що рецепт приготування нудли з м'ясом і овочами досить простий. Бажаємо вам удачі в кулінарних експериментів і приємного апетиту! Автор: Володимир Мырзак 19 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Нудли з м'ясом: рецепт приготування, склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети кулінарів


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.