Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Готуємо чашушулі - курячу печінку по-грузинськи


Опубликованно 29.09.2018 13:21

Готуємо чашушулі - курячу печінку по-грузинськи

Якщо вам захотілося урізноманітнити своє меню, яке стало нудним і тривіальним, то варто звернутися до інших страв національних кухонь. Особливо добре сприймається російською людиною їстівне з Кавказу. Тамтешні вишукування прості у приготуванні, мають цікавий смак, щільно входять у скарбничку умінь і переваг домогосподарок.

Сьогодні піде мова про цікавий блюді чашушулі. Це куряча печінка по-грузинськи, яку готують особливим способом з додаванням ріпчастої цибулі, білого вина і пряних спецій. Його їдять гарячим, а різновид з томатами, навпаки, переважно є холодною. Будуть розглянуті обидва варіанти. Особливості грузинської кухні

Грузинська кухня - одна з найдавніших на світі. Її відмінна особливість - це контраст гострого і пряного. У ній широко використовуються овочі, причому як у вигляді доповнення до м'ясних страв, так і в якості самостійного компонента. Суп харчо, курча тютюну, хачапурі і багато інших стали інтернаціональними, а з'явилися так давно, що навіть страшно уявити.

Причому, на відміну від багатьох національних кухонь, рецепти страв грузинської практично не змінилися за минулі століття. Це дозволяє дивувати свої рецептори воістину нетривіальними смаками.

Нам знадобиться

Для приготування трьох-чотирьох порцій гарячої курячої печінки по-грузинськи потрібно нескладний набір продуктів і спецій, які можна придбати на будь-якому ринку або в магазині: 500 грамів курячої печінки. 2 великі білі цибулини. Невелика головка червоної цибулі. Оливкова олія. 100 мл білого вина. 2 столових ложки винного оцту. 0,5 чайної ложки коріандру і барбарису. 3 лаврових листа. Сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приступаємо до готування

Рецепт печінки по-грузинськи досить простий. З готуванням впорається навіть дилетант. Курячу печінку потрібно розморозити, ретельно промити і, нарізавши на невеликі шматочки, покласти в невелику глибоку миску. Потім слід залити її вином, оцтом, додати лавровий лист і барбарис. Після чого ємність потрібно накрити і прибрати в холодильник приблизно на дві години.

Коли пройде час, печінка виливаємо разом з маринадом в невелику глибоку сковороду і починаємо її гасити на середньому вогні, закривши кришкою. Періодично страву потрібно помішувати. Коли вся рідина випарується, в сковороду потрібно викласти порізану кільцями білий цибулю, додати п'ять столових ложок оливкової олії, коріандр, сіль і перець. Трохи додавши вогонь, смажимо печінка сім-десять хвилин, часто помішуючи.

Знявши сковороду з вогню, прибираємо з неї лавровий лист і викладаємо печінку по-грузинськи в тарілки, прикрасивши кожну порцію кільцями червоного цибулі. Подавати їстівне слід з грузинським лавашем, купленим в тандирної.

Холодна закуска

Вона має виражений аромат кінзи і кисло-солодкий смак томатів. Цей рецепт печінки по-грузинськи точно припаде вам до смаку, він розрахований на дві важкі порції.

Півкілограма курячої печінки промиваємо та нарізаємо великими шматочками. Обвалюємо кожен в солоній борошні і смажимо на сковороді протягом десяти хвилин, перевертаючи при цьому. Коли печінка знайде золотисту скоринку, вогонь можна зменшити, а сковороду накрити кришкою і потримати на плиті ще п'ять хвилин. Головне - не пересушити. Готову печінку викладаємо на паперові рушники, щоб вона охолола і позбулася від надлишків олії.

Великий помідор нарізаємо кубиками, червону цибулю - тонкими півкільцями, а кінзу традиційно рубаємо. Заправляємо ароматний мікс чайною ложкою 6% яблучного оцту і дрібкою приправа хмелі-сунелі. Коли печінка охолола, інгредієнти можна з'єднати, додати дрібно нарізаний часник, трохи солі за необхідності, ретельно перемішати, окропивши рослинним маслом. Як було сказано вище, страва подається холодним.

Хочеться сподіватися, що дані рецепти печінки по-грузинськи з фото вас заінтригували. Приємного апетиту! Автор: Володимир Мырзак 28 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Готуємо чашушулі - курячу печінку по-грузинськи


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.