Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Що таке кайла і як її готувати?


Опубликованно 19.09.2018 12:09

Що таке кайла і як її готувати?

Часто в узбецької і таджицької кухні можна зустріти таке слово, як кайла.

У статті ми розповімо про те, що таке кайла. Також ви дізнаєтеся, як її приготувати і яку роль вона відіграє в кулінарії цих народів.

Кайла - це основна частина другої страви. В узбецькій кухні її часто називають ваджар або казан. Іншими словами, кайла - це начинка, основа або соус. З чого складається кайла?

Найчастіше складається з м'яса: куріпок; барана; джейрана; перепела; козулі.

До дичини додають такі овочі: буряк; цибуля; редька маргеланская; морква томат; капуста; солодкий перець; картопля (рідко).

У кайлу додають не всі овочі зі списку, а вибірково. Також в неї кладуть деякі сухофрукти: яблука (рідко); урюк; барбарис; курагу; родзинки.

Якщо не додавати сухофрукти, то страва буде мати назву ваджи.

Кожна із зазначених груп продуктів обсмажується в окремій сковороді на рослинному маслі. Після їх об'єднують в одному казані і доводять до готовності.

Що таке кайла? Це блюдо, яке вийде в результаті з'єднання всіх перерахованих інгредієнтів. Які спеції додати?

Готову кайлу необхідно заправити прянощами. Спеції потрібно вибирати в залежності від місцевих звичаїв і страви, яке доповнить кайла. Частіше додають такі приправи: куркуму; шафран; кріп; червоний перець; часник; зіру; чорний перець.

З чим подавати?

Кайла має гоструватим смаком і специфічним ароматом. Готову страву необхідно з'єднати з приготовленої прісної локшиною, картоплею, яйцем, рисом або омлетом.

Різноманітні поєднання кайлы з яєчними і борошняними виробами створюють всілякі страви середньоазіатських кухонь. Ці страви будуть відрізнятися між собою лише назвами і складом кайлы. Особливості приготування

При приготуванні кайлы варто врахувати, що кожен овоч нарізається по-різному. Наприклад, картоплю та інші коренеплоди (крім моркви) нарізують дрібними кубиками. Моркву і капусту нарізають соломкою, перець - кільцями, помідори - часточками. Цибулю ріжуть на 4 частини (рідко кільцями). Процес приготування

Кайлу готують наступним чином: Овочі обсмажте на розпеченому рослинному маслі. Додайте помідори в сковороду останніми. Сухофрукти обсмажте. М'ясо наріжте кубиками. Смажте до готовності. З'єднайте готове м'ясо з овочами в окремому казані, а потім додайте до них сухофрукти. Додайте в кайлу склянку окропу або м'ясного бульйону. Тушкуйте 30 хвилин. В кінці приготування заправте блюдо прянощами. Висновок

Кайла в кулінарії середньоазіатських кухонь відіграє важливу роль. Саме вона формує основу багатьох других страв. Завдяки їй кухня цих народів так багата незвичайними і апетитними стравами. Автор: КАТЕРИНА СЄРОВА 16 Вересня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Що таке кайла і як її готувати?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.