Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Куряча грудка, фарширована сиром і помідорами: покроковий рецепт з описом, особливості приготування, фото


Опубликованно 14.09.2018 08:06

Куряча грудка, фарширована сиром і помідорами: покроковий рецепт з описом, особливості приготування, фото

Куряча грудка – це поєднання користі і ніжного м'яса. Багато хто помилково вважають, що біле м'ясо занадто сухе. Але справа тільки в правильному приготуванні. Наприклад, куряча грудка, фарширована сиром і помідорами, - це не тільки корисно, але й дуже смачно. Сік із стиглих томатів надає особливу ніжність білому м'ясу. Також варто відзначити, що класичним вважають поєднання курки і печериць. В якості сиру можна брати тверді сорти, а також сирні варіанти. Красива «гармошка» з грудки

Даний варіант курячої грудки, фарширований сиром, в духовці, зі свіжими томатами, виходить дуже красивим. З цієї причини часто готують його до святкового столу. Для приготування потрібно взяти такі продукти: дві грудки; пару томатів, краще щільних; сто грам сиру твердого сорту; сіль і перець; три столові ложки майонезу.

Інгредієнти для приготування курячої грудки, фарширований сиром і помідорами, найпростіші. Можна тільки самостійно приготувати майонез або ж замінити його сметаною.

Як приготувати красиве блюдо з курячим філе

Для початку промивають грудку, підсушують за допомогою паперового рушника. Роблять надрізи поперек шматочків, щоб вийшли кишеньки. Солять, додають перець. Натирають ними куряче м'ясо, намагаючись, щоб потрапило і в надрізи.

Томати миють і нарізають кружечками. Якщо куряче філе невеликого розміру, то можна розрізати колечка ще навпіл. Сир нарізають пластинками, досить товсто. Укладають у надрізи шматок помідора і сиру. Зверху змащують все майонезом.

Запікають у духовці курячу грудку, фаршировану помідорами і сиром, близько тридцяти хвилин, температуру при цьому підтримують в 180 градусів. Перед подаванням посипають страву свіжою зеленню.

Пряна курка з овочами

Цей рецепт курячої грудки, фарширований сиром, також містить і смачні овочеві інгредієнти. А пряний базилік приносить непередаваний аромат. Для цієї страви потрібно взяти такі продукти: чотири штуки грудки; стільки ж гілочок базиліка, краще фіолетового; невеликий шматочок кабачка; один великий томат; трохи м'якого сиру, наприклад адигейського; чотири чайні ложки лимонного соку; сіль і спеції за смаком; трохи рослинного масла.

М'який сир тане трохи інакше, з цієї причини, замінивши їм твердий сир, можна зробити так, щоб страва заграло новими фарбами. Також варто відзначити, що кабачок краще брати молодий.

Приготування «кишеньки» з томатами

Куряча грудка, фарширована сиром і помідорами, приправлена базиліком, готується досить просто. Для початку філе миють, кожен шматок розрізають збоку, щоб вийшов кишеню. Починають готувати овочі.

Томати нарізують кружальцями, повинно вийти вісім штук. Сир ріжуть пластинами – всього чотири скибочки. Кабачок чистять, нарізають кружальцями товщиною близько половини сантиметра. Знадобляться чотири скибочки.

Починають готувати страву. У кишеньку з курки кладуть томат, скибочка сиру, шматочок кабачка, гілочку базиліка і знову томат. Скріплюють краю кишеньки зубочистками.

Форму для запікання змащують рослинним маслом, кладуть курячі грудки, поливають лимонним соком. Накривають грудки фольгою, відправляють на тридцять хвилин в духовку при температурі 180 градусів. За п'ять хвилин до кінця готування відкривають фольгу, щоб утворилася скоринка.

Таке ароматне блюдо подають з легкими гарнірами, наприклад зі свіжими овочами. Також можна додати відварену картоплю, политу олією. Куряче філе з грибним фаршем

Ніжні печериці і біле м'ясо – це страва вишуканої кухні. Однак готувати його дуже просто.

Приготувати курячі грудки, фаршировані грибами і сиром, може кожен. Особливу пікантність надає їм соус на основі арахісу. Потрібно взяти наступні інгредієнти: дві грудки; 150 грам сиру твердого сорту; двісті грам свіжих грибів; одну цибулину; один стиглий помідор; 500 мл сметани; двісті грам обсмаженого арахісу; сіль і перець; рослинна олія; пару гілочок листового селери.

Ще один плюс цього рецепту в тому, що його готують на сковороді, тобто можна випробувати тим, у кого немає духовки. Приготування страви з соусом

Гриби можна взяти будь-які. Однак печериці традиційно вважаються найкращим варіантом для курячого філе. Їх миють, відварюють у воді з сіллю, ретельно промивають і прокручують через м'ясорубку.

Цибулю очистити і дрібно нарізають. На сковороду наливаємо трохи олії, обсмажують цибулю до золотистого кольору. Додають фарш з грибів. Томат дуже дрібно нарізають, кладуть на сковороду, тушкують близько семи хвилин. Приправляють все сіллю і перцем. Прибирають зі сковороди і остуджують.

Курячі грудки ріжуть на дві половинки. Від кожного скибочки відрізають шматочок, відкладають. Роблять надріз з боку, як кишеню.

Сир натирають на крупній тертці і з'єднують з фаршем з грибів і овочами. Наповнюють начинкою кишеньки у курячого філе, накривають відрізаним шматочком грудки. Повторюють з кожним шматочком. Руками утрамбовують шматочки, щоб надати їм форму.

У глибоку сковороду наливаємо трохи олії, кладуть грудки розрізом вниз, обсмажують. Потім перевертають.

Починають готувати апетитний соус. Для цього горіхи пропускають через м'ясорубку, приправляють сіллю, додають сметану і ретельно перемішують. Заливають арахісовим соусом грудки, додають гілочки селери і тушкують до готовності. Таке блюдо відмінно поєднується з картопляним пюре або макаронами. Сирний сир і хрусткий бекон

Для приготування курячих грудок, фаршированих сирним сиром, потрібно взяти наступні інгредієнти: три курячі грудки; половинку томата; сто мл білого сухого вина; сіль і спеції за смаком; шість скибочок бекону; 150 грам сирного сиру; пару столових ложок рослинного масла; рубана зелень – три столові ложки.

В якості зелені можна вибирати суміш з петрушки або кропу. Завдяки бекону куряче м'ясо зберігає соковитість, стає жирнішим.

Приготування м'яса з беконом

Курячі грудки, фаршировані сиром і зеленню, приправлені білим вином, – це вишукане блюдо. Щоб його приготувати, потрібно розрізати кожну грудку на дві частини. У кожній зробити надріз, який і будуть вкладати начинку. Злегка приправити перцем і сіллю. Можна використовувати будь-які приправи за бажанням.

Для начинки ж змішують сир, дрібно нарізаний помідор, зелень. Заповнюють кишеньку начинкою, закривають його. Обмотують кожну грудку скибочкою бекону. На сковороді розігрівають масло. Обсмажують кожну грудку з усіх боків, щоб утворилася скоринка.

Розігрівають духовку до 180 градусів. У форму для запікання кладуть грудки, заливають їх вином. Готують приблизно тридцять хвилин. Смачне блюдо з шинкою і сиром

Такий варіант приготування курячої грудки, фаршированої шинкою і сиром, можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Для приготування потрібно взяти: дві великі грудки; чотири скибочки шинки; стільки ж скибочок будь-якого сиру; 80 мл молока; стакан панірувальних сухарів; третину склянки борошна; одне яйце; чайну ложку солі; трохи меленого перцю.

Куряче філе миють і обсушують. Нарізають скибочками, відбивають їх. Кладуть в тарілку з молоком, сіллю і перцем і витримують не менше двадцяти хвилин. Після цього шматочки кладуть на друшляк, щоб молоко скло.

На кожну скибочку кладуть шматочок шинки і сиру. Складають навпіл. Закріплюють з допомогою зубочисток.

Готують кілька мисок. В одну розбивають яйце і збивають його з допомогою виделки. Дві інших - для борошна і панірувальних сухарів. Спочатку грудки обвалюють в борошні, потім в яйці, закінчення – в сухарях. Обсмажують на сильно розігрітій сковороді близько семи хвилин з двох сторін. Потім накривають сковороду хвилин на п'ять, знімають з вогню. Подавати страву можна і в холодному вигляді, як закуску. Фаршировані перчики

Поєднання курячого філе і сиру класичне не тільки для перерахованих вище страв. Так, досить популярні перці, фаршировані курячою грудкою і сиром.

Готується це блюдо просто, а виходить ніжним і соковитим. Приготуйте наступні інгредієнти: дві грудки; три великих болгарських перцю; 120 грам натурального йогурту; один томат; 80 грам твердого сиру; сіль і перець; трохи зеленої цибулі.

Куряче м'ясо промивають і обсушують. Рубають досить дрібними кубиками. Додають нарізану таким же чином томат. Цибулю дрібно кришать. При бажанні можна використовувати будь-яку зелень.

Додають йогурт без добавок, кладуть сіль і спеції. Усе ретельно перемішують.

Перець миють, розрізають на половинки, прибирають насіння, плодоніжки, якщо є необхідність, то і перегородки.

Перекладають перці в форму для запікання, заповнюють начинкою половинки. Зверху посипають всі сиром, попередньо натертим на крупній тертці. Запікають перці в духовці, заздалегідь прогрітій до двохсот градусів. Йде на приготування близько тридцяти хвилин. При подачі можна додати який-небудь соус, наприклад, на основі сметани і солоного огірка.

Для такого ніжного соусу потрібно взяти: сто мл сметани; скибочку солоного огірка; стільки ж свіжого, без шкірки; зубчик часнику; сіль і чорний мелений перець.

Обидва види огірки дрібно кришать в сметану, додають часник, пропущений через прес. Приправляють сіллю і перцем. Дають постояти близько десяти хвилин.

Ніжні страви на основі курячого філе – це класика багатьох кухонь світу. Завдяки ряду прийомів сухе м'ясо перетворюється в ніжне і соковите блюдо, яке не соромно подати до столу. Наприклад, якщо наповнити куряче філе томатами та сиром, перетворивши шматочок м'яса в свого роду гармошку, то можна здивувати гостей оригінальної закускою. А ароматне блюдо з базиліком і м'яким сиром сподобається і дітям. Також варто відзначити, що багато хто любить поєднання печериць і курячого філе. Фарш з грибів – це відмінний варіант начинки для курячого м'яса. Також грудки використовують і для наповнення інших інгредієнтів, наприклад болгарських перців. Їх посипають сиром, подають із пікантними соусами. Багато страви з курячого м'яса в супроводі з томатами та сиром можна подавати і в холодному вигляді - як закуску. Автор: Регіна Федотова 31 Липня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Куряча грудка, фарширована сиром і помідорами: покроковий рецепт з описом, особливості приготування, фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.