Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Сирна коржик: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Опубликованно 13.09.2018 21:27

Сирна коржик: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування

Сирні коржики – це не тільки корисне, але і смачне блюдо. Рецептів існує багато, вони вражають своєю різноманітністю. На основі сиру можна приготувати солодкі коржі, які прийнято подавати в холодному вигляді до чаю або кави. А можна зробити ароматні солонуваті ласощі з сиром чи іншими інгредієнтами. У будь-якому випадку, легко знайти саме свій варіант приготування цього продукту. Найпростіший рецепт

В чому перевага цього варіанту приготування? Тут не потрібно готувати тісто, так як використовують вірменський лаваш. Крім нього беруть: пару зубчиків часнику; великий пучок зелені; пачку сиру; спеції за смаком.

Сир кладуть у миску, ретельно вимішують. Якщо він дуже розсипчастий, можна додати ложку сметани або молока. Додають зелень, попередньо подрібнивши її. Часник натирають на тертці і кладуть начинку. Лаваш ділять на шматки, в середину викладають начинку. Згортають його будь-яким зручним способом. На сковороді розігрівають трохи рослинного масла. Обсмажують коржі з двох сторін, буквально по хвилині, щоб вони прихватились.

Коржі з бездріжджового тіста

Щоб приготувати такий варіант сирних коржів потрібно взяти такі продукти: 200 грам борошна; 100 мл води; 1,5 столових ложки рослинного масла; половину чайної ложки солі; 250 грам сиру; зубчик часнику; трохи свіжої зелені.

Також в ароматну за рахунок зелені і часнику начинку можна додати пару щіпок солі, спеції за смаком. Готують такі сирні коржики на сковороді. Рецепт простий, але дуже смачний!

Процес приготування коржів

Спочатку готують тісто. Воду потрібно нагріти, але не кип'ятити. Борошно просівають, роблять в ній заглиблення. Вливають у неї воду, масло і сіль. Усе ретельно розмішують, щоб не було грудок.

Тісто в підсумку має стати гладким. Прибирають готовий грудку тіста в пакет на 30 хвилин.

Для начинки в миску кладуть сир. Дрібно кришать будь-яку зелень. Потрібно взяти кріп, кінзу або петрушку, можна додати і зелений лук. Часник натирають на дрібній тертці і додають до сиру, ретельно розмішують. Вводять спеції.

Тісто розкачують тонким шаром, ділять на чотири частини. Начинку кладуть на середину коржа, розмазують по ній. Складають тісто конвертом. На суху сковороду укладають її швом вниз. Перевертають. Чекають утворення рум'яної скоринки. При бажанні можна змастити гарячі сирні коржики вершковим маслом. Щоб вони стали ніжними, укладають коржі стопкою, накривають їх серветкою і дають трохи постояти. Коржик з ніжною начинкою

Цей варіант приготування сирно-сирну коржі дуже простий! Але може стати відмінною альтернативою пиріжків. Для даного рецепту беруть: 400 грам борошна; 200 мл кефіру; по половині чайної ложки солі і соди; дві чайних ложки цукру; 200 грам цукру; 120 грамів бринзи; по пучку зеленої цибулі і кропу.

Також в начинку можна додати дрібку чорного меленого перцю.

Як готувати коржик з начинкою?

Для початку формують тісто. Для цього в кефір вводять соду, цукор. Ретельно розмішують. В іншій мисці з'єднують сіль і борошно, змішують. Вливають до сухих інгредієнтів кефір, вимішують м'яке, гладке тісто. Залишають його на 20 хвилин під кришкою.

Для начинки бринзу розминають виделкою. Сир додають до сиру, все перетирають між собою. Кладуть дрібно нарізану зелень. Пробують отриману начинку на сіль, при необхідності досолюють її.

Тісто ділять на чотири частини. Кожну розкочують в коржик, на середину кладуть начинку. Складають її конвертом, а потім за допомогою качалки разом з сиром притискають з усіх боків. Смажать на сковороді з краплею олії. Спочатку підрум'янюють її, а потім доводять до готовності під кришкою. Такі сирні коржики з сиром гарні в гарячому вигляді.

Десерт із сиру в духовці

Такий рецепт сирної коржі припаде до смаку дітям. Він відрізняється від звичних багатьом сирників. Для нього потрібно взяти: 250 грам сиру; 25 грам вершкового масла; стільки ж цукру; 15 грам умки; стільки ж манки; два жовтки; половину чайної ложки соди.

Також знадобиться сироп. Для нього потрібно взяти; 1,5 склянки цукру; 1,25 склянки води; сік половини лимона.

Також варто взяти шматочок масла для змазування дека.

Як готувати солодкі сирні коржики?

Для початку в миску кладуть два жовтки, вводять цукор. Ретельно збивають з використанням міксера. Вершкове масла розтоплюють на водяній бані, чекають, коли воно охолоне і додають до жовтків. Вводять соду. Знову збивають отриману суміш.

Додають сир і акуратно, але ретельно вимішують майбутнє тісто для коржів. Всипають борошно і манку, знову змішують. Від загальної маси сирного тіста відривають кульки, формують їх. Потім придавлюють, щоб вийшла коржик, але не дуже тонка.

На деко кладуть пергамент або просто змащують його маслом. Розкладають готові коржі, залишаючи мінімум два сантиметри між виробами. Розігрівають духовку до 190 градусів і готують приблизно 20 хвилин.

Роблять сироп з води, цукру і соку лимона. Кип'ятять його, потім варять на повільному вогні близько десяти хвилин.

Заливають ними сирні коржики, накривають їх кришкою і тримають при температурі 170 градусів ще хвилин 20. Подають таке солодке блюдо в холодному вигляді. Смачні коржі, придатні для заморозки

У чому переваги даного рецепту? Такі коржі відмінно переносять заморожування, тому їх можна готувати про запас. Просто дістати готовий продукт і обсмажити сирні коржики на сковороді.

Для приготування потрібно взяти: два яйця; 180 грам сиру; половину чайної ложки солі; чайну ложку цукру; 250 грам борошна; улюблені спеції; половину чайної ложки соди; столову ложку рослинного масла без запаху.

Обидва яйця розбивають у глибоку миску, сюди ж висипають цукор, сіль і безпосередньо сир. Ретельно вимішують масу, намагаючись, щоб сир став однорідним. Додають спеції. Відмінно підходить до даного рецептом сушений орегано або щіпка гострого перцю. Але багато чого залежить саме від смакових уподобань.

В окремій мисці з'єднують ретельно просіяне борошно і соду, частинами вводять суху суміш до сиру, розмішуючи. Це робиться для того, щоб не з'являлися грудочки. Тісто в підсумку виходить пружним. Доливають ложку масла. Скачують з тіста ковбаску, ділять її на чотири частини. На стіл висипають трохи борошна, щоб тісто не прилипало. З кожної частини розкачують корж. Обсмажують кожну на рослинному маслі на сковороді, поки вона не стане золотистого кольору. Такі коржі можуть стати непоганою альтернативою хліба.

Смачні і ніжні коржі – це не тільки варіант хліба, але і заміна солодких пирогів, солодкої випічки. Готувати їх можна за різними рецептами. Так, хтось віддає перевагу ароматні коржі з бринзою, а інші – солодкі варіанти, схожі на сирники. Також варто звернути увагу, що в деяких рецептах сир вмішують саме в тісто, що робить його більш ніжним і м'яким, а в інших сир виступає в ролі начинки. Автор: Регіна Федотова 24 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Сирна коржик: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.