Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Котлети з вареної курки: рецепт і поради по приготуванню


Опубликованно 10.09.2018 17:24

Котлети з вареної курки: рецепт і поради по приготуванню

Якщо після того, як ви зварили курячий бульйон, у вас залишилася якась частина тушки, наприклад, грудки, гомілки або стегна, то можна бути впевненим - смачний і швидкий обід вам гарантовано забезпечений. Далі пропонується ознайомитися з секретами приготування котлет з вареної курки. Це смачне і ніжне блюдо готується просто і швидко, крім того, воно досить легко засвоюється організмом.

Котлети з вареної курки є визнаним дієтичним блюдом, яке рекомендується включати в раціон людям зі слабким здоров'ям, а також тим, хто одужує після хвороби. Навіть найменші їдці обов'язково оцінять ваші старання, покуштувавши приготоване для них частування. Блюдо здатна прикрасити собою будь-сімейний обід або вечерю. Котлети з вареної курки: які частини тушки використовувати?

Для створення страви можна використовувати будь-які частини курячої тушки: варені стегенця, крильця, грудки або і те й інше разом. При бажанні зробити частування більш соковитим, краще, звичайно, використовувати для його приготування стегна, містять більше жиру. У відварених курячих стегенець на 100 г продукту міститься 180 ккал, 11 г жиру, 21 г білка. Кращим вибором для приготування дієтичних і дитячих страв є грудка. У відвареному вигляді її калорійність мізерна, становить 95-105 ккал, жиру в продукті всього 1,9 м, а білка – 28-29 р. Як і скільки варити філе курки?

Це питання нерідко задають молоді господині, задумавши приготувати м'ясний салат, ситну закуску або дієтичне блюдо. Як і скільки варити філе курки?

Процес приготування вареної курки досить простий. Досвідчені кулінари рекомендують використовувати для цього традиційний спосіб – варити м'ясо в каструлі протягом півгодини. Якщо ж господиня планує скористатися для цього пароваркою або мультиварка часу знадобиться трохи більше – близько сорока хвилин. При цьому відварна курятина також виходить надзвичайно смачною.

Як приготувати котлети з вареного курячого м'яса?

Пропонується ознайомитися з класичним рецептом котлет з вареної курки. Це смачне і досить просте у приготуванні м'ясне блюдо добре підходить до будь-якого обіду або вечері. Інгредієнти для 9 порцій: тушка курки - 1 шт; 1 кг цибулі ріпчастої; солодкий болгарський перець - 1 шт; одне яйце (куряче); один пучок свіжої зелені; одна чайна ложка перцю чорного меленого; три чайних ложки харчової солі; 2 ст. ложки соняшникової олії.

Калорійність страви: 161 ккал. Вміст у продукті: білків: 11г; жирів: 12г; вуглеводів: 3г.

Опис процесу приготування (покроково)

Котлети з вареної курки готують так: Курку миють під проточною водою, укладають у каструлю, заливають окропом, додають сіль (3 чайні ложки) і варять до готовності приблизно протягом однієї години. Далі м'ясо виймають з бульйону і остуджують. Потім м'ясо відокремлюють від жил і кісток (при бажанні шкіру можна залишити) і прокручують через м'ясорубку. Цибулю чистять і нарізають на кубики (дрібні). Перець миють, очищають від насіння і також нарізають кубиками (дрібними). У фарш додають перець, цибулю, яйце, зелень (подрібнену), перець чорний мелений. При необхідності солять. Далі все ретельно перемішують і формують круглі котлетки. У сковорідку наливають олію соняшникову, розігрівають та кладуть в нього котлети. Обсмажують не більше однієї хвилини з кожного боку.

Готові котлети подають з рисом, макаронами, картоплею або салатом (овочевим).

Котлетки з вареної курятини з волоськими горіхами: оригінальний рецепт

Використовують: варену курку (стегна, гомілки) - 0,5 кг; курячий бульйон — третину склянки; цибулину; п'ять столових ложок манної крупи; 3 зубчики часнику; горіхи (волоські) — 8 шт; два яйця; половину чайної ложки морської солі; половину стопки соняшникової олії; 100 г панірувальних сухарів зі спеціями. Приготування

Ці соковиті і смачні котлети з відварної курки готують так: Відварене в підсоленій воді зі спеціями куряче м'ясо охолоджують, не виймаючи з бульйону. Потім фрагменти тушки (стегна і гомілки) розбирають на філе, відокремивши м'ясо від кісток. Головку цибулі очищають і розрізають на дві половинки. Одну з них розрізають на 4-5 шматків, а другу – подрібнюють у формі кубиків. Часник очистити від лушпиння і дрібно рубають ножем, попередньо кожен зубок слід розчавити плазом за допомогою леза. Далі горіхові ядра розбивають в крихту, завантажують разом з часником, м'ясом і цибулею (великими шматками) в блендер. Також в чашу вбивають яйця, вливають бульйон, додають сіль і перемелюють усе до стану однорідності. Тим, хто не любить однорідні котлети, можна пропустити всі компоненти рецепту через м'ясорубку (дрібну насадку), а потім вводять у фарш яйця, бульйон і сіль. Решту цибульну нарізку (дрібну) вводять в склад фаршу після того, як будуть подрібнені подрібнення всі інгредієнти — це додасть страві соковитості. Також засипають у фарш манку, все ретельно перемішують і залишають котлетну масу відстоюватися протягом 40 хвилин або однієї години. За цей час манка розбухне і зробить фарш більш густим і пластичним. Потім чавунну сковороду або будь-яку іншу з товстим дном ставлять грітися на несильний вогонь, вливають в неї масло і нагрівають протягом декількох хвилин. Тим часом формують котлетки: змочують руки у воді, обвалюють їх в паніровці і викладають в масло (розпечене).

Смажаться котлетки приблизно 10 хвилин з обох сторін до тих пір, поки не утворюється щільна, хрустка і апетитна, рум'яна кірочка.

Курячі котлетки на вугіллі

Відомо, що практично ніколи відпочинок на природу не обходиться без розведення багаття та традиційного вживання шашликів. Але ж існує ще безліч інших делікатесів, які можна приготувати на вугіллі. Наприклад, котлети з вареної грудинки курки. Господині рекомендують биточки з вареного курячого фаршу наліпити будинку, а в поході запекти їх на решітці. В мангалі повинен бути не вогонь, а вугілля (добре розпечені). Для приготування страви використовують: одну варену курячу грудку; 1 головку цибулі ріпчастої (середню); два яйця; 50 г вівсянки «екстра» швидкого приготування; 3 ст. л. сметани 10 %; приправу «Суміш семи перців» на смак; сіль; 15 г кропової зелені.

Як приготувати?

Готують так: Зварене філе філе разом з цибулею до однорідності подрібнюють у блендері. Потім в масу додають яйця, все ретельно перемішують. Далі у фарш вводять перець, сіль, подрібнений кріп, сметану і вівсяні пластівці. Котлетну масу залишають хвилин на 15, щоб вівсяні пластівці як слід набубнявіли. Щоб котлети добре тримали форму, господині рекомендують щільно формувати їх на бамбукових шпажках подібно люля-кебаб. Готові вироби укладають на решітку і запікають на вугіллі протягом 10-15 хв. Щоб котлети добре пропеклися з усіх боків, шпажки потрібно регулярно перевертати.

Про готовність битків свідчить поява на них щільною скоринки і апетитного шашликового рум'янцю. Блюдо виходить дуже смачним, з характерним ароматом димку. Ця похідна закуска швидко стає популярною і незамінною під час будь-якого пікніка.

Готуємо котлети в духовці

Приготування за цим рецептом котлет з вареної курки в духовці нагадує створення суфле з відвареного курячого м'яса. Використовують: чотири філе курячої грудинки; одне яйце; батон (одна скибочка); молоко (кілька ложок); майонез (кілька ложок); сіль; вермішель з твердих пшеничних сортів - 2-3 жмені.

Як готують?

Курячу грудку миють, заливають водою (холодною) і доводять до кипіння. Потім вимикають вогонь, воду зливають, м'ясо промивають і остуджують. Після цього недоварене куряче філе нарізають. У ємність додають яйце, шматочки хліба, молока, солять, потім подрібнюють ручним блендером. У результаті повинна вийти однорідна кремоподібна консистенція фаршу. В неї додають майонез (кілька ложок), прянощі за смаком, після чого добре вимішують фарш вручну. Далі на дно глибокої форми для запікання (краще використовувати керамічну) насипають пару жмень вермішелі (вона повинна в один шар покрити дно форми). З фаршу формують котлетки, які викладають на вермішель. Печуть у духовці, розігрітій до 150°С. Готові котлетки можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту! Автор: Іван Гресько 23 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Котлети з вареної курки: рецепт і поради по приготуванню


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.