Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Їжа в Празі. Що варто спробувати в Празі з їжі? Де недорого і смачно поїсти в Празі


Опубликованно 07.09.2018 15:00

Їжа в Празі. Що варто спробувати в Празі з їжі? Де недорого і смачно поїсти в Празі

Прага - столиця Чехії - старовинне місто, який здатний здивувати. Кам'яні вулички, багатовікова історія, знамениті визначні пам'ятки, традиції і кухня. Гостям міста варто виділити час на відвідування хоча б кількох закладів, щоб спробувати знамениті страви і напої, а місцеві жителі з задоволенням підкажуть місця в Празі, де поїсти смачно і недорого можна всім бажаючим. Безліч ресторанів, кондитерських, кафе і пивоварень передають атмосферу минулих століть. Для бюджетного або заможного туриста знайдеться місце, де він розкусить популярні делікатеси.

У Празі з'єдналися гастрономічні особливості з усіх куточків країни, завдяки цьому не потрібно їхати на край Чехії, щоб покуштувати місцевий делікатес. Що варто спробувати в Празі з їжі? Перші страви "Полівки" – знамениті чеські супи-пюре, кулінарне гідність країни. "Чеснечка" має насичений часниковий смак і аромат, зігріває в холодну пору року. "Брамборачка", чию густу основу становлять картопля і гриби, а приємну пікантність надають копченості. Важлива і подача крем-супу: його розливають в круглі булочки, які виконують роль тарілки. "Цибулачка" - ніжний цибульно-сирний суп. "Дрштькова" – гаряче блюдо, за основу береться свиняча або яловича тельбух й додається дуже багато спецій і приправ. Що спробувати з м'ясних страв

Чехи любить м'ясо, тому основна їжа в Празі, яку можна спробувати - запечена або засмажена дичину, свиняча рулька, біфштекси. Чеські кухарі роблять акцент на спеціях, а найулюбленіша - кмин. Риба не так популярна, але любителям морепродуктів подадуть запечену форель або смаженого коропа.

М'ясні делікатеси:

Чеська рулька на рожні, засмажена на відкритому вогні - популярна, ситна і смачна їжа. Заклади, які дорожать репутацією своєї кухні, обов'язково готують її. Порція подається величезна, одна людина може її не подужати, вона ідеальна для великої і дуже голодною компанії. Вирішивши спробувати це блюдо, краще заздалегідь поцікавитися у офіціанта розміром готової рульки. Любителі м'яса не помиляться.

Свинячі ребра в медовому соусі - жирна, липка і ароматна їжа. Чудово поєднується з справжнім чеським пивом.

Яловичий тартар - специфічне м'ясне блюдо на любителя. В його основі лежить свіжий яловичий фарш і сирий жовток, покладений зверху. Це незвичайне смакове поєднання. Тих, хто його полюбляють, небагато. Знаменитий гарнір і закуска

Кнедлики - самий популярний чеський гарнір, який подається до будь-якої м'ясної і овочевого страви, а також може бути самостійним десертом. Унікальним та ідеальним доповненням до основного блюда він стає завдяки соусу, а це для Чехії частина гастрономічної культури. Важливо правильно є кнедлики, інакше їх істинний смак не відчути: невеликим шматочком борошняного кульки потрібно збирати соус з тарілки.

Сир "Гармелин" - невеликі шматочки сиру, який обвалився в панірувальних сухарях і обсмажена у великій кількості рослинного масла. Він відмінно поєднується зі свіжими кислими ягодами, служить прекрасною закускою до пива Pilsner Urquell або доповнює картопля фрі. Що скуштувати ласунам?

Знаменитий чеський десерт - яблучний штрудель. Перебуваючи в Празі, його варто обов'язково спробувати. М'яке пухнасте тісто і ароматні яблука. Навіть у самому маленькому вуличному кіоску можна придбати популярну солодку випічку.

"Оплатки" - невеликі вафлі круглої форми, подаються зі всілякими начинками: фруктовими, ягідними, м'ясними і овочевими. За рахунок того що їх печуть на спеціальних вафельницах, на оплатках виходить характерний відбиток.

Trdlo - пухнаста ароматна булочка у формі завитка, порожня всередині. Зверху її посипають цукровою пудрою, корицею і іншими ароматними спеціями. Ця випічка одна з найпопулярніших в Празі, зустріти її можна на кожному кроці.

Вулична їжа

Відпустка - заняття швидкоплинний, і багато туристів приїжджають до Праги всього на кілька днів. Часу на неспішне проведення часу в ресторані трохи, хочеться найбільше подивитися: Карлів міст, Староміська площа та інші пам'ятки. Багато гостей столиці воліють перекус на бігу, а вулиці наповнені ароматами солодкої випічки, смажених копченостей або сиру. Багатьом їжа здасться шкідливою і жирної, але вона прекрасно насичує і економить час, залишаючи його на відвідування цікавих місць.

На вулиці неможливо пройти повз смачно пахнуть ковбасок або звичайної смаженої картоплі. Трдельники (Trdelnik) печуть прямо на очах, і перехожому дістається пашить жаром пиріжок.

Смажені ковбаски Grilovan? klob?sy - улюблене блюдо, яке їдять на бігу, його органічно доповнюють житнім хлібом, квашеною капустою і щедро поливають різними соусами. Біля візків з такою їжею утворюються черги, чарівний аромат не дозволяє пройти повз нього, тим більше після тривалого й насиченого враженнями прогулянки старовинними місцями міста.

Сендвічі з смаженим сиром Sma?en? s?r - товстий шматок сиру, обваленный в панірувальних сухарях і обсмажений до золотистої скоринки. Відкусивши від нього, можна подумати, що в роті шматочок курки. Сир подається на білій булочці і прикрашений листком салату. Що можна випити?

Чехія знайома пивом - це воістину культовий напій для Праги. Десятки пивоварень, сотні різновидів сортів, його можна зустріти у продажу на кожному кроці. Туристові слід відвідати не один заклад, щоб відчути все різноманіття і смак цього бурштинового напою.

Пивоварні пропонують різні сорти самого свіжого пива, звареного за класичними рецептами. Bernard, Budweiser Budvar, Pilsner Urquell – найпопулярніше пиво золотистого кольору з яскраво вираженим смаком солоду, з ледве вловимим гіркуватим присмаком. Тим, хто хоче спробувати щось оригінальне, можна відвідати заклади, де продають хмільний напій найнеймовірніших кольорів і смакових добавок: зелений, рожевий, синій, з ароматами ягід і фруктів, овочів.

Справжній напій Чехії - "Бехеровка", більше її ніде не виробляють. Алкогольна настоянка на травах, яку непросто пити з-за її смаку, але спробувати треба. Багато людей відносять Бехеровку не зовсім до спиртного, а скоріше до лікарського засобу.

Глінтвейн - пряний і ароматний напій, ідеальний в прохолодну пору року. Його готують на основі червоного вина, додаючи різні прянощі: корицю, мускатний горіх, цитруси і яблука. Щоб яскравіше передати смак, глінтвейн підмішують мед, завдяки цьому, оставляемое післясмак стає глибше. У холодну погоду цей напій врятує від пронизують осінніх вітрів, а знайти його можна не тільки в ресторанах та кафе, але і на вулиці.

Вино не менш популярне у гостей і жителів Чехії. У столиці є прекрасні льоху, при відвідуванні яких проводять дегустаційні екскурсії.

Відправившись в Прагу і вирішивши зробити гастрономічний тур, потрібно підібрати правильні місця, де не буде натовпів туристів, а ціни не вдарять по кишені. Скільки коштує поїсти в Празі

Для європейської країни Прага пропонує не такі високі ціни, в порівнянні з іншими. Як і скрізь, вартість їжі залежить від рівня ресторану.

Поснідати ситно і недорого можна за 80-130 крон (245-400 руб.). Найчастіше готелі вже включають сніданок у вартість перебування. На обід піде від 80 до 250 крон (240-770 руб.). Бізнес-ланч буде коштувати дешевше. Порція велика і включає в себе: салат, головне блюдо, десерт і напій. Надивившись пам'яток і добряче зголоднівши, можна зайти в затишне кафе і повечеряти. На пристойна вечеря піде від 200 до 500 крон (610-1550 руб.). Більш бюджетною вечірня трапеза вийде в чеському барі, до пива там подають недорогу їжу, і весь вечеря обійдеться в 150 крон (460 руб.).

При прогулянці по місту відмінним перекусом стануть хот-доги, на них піде від 20 до 40 крон (60-120 руб.), але вони прекрасно вгамовують відчуття голоду. Ароматний кави в ресторані обійдеться в 50 крон (155 крб.), дешевше купити в автоматі або ресторані фаст-фуду.

Ціни на пиво в Празі, залежно від його сорту, будуть відрізнятися. Так, чеське барне пиво можна купити за ціною від 50 крон (150 руб.), в пляшці в магазині - до 30 крон (100 руб.). Як заощадити в чеській столиці?

Трапляється, що під час подорожі закінчуються грошові кошти. Причини можуть бути різні, але якщо відпочинок триває, краще не засмучуватися, а зробити його більш бюджетним. Подивитися визначні пам'ятки, спробувати місцеву традиційну кухню. У ній, звичайно, не буде ресторанних шедеврів і екзотичних інгредієнтів, але класичну чеську їжу точно доведеться спробувати.

Заклади, де можна недорого поїсти: Їдальня міської мерії - це місце пропонує ситну їжу. Наваристий суп і ароматна свиняча відбивна з кнедликами вгамують голод до самого вечора. Кафе на околиці. Так само як і в будь-якому місті: чим далі від центру, тим дешевше їжа в Празі. Визначитися з порядком цін у закладі нескладно - необхідно звернути увагу на внутрішнє оздоблення приміщення, а також оформлення меню. Чим простіше, тим дешевше. "Громадський холодильник" неподалік від Caf? na p?l cesty. У нього складають продукти, у яких ще не вийшов термін придатності, щоб не викидати. Практично всі ресторани і кафе пропонують своїм відвідувачам бізнес-ланч. Вартість комплексних обідів найчастіше не перевищує 110-120 крон (340-370 руб.), що дозволяє добре пообідати ресторанними стравами. Які місця можна відвідати, щоб смачно пообідати?

Ціни на їжу в Празі приємно здивують туристів. В самому центрі можна недорого пообідати за 200-300 крон (620-900 руб.). Але не варто забувати, що ціни в ресторанах можуть сильно відрізнятися на одне і те ж блюдо.

?ern? Orel ("Чорний Орел") знаменитий своїми традиційними чеськими рецептами.

В обід входить: салат - від 120 до 200 крон (370-620 руб.); суп - 65 крон (200 руб.); гуляш з кнедликами - 195 крон (610 крб.).

Знайти його можна на Mosteck? 279/11, 118 00 Praha 1-Mal? Strana.

Caf? Imperial

Серед ресторанів чеської кухні це місце популярне. Тут подають традиційну їжу для Чехії, а також міжнародної кухні. Шеф-кухар цього ресторану - Зденек Полрайх.

Ціни немаленькі. Так, гуляш або свиняча рулька обійдуться в 300 крон (900 руб.), а суп - 90 крон (300 крб.). Відвідати цей заклад можна за адресою: Na Po???? 15, 110 00 Praha 1.

Aquarius

Ресторан має розкішний інтер'єр і знаменитий стравами з морепродуктів, але ціни досить високі.

В обід увійде: салат - від 270 крон (810 руб.); суп - від 300 крон (900 руб.); головна страва буде коштувати від 400 крон (1250 крб); морепродукти - від 710 крон (2200 руб.).

Знайти фешенебельне місце нескладно - Tr?i?t? 303/19, 118 00 Praha-Mal? Strana.

U HOUDKU

Заклад пропонує кухню в справжніх чеських традиціях. Великі порції за прийнятними цінами і ароматний хмільний напій - ідеальне рішення для голодного туриста. Куди сходити ласунам?

Ovocn? Sv?tozor пропонує відвідувачам широкий вибір пиріжків, тістечок і морозива. У Празі його можна знайти в декількох місцях, в тому числі і в торгових центрах.

Paneria пропонує знамениті на всю Прагу торти і полуничні пироги. Наприклад, шматочок випічки тут обійдеться зовсім недорого - 45 крон (135 крб.). Адреса: ріг вулиць Kaprova — Valentinsk?. Бюджетні місця для економних туристів

Havelska Koruna пропонує ситні страви за прийнятними цінами. Так, картопляні кнедлики тут можна скуштувати за ціною від 70 крон (230 руб.)

Адреса: Havelska, 23.

Також на вулицях багато піцерій, де можна замовити просту піцу за 140 крон (430 руб.)

U Fleku ("У Флеку")

Знаменитий ресторан-пивоварня, історія якого починається п'ять століть тому. Це популярне туристичне місце, тут завжди повно народу. Головна причина такої уваги - пиво. Його достатньо спробувати навіть один раз, щоб смак залишився в пам'яті надовго.

Ще одна особливість ресторану - те, що відвідувачам не дають право вибрати напій. Офіціант відразу підносить велику кружку хмільного напою відвідувачу. Красива країна і цікава кухня

Прага - дивовижне місце, відвідування якого дозволить провести прекрасне гастрономічне подорож, подивитися визначні пам'ятки з багатовіковою історією, вдосталь напитися головної цінності Чехії - пива.

Жирна і ситна чеська кухня в Празі припаде до смаку не кожному, але навіть люди, що стежать за своєю вагою або з обмеженнями в харчуванні, можуть знайти собі по смаку традиційне празьке блюдо, яке можна спробувати не тільки в пафосних закладах, але і в простих.

Прага пропонує пивні і гастрономічні маршрути. Під час подорожі туристам запропонують продегустувати традиційні страви та напої, розкажуть історію появи, поділяться порадами та рецептурою, підкажуть або відведуть в місця, де недорого і смачно поїсти в Празі зможе кожен охочий. Автор: Ольга Зотова 4 Вересня, 2018


banner14

Категория: Путешествия

Їжа в Празі. Що варто спробувати в Празі з їжі? Де недорого і смачно поїсти в Празі


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.