Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Класична запіканка з сиру в духовці


Опубликованно 05.09.2018 08:09

Класична запіканка з сиру в духовці

Багато господинь люблять сир за те, що це фактично універсальний продукт. З нього можна приготувати і сніданок, і обід, і легкий вечерю, і перекус. Існує безліч рецептів, що включають в себе сир. Пропонуємо сьогодні розглянути рецепти класичної запіканки із сиру. Про сирі

Це кисломолочний продукт, який готують наступним чином: молоко квасять, а потім видаляють виділилася сироватку. Сир багатий білком і кальцієм. Це один з головних продуктів російської, української і білоруської кухонь. Правда, далеко не всі діти люблять їсти сир в чистому вигляді. Але дитині необхідно отримувати кальцій і білок для того, щоб організм функціонував нормально. На допомогу бідним мамам з капризними дітьми приходить випічка на основі сиру.

Користь сиру

Чому все так цінують цей кисломолочний продукт і вважають його незамінним? Давайте розберемося, в чому полягає користь сиру: Білок, що міститься в сирі, легко засвоюється. Рекомендується вживати його спортсменам з високими інтенсивними фізичними навантаженнями, які намагаються наростити м'язову масу. В нежирному сирі досить мало калорій. Проте він досить поживний і здатний відновити сили. Ідеальний продукт для людей, задавшихся метою скинути зайві кілограми. Кальцій дуже багатий сир. Ca (кальцій) – будівельний матеріал для костей, зубів і скелета в цілому. Тому мамам варто задуматися про те, щоб їх діти частіше вживали сирні продукти. На відміну від молочних продуктів, в сирі немає лактози. Тому люди з її непереносимістю можуть спокійно вживати кисломолочні продукти. Також худнуть цінують цей продукт за те, що в ньому мало жирів, а значить, вживання сиру сприяє зниженню ваги. Сир стабілізує у крові рівень гемоглобіну за рахунок великого вмісту заліза у складі продукту.

Врахуйте, що отримати повний набір всіх корисних речовин можна тільки в тому випадку, якщо ви будете вживати в їжу не магазинний сир, а фермерський або домашній. Що можна приготувати з сиру?

Давайте розглянемо, що можна зробити з сиру: Сирники. Сочники. Ватрушки. Пироги. Вареники. Печиво сирне. Млинці. Суфле. Пончики. Омлет. Чизкейки. Тістечка. Кекси. Сирна маса з родзинками, шоколадом, цукатами. Сир з ягодами, фруктами, варенням. Сирні запіканки.

Саме рецепти класичних запіканок з сиру ми сьогодні будемо вивчати. Рецепт сирної запіканки

У цьому спрощеному рецепті міститься мінімальна кількість цукру і зовсім немає борошна. Отже, підбираємо інгредієнти: півкіло сиру; три яйця; дві ст. ложки цукру; дві ст. ложки манної крупи; дві ст. ложки сметани; пакетик ваніліну; щіпка солі; ч. ложка соди; сік лимона; слив. масло.

Готуємо запіканку: Змішуємо в мисці сир зі сметаною, цукром і манкою. В окремій ємності збиваємо яйце з сіллю до піни. Далі додаємо ванілін і соду, яку потрібно погасити соком лимона. Вливаємо яєчну суміш в сирну. Перемішуємо і залишаємо все на сім хвилин, щоб дати набрякнути манки. Форму для випічки ми застеляємо папером, змазаним злив. маслом. Присипаємо манкою і викладаємо тісто. Готувати будемо при 200 °С близько сорока п'яти хвилин.

Ця класична запіканка з сиру в духовці містить мало калорій, тому що в ній немає борошна і мало цукру. Це позитивно впливає на смак запіканки.

Запіканка з сиру без манки

Класичну запіканку з сиру з манкою ми вже приготували. А тепер вивчимо, як приготувати випічку без використання манної крупи.

Що нам знадобиться: півкіло сиру; двадцять грамів маргарину; дві ст. ложки цукру; три ст. ложки борошна; ст. ложка сухарів; куряче яйце; сто грамів сметани; сіль.

Готуємо запіканку в духовці: Сир ми будемо протирати через сито. Потім додаємо борошно, яйця, сіль і цукор. Перемішуємо. Форму для випічки змастити маслом і присипати сухарями. Залити дно тестом, потім змастити верх сметаною. Випікати в духовці близько сорока хвилин при 200 °С.

Подавати в гарячому вигляді разом зі сметаною, варенням, згущеним молоком, джемом, медом або ягодами, перетертими з цукром.

Сирна запіканка з бананом

Урізноманітніть смак сирної запіканки, використовуючи в якості одного з головних інгредієнтів банани. Вони додадуть солодощі випічці, вам навіть не доведеться додавати цукор в тісто.

Що нам знадобиться: шістсот грамів сиру; два банана; три курячих яйця; півсклянки молока; три ст. ложки цукру; три ст. ложки манної крупи.

Готуємо запіканку: Сир збити з яйцями, молоком, манкою і цукром, використовуючи блендер. Чистимо банани і розрізаємо навпіл, а потім кожну частину уздовж. Викладаємо на дно форми для випікання. У форму викладаємо сирну масу. Випікаємо В духовці запіканку при 180 °С близько сорока хвилин. Не діставайте запіканку відразу, як вона приготується. Дайте їй охолонути прямо в духовці, щоб випічка не опало.

Ми з вами буквально за п'ятдесят хвилин приготували бананову запіканку з сиру. Класичний рецепт з фото дуже легкий і доступний навіть для початківців господарок і дітей. Запіканка з родзинками в мультиварці

Мультиварка – кращий помічник для господинь. Адже можна навіть не переживати, який вийде випічка. У будь-якому випадку ви приготуєте запіканку вищої якості. Вона навряд чи підгорить, а середина точно пропечеться.

Що нам знадобиться: півкіло нежирного сиру; чотири яйця; дві жмені родзинок; стакан цукру; тридцять грамів манки; двадцять р слив. масла.

Готуємо випічку: У миску викласти сир з пачки, додати яйця і перемішати. Потім додаємо манку, цукор. Родзинки промити під проточною водою. Заливаємо окропом і залишаємо на десять хвилин, щоб він розпух. Потім зливаємо зайву рідину. Додаємо в тісто і ретельно перемішуємо. Дно чаші мультиварки необхідно змастити вершковим маслом. Викладаємо наше тісто. Готуємо на режимі "Випічка" близько п'ятдесяти хвилин. Не відкривайте кришку мультиварки ще хвилин двадцять після того, як запіканка приготується.

У класичній запіканці з сиру в мультиварці 196 ккал на 100 грамів. Більш того, 12.5 г білка, 6.8 г жиру, 21.3 г вуглеводів.

Запіканка з сиру з яблуками та корицею

Розглянемо черговий класичний рецепт запіканки з сиру в духовці. Тільки тепер смачною вона вийде за рахунок яблук і кориці. Розраховано на чотири порції.

Що нам знадобиться для тіста: дві пачки сиру; три ст. ложки сметани; куряче яйце; п'ять ст. ложок цукрового піску; дві ст. ложки манки; ст. ложка злив. масла.

Для начинки: два середніх яблука; ст. ложка меду; дві ч. ложки цукру; кориця.

Покрокове приготування запіканки з яблуками: Яблука ретельно промити під проточною водою, очистити від шкірки. Нарізаємо часточками довільно, видаляємо кісточки і все зайве. Викладаємо яблучні дольки в сковорідку, додавши мед і цукор. Тепер тушкуємо до тих пір, поки не випарується рідина повністю. Акуратно перемішуючи, додайте корицю. Далі пергамент змащуємо раст. маслом і кладемо у форму для випічки. Половину сирного тіста викладаємо на пергамент. Потім яблучну суміш. Далі - знову тісто. Тепер випікаємо при 200 °С в духовці близько сорока хвилин. Чекаємо, поки запіканка зарум'яниться. Викладаємо на блюдо. Можете полити зверху сметаною і знову посипати корицею.

Поєднання яблука та кориці вважається вже традиційним. Це незамінна класика. Спробуйте порадувати ваших близьких і друзів цим чудовим блюдом. Сирна ягідна запіканка для адептів правильного харчування

Тепер давайте вивчимо рецепт запіканки, який підійде для тих, хто дотримується правильного харчування.

Що потрібно: дві пачки знежиреного сиру; два курячих яйця; двісті грамів будь-яких ягід; п'ятдесят мл молока (низької жирності); 1,5 ст. ложки кукурудзяного крохмалю; трохи ваніліну; 5 пакетиків цукрозамінника.

Готуємо запіканку наступним чином: У миску викладаємо сир, додаємо яйце. Перемішуємо, додавши молоко, крохмаль, ванілін. Цукрозамінник краще брати на основі стевії. Він більш натуральний. Додаємо його до нашого тесту. Все це збиваємо в блендері кілька хвилин до однорідного стану. Викладаємо у форму, застелену пергаментом, наше тісто. Зверху викладаємо ягоди шаром. Можете також зробити навпаки: спочатку на дно форми викласти ягоди, а потім їх залити сирним тестом. Випікаємо в духовці близько сорока хвилин при 180про.

У такий низькокалорійної запіканці міститься на 100 г: 121 ккал; 8.8 г білка; 6 г жирів; 7.9 г вуглеводів. Можете вживати цю випічку без будь-яких побоювань за свою фігуру.

Запіканка з сиру зі згущеним молоком і курагою

Любителі солодкого точно оцінять цю страву. Адже ми в запіканці будемо використовувати згущене молоко, а також курагу, яка дуже корисна для нашого організму.

Що потрібно: півкіло сиру; чотири курячі яйця; банку згущеного молока; сто грамів кураги; щіпка ваніліну.

Покроковий рецепт класичної запіканки з сиру: Курагу ретельно промити під проточною водою. Заливаємо окропом і залишаємо на п'ятнадцять хвилин. Нам потрібна розм'якшення курага. Потім зливаємо зайву рідину в раковину і знову промиваємо ягоди. Якщо курага велика, то подрібніть її, але не дуже сильно. Сир необхідно протерти, використовуючи сито. Курячі яйця необхідно збити до піни. Додаємо згущене молоко і сир. Всю цю масу потрібно тепер збити блендером. Додаємо в сир ванілін і шматочки кураги. Ретельно перемішуємо, і наше тісто готове. Вершковим маслом необхідно змастити форму для випікання. Викладаємо сирне тісто з курагою. Випікаємо запіканку протягом тридцяти п'яти хвилин при 180 градусах в духовці. Верх готової випічки присипте корицею або ванільним цукром.

Запіканка підійде для смачного сніданку, ситного перекусу або легкого вечері. Побалуйте себе дивовижною випічкою!

Про жирності сиру

Сир поділяють в залежності від її жирності. Так, наприклад, ви можете вибрати продукт з наступними показниками: жирний (18%); напівжирний (9%); нежирний (< 8%); знежирений (< 1%).

Саме від жирності сиру залежить його калорійність. Калорійність сиру

Це найбільш цікавий розділ статті для тих, що худнуть. Калорійність сиру на 100 грамів виглядає так: у знежиреному сирі: 110 ккал; в нежирному (5 %): 145 ккал; в напівжирному: 169 ккал; у жирному: 236 ккал.

У класичній запіканці з сиру знежиреного міститься 168 ккал на 100 р. А в сирники зі знежиреного сиру – 183 ккал на 100 р.

Якщо ваша мета – зниження ваги, то краще брати сир жирністю менше 1%. Або хоча б нежирний.

Висновок

Ми з вами вивчили кілька фактів про сирі, його жирності, калорійності і користь. Також тепер ми точно знаємо, як зробити класичну запіканку з сиру в духовці і мультиварці. Урізноманітніть раціон вашої родини і внесіть трохи радості у вигляді солодких страв.

Приємного апетиту! Автор: Дарина Одинцова 22 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Класична запіканка з сиру в духовці


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.