Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Курка, запечена з сиром і помідорами: покроковий рецепт


Опубликованно 04.09.2018 11:03

Курка, запечена з сиром і помідорами: покроковий рецепт

Немає нічого краще, ніж легкий рецепт приготування курки! Ваша духовка зробить за вас всю роботу, і сама смачна запечена куряча курка з сиром і помідорами буде на вашому столі вже через 30 хвилин!

Для страви можна використовувати і цілу курку, і філе, і грудку. Без кісток і шкірки м'ясо виходить дуже м'яким, соковитим, просоченим соком помідора, з легким ароматом часнику і суміші трав, під ніжною скоринкою з сиру "Моцарелла". Вам точно доведеться до душі кожен золотистий шматочок курки.

Як приготувати курку, запечену з сиром і помідорами?

В рецепті всього чотири основних кроки:

1. Маринування курки в суміші трав, солі і перцю. І не забудьте самий фундаментальний інгредієнт: оливкова олія. Воно не тільки додає аромат курячим грудкам, але і зберігає вологу, і допомагає приправ залишатися на поверхні курятини, не прилипаючи до форми для випічки.

2. Додавання бальзамічного оцту, який діє як два в одному: додає м'ясу ніжність і додає ще один рівень смаку.

3. Запікання. Це та частина, яка лякає недосвідчених кулінарів. Як довго ви запікаєте курячі грудки? Висока або низька температура в духовці? Як дізнатися, що вони готові? Немає нічого гірше, ніж суха і тверда курка, але навіть це не повинно стати невдалим досвідом. Зрештою, це просто курка.

4. Обжарювання. Ви хочете, щоб розтоплений сир кипів і ставав золотим на курку? Так.

Інгредієнти

Для того щоб приготувати курку, запечену з сиром і помідорами, вам знадобляться: 4 курячі грудки без шкіри (250 г кожної грудки) або 1 курка вагою 1 кг; 2 столові ложки оливкової олії; 1/2 чайної ложки сушеного орегано; 1/2 чайної ложки сухого базиліка; 1 чайна ложка солі; чорний перець за смаком; 1 1/2 столові ложки подрібненого часнику (5-6 зубчиків); 1 чашка помідорів чері, порізаних навпіл; 1/4 червоного цибулі, нарізаного соломкою або кільцями; 1/4 склянки бальзамічного оцту; 1 столова ложка коричневого цукру; 3/4 склянки свіжого подрібненого сиру "Моцарелла"; 2 столові ложки свіжої нарізаної петрушки або базиліка для прикраси.

Приступаємо! Приготування

Розігрійте духовку до 220 °C/430 °F.

Викладіть курячі грудки в форму для випічки і повапните оливковою олією. Приправте орегано, базиліком, сіллю, перцем і однією столовою ложкою подрібненого часнику. Розподіліть приправи по всій поверхні курятини. Заповніть порожні місця навколо грудок або цілої курки помідорами і червоним цибулею. Перемішайте бальзамічний оцет, цукор і часник, залийте отриманою сумішшю курятину. Обваляйте кожну грудку в соусі, щоб він розподілився рівномірно.

Помістіть в попередньо розігріту духовку на 20-25 хвилин (в залежності від товщини курячих грудок) і запікайте до готовності - не повинно бути рожевого соку. Посипте сиром і запікайте протягом 4-5 хвилин до тих пір, поки розплавлений сир не стане золотистого кольору.

Готову курку, запечений під сиром, з помідорами, можна подавати з рисом, макаронами, картопляним пюре або будь-яким салатом. Можна прикрасити петрушкою або базиліком. При якій температурі слід готувати курку, запечену з сиром і помідорами в духовці?

Рекомендується запікати курячі грудки при високій температурі (220°C), а не при низькому і повільно. Чому? Тому що чим довше курятина залишається в духовці при низькій температурі, тим швидше вона висихає і стає схожою на підошву. Пам'ятайте, грудка не вимагає багато часу для приготування.

Як довго готується страва?

При вищевказаної температурі зазвичай протягом 20-25 хвилин. Все залежить від того, куряча грудка у вас або ціла курка. Приготування тушки може зайняти більше часу: сік повинен стати прозорим, а м'ясо у кісток - білим. Якщо ви сумніваєтеся, використовуйте термометр для м'яса, щоб переконатися, що курка нагрілася до 70-75°C. Час приготування курки, запечена з сиром і помідорами, може змінюватись в залежності від того, якого розміру курка, запікаєте ви філе або філе, яка потужність у вашої духовки і розігріли ви її попередньо перед запіканням. Який сир використовувати?

Для філе курки, запечена з сиром і помідорами, рекомендується використовувати свежеизмельченный або тертий сир "Моцарелла". Попередньо подрібнений пакетований сир ніколи не дасть такого ж результату, як свіжий. Так само ви можете використовувати інший сорт сиру, головне, бути впевненим, що він добре розплавиться і не зіпсує блюдо.

Коли подавати страву на стіл?

Після випічки дайте курці відпочити протягом 5 хвилин, перш ніж нарізати її. Сир діє як фольга, що дозволяє зберегти всі соки. Яке вино підійде для страви?

До запеченої курки з помідорами і сиром підійдуть "Совіньон Блан", "Шардоне" або "Піно Гриджіо". Якщо ви віддаєте перевагу більш солодке вино, тоді радимо келих охолодженого "Рислінгу". Гарнір?

Страву можна подавати з простим рисом, макаронами, приправленими оливковою олією і часником, картопляним пюре. Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування (ПП), запечену курку з помідорами і сиром можна подати з чимось більш легким, наприклад, простим салатом. Автор: Наталія Худжадзе 23 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Курка, запечена з сиром і помідорами: покроковий рецепт


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.