Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Ягідний соус: найкращі рецепти з фото


Опубликованно 31.08.2018 19:27

Ягідний соус: найкращі рецепти з фото

Ви ніколи не замислювалися, що можна приготувати з ягід, крім варення, морсу або компоту? Побиті рецепти вже трохи набридли, а ягоди треба якось використовувати? Ось вам альтернатива варенню - ягідний соус, який стане доповненням до м'ясних страв і смачних десертів. Причому готовий витвір можна закачати на зиму і використовувати за призначенням у потрібний момент. Журавлинний соус

Журавлина за кількістю корисних властивостей займає перше місце серед ягід. Але її кислий смак (у свіжому вигляді) не всім подобається. Тому можна приготувати ягідний соус, рецепт якого уявімо далі.

Візьмемо: 300 грам свіжої або замороженої журавлини; 200 мл води; 5-6 столових ложок цукру; чверть чайної ложки солі; 30 грам вершкового масла.

І приготуємо: Ягоди заливають водою, солять, додають цукор. Все перемішують і ставлять на плиту. Коли суміш закипить, зменшують вогонь, накривають кришкою і тримати 20 хвилин. Коли маса стане густою, її, не знімаючи з плити, пробують на смак: може знадобитися досолити або додати цукру. Також, не прибираючи каструльку з плити, кладуть в ягідний соус шматочок масла, за допомогою віночка збивають його з загальною масою. Тепер соус готовий. Залишається його прибрати з плити і дати охолонути.

Журавлинний соус ідеальний для м'ясних стейків.

Вишневий соус

Рецепт ягідного соусу з вишні підходить для страв з соковитою яловичини та птиці. Наприклад, запечена качка з вишневим топ - ну просто мрія, і не тільки господині.

Інгредієнти: 300 грам вишні; по столовій ложці цукру і крохмалю; 400 мл води; 20 грам зелені - підійде петрушка або кінза; 2 ч. л. коньяку або горілки; перемелений перець і сіль за смаком.

Приготування: Ягоди вишні миють, а потім "половинят", звільняючи їх тим самим від кісточок. Підготовлену ягоду викладають в каструльку і доводять до кипіння. Як тільки вміст каструлі закипить, до нього викладають цукор. Зменшують вогонь і тушкують вишню, розминаючи при цьому її м'якоть виделкою. Зелень вимивають і дрібно нарізають. Поки вишня гаситься, в мисці розводять крохмаль у воді, а потім додають міцний алкоголь. У каструльку додають зелень, накривають кришкою і тушкують пару хвилин, не більше. На цьому підготовку можна припинити. Як тільки соус охолоне, його подають в якості добавки до м'ясних страв.

Для такого соусу краще брати кислі ягоди. Смак соусу вийде кисло-солодким, що як не можна краще підійде до соковитого м'яса.

Ткемалі - сливове ласощі

Грузинський соус ткемалі готують із слив. Він виходить настільки смачним, що деякі їдять ложками прямо з банки.

Готується ткемалі з наступних інгредієнтів: кілограм сливи або аличі; стручок гіркого перцю; 50 грам цукру; 3 часникові часточки; 50 грам сухої або свіжої кінзи; сіль за смаком; кілька гілочок кропу; мелений коріандр - 1 ч. л.

Як робити: Сливи перебирають і вимивають, просушують паперовими рушниками. З плодів виймають кісточки, а самі ягоди перекручують перемелюють на м'ясорубці або в блендері. Приправляють сіллю, цукром та укладають у каструлю, готують на плиті протягом 8 хвилин. Часник, перець, зелень, спеції перемелюють в блендері або тієї ж м'ясорубці. Підготовлені інгредієнти закладають у киплячий сливовий соус, добре перемішують і варять все разом хвилини 2. Потім знімають пробу. На цьому етапі готування найкраще підкоригувати смак ткемалі: додати солі або цукру, гостроти і т. п. Цей ягідний соус на зиму - ідеальний варіант. Його в гарячому вигляді розкладають по банках, щільно закочуючи бляшаними кришками. Весь залишився соус ткемалі можна їсти відразу ж після того, як він охолоне до кімнатної температури.

Ткемалі - універсальний соус, який не здатний зіпсувати жодне блюдо. А для шашлику це добавка краще, ніж покупної кетчуп.

Соус зі смородини

Як приготувати ягідний соус до м'яса, використовуючи смородину і міцний алкоголь? Для початку зберіть ягоди (200 грам), а далі за списком: 50 мл коньяку; 2 ст. л. соєвого соусу; 200 грам цукру; 4 часникові часточки; чайна ложка гострої аджики; пучок кінзи.

Приготування: У сотейник або каструлю з товстим дном висипають вимиті і перебрані ягоди. Слідом додають коньяк і цукор. З таким вмістом каструлю відправляють на конфорку. Доводять до кипіння і, не збавляючи сильний вогонь, кип'ятять 5 хвилин. Після цього знімають каструлю з плити, а вміст каструлі збивають блендером до стану пюре. Поки пюре остигає, в нього додають подрібнений часник і аджику. Вливають соєвий соус. Повторно ставлять соус кип'ятитися (5 хвилин). Після знімають і охолоджують. Краще якщо смородиновий соус настоїться добу в холодильнику. При подачі до соусу додають щіпку нарізаної кінзи.

Цей ягідний соус на зиму можна розкласти по стерилізованим банкам і закатати прокип'яченими кришками.

Крыжовенный чатні

Чатні з агрусу - ягідний соус, який поєднуємо з м'ясом, птицею і рибою. Поєднання прекрасне, тому пробуйте.

Нам знадобиться: півкілограма свіжого аґрусу; 170 грам коричневого цукру; 170 мл води; 1 головка ріпчастої цибулі; чайна ложка свіжого імбиру; перець чилі - 1 стручок; 150 мл будь-якого оцту; щіпка солі; жменя червоної і чорної смородини для додання кольору. Ягоди миють і просушують. Розрізають кожну ягідку навпіл. Цибулю чистять і нарізають дрібними кубиками. Перець, попередньо очистивши від насіння, нарізають тонкими кружальцями. Корінь імбиру натирають на тертці так, щоб вийшла чайна ложка. Агрус і цибулю заливають водою і відправляють варитися до м'якості. Як тільки агрус стане м'якше, в ємність, де вона вариться, додати всі інші інгредієнти. Томити на повільному вогні до тих пір, поки соус не загусне. Остуджують чатні. При бажанні його можна збити блендером. Крыжовенный соус можна подавати до страв одразу ж, як тільки він охолоне. Або ж можна закачати його на зиму.

Брусниця для соусу

Хочете надати приготовленого м'яса вишуканості не тільки зовні, але і за смаком - приготуйте до нього брусничний соус. З чого: півкілограма брусниці; 250 мл води; 150 грам цукру; 5 грам крохмалю (кукурудзяного або картопляного); 100 мл білого сухого вина; щіпка меленої криці.

Готуємо: Брусницю перебирають, миють і складають у каструлю. Виливають туди ж півсклянки води і гріють на плиті, поки ягоди не почнуть лопатися. Після цього ягоди знімають з плити, охолоджують і протирають через сито. Вийшло пюре повертають у тій же каструлі на плиту. Пюре варять разом з корицею і цукром, поки останній повністю не розчиниться. Наливають вино. Варять, поки обсяг соусу не зменшиться в 3 рази. Не забувають помішувати вариво. Крохмаль розчиняють у воді і додають до соусу. Варять ще 5 хвилин, а потім знімають з вогню і охолоджують.

Гостра полуничка

Ягідний соус з полуниці з гострим перцем - дивовижне поєднання, яке прикрасить смак багатьох м'ясних страв.

Візьміть: 100 грам свіжої солодкої полуниці (кисла теж згодиться); половина ч. л. полуничного джему; 1 маленький стручок перцю; часточка часнику; 3 ст. л. соку лимона; кілька гілочок кінзи; 2 ст. л. соєвого соусу; мелений перець - за смаком.

І приготуйте: Полуницю миють і перемелюють в пюре. При бажанні пюре можна додатково пропустити через сито, щоб позбутися від кісточок. До полуничній пюре додають лимонний сік, джем, соєвий соус, перець мелений. Перець очищають від насіння, перетворюють в кашку. Кінзу подрібнюють і додають до перцю. Всю суміш відправляють до полуничній пюре. Потім часник подрібнюють і додають до полуничній пюре. Перемішують.

Варити соус не треба. Тому його вживають відразу ж після приготування.

Висновок

Фото з рецептами ягідних соусів, представлені в статті, не передають всього смаку і аромату розглянутих добавок до страв. Бажаєте страви, як в ресторані? Тоді варіть з ягід варення, а соуси до м'яса. Автор: Валерія Бо 26 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Ягідний соус: найкращі рецепти з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.