Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Як приготувати гречаники з фаршем? Покроковий рецепт з фото


Опубликованно 31.08.2018 19:27

Як приготувати гречаники з фаршем? Покроковий рецепт з фото

Одним з найбільш відомих страв української кухні вважаються гречаники. Вони стали популярні завдяки простому способу приготування, економічності і відмінними смаковими якостями. Такими виробами можна нагодувати всю сім'ю. Як приготувати гречаники з фаршем? Про це ми розповімо далі. Спочатку розглянемо особливості готування.

Нескладно приготувати гречаники з фаршем і гречкою. Такі вироби можуть зробити навіть початківці господині. Але їм необхідно знати деякі важливі моменти:

Основний інгредієнт страви – гречка. Її перед приготуванням варто ретельно перебрати, промити. Так ви очистите крупу від камінців. Перед тим як змішувати, відваріть в підсоленій воді гречку. Якщо додавати в гречаники яйця, то вони в процесі смаження не буде розвалюватися. Якщо фарш недостатньо в'язкий, вбийте ще яйця. Бажано перед тим, як формувати вироби, відбити фарш про обробну дошку. Обсмажуйте вироби в киплячому маслі. Так вони швидше покриваються рум'яною скоринкою. Бажано робити фарш власноруч. Тоді гречаники вийдуть смачніше і соковитіше, у них не буде дрібних кісточок і сухожиль. Після того як підрум'янилися вироби, доведіть їх до готовності на малому вогні, загасивши їх в соусі. Якщо готувати вироби в соусі і в духовці, тоді котлети будуть навіть корисніше.

Зазначимо, що немає необхідності готувати гарнір до гречаникам. Так як до їх складу входить крупа. Подаючи такі котлети до столу, потрібно їх полити соусом або сметаною. При бажанні гречаники можна посипати зеленню. Рецепт перший. Смачні гречаники в соусі

Як приготувати гречаники з курячим фаршем? Досить просто. Але в цій справі важливо дотримуватися покрокового рецепта. Його ми розглянемо далі.

Для приготування потрібно:

500 грам курячого філе; панірувальні сухарі; 500 мл томатного соку; спеції; два курячих яйця; 300 грам ріпчастої цибулі; сіль; 150 грам гречаної крупи; соняшникова олія; два зубчики часнику; 100 грам свіжої зелені (наприклад, це може бути кріп і базилік). Приготування страви

Перед тим як приготувати гречаники з фаршем, потрібно підготувати компоненти для страви. Варто промити куряче філе. Потім нарізати його на шматки і пропустити через м'ясорубку. Далі додати яйця. Посолити масу. Далі всипати спеції. Ретельно вимішати заготовку до отримання однорідного фаршу.

Переберіть гречку, промийте, залийте склянкою води, киньте сіль. Поставте на вогонь варитися кашу. Після того як вона приготується, залиште її нудитися під кришкою на малому вогні.

Почистіть цибулю, дрібненько порізати. Далі розігрійте сковороду, влийте масло. Обсмажте в ньому цибулю. Далі дві третини смаженого овоча додайте в гречку. Перемішайте. Залишився смажену цибулю зміщується з соком (томатним).

Далі з'єднайте кашу з фаршем. Вимісіть, відбийте масу на обробній дошці. Відправте в холодильник на 30 хвилин. Поріжте зелень. Пропустіть через прес часник. Змішайте його з зеленню, томатним соком. Додайте спеції і перець.

Далі дістаньте з холодильника фарш. Змочіть руку водою, щоб маса не чіплялася. Сформуйте котлети, обваляйте в сухарях. Розігрійте сковороду. Влийте масло, викладіть котлети. Обсмажте з двох боків до появи утворення рум'яної скоринки. Томатним соусом залийте котлети. Накрийте їх кришкою. Зменшіть вогонь. Томіть в томатному соусі на невеликому вогні близько п'ятнадцяти хвилин. Рецепт другий. Гречаники в духовці

Зараз ми розповімо, як приготувати гречаники з фаршем. Рецепт створення цієї страви досить простий. Зазначимо, що вироби, приготовлені в духовці, набагато корисніше, ніж смажені.

Для приготування виробів потрібно: два зубчики часнику; 500 грам м'ясного фаршу; 3 лаврових листа; 200 грам гречаної крупи; 75 мл томатної пасти; 2 яйця; сіль (за смаком); 100 мл сметани; 7 штук перцю горошком; пшеничне борошно, соняшникова олія (скільки знадобиться); 250 грам ріпчастої цибулі; свіжа зелень на свій вибір; 150 грам моркви; орегано і перець. Приготування виробів в духовці

Крупу переберіть, промийте гречку. Далі залийте її двома-трьома склянками води. Посоліть. Відварюйте на малому вогні до того моменту, поки гречка не вбере всю воду. Зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте кашу кришкою. Потім трохи. Далі зніміть її з вогню, нехай вона трохи охолоне.

Часник пропустіть через прес, після чого очистіть цибулини від лушпиння, подрібніть. Помийте моркву почистіть, на дрібній тертці подрібніть. Змішайте зі сметаною пасту. Потім розведіть отриманий складу однією склянкою води. Далі змішайте фарш зі спеціями, киньте в нього яйця і сіль.

Обсмажте на малому вогні до м'якості половину подрібненої цибулі. Після відправте його до фаршу. Вимісіть. Потім сформуйте котлети, запаніруйте борошном. Обсмажте з двох сторін в розігрітій олії. Перекладіть у форму для запікання. Далі на чистій сковороді обсмажте цибулю з морквою на олії. Туди всипте борошно (1 ст. л.), перемішайте. Після чого влийте воду, сметану і томатну пасту. Тушкуйте до загусання соусу. Залийте їм гречаники. Зверху викладіть лаврові листочки і перець горошком. Випікайте протягом 25 хвилин. Рецепт третій. Дієтичні гречаники на пару

Дівчат, які слідкують за своєю фігурою, зазвичай, цікавить питання про те, як приготувати з фаршем гречаники дієтичне. Досить просто. Рецепт їх ми розглянемо далі.

Для приготування знадобиться: Часник 1; триста грам курячого фаршу; 200 г болгарського перцю (вибирайте побільше овочі); 100 грам гречки; 1 яйце; суміш перців; панірувальні сухарі (скільки знадобиться); 75 грам ріпчастої цибулі; 5 грам меленої паприки; сіль. Покроковий рецепт приготування

Спочатку очистіть цибулю, далі подрібніть.

Перець помийте, насіння викиньте. Далі овоч подрібніть ножем. Відваріть гречану кашку. Змішайте її з овочами, фаршем. Туди ж вбийте яйце. Всипте сіль, спеції.

Ретельно вимісити фарш. Додайте сухарі для щільності.

Зліпити котлети, запаніруйте. Далі викладіть на решітку. Готуйте в мультиварці на пару близько тридцяти хвилин. Подавайте вироби зі сметаною і зеленню (дрібно посіченою). Невеликий висновок

Тепер ви знаєте, як приготувати гречаники з фаршем, фото готових виробів для наочності представлено в статті. Знаючи рецепт, ви зможете вдома зробити такі вироби. Гречаники ідеально підійдуть для обіду та вечері. Автор: Кіра Ифеевская 2 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Як приготувати гречаники з фаршем? Покроковий рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.