Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Смажена стручкова квасоля: рецепти приготування


Опубликованно 31.08.2018 03:12

Смажена стручкова квасоля: рецепти приготування

Стручкова квасоля є досить популярним осіннім овочем. Зазвичай з неї готують різні овочеві рагу або відварюють її в чистому вигляді на гарнір. Але можна і обсмажити її, у тому числі з цибулею, сиром або яйцями. У статті представлені рецепти смаженої стручкової квасолі, які ви можете легко виконати.

Чому так бажано вживати стручкову квасолю? У першу чергу тому, що вона багата клітковиною, що необхідно для підтримки роботи вашого травного тракту. По-друге, вона містить величезну кількість антиоксидантів і флавоноїдів. Таким чином, ви отримуєте не тільки смачну легку закуску або гарнір, але покращуєте роботу вашої імунної системи. Стручкова квасоля також містить залізо, магній, марганець і кальцій, тобто основні мінерали, які важливі для правильного метаболізму.

Будь рецепт приготування смаженої стручкової квасолі ідеальний, якщо у вас мало вільного часу. Дане блюдо ви можете приготувати всього за півгодини, і воно добре поєднується з будь-яким джерелом білка. Варіант з пармезаном

Ви напевно оціните смак стручкової квасолі в поєднанні з пармезаном, часником і червоними перцевим пластівцями. Крім того, ви можете додати трохи подрібненого лука. У будь-якому випадку, це відмінне пряна страва. Для цього рецепту приготування смаженої стручкової квасолі вам потрібно: 500 грамів або 1 кг свіжої зеленої квасолі, промитої і обсушенной: 2-3 зубці часнику; оливкова олія; кілька пучок морської солі; червоні пластівці перцевим; сир пармезан, дрібно тертий. Як це приготувати?

Відріжте кінчики у стручків зеленої квасолі. Помістіть їх в миску. Полийте оливковою олією, зовсім невеликою кількістю (тільки для аромату). Змішайте з подрібненим часником і сіллю.

Розігрійте на плиті сковороду, змащену оливковою олією. Обсмажуйте протягом 12-14 хвилин, періодично перемішуючи. Стручкова квасоля повинна бути м'якою всередині і при цьому злегка хрусткою зверху. Перекладіть в миску, посипте сиром пармезан і червоними пластівцями.

За цим рецептом смажена стручкова квасоля повинна мати трохи сирої присмак в середині, тому не готуйте її надто довго і не пересушуйте. При бажанні ви можете доповнити цю страву нарізаними кубиками помідорами, цибулею та/або іншого приправою.

Варіант в духовці з сиром

Окрім смаження на сковороді, ви можете приготувати стручкову квасолю в духовці. Вона виходить такою ж хрусткою, але при цьому більш корисною для здоров'я. Для цього рецепту вам буде потрібно наступне: 2 склянки свіжої стручкової квасолі; 2 столові ложки оливкової олії; сіль поварена; перець чорний; тертий сир пармезан. Як приготувати таку страву?

Рецепт смаженої стручкової квасолі покроково виглядає так: Розігрійте духовку попередньо до 200 градусів. Помістіть стручкову квасолю у велику миску. Полийте на неї оливкова олія. Посипте сіллю і притрусіть перцем. Розмішайте руками квасоля з цими приправами, щоб покрити всі стручки рівномірно. Посипте тертим сиром пармезан. Перемішайте знову, щоб об'єднати всі компоненти. Розкладіть стручкову квасолю в один шар на деко. Випікайте протягом 15 хвилин або поки пармезан не розплавиться, а стручки не стануть світло-золотисто-коричневими. Варіант з помідорами і грибами

Оскільки стручкова квасоля має нейтральний смак, її можна змішувати з будь-якими продуктами. Наприклад, з грибами або помідорами. В результаті у вас вийде соковите і корисне блюдо. Для нього вам знадобиться: 3 склянки свіжої стручкової квасолі, очищеної і промитої; 2 склянки свіжих нарізаних печериць; 200 грамів соковитих стиглих помідорів; 2 ч. л. масла рослинного за вашим вибором (оптимально соняшникову, але оливкова або ріпакова теж підійде); 1-2 зубці часнику, подрібненого; сіль морська і перець за смаком. Готуємо квасоля з помідорами і часником Цей простий рецепт смаженої стручкової квасолі з часником виглядає так: Змастіть маслом сковороду з товстим дном нагрійте її на невеликому вогні. Наріжте помідори на дрібні кубики, перемішайте зі стручками квасолі, грибами, часником, морською сіллю і перцем. Покладіть їх на розігріту сковороду. Смажте протягом 20 - 30 хвилин, в залежності від того, як вам подобається. Негайно подавайте.

Як вже було зазначено вище, це блюдо виходить дуже соковитим і ніжним. Така смажена стручкова квасоля буде відмінним легким гарніром до курячої грудки, стейкам або навіть свинячим отбивным. Варіант з цибулею

Додавання лука робить будь-яку страву соковитим і ароматним. Не винятком є і стручкова квасоля. Поєднання цих овочів виглядає приголомшливо, і цей легкий гарнір, напевно, сподобається всім. Отже, для самого простого рецепту смаженої стручкової квасолі з цибулею вам потрібно: 1 склянка свіжої стручкової квасолі, з обрізаними кінцями; 1/4 середньої цибулини, дрібно нарізаною; 2 зубці часнику, подрібнених; 2 ч. л. оливкової олії першого віджиму; сіль поварена; перець червоний або чорний, за вашим вибором.

Готуємо соковите блюдо

Перемішайте квасоля, цибуля, часник, масло, перець і сіль в глибокій мисці. Переконайтеся, що всі інгредієнти добре перемішані.

Розігрійте на невеликому вогні сковороду з товстим дном, злегка змащену олією. Помістіть туди суміш із стручкової квасолі з іншими компонентами, обсмажуйте протягом тридцяти хвилин, постійно перемішуючи. Будьте уважні, найбільш тонкі стручки можуть почати горіти. Відразу ж подавайте. Варіант з мигдалем і лимонним соком

Аромати мигдалю, часнику і лимона в цьому блюді об'єднуються в апетитний букет, а перцевий пластівці надають приємну гостроту. Нижче представлений покроковий рецепт (з фото) приготування смаженої стручкової квасолі, для якого вам потрібно: 500 г стручкової квасолі, з обрізаними кінцями; олія оливкова - 1/4 склянки; 1 ст. л. свіжовичавленого соку лимона; 2 ст. л. лимонної цедри; 2 ст. л. подрібненого часнику; 1 ч. л. червоних пластівців перцовых; 1/4 склянки порізаного на пелюстки мигдалю; 1/4 склянки сиру пармезан (за бажанням); сіль морська і мелений чорний перець.

Готуємо зелену квасолю з лимоном і мигдалем

Помістіть стручкову квасолю, часник, сік лимона і цедру, червоні пластівці перцевий і оливкову олію в глибоку миску. Акуратно перемішайте і приправте за смаком.

Покладіть підготовлену суміш на розігріту сковороду, смажте на маленькому вогні приблизно 15 хвилин або поки стручки квасолі не стануть злегка хрусткими. Розкладіть овоч по порційних тарілках, посипте нарізаним мигдалем і тертим пармезаном. Ваша сім'я по достоїнству оцінить таку смажену стручкову квасолю. Рецепт з фото, викладений у цій статті, повторити дуже просто.

Варіант з карамелізованою цибулею

Дане страву бажано готувати заздалегідь, оскільки воно робиться в кілька етапів. Перед подачею потрібно буде змішати квасолю, гриби і цибулю у великій сковороді і обсмажити на середньому вогні, помішуючи, до підігріву. Для цього рецепта смаженої стручкової квасолі вам потрібно: 4 ст. л. несолоного масла вершкового або оливкової олії першого віджиму; 500 грамів цибулі ріпчастої цибулі, очищеного і порізаного півкільцями; кошерна сіль і мелений чорний перець; 1 кг стручкової квасолі, з обрізаними кінцями; 2 столові ложки ріпакової або іншого масла рослинного; 500 грамів дрібних грибів, промитих, очищених і розрізаних на четвертинки; 1 невеликий цибуля-шалот, дрібно порізаний; 4 зубці часнику, подрібнених в фарш (близько 4 чайних ложок); 1 чайна ложка листя чебрецю, подрібнених; 1 ч. л. соєвого соусу; 1 ч. л. соку лимона. Готуємо французьке блюдо

Розплавте три ложки масла вершкового або оливкової) у великій тефлоновій або чавунній сковороді на невеликому вогні. Покладете туди лук, щедро додайте перець і сіль, зменшіть вогонь до самого маленького і смажте, іноді перемішуючи, поки цибуля не буде коричневого карамельного відтінку. Це займе у вас приблизно 45 хвилин. Далі рецепт смаженої стручкової квасолі з цибулею виконується так: Поставте на вогонь глибоку каструлю з підсоленою водою і нагрівайте до кипіння. Складіть туди квасолю і варіть приблизно три хвилини. Злийте воду і обливайте овоч прохолодною проточною водою до повного охолодження. Відкладіть в сторону. Нагрійте масло в глибокій сковороді на великому вогні. Покладіть туди гриби і обсмажуйте, регулярно перемішуючи, поки з них не вийде вся рідина і вони не покриються рум'яною скоринкою. Це займе приблизно 10 хвилин. Зменшіть вогонь, якщо масло почне горіти. Приправте перцем і сіллю за смаком. Покладіть часник, цибуля-шалот, чебрець і решту ложку масла і продовжуйте готувати, розмішуючи, до інтенсивного аромату (близько тридцяти секунд). Налийте соєвий соус і перемішайте, щоб об'єднати всі компоненти. Покладіть в одну сковорідку стручкову квасолю, цибулю і гриби, полийте лимонним соком і перемішайте. Злегка обсмажте до рівномірного прогріву і подавайте відразу ж.

Стручкова квасоля в паніровці

Ви можете приготувати цей овоч в хрусткій паніровці і отримати хрустку закуску, яка особливо сподобається дітям. Це відмінна заміна картоплі фрі. Для приготування вам знадобиться: 500 грамів квасолі стручкової, з обрізаними кінцями; півтора склянки панірувальних сухарів; 2 ст. л. оливкової олії; кошерна сіль; 2 ст. л. молока; свіжозмелений чорний перець; півсклянки борошна; 2 яйця.

Для соусу: півсклянки майонезу; 1 маленький маринований огірок, очищений і дрібно порізаний; 1 ч. л. білого оцту; 2 ч. л. порошку васабі; трохи кайенского перцю (необов'язково). Готуємо хрустку квасоля

Цей рецепт смаженої стручкової квасолі з яйцем виглядає так: У великій неглибокій мисці змішайте сухарі панірувальні і оливкове масло і розмішайте до рівномірного поєднання. Приправте сіллю кошерної і перцем. В окремій ємності збийте яйця і молоко. По черзі обваляйте стручки в борошні, потім занурте в яйця і панірування. Розігрійте на невеликому вогні глибоку сковороду з товстим шаром масла. Обсмажуйте квасоля у фритюрі до утворення хрусткої скоринки. Між тим, підготуйте соус. У маленькій мисці збийте виделкою майонез, подрібнений огірок, білий оцет, васабі-порошок і кайенский пере. Змішайте до хорошого поєднання компонентів.

Подавайте хрустку смажену квасолю разом з соусом для умочування. Варіант зі свининою

Це спрощена версія китайської національної страви. Якщо ви хочете приготувати щось незвичайне, ви можете зупинитися на цьому простому рецепт смаженої стручкової квасолі. Для нього вам знадобиться: 300 г стручкової квасолі; 220 грамів свинячого фаршу; половинка невеликої цибулини, дрібно нарізана (приблизно півсклянки); 2 ч. л. подрібненого часнику; 2 чайні ложки імбиру, дрібно порізаного; 2,5 столові ложки арахісового масла.

Для соусу: 1 ст. л. темного соєвого соусу; 1 столова ложка винного оцту; 1 ч. л. цукру; 1,5 ч. л. часникового соусу чилі. Готуємо китайське блюдо

Змішайте інгредієнти для соусу в мисці. Видаліть кінці у стручків квасолі, потім розріжте їх на шматки. Нагрійте півтори столові ложки масла в щільній сковороді на високій температурі.

Покладіть туди стручки квасолі в один шар. Залиште на 1 хвилину. Швидко перемішайте і смажте ще 30 секунд. Перемішайте, залиште на ще півхвилини, потім повторіть цей процес кілька разів. Квасоля повинна вийти хрусткою.

Зменшіть вогонь до середнього рівня, додайте ще ложку масла. Додайте цибулю, потім часник і імбир. Обсмажуйте протягом хвилини, поки краю шматочків лука не стануть золотистими.

Зробіть вогонь великим знову. Додайте фарш і смажте 2 хвилини, а потім додайте соус. Нагрівайте протягом 30 секунд, покладіть квасолю, перемішайте і смажте ще 30 секунд.

Подавайте з скибочками великого червоного перцю і відварним рисом. Автор: Elena_Ladypain 27 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Смажена стручкова квасоля: рецепти приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.