Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Курка в сметані, запечена в духовці: як зробити страву ще смачніше?


Опубликованно 30.08.2018 09:30

Курка в сметані, запечена в духовці: як зробити страву ще смачніше?

Курка зі сметаною, запечена в духовці: чи є хтось, хто не пробував це блюдо? Воно є одним з показників цієї домашньої кухні, поряд з макаронами по-флотськи і смаженою картоплею, адже готується дуже просто, а смакові якості має високі. Чоловіки в захваті від цієї страви, особливо якщо в якості гарніру йде картопля, запечена в тому ж соусі, а також мариновані огірочки. Необхідні інгредієнти

Даний рецепт курки в сметані (в духовці) нічим особливо не відрізняється від десятків інших, але вдале поєднання прянощів виділяє його з цього сонму і виводить далеко вперед.

Для приготування двох порцій потрібно: чотири гомілки курки (можна замінити так 4-6 крилець або дві курячі грудки); 100-140 грам твердого сиру; 2/3 склянки домашньої сметани (її ні в якому разі не замінювати ніякими сметанковими продуктами); 2 ст. л. гірчиці; 4-6 зубки часнику, залежно від смакових уподобань; 1/2 ч. л. солі і стільки ж чорного перцю. Первинна підготовка продуктів

Для того щоб смачно приготувати курку в сметані, запечену в духовці, необхідно для початку її замаринувати в пряному соусі на півгодини або годину. Для його приготування необхідно: Подрібнити часник в пресі. Змішати його з сіллю, гірчицею і перцем. З'єднати суміш зі сметаною, ретельно розмішавши ложкою соус. Важливо використовувати саме справжню сметану, адже тільки вона дає апетитну рум'яну скоринку, одночасно просочуючи м'ясо курки. Сметана, запечена в духовці, разом з гірчицею створить рівний загар, роблячи блюдо не тільки смачним, але і естетично красивим, що додатково сприяє травленню. Якщо виявиться, що соус надто густий, то можна додати 1/3 склянки молока або води, збивши злегка масу до одноманітності. Натерти куряче м'ясо отриманою масою, роблячи це прямо в мисці, кожні десять хвилин необхідно перемішувати її вміст, щоб соус більш рівномірно вбирався в м'якуш. Залишити посуд з м'ясом в прохолодному місці, прикривши кришкою.

Варто зауважити, що в такому маринаді, але в холодильнику м'ясо може зберігатися цілу добу, що дуже зручно: вранці перед роботою замаринувати продукт, а ввечері по прибуттю відправити його в духовку і через сорок хвилин отримати ідеальний вечерю. Який ще соус можна приготувати?

Сметана для курки, запеченої в духовці, може змішуватися з майонезом, якщо виявиться, що її недостатньо для приготування. Бажано щоб пропорції не перевищували позначку 50 % (тобто майонезу не повинно бути більше), інакше є ризик залишитися без скоринки.

Звичайно, страва буде теж смачним завдяки специфічному смаку майонезного соусу, але зовнішній вигляд буде дещо іншою.

Крім перерахованих, для маринування курячого м'яса можна використовувати такі компоненти: склянка сметани; 100 грамів домашньої аджики з помідорів; з щедрою щіпці чорного перцю і солі; одну велику цибулину, яку шаткують дуже тонкими півкільцями (до прозорості).

Всі інгредієнти змішають в одному посуді, дають постояти протягом 5-8 хвилин, а потім маринують в отриманому соусі курку.

У такому варіанті маринаду м'ясо слід тримати не менше години, щоб воно добре просочилося смаком і ароматом інгредієнтів. Присутність томатів додасть м'ясу більш рум'яний колір з червонуватим відтінком, а насичений смак приправ зробить блюдо ідеальним для любителів гострих страв. Покрокове приготування

Коли час маринування підійде до кінця, продовжимо приготування: Помістіть м'ясо на деко, попередньо рясно змастивши його олією. Розкладіть шматочки так, щоб вони тільки злегка торкалися, тоді скоринка буде більш щільна, і готове блюдо буде мати презентабельний вигляд, що актуально, якщо воно готується для урочистого сімейного обіду в недільний день. Поставте деко в духовку, прогрітий до 250 °С і запікайте м'ясо протягом 20 хвилин. Далі слід зменшити вогонь до 200 °С, з допомогою двох вилок перевернути шматочки на інший бік і продовжити процес до готовності м'яса, яке перевіряється проколюванням виделкою: якщо при натискуванні на м'якоть на місці проколу з'являється рожевий сік, значить, курка сирувата, необхідно продовжити запікання.

До речі, на фото курка в сметані з духовки виглядає чудово, тому обов'язково варто зробити фото-звіт, щоб уславитися майстерним кулінаром серед друзів. Фінальний штрих

Щоб курка в сметані, запечена в духовці, мала більш хрустку, щільну кірочку, за 15 хвилин до закінчення приготування слід обсипати кожен шматочок тертим сиром, намагаючись при цьому не забруднити деко. У процесі термообробки сир розплавиться, трохи потемніє і утворює бажану щільну смакоту.

Також можна в окремому листі запекти маленькі бульби картоплі, використовуючи залишки соусу від м'яса, або приготувавши його додаткову порцію. Це дуже зручно, адже не потрібно буде переживати про гарнірі до основної страви, та й готувати дві страви в одній духовці (використовуючи два її рівня) набагато зручніше, швидше і економічніше. А хто не хоче бути ідеальною господинею? Автор: Ірина Білюк 31 Липня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Курка в сметані, запечена в духовці: як зробити страву ще смачніше?


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.