Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Торт "Заєць": особливості приготування, рецепт


Опубликованно 29.08.2018 20:33

Торт

Останнім часом стали надзвичайно популярними рельєфні торти. Вони виконуються у вигляді окремих кольорів та їх букетів, пташок, звіряток і навіть комах.

Звичайно, в хід йдуть такі «будівельні матеріали», як вершковий або сметанний крем, а також мастика. Сьогодні ми навчимося робити торт під назвою «Зайчик». Це виріб буде приємним сюрпризом для маленького іменинника та його гостей.

Відразу ж обмовимося: для рельєфних тортів головним є форма, зовнішній вигляд. Всередині випічки може бути все що завгодно – білі, шоколадні бісквітні коржі, медові пряники, пісочне або горіхове тісто і навіть сирник.

Не варто плутати героя нашої статті з весільним тортом з зайцями. Там форма кондитерського виробу класична – у вигляді багатоярусної вежі. Тільки замість фігурок молодих на вершині піраміди красуються мастиковий заєць в смокінгу і зайчиха в білому платті і з фатою.

А наш торт являє собою їстівну скульптуру звірка. Як її зробити так, щоб вона максимально нагадувала зайчика?

Торт «Заєць»: покроковий рецепт. Крок перший: заміс тіста для коржів

Найпростіше працювати з бісквітом. Такі коржі легко ріжуться, їм можна надати будь-яку форму, що для рельєфних тортів дуже важливо. А крихітка може послужити додатковим «будівельним матеріалом» для заповнення порожнеч і щілин, декору фрагментів.

Секрет бісквітного тесту проста: всі продукти повинні бути однакової кімнатної температури.

1. Чотири яйця збиваємо міксером зі склянкою цукру так, щоб маса збільшилася в два рази.

2. У миску просіваємо борошно. Додаємо розпушувач. На склянку борошна знадобиться чайна ложечка порошку для печива.

3. Сипку суміш акуратно вводимо в яєчну, продовжуючи збивати (якщо потрібно, міняємо насадки міксера). Підливаємо три ложки окропу і така ж кількість рослинного масла.

4. На цьому етапі додаємо ванілін, терту лимонну цедру, згущене молоко та інші смакові добавки за вашим вибором. Тісто повинне вийти зовсім не круте, але і не рідке.

Крок другий: випічка коржів

Якщо ви хочете створити біленького звірка, подвійте кількість інгредієнтів. Існує рецепт торта «Шоколадний заєць». Згідно йому, коржі повинні бути коричневими.

Немає нічого простіше: просто додайте в борошно з розпушувачем три столові ложки какао. Інші інгредієнти залишаються незмінними і в тих же пропорціях. Можна спекти один білий корж, а другий – шоколадний.

Духовка повинна бути добре розігрітій. Оптимальною буде температура 180 градусів. Змащуємо круглу форму (бажано, роз'ємну) маргарином. Її діаметр – 20 сантиметрів. Виливаємо біле тісто.

З бісквітом потрібно бути дуже обережним. Не можна перші чверть години відкривати дверцята духовки, інакше тісто опаде. Готовність коржів через 30-40 хвилин (це залежить від вашої духовки) перевіряємо лучиною сірники або зубочисткою.

Перевертаємо форму догори дном. Корж не повинен запариться. Повністю його остуджуємо. За цей час випікаємо другий корж (білий або коричневий).

Крок третій: викрійка

Так-так, не дивуйтеся. З рельєфними тортами потрібно працювати за схемами аналогічно викройки одягу. Коли обидва бісквіта повністю охолонуть, розрізаємо їх на чотири поздовжніх коржа.

Один з них залишаємо цілим. Від другого коржа відрізаємо нешироку дугу. Її розрізаємо навпіл. Тепер у нас є заячі вушка.

Третій корж крім більш грунтовно. Залишаємо круглу серединку, з якої пізніше створимо мордочку звірка. З іншого вирізаємо передні лапки й щічки.

І нарешті, четвертий корж, вірніше, його кругла серединка, буде спинкою зайця. Торт ми складемо пізніше, коли зробимо просочення, прошарок і крем.

Щоб фрагменти скульптури не засохли і не раскрошились, акуратно складаємо їх в закритий контейнер і поміщаємо в холодильник.

Можливий і варіант викрійки як на фото нижче (всього з двох коржів).

Крок четвертий: просочення

У нас є чотири круглих коржа. Один діаметром до 20 сантиметрів, решта – все менше і менше. Щоб вони щільніше лягли один на одного, нам потрібна просочення.

Її можна зробити із простого цукрового сиропу. Можна замінити покупними, зі смаком карамелі або ягід. Можна в цукровий сироп додати каву, коньяк та інші ароматичні наповнювачі.

Тут рецепт торта «Заєць» не передбачає ніяких обмежень. Як зробити сироп? Висипаємо в каструлю склянку цукру. Заливаємо 70 мл води.

Ставимо на вогонь і помішуємо, трохи не доводячи до кипіння. В остиглий сироп можна додавати фруктові соки, кава, алкоголь та інші ароматизатори.

Крок п'ятий: прошарок

Коржі, становить тулуб звіра, можна помазати тим же кремом, який піде на скріплення голови та інших фрагментів. Але якщо ви плануєте створити декор торта «Заєць» з мастики, вам потрібно приготувати окремо прошарок.

Вона може бути будь-який, головне, щоб міцно скріплювала коржі. Оскільки торт у формі зайця часто подають до дитячого столу, можна запропонувати крем зі згущеного молока. Не менш захоплено буде сприйнята прошарок з шоколаду з вишнями.

Добре скріплює коржі вершковий або сирний крем. Можна використовувати безе, меренги, праліне. Якщо бісквіт вийшов трохи сухуватим, виходимо з положення, перемазуючи їх заварним кремом. Крок шостий: збірка

Беремо плоске блюдо, кладемо на нього незайманий круглий корж. Змащуємо кремом. На нього кладемо той корж, діаметр якого в результаті обрізання «вушок» трохи менше.

Поміщаємо його так, щоб відсутню ланку створювало простір для установки голови звіра. Коли зайчик сидить, спинка у нього горбата. Створюємо її, розміщуючи коржі один над іншим. Не забуваємо промащувати їх кремом. До боків прикладаємо задні лапки. Встановлюємо хвостик. На звороті торта «Заєць» поміщаємо передні лапки. На них встановлюємо голову.

Всі фрагменти скріплюємо кремом, змішаним з бісквітною крихтою. Труднощі можуть доставити вуха кажана. Якщо ми встановимо їх сторчма, є ризик, що деталь впаде. Так що зробимо зайчика з притиснутими вушками.

До речі, якщо ви готуєте торт для дитячого свята, необов'язково прагнути до реалізму в створенні скульптури. Ви можете зробити мультяшного зайчика, який лежить на спинці животиком догори. Одним словом, все залежить від вашої фантазії та вміння ліплення.

Заключний етап: декор торта «Заєць»

Нехай вас не засмучує те, що лежать перед вами коржі дуже віддалено нагадують пухнастого звіра. Зараз ми облечем нашу скульптуру у білу шерсть.

В залізну миску відціджуємо два яєчних білка. Змішуємо їх з половиною склянки цукрової пудри.

Встановлюємо миску на водяну баню і збиваємо вміст міксером. Виделкою масу наносимо на зайця, намагаючись, щоб вона лягла не гладко, а топорщась, як шерстка. Носик і очі звіра робимо з шоколадних крапельок. Декор з мастики

Ми вже розглянули, як створити і прикрасити торт «Заєць» кремом. Але якщо у вас краще виходить малювати, а не ліпити, можна застосувати для декору мастику.

Торт беремо звичайний – цілий, з коржів з будь-яким кремом. Гарячим ножем вирівнюємо боки і верх, домагаючись гладкої поверхні.

Маршмеллоу (бажано побільше) прогріваємо в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд. Додаємо цукрову пудру і замішуємо мастичное «тісто».

Розкачуємо його в тонкий пласт, накриваємо торт так, щоб захопити не тільки верх виробу, але і всі боки. Складочки вирівнюємо праскою.

Поверхня торта повинна бути абсолютно гладкою. Беремо малюнок зайця. Готуємо харчові барвники.

Вирізаємо фрагменти зайчика. Забарвлюючи мастику в потрібний колір, створюємо за трафаретом деталі і викладаємо на торт у вигляді аплікації. Доповнюємо декор морквою з марципана, їстівними намистинками або квіточками. Можна виліпити об'ємну заячу мордочку, ка на фото вище. Фантазуйте і даруєте своїм діткам радість! Автор: Варка Світлана Геннадіївна 21 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Торт "Заєць": особливості приготування, рецепт


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.