Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Вино Кіндзмараулі: відгуки, правила сервіровки, огляд виробників


Опубликованно 28.08.2018 12:30

Вино Кіндзмараулі: відгуки, правила сервіровки, огляд виробників

Істина у вині, а якщо точніше – в хорошому вині. Грузини знають толк в хороших винах, їх традиції виноробства зберігаються віками, а самі напої займають перші місця на міжнародних винних фестивалях. Не виняток і вино, створюване сьогодні виключно в єдиному регіоні Кахетії, Кіндзмараулі. Дізнайтеся більше про історію та якості, а також про відгуках про червоному напівсолодкому Кіндзмараулі.

У всьому світі, а особливо в пострадянському просторі відомо червоне напівсолодке вино Кіндзмараулі. Воно має яскраві характеристики, в тому числі неповторний смаковий шлейф, бархатисту текстуру і унікальний аромат. Це вино неможливо переплутати з іншими сортами. Відгуки про червоному вині Кіндзмараулі завжди виключно позитивні, завдяки унікальній структурі, смаковими якостями і впливу на організм. Вино виготовляється з винограду сорту Сапераві, що виростає в Алазанській долині. Виноград, що використовується для виготовлення цього сорту вина, дуже вибагливий, а смакові особливості врожаю надає грунт, яка простягається лише на 120 га. Тому вино з містечка Кіндзмараулі не створюється в промислових масштабах, а за межами Грузії зустрічаються підробки.

Історія

Все почалося в середині ХХ століття, коли найкращі грузинські винороби запустили молоду марку вина в невеликому районі, розташованому в долині річки Алазань. Його створювали на основі кращих традицій виноробства Грузії. Смакові якості вина і його унікальні складові зробили його по-справжньому популярним. Ці якості принесли йому перемоги на локальних та міжнародних винних виставках і фестивалях, а також нагороди у вигляді золотих і срібних медалей.

Що відрізняє Кіндзмараулі від інших вин

Основні хараткерістікі вина Кіндзмараулі, які так цінуються і відрізняють його від інших вин: Унікальний бархатистий смак, який забезпечує територія та особливості грунту. Грунт в регіоні Кіндзмараулі практично позбавлена гумусу, проте розташована біля підніжжя гір, де виноградні грона природним шляхом насичуються солодким соком і не вимагають штучного підсолоджування. Порівняльна демократичність цінової політики, що не перевищує 600 – 1 000 рублів за прекрасну якість і обмежений асортимент. Відгуки про Кіндзмараулі підкреслюють виняткове ставлення справжніх цінителів хорошого вина, а також вказують на те, що лікарі підкреслюють його корисний хімічний склад. Завдяки грунті, на якій росте виноград, плоди насичуються мікрочастинками золота та срібла. З плодів цей цінний хімічний склад передається і провину, яке в невеликих кількостях покращує кровообіг, загальний стан організму, зміцнює імунну систему і запобігає захворювання дихальних шляхів.

Про унікальність і торгової марки

Із зростанням поплуряности напою, багато заповзятливі виробники почали створювати вина за тією ж технологією, що і заводи району Кіндзмараулі. Виявилося, що територія зростання винограду з істинними властивостями сировини цього напою обмежена 120 гектарів території Алазанської долини. Згідно з коментарями виробника і відгуками про червоному напівсолодкому вино Кіндзмараулі, унікальні особливості вина досягаються завдяки особливостям ґрунту, яка живить виноград Сапераві. Виноградники постійно відкриті сонячних променів, що надає сировині природну солодкість. Унікальний смак і аромат надають винограду дорогоцінні метали, що містяться в ґрунті, а також чисті гірські води, які підтоплюють регулярно грунт на території підніжжя гір в районі річки Алазань.

Саме тому в 2010 році уряд Грузії ухвалив закон, обмеживши виробництво справжнього вина регіоном його виникнення. Сьогодні це вино випускають виключно в Кахетії, на батьківщині темно-рубінового напою. Воно має смаковий букет переспілої вишні, ожини та граната. Технологія виготовлення Кіндзмараулі

Не всі особливості вина Кіндзмараулі укладені в унікальності території, на якій вирощують виноград для майбутнього напою. Важлива складова – унікальна старовинна технологія виробництва справжнього грузинського вина.

Яскраві особливості червоному Кіндзмараулі надаються за рахунок вірності традиціям його виготовлення, яка досягається за рахунок використання спеціального глиняної посудини квеврі для зберігання вина в період ферментації. Судини мають конусоподібну форму і об'єм від 1,5 літрів. У промислових масштабах використовують ті ж квеврі, проте з великим літражем. Деякі заводи і сім'ї виноробів зберігають традиції використання глиняних квеврі, вважаючи цей спосіб найбільш ідеальним для хорошого вина.

При приготуванні вина, квеврі наповнюють суслом (свежевыдавленным виноградним соком) і перетертої мезгою від тих же виноградних плодів. Після закупорювання воском, посудину занурюють у землю по вінця і залишають на період від 1 до 2 років. За рахунок специфіки грунту в регіоні, її температура круглий рік становить від 10 до 12 градусів, що робить процес бродіння уповільненим і не дає можливість всьому цукру вивітритися, зберігаючи природну солодкість вина. Цей метод був названий Кахетинським.

Досвідчені винороби твердо переконані, що для створення якісного напою, виноград для сусла і мезги повинен бути зібраний виключно в перші три тижні вересня, коли він набирає всі необхідні для цього якості.

Як відрізнити Кіндзмараулі від інших вин?

Відгуки про грузинському вині Кіндзмараулі виключно позитивні. Щоб не зіпсувати враження від ненавмисно купленої підробки, краще всього озброїтися знаннями та коментарями фахівців в області алкоголю про те, як же відрізнити справжнє Кіндзмараулі від інших вин. Його колір дуже насичений і стійкий. Глибокий червоний відтінок не змінюється навіть при розведенні вина водою. Це пов'язано з тим, що для виготовлення Кіндзмараулі використовується сильно фарбувальний виноград Сапераві. Завдяки тому ж сорту винограду, вино насичується типовими для нього відтінками смаку і аромату: ожини, переспілої вишні, копченої чорної смородини і навіть граната. Ніякої кислої нотки не зустрічається в цій благородній напівсолодкому сорті. Вино має бархатистою структурою. Про поєднаннях червоного Кіндзмараулі у відгуках

Фахівці в області виноробства стверджують, що солодкість цього сорту виключає її поєднання з рибою або морепродуктами. Найкраще його природний смаковий букет підійде до м'яса-гриль, іншими м'ясними стравами на вогні з димком. Крім того, відгуки про Кіндзмараулі подають ідеї про те, з якими видами сирів і фруктів поєднується це вино. За рахунок його помірною солодощі, найкраще до нього підійдуть легкі фрукти, м'які сири з насиченим смаком і гострі східні страви.

Як правильно сервірувати вино

Широко відомо і цілком природно те, що вино недостатньо просто придбати і зберігати його. Щоб отримати задоволення від всіх позитивних якостей вина, якими воно володіє, потрібно уважно стежити за умовами його зберігання, рахуватися з його смаковими особливостями і дбайливо поводитися з ним. Також дуже важливу роль відіграє подача вина, яка може розкрити всі свої смакові та ароматичні властивості напою, принісши незабутнє задоволення, а може і зіпсувати все враження.

Сервіровка вина являє собою цілий набір правил і технічних приписів, які створювалися віковими традиціями, а також формувалися під впливом спостережень і сучасних напрацювань кращих сомельє і виноробів.

Кожне вино володіє своїми унікальними колірними характеристиками з відблисками жовтого, золотистого, зеленого, всіх відтінків червоного, рожевого і рубінового. Кожен з цих відтінків заслуговує того, щоб його оцінили належним чином, тому краще всього подавати келихи з вином на скатертини світлих відтінків. Так вино заграє своїми унікальними іскрами. Для подачі вина дуже важливо пам'ятати, що келихи повинні зберігати його аромат і смакові відтінки. Для цього потрібно вибирати келихи з округлими стінками і злегка звуженою верхньою частиною. До того ж заповнювати його прийнято на 2/3, що дозволить провину розкритися на всі 100%, а вам насолодитися його природними якостями. При сервіровці підберіть підходящі для кожного виду вина келихи. Якщо їх кілька, слід розмістити їх по спадній висоті зліва направо, а келих з водою ліворуч. Відгуки про Теліані Велі

Кіндзмараулі, що виготовляється цим виноробним господарством, високо цінується і тому принесло популярність і визнання виробникові. «Теліані Велі» або Teliani Valley володіють виноградниками у всіх основних виноробних регіонах Грузії. Ті самі 120 гектар території, на якій створюються вина торгової марки Кіндзмараулі, практично повністю належать цьому виноробному господарству. Проте є і винятки. Згідно з відгуками про Кіндзмараулі Марискони, їх вина теж володіють унікальним смаком і унікальною бархатистою структурою. Вплив на здоров'я

Відгуки про Кіндзмараулі також пов'язані з його виключним впливом на людський організм за рахунок унікального складу. Широко відомо, що у вині сорти Кіндзмараулі містяться не тільки базові мікроелементи, але і вітаміни групи В, фолієва кислота, іони золота і срібла. Саме тому вживання цього напою в невеликій кількості покращує кровообіг і загальний стан здоров'я.

Крім того, відгуки про Кіндзмараулі і коментарі фахівців підтверджують, що це вино в невеликих кількостях корисно при застудах, нервових розладах, безсонні і захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Якщо вам властива алергія або у вас цукровий діабет, краще утриматися від вживання цього вина. У такому випадку варто проконсультуватися з лікарем. Також іноді вино викликає головний біль. Автор: Ольга Воскресенська 26 Серпня 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Вино Кіндзмараулі: відгуки, правила сервіровки, огляд виробників


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.