Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Торт "Баттенберг": рецепт приготування


Опубликованно 26.08.2018 16:21

Торт

Якщо вірити історії, торт "Баттенберг" був вперше представлений широкій публіці в 1884 році в якості десерту на весілля принцеси Вікторії і Луї Баттенберга. Традиційний десерт - це прямокутник, що складається з 4 брусків: двох рожевих і двох жовтих, складених у шаховому порядку. Чотири клітини в розрізі символізують братів Баттенбергов: Людвіга, Генріха, Франца Йосифа і Олександра. У народі торт називають "церковне вікно", за аналогією з британськими соборами.

Інгредієнти

Сьогодні торт "Баттенберг" - справжня англійська класика. Основою десерту служить бісквіт, приготований з генуезького рецептом. Тонкість приготування полягає в тому, щоб акуратно і рівномірно коржі розрізати і обернути їх у марципанову оболонку. Десерт відмінно підходить для святкового вечері, так і для щоденного чаювання. Спекти його можна і в домашніх умовах. Для цього потрібно: яйце - 3 шт.; вершкове масло - 0,18 кг; цукрова пудра - 0,12 кг; борошно - 0,15 кг; розпушувач тіста або сода - 7 гр.; мигдальний сироп - 10 мл; мелений мигдаль - 0,8 кг; харчовий барвник або 20 гр. малини; абрикосовий джем або заготівля власного приготування; золотий або білий марципан - 0,3 кг; цукрова пудра - щіпка для прикраси. Бісквіт

Для початку необхідно спорудити чашу для випічки торта "Баттенберг". Для цього лист пергаментного паперу потрібно скласти так, щоб вона утворила перевернуту літеру "Т". У розріз вставити шматок картону або щільно згорнутий фольгу. Потім покласти конструкцію у деко так, щоб вона ділила його навпіл. Це допоможе випекти два різнокольорових коржа одночасно.

Далі слід приготувати тісто.

Борошно потрібно обов'язково просіяти через дрібне сито, інакше бісквіт вийде вологим і недостатньо пишним. Змішати її з розпушувачем і додати мелений мигдаль. Його можна купити в будь-якому магазині, у відділі приправ, але деякі британські кухаря самостійно проганяють цілісні мигдальні горіхи через кавомолку. Так що якщо в будинку є подібне пристрій, варто скористатися ним. Наступний крок рецепту торта "Баттенберг": розбити яйця, але не всі відразу, а по одному, постійно збиваючи суміш. Це дозволить краще скріпити всі компоненти. В отримане тісто додати мигдальний сироп, м'яке вершкове масло і знову перемішати протягом 2-3 хвилин за допомогою лопатки. Тепер готове тісто потрібно розділити на дві половини. В одну з них потрібно буде додати червоний барвник або малину так, щоб вийшов ніжний рожевий колір. Можна розливати тісто в приготовану заздалегідь конструкцію подвійного листа (в одну половину покласти тісто рожевого кольору, у другу - натурального).

Духова шафа вже повинен бути розігрітий до 180 градусів. Протягом 30-40 хвилин випікати бісквіт при температурі 160-170 градусів. Важливо не відкривати духова шафа під час приготування! Інакше пропаде пишність. По готовності коржі дістати і поставити охолоджуватися. Як тільки бісквіт досягне кімнатної температури, розділити кожен шматок на дві половини так, щоб вони нагадували товсті бруски дерева. Це необхідно зробити дуже акуратно: вони не повинні розвалюватися, а також зобов'язані мати гладку та рівну поверхню. Прошарок

Більшість людей використовують для прошарку вже готовий абрикосовий джем. Але у літній сезон можна приготувати свіже абрикосове або персикове варення самостійно. Процес не займе не більш півгодини, а смак не зрівняється ні з яким магазинним напівфабрикатом. Крім того, це ще й непогана економія.

Для приготування такого ласощі на один торт "Баттенберг" потрібно: свіжі абрикоси або персики - 1 кг; цукор білий або тростинний - 0, 15 кг; вода - 80 мл

Процес приготування простий: Куплені на ринку або зібрані на городі абрикоси очистити від кісточок і помістити в каструлю. Засипати цукор і трохи пом'яти толкушкой. Вилити воду і гарненько перемішати. Поставити на невеликий вогонь і довести заготовку до кипіння. Головне, щоб абрикоси не пригоріли! Трохи остудити і пробити блендером в густу кашу. Процідити через середнє сито і ще раз пробити блендером. Домашній джем повинен бути ідеально гладким, без грудочок.

Отримана солодкість буде не гірше покупної і ідеально доповнить рецепт англійської торта "Баттенберг". Збірка

Коли всі компоненти будуть готові, можна приступати до складання десерту. Чотири шматка бісквіта необхідно рясно змастити джемом і укласти на розкачану пластину марципана. Багато з тих, хто не стикався раніше з цим ласощами, вважають, що купити його можна тільки в спеціалізованих магазинах. Але сьогодні марципан продається в багатьох супермаркетах і коштує недорого. Акуратно обернути коржі і джем оболонкою з марципана і посипати цукровою пудрою.

Ось так, не докладаючи багато зусиль і коштів, можна приготувати у себе вдома традиційний англійський торт "Баттенберг". Автор: Фролова Віра 16 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Торт "Баттенберг": рецепт приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.