Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Сирний крем для торта з желатином: склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Опубликованно 26.08.2018 08:48

Сирний крем для торта з желатином: склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування

На думку багатьох користувачів, він вважається одним з кращих кремів для оформлення бісквітного торта: сирний крем з желатином постійно змагається в популярності зі збитими вершками. Цей вид крему не тільки відрізняється підвищеною покладистостью – відмінно тримає задану форму, але і є куди корисніше звичайних вершків. Середня калорійність такого крему становить від 270 до 340 калорій на сто грам готового продукту. Не краща цифра, але її можна зменшити, якщо слідувати деталей, описаних нижче. Класичний рецепт

Найпоширеніший серед кондитерів крем сметанно-сирний з желатином для торта готується буквально за десять хвилин з таких інгредієнтів: 500 грам сиру і стільки ж сметани; 25 грам желатину; 120 грамів кип'яченої, але охолодженої води; 160-180 грам цукрового піску; 1/4 ч. л. ванілі.

Також існують варіанти, де кількість сметани використовується вдвічі більше сиру, хоча це в корені неправильно, адже тоді крем повинен називатися «сметанний з сиром», адже назва страви вирішує основний інгредієнт. Покроковий процес

Приготування за рецептом сирного крему з желатином для торта в основному полягає в якісному змішуванні продуктів, які потрібно довести до стану ідеальної однорідної маси. Також завчасно необхідно замочити желатин у воді, щоб він встиг розбухнути до початку збивання сиру. Змішати його з цукром і ваніллю і почати перемішувати блендером відразу на малих обертах, а потім поступово додаючи темп.

Коли маса стане рівною, без зернистості і грудочок, можна додавати сметану. З цього моменту процес збивання повинен складати короткий період часу, щоб сметана не встигла згорнутися в масло, інакше крем стане рідким, також втрачаються смакові якості. Коли крем стане однорідним, влити в нього желатин, розтоплений на паровій бані, і знову ретельно перемішати ложкою і відразу ж використовувати за призначенням, адже він швидко стане пружним. Кілька важливих моментів

Щоб сирний крем для торта з желатином вийшов ідеальним, потрібно дотримуватися таких деталей в процесі приготування: Сир повинен бути ідеально растерт в одноманітну масу, тому багато кулінари використовують не блендер, а залізне сито: вони сирну масу протирають крізь нього, домагаючись ідеальної структури крему, а міксер використовують лише для подальшого змішування сиру і інших інгредієнтів, що входять в рецепт. Коли розтоплений желатин, іноді в ньому залишаються дрібні крупинки, які з якихось причин не розтанули. Саме тому рідку желатинову масу можна теж пропустити через сито, протираючи її ще гарячою з допомогою ложки. Якщо сметану замінити злегка збитими вершками, то сирний крем з желатином для торта вийде більш повітряним, легким і приємним на смак. Поєднання двох найсмачніших кремів народжує справді неземне блаженство для ласуни. І самий важливий момент: ідеальний крем можна отримати лише з домашнього сиру з ніжною структурою, а з грубозернистого, що продається в супермаркетах, – лише жалюгідне його подобу. Тому не варто скупитися на якісні продукти. З додаванням ягід

Начинку для тортів і тістечок можна готувати не тільки з чистого сиру, але і з додаванням різних ягід, які будуть надавати не тільки особливий смак крему, але і приємний колір. Наприклад, для приготування сирно-полуничного крему з желатином (для торта і прикраси мафінів) необхідно ягоди (200 грам) очистити від листочків і плодоніжок, пюрировать з допомогою блендера.

В окремому посуді 300 грам сиру і 80 грам цукрової пудри збити в пишну масу, змішати з ягідним пюре, домагаючись однорідної консистенції. Якщо стан крему незадовільний, то його можна додатково протерти через сито. Далі влити в нього попередньо замочений і розтоплений желатин (краще швидкорозчинний), активно перемішати, перетворюючи крем в однорідну солодку масу, і використовувати для прошарку торта. Нюанс приготування

За таким же принципом можна готувати сирний крем для торта (з желатином) з будь-яких ягід, але плоди з товстою шкіркою (смородина, чорниця, вишня) необхідно не тільки якісно подрібнювати блендером, але і протирати через сито двічі. Це необхідно для того, щоб видалити шматочки шкірки і насіння, які будуть порушувати зовнішній вигляд готового крему. Не варто забувати, що в кондитерському мистецтві естетика страви так само важлива, як і смакові якості. Малина і полуниця в цьому ракурсі ідеальні, адже у них взагалі немає шкірки, а значить, крем буде мати більш рівний колір.

Також можна вчинити по іншому: подрібнити ягоди блендером, а потім на кожен стакан отриманого пюре додати 1/2 склянки води і стільки ж цукру. Дати ягодному сиропу закипіти, а потім процідити. Отриманий сік використовувати в якості добавки в крем замість вершковою основи. Що можна додати в крем замість вершків?

Трапляється, що в певний момент у будинку немає ні сметани, ні вершків для того, щоб додати їх в крем, як того вимагає рецепт. Як бути в таких випадках? Не варто забувати, що ці молочні продукти легко замінити йогуртом у таких же вагових пропорціях: сирно-йогуртовий крем для торта з желатином буде таким же смачним, як і той, що зроблений за оригінальним рецептом.

Більш того, такий вид крему можна використовувати як окремий десерт, покривши його в кінці приготування густий шоколадною глазур'ю або просто прикрасивши свіжими фруктами. А якщо хочеться знизити калорійність крему, сметану можна замінити молоком: крем стане більш легким, що стане вагомим плюсом для тих, хто стежить за живленням. Але також рекомендується збільшити дозування желатину на 1/4 частину, щоб крем не втратив своєї пружності в процесі формування шарів торта і не розплився. Так само вчинити, якщо до сиру додаються ягідні пюре або соки. Крем для шоколадоманів

Для любителів шоколаду також є особливий рецепт сирного крему з желатином, для торта на основі какао такий варіант буде навіть краще. Для цього потрібно: 500 грам сиру; 80 грам темного шоколаду (не менше 76% какао); 350 грам вершків; 20 грам желатину + 150 грам води; 2 ст. л. цукру; 100 грам молока; 50 мл міцної кави (вже завареного); трохи ваніліну.

Насамперед слід замочити желатин у воді, щоб він розпух, а потім, помішуючи, нагріти на водяній бані до повного розчинення. Вершки збити в легкий крем з 1/2 частиною цукру, в процесі додати ванілін. Залишився цукор змішати з сиром і якісно розтерти до гладкого стану. Шоколад подрібнити на тертці, змішати з молоком і підігріти до повного розчинення дрібних шматочків, з'єднати з сирною масою. Туди ж відправити заварений, але охолоджений кава і збиті вершки. Якісно перемішати крем до однорідної консистенції і відразу ж використовувати для прикраси або прошарування торта. Автор: Ірина Білюк 7 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Сирний крем для торта з желатином: склад, інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.