Вишуканий делікатес: шашлик з перепелів
Опубликованно 25.08.2018 10:00
Курячий, свинячий, баранячий шашлики – це, кажучи сучасною російською, "попса" і їх рецепти побиті вздовж і впоперек. А шашлик з перепелів – вишукано, неймовірно смачно, корисно і так далі і тому подібне.
Тому, якщо ви обзавелися кількома перепелиними тушками, то не "ламайте" голову з приготуванням – робіть шашлик. Рецепти цього вишуканого блюда не такі вже й складні. Любителям кисло-солодких маринадів присвячується
Шашлик з перепелів в кисло-солодкому маринаді – безпрограшний варіант, який не тільки не перебиває істинний смак, але й перетворює його, дозволяючи не втратити м'якості м'яса птиці.
Для маринаду потрібно: кілограм пташиних тушок; пара столових ложок майонезу; гірчиця (домашня або покупна) - 1 десертна ложка; ложка оливкової олії; сіль; спеції для курячого м'яса - не менше трьох столових ложок.
Перепелині тушки миють, просушують паперовими рушниками і складають їх у глибоку ємність. Приправляють м'ясо сіллю і спеціями. Додають майонез і гірчицю, і починають ретельно обмазувати тушки, зсередини і зовні.
Під кінець наливають в ємність з м'ясом масло, ще раз перемішують. Накривають кришкою тушки і залишають маринуватися на 3 години (краще поставити в холодильник).
Коли розгориться вогонь в мангалі, а 3 години пройдуть непомітно, приступають до нанизыванию тушок на шампури. Нанизують перепелів поперек, щоб вмістилося 3-4 тушки на 1 шампур, і починають смажити шашлик з перепелів.
Готову страву буде вкрите смачною і хрусткою скоринкою. М'ясо перепелів з овочами
М'ясо і овочі йдуть рука об руку. Ну, а пташине м'ясо в поєднанні з овочами – не тільки смачно, але дуже корисно.
Ось ще один рецепт шашлику з перепелів. Треба взяти: 6 тушок; стільки ж картоплин середніх розмірів; пару солодких перців: 1 велика цибулина; ложку майонезу; упаковку маринаду для шашлику; сіль, перець, дрібно нарізана зелень.
А готується перепелино-овочевий шашлик так: Пташині тушки миються, як всередині, так і зовні, сушаться і укладаються в глибоку миску. Заливають птицю маринадом. Накривають кришкою і прибирають на кілька годин (не менше 2-х) маринуватися. Перець болгарський миється, з нього вичищають насіння і нарізають кружальцями. Картоплю чистять, миють і шаткують кільцями. Потім складають картоплю в миску, солять і перчать, додають майонез і ретельно перемішують. Цибулю також нарізають цільними кільцями. Дістають промариновані тушки перепелів. Приступають до формування шампурів: картопля, цибуля, перепел і перець і так до кінця шампура.
Якщо стежити за шашликом і не перетворити його на вугілля, то на вигляд вийде апетитно, не кажучи вже про смак. Апельсиновий маринад
Один з найбільш смачних шашликів з перепелів готується в незвичайному і незвичному маринаді – апельсиново-медовому. Тут не треба вірити на слово, тут пробувати треба.
Для приготування потрібно підготувати наступний набір: тушок 6 перепелів; 1 стиглий і великий апельсин; 1 середній лимон; столова ложка рідкого меду; 100 мл соєвого соусу (без добавок); шматочок імбирного кореня; трохи (або багато) червоного меленого перцю; кмин і зіра – за смаком (тут краще не переборщувати).
Тепер можна готувати: Найперше готують тушки: миють і підсушують. Укладають в глибоку миску. А ось, власне, і маринад: в окрему миску наливають соєвий соус, до нього видавлюють сік з фруктів, додають мед, корінь імбиру, перець. Усе ретельно розмішують. Готовим маринадом заливають тушки перепелів і прибирають блюдо маринуватися на 2 години. Коли птах промаринується, нанизують на шампури. У висновку посипають кмином і зірою і відправляють на вогнище.
Вже один тільки аромат зацікавить всіх навколо. Обов'язково почуєте питання: «У чому маринували шашлик з перепелів?». Смак м'яса вишуканий, і цим все сказано. Простий, але смачний маринад для шашлику з перепелів
Якщо не хочете втрачати багато часу на приготування маринаду, скористайтесь класичним рецептом. Вийде найсмачніший шашлик, простий, але смачний. Для цього потрібно: 8 тушок птахів; 3 столових ложки оливкової олії; трохи борошна для присипки; сіль, перець, зіра за смаком.
Процес приготування цього шашлику нескладний: Тушки перепелів миють і розрізають навпіл. Вимиті половинки тушок відправляють в підсолену воду. Залишають на 20 хвилин для вимочування. Добре сушать пташине м'ясо. З усіх боків обтирають маслом, посипають зірою і перцем. Беруть борошно і ледь помітно посипають їй тушки. Прибирають перепелів маринуватися в холодильник, мінімум на годину. Коли промаринуются тушки, приступають до їх нанизыванию на шампури. Смажать на вогні півгодини до появи рум'яної скоринки. Шашлик з помідорами
Шашлик з перепелів з помідорами – ще один варіант смачного страви. Знадобиться: 5 перепілок; 4 томата; 1 ріпчаста цибуля; 30 грам борошна; 2 столові ложки оливкової олії; кілька гілочок петрушки; сіль і перець за смаком.
Тушки миють і сушать. Кожну солять, перчать і змащують маслом. Надягають тушки на шампури і смажать.
Томати тим часом нарізають скибочками, а цибулю кільцями. Підготовлені овочі смажать на сковороді з маслом, підсолюють і перчать. Прожарені тушки знімають з вогню і викладають по 1 на кожну страву. Зверху обливають овочевою підливою і посипають порізаною петрушкою. Подають в гарячому вигляді. Автор: Валерія Бо 21 Серпня, 2018
Категория: Еда и напитки
Вишуканий делікатес: шашлик з перепелів