Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Батон в яйці з молоком: рецепт приготування з фото


Опубликованно 25.08.2018 02:33

Батон в яйці з молоком: рецепт приготування з фото

Той, хто хоч раз правильно готував батон в яйці за рецептом з молоком, не зміг собі відмовити спробувати це блюдо знову. Поєднання простоти рецепта, доступності інгредієнтів і мінімального часу, витраченого на приготування плюс чудові смакові якості – хіба це не показник ідеального страви? «Просто грінки?» - хмыкнут деякі з недовірою. Але іноді потрібно всього лише спробувати, щоб повірити в те, що просте теж може бути великим.

Грінки - привіт з дитинства

Саме так називають замочений у молоці батон з яйцем і цукром, підсмажений на сковороді до рум'яної скоринки. Грінки – це запах і смак дитинства, коли вранці перед школою мама наспіх готувала сніданок, запізнюючись на роботу. Це ж блюдо (крім смаженої картоплі) у багатьох було першим в їх кулінарних подвиги в тому самому далекому юному віці.

На жаль, смажений батон з яйцем і молоком має високу калорійність – близько 400 калорій, тому зловживати цим блюдом не варто, так як в ньому немає можливості знизити енергетичну цінність за рахунок заміщення одних продуктів на інші, менш калорійні. Якщо ж використовуються варіанти з сиром та іншими добавками, варто пам'ятати, що все з'їдене доведеться вдвічі відпрацьовувати в спортзалі. Рекомендації та поради від досвідченого кухаря

Батон в яйці з молоком особливих пропорцій не вимагає, але дещо-що необхідно знати. Смачніше всього виходять грінки, для яких використовується рівна пропорція молока і яєць. Тоді молоко добре вбирається у хлібний м'якуш, а достатня кількість яєць робить і хрусткої золотистої скоринки. Якщо кількість молока буде у співвідношенні 2:1, то колір у грінок буде блідий, а також вони будуть більше вбирати масло, на якому будуть обсмажуватися. Якщо ж використовувати лише яйця, як іноді роблять деякі люди, то всередині батон в яйці без молока буде сухуватий, а значить, смакові якості істотно знизяться.

Дуже важливо перед тим, як помістити шматочки хліба на сковороду, добре прогріти, в іншому випадку батон вбере в себе олію і страва буде низької якості. Також в процесі обсмажування слід регулювати вогонь плити, щоб масло не кипіло сильно, адже грінки можуть підгоріти за лічені секунди. Деякі кулінари радять додавати цукор в яєчно-молочну суміш, але це зайве: калорійність страви і так досить висока і немає потреби збільшувати її ще більше. Смакові якості від цього не страждають, адже цукор використовується при посипання вже готового виробу. Найпоширеніший рецепт

Для оптимального рецепту грінки з батона з яйцем і молоком, на кожні шість скибочок звичайної буханця потрібно: Два яйця. 6-8 ст. л. молока. 3 ст. л. цукрового піску для посипання готових виробів. До нього можна додати ванільний цукор, якщо хочеться більш яскравого аромату. 2-3 ст. л. олії для обсмажування. Покрокове приготування

Яйця і молоко збити в широкій чашці до однорідної консистенції, батон нарізати скибочками завтовшки 1-1,5 див Тонше – буде несмачно, а товстіший – хліб не пропечеться якісно і буде слизьких на смак. Сковороду краще використовувати з товстим дном, якщо є стара чавунна – чудово, варто використовувати саме її. Потрібно прогріти сковороду і вилити в неї масло.

Вмочити нарізку з батона в яйце з молоком, кожен шматочок повинен полежати в рідині близько десяти секунд, щоб трохи ввібрати її в себе. Далі потрібно викладати шматочки батона на сковороду і смажити до рум'яного кольору, перевертаючи на інший бік. Готові грінки викласти на паперовий рушник, трохи звільнити від надлишків жиру, а потім обсипати цукром. Це важливо зробити, поки смажені шматочки ще гарячі, тоді цукор трохи підтане і вбереться в хліб, роблячи його ще смачніше. Сирні грінки

Для тих, хто не вживає в їжу цукровий пісок, та й взагалі воліє батон з молоком і яйцем (на сковороді) у більш значущому ракурсі, є цікавий рецепт з сиром. Кількість інгредієнтів розрахована на грінки для всієї родини, тому якщо ви готуєте виключно для себе, пропорції потрібно зменшити вдвічі.

Потрібно: один батон без горбушек (округлі краю хлібини); 4 яйця; неповний стакан молока; 200 грам сиру.

Для того щоб приготувати такий варіант грінок, необхідно спочатку нарізати батон на скибочки стандартної товщини, натерти сир на дрібній тертці і збити яйця з молоком у широкій мисці, використовуючи віночок або вилку. Далі, поки прогрівається сковорода з маслом, замочити шматочки хліба в яєчно-молочної суміші, перевертаючи їх, щоб вони рівномірно просочилися з усіх боків. Викладати батон на сковороду на невеликій відстані один від одного. Коли одна сторона зарум'яниться, перевернути виделкою на іншу сторону, а підсмажений верх рясно посипати тертим сиром, намагаючись, щоб він не потрапляв на дно посуду. Накрити сковороду кришкою на 1-2 хвилини. Виймати готові грінки на паперовий рушник і подавати ще гарячими.

Також можна зробити інакше: коли готові грінки будете знімати з вогню, складати їх по дві, сирної стороною одна до одної. Під впливом тепла сир ще довгий час залишиться розплавлений і тягучий, що дуже подобається дітям. Вони із задоволенням поїдять не тільки звичайну порцію, але і попросять добавки. З часником і зеленню

За схожим принципом можна приготувати батон в яйці з молоком і сиром, при цьому присмачивши його ароматним часником. Така страва може стати легкою вечерею або щільним перекусом в процесі насиченого трудового дня, адже воно досить ситне і дуже смачне, незважаючи на простоту складових.

Список необхідних інгредієнтів для двох порцій грінок (6-8 шт.): три яйця; по сто грам молока і сметани (можна також використовувати вершки); 200 грам сиру; 3-4 зубки часнику, подрібненого в пресі; велика дрібку чорного перцю; 2-3 ст. ложки олії; невеликий пучок зелені, суміш петрушки і кропу. Як правильно приготувати?

Збити яйця з часником, сметаною і перцем до рівномірного стану, додати молоко і знову активно попрацювати віночком, доводячи суміш до однорідної консистенції. Твердий сир натерти на крупній тертці, а зелень промити під проточною водою, просушити між двох шарів паперового рушника і дрібно нашаткувати. Скибочки батона замочити в яєчної суміші, а потім викласти на прогріту сковороду з олією, обсмажити до золотистого відтінку і перемістити на папір, щоб видалити непотрібні залишки жиру. Далі розкласти грінки на деку, рясно посипати сиром і зеленню і помістити в духовку на 10-15 хвилин, щоб сир почав плавитися. Приголомшливий часниковий аромат сповістить всіх домочадців, що смачні грінки готові.

Для тих, хто готовий до екстремальних варіантів, є доповнення: перед тим як посипати підсмажені шматочки батона сиром, покласти на кожну скибочку шинки або хорошої ковбаси, нарізаної кружальцями, зверху колечко свіжого помідора, а вже потім присипати потрібними за рецептом інгредієнтами. Запікати в духовці стільки ж часу при температурному режимі 220-230 градусів. Діти називають такі грінки з часником «маленька піца» і навіть можуть самостійно приготувати це блюдо, якщо батьки затримуються. Запечені в духовці

Ось ще одна нестандартна ідея, як приготувати батон з яйцем і молоком. Використовуючи стандартні пропорції інгредієнтів, нарізати батон, вимочити його протягом трьох хвилин у збитої яєчно-молочної суміші, а потім викласти у форму для випічки (її обов'язково попередньо змастити вершковим маслом), викладати шарами. При цьому намагатися, щоб залишалося якомога менше порожнього простору між шматочками.

Далі збити два яйця з 12 склянки молока, додати туди ж щіпку ванілі і одну ст. ложку цукрової пудри. Отриманою сумішшю залити шматочки батона у формі, а зверху рясно присипати цукром. Коли під впливом тепла він розплавиться, то перетворить верх грінок в чудову і солодку скоринку. Запекти грінки в духовій шафі до насичено-золотистого кольору і подати зі свіжим молоком або ароматним трав'яним чаєм. Кажуть, що такий вид сніданку був популярний в давнину в Англії, саме він є прототипом сучасної шарлотки. Автор: Ірина Білюк 10 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Батон в яйці з молоком: рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.