Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Смачний лагман: рецепт приготування з фото


Опубликованно 24.08.2018 07:39

Смачний лагман: рецепт приготування з фото

Якби вас запитали, як ви уявляєте собі традиційно накритий стіл східних народів? Швидше за все, ви уявите собі чай, сухофрукти, рис. Це, звичайно, вірно, але є ще дещо, що не можна виключити з традиційного меню східних країн — ситне блюдо з локшиною — лагман. Це ароматна, поживна юшка казахів, таджиків, узбеків, більш того, лагман набирає популярність і в Європі.

Ми готові розповісти вам рецепт смачного лагмана, самого смачного і простого.

Згідно легендам, свій початок лагман отримав в Країні висхідного сонця.

Легенда про лагмане

Легенда оповідає про трьох подорожніх, які ніколи не знали один одного. Кожен з них йшов своїм шляхом, назустріч своїй мрії. І не було в них нічого спільного, крім одного почуття: почуття голоду. Подорожні так довго йшли і так зголодніли, що, зустрівшись на перехресті, глянувши на зголоднілі особи один одного, вони вирішили зробити привал разом. Вони спустилися до джерела і розкрили свої сумки. У кожного з них було кілька простих інгредієнтів, але для приготування кожному чогось не вистачало: перший ніс з собою шматочок м'яса і борошно, другий мав на сковороду і трохи приправ і яйця, а третій ніс овочі. Набравши в струмку чистої води, вони взялися за готування смачного, що втамувало б голод подорожуючих і дозволило б дістатися до своїх точок призначення.

Вони розвели багаття, приготували суп з м'яса, локшини та овочів — і так вийшов перший лагман.

Наситившись, подорожні сиділи разом біля вогнища і вели бесіду, їм було так добре, сонце не світило так яскраво і не пекло подорожніх, легкий вітерець обдував їх, а животи їх були наповнені.

Тим часом, змучений спекою, голодом, по дорозі поблизу джерела їхав багатий торговець. Ніс його відчув приємний аромат бульйону, м'яса та овочів, живіт звело його від голоду, він зупинився і пішов на приємний запах. Побачивши подорожніх, відпочиваючих біля струмка, і сковороду, він зрозумів, звідки запах, і попросив трохи для себе, щоб втамувати голод. Подорожні нагодували торговця.

Торговцю так сподобався неймовірний смак страви, він так швидко наситився невеликою порцією, що запропонував будь-які гроші за рецепт цього варива. Подорожні поділилися з ним рецептом, а той, у свою чергу, став продавати рецепт кулінарам, став будувати різні заклади, в яких продавався досі небачений рецепт. Так смачний лагман знайшов свою популярність, захопивши своїм смаком весь Китай.

Лагман — східне блюдо

Назва страви — «лагман» – традиційно перекладають як «розтягнуте тісто», бо для приготування цієї страви використовується домашня локшина. Остання значно відрізняється за смаком від магазинної. І як же така лапшичка без багатого соусу?

У кожній сім'ї для готування лагмана використовують різні продукти, особливо улюблену комбінацію овочів та м'ясо. Традиційно готується смачний лагман з яловичини, часто використовується і баранина, ми також поділимося і рецептом зі свинини, це один з частих інгредієнтів російських столів.

У кожній сім'ї є свій особливий інгредієнт, особлива рецептура, що переходить від одного покоління до іншого, змінюючись і удосконалюючись, але що об'єднує будь-яку варіацію страви, як подорожніх, – те, що готується лагман з домашньої локшини в воке або казані.

Давайте почнемо знайомство з рецептом з головного інгредієнта — локшини.

Локшина для лагмана

Для приготування смачної, домашньої локшини для самого смачного лагмана нам знадобляться гранично прості, доступні інгредієнти: борошно – 1 кг; яйця – 2 шт.; тепла вода – 400 мл; сіль – 1.5 ст. л.; сода – 1/2 ч. л.; рослинне масло – 1 склянку.

Приступимо до приготування лапшички.

Приготування

Для приготування локшини вам знадобиться глибока миска. Влийте в неї теплу воду, одну ложку солі і ретельно розмішайте інгредієнти. Вбийте в миску яйця і перемішати все разом віночком. Коли інгредієнти ретельно змішані, поступово додайте борошно і замісіть тісто.

Далі візьміть чистий рушник, змочіть холодною водою і загорніть в нього готове тісто. Залиште його на 1 годину. Можна і більше. За цей час кілька разів необхідно діставати тісто і м'яти його.

У миску налийте 1/2 склянки води і висипте залишилася сіль і соду, ретельно все перемішати. Цей розчин необхідно потроху втирати в тісто, щоб тісто стало м'яким, гладким, еластичним. При розтяжці локшини в цьому розчині змочуйте руки.

Тісто витягніть в джгут і наріжте не кілька шматочків, покладіть на блюдо, згорнувши змійкою. Промажте локшину рослинним маслом, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин.

Через час, змастіть руки рослинним маслом, кожен шматочок джгутика розкачайте і витягніть в тонкі ковбаски завтовшки з палець. Викладайте ковбаски на дошку, також змащену маслом. Знову накрийте локшину рушником і залиште на кілька хвилин. Наступний етап передбачає таку ж розтяжку, але джгутиками за розміром олівця. Кожен раз накривайте рушником, змащуйте маслом і залишайте на 10 хвилин.

Витягайте тісто до тоненької ниточки і складайте в жирно змащену маслом миску. Через 10-20 хвилин складіть джгутики зразок пряжі і надіньте на кисті рук і добре відбийте про стіл, кожну сторону.

Ваша лапшица готова. Для смачного лагмана це ідеальний продукт. Якщо у вас вийшло занадто багато, ви можете змастити маслом миску і, складаючи спіраллю, викласти локшину і використовувати для інших страв. Спагетті

Звичайно, смачний лагман в домашніх умовах готується з домашньої локшини, але ви також можете використовувати локшину або спагетті з магазину. Для готування лагмана обварите макарони, коли соус буде готова. Вибирайте довгі макарони, якщо збираєтеся використовувати не домашній варіант — не менш смачно, але куди швидше.

А тепер давайте дізнаємося, як приготувати підливу з м'яса і овочів, використовуючи кілька варіантів м'яса.

Смачний лагман з баранини

Настав час приготування ваджи – підливи. Це один з кращих способів, як смачно приготувати лагман в домашніх умовах. Баранина — традиційний інгредієнт для приготування страви. Від звичайної підливи лагман відрізняється смачними, традиційними спеціями, різноманітністю овочів, в тому числі редькою. Смак страви виходить ароматним, апетитним. Лагман — блюдо, яке ідеально підходить як першого, так як подається з густим бульйоном, так і в якості другого – за рахунок великої кількості м'яса, овочів.

Давайте дізнаємося, які інгредієнти нам потрібні для смачного лагмана: баранина – 500 г; яловичий бульйон – 1000 мл; картопля – 1 шт.; помідор – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; солодкий перець – 1 шт.; редька – 1 шт.; часник – 3 зубчики; томатна паста – 2 ст. л.; соняшникова олія – 3 ст. л.; свіжа петрушка і кріп – по 2 гілочки; спеції для баранини.

Приготування

Візьміть свіже м'ясо і наріжте середніми шматочками. Змастіть казан або глибоку сковороду — вок – і викладіть шматочки баранини. Обсмажуйте мяско до появи золотистої скоринки. Поки м'ясо готується, обробіть овочі. Промийте і очистіть картоплю і наріжте невеликими кубиками. Перець і моркву наріжте короткою соломкою, а помідор і редьку кубиками. Цибулю подрібніть до дрібних кубиків.

До готового м'яса викладіть цибулю, редьку і перець. Ретельно перемішайте інгредієнти і через кілька хвилин викладіть помідор.

Обсмажуйте компоненти кілька хвилин, коли овочі пустять сік, додайте томатне пюре або пасту. Перемішайте овочі і м'ясо з пастою, зменшіть вогонь до мінімального і потушкуйте 3-5 хвилин під кришкою.

У казан додайте дрібно рубаний часник, картопля.

Візьміть яловичий бульйон і підігрійте, вилийте його в казан і додайте кип'ячену воду до країв казана. Доведіть вариво до кипіння і тушкуйте смачний лагман близько півгодини. Час готування залежить від того, яке використовувалося м'ясо, лагман з свинини готується значно швидше.

Коли картопля буде готовий, додайте сухі приправи, підсолити за смаком і тушкуйте 10 хвилин. Візьміться за локшину. Для цього нагрійте в каструлі воду, підсолити і викладіть необхідну кількість у воду, обварите локшину. Подача

Вимкніть вогонь на плиті і залиште на кілька хвилин лагман настоятися. Дрібно наріжте свіжу зелень. Локшину викладіть в глибоку тарілку — супницю, зверху покладіть підливу з великою кількістю смачного, ароматного бульйону. Присипте блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу.

Ось так можна приготувати смачно і швидко лагман — традиційне блюдо східних країн.

Тепер давайте спробуємо приготувати лагман з свинини.

Лагман з свинини

Як ми вже говорили, лагман має різні варіації приготування, і хоч стандартним варіантом м'яса для лагмана є яловичина або баранина, ми спробуємо приготувати спрощений варіант зі свинини. Це новий спосіб приготувати лагман швидко і смачно, так як свинини готується значно швидше. Давайте познайомимося зі списком інгредієнтів.

Для приготування вам знадобиться: свинина – 500 г; солодкий перець – 1 шт.; морква – 2 шт.; томат – 2 шт.; картопля – 2 шт.; редька – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; часник – 2 зубчики; рослинна олія для смаження м'яса; зіра; зелень; сіль.

Ви тільки подивіться на фото смачного лагмана, апетитна, ароматна підлива викликає бурхливе апетит.

Готування лагмана

Спочатку підготуємо свинину. Видалити жирові прошарки з шматка свинини. Наріжте середніми шматочками, пам'ятайте, що свинина добре ужаривается. Розігрійте казан, толстодонную каструлю, сковороду або вок. Здобріть дно рослинним маслом, викладіть м'ясо, додайте сіль за смаком. Готуйте м'ясо на середньому вогні 20-25 хвилин, періодично розмішуючи, щоб не пригоріло.

Очистіть цибулю і наріжте півкільцями, викладіть його в казан.

Очистіть моркву і перець наріжте дрібною соломкою, також викладіть до м'яса. Готуючи перець, видаліть насіння і стінки.

Редьку очистіть і нарубаєте дрібними кубиками, з томату зніміть шкірку і також наріжте кубиками, з розміром кубиків редьки. Викладіть в казан до решти інгредієнтів. Зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і періодично помішуючи, тушкуйте м'ясо і овочі.

У ступці перетріть зіру і викладіть в ємність, додайте бульйон за смаком і тушкуйте всі інгредієнти протягом 20 хвилин.

Підготуйте картоплю, наріжте і викладіть в казан через 20 хвилин. Разом з ним варіть лагман ще 10-15 хвилин до готовності картоплі.

Спробуйте бульйон на смак, додайте сіль за смаком, часник, улюблені спеції.

Ваш лагман майже готовий, все, що вам залишилося, — приготувати локшину.

Як подати

Зваріть локшину. Якщо ви збираєтеся готувати лагман з магазинної локшини, вскипятив воду, додайте пару крапель олії. Рослинна олія запобігає склеювання лапшицы. Подавайте лагман зі свіжою зеленню. Це блюдо не вимагає ніяких додаткових інгредієнтів, запропонуйте гостям свіжі булочки, в іншому це повноцінне блюдо з ароматним бульйоном, соковитим м'ясом і смачними овочами.

Маленький секрет наостанок, якщо ви хочете спробувати уйгурська лагман — готуйте його в тонкій каструлі на великому вогні. Це скоротить час приготування, а інгредієнти вийдуть хрусткими, підсмажений. Автор: Валерія Маруткова 8 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Смачний лагман: рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.