Як приготувати свинину стир-фрай з овочами
Опубликованно 24.08.2018 00:06
У свинини дуже смачне м'ясо і яких тільки рецептів не існує його приготування. А вся справа в тому, що свинина поєднується з усім! А чи пробували ви свинину стир-фрай? М'ясо виходить дуже ніжним і смачним! У цій статті буде представлений рецепт свинини стир-фрай! Що таке стир-фрай?
Стир-фрай – це не назва страви, а спосіб приготування. Походженням він з країн Сходу. Якщо перекладати з англійської, то вийде «смажити і помішувати». Тобто, ми будемо готувати свинину за методом стир-фрай.
Традиційно для приготування цієї страви використовується вок, однак, можна скористатися і звичайною глибокої сковорідкою. Страви, приготовлені цим методом, виходять дуже смачними, хрусткими, з приємним ароматом. В якості м'яса в основному служить птах або будь-яке інше нежирне м'ясо. У нашому випадку – свинина. Як вже було сказано, нежирне м'ясо потрібно, тому краще використовувати свинячу вирізку.
Інгредієнти
Для приготування свинини стир-фрай нам знадобиться: кілограм свинини; 2-3 шт. моркви; ріпчаста цибуля; 5 зубчиків часнику; болгарський перець; квасоля стручкова; 1 пучок кінзи; рисовий оцет; крохмаль; рослинна олія; соєвий соус; сіль.
Як можна помітити, інгредієнтів багато, але в основному це овочі. Взагалі, можна використовувати будь-які овочі, які вам подобаються. Приступимо до нарізки інгредієнтів для приготування свинини стир-фрай з овочами. Нарізаємо овочі
Так як стир-фрай є швидким способом приготування, то всі овочі та м'ясо потрібно відразу нарізати, так як під час готування буде ніколи.
Спочатку поріжемо овочі і почнемо ми з моркви. Ріжемо великою соломкою, приблизно як на плов. Далі шаткуємо болгарський перець. Краще вибрати червоний і жовтий, це додасть гарний колір нашій страві. Перець також ріжемо великою соломкою. Тепер черга лука, його слід нарізати півкільцями. Також ріжемо овочі, що залишилися.
До речі, традиційно, у страві, приготованому за методом стир-фрай, повинно бути в 2 рази більше овочів, ніж м'яса! Враховуйте це при приготуванні.
Черга підійшла і до свинини. Різати потрібно впоперек волокон дрібними шматочками, щоб можна було з'їсти за один укус.
Всі овочі нарізані, приступаємо до обжарке!
Смажимо
Це самий основний і виснажливий етап. Справа в тому, що всі овочі потрібно обсмажувати окремо, змінюючи масло. Але повірте, це того варто! Як вже говорилося вище, для приготування за методом стир-фрай використовується вок, але ви можете скористатися і звичайною сковородою. Підійде абсолютне будь рафінована олія, навіть найдешевше. Так як працюємо з сильним вогнем, там все випарується.
Вливаємо олію в сковороду і сильно розігріваємо. Включаємо вогонь як можна сильніше. Першим ділом потрібно обсмажити свинину. Все м'ясо кладемо в сковороду і обсмажуємо, постійно помішуючи. Завдяки тому, що свинину нарізали на дрібні шматочки, обсмажиться вона швидко. Смажити треба до тих пір, поки з м'яса не випарується весь м'ясний сік. Потім вже готову свинину перекладаємо в окремий посуд.
Після м'яса потрібно по черзі, обсмажити всі овочі. Почнемо з моркви. Найімовірніше, масло в сковороді вже закінчилося, при необхідності доливаємо. Потім кладемо моркву і починаємо смажити. Слід постійно помішувати, щоб нічого не пригоріло. Смажимо не більше 5 хвилин. Нам потрібні не сирі, але й не повністю готові овочі. Просто щоб вони приємно похрускували і взяли гарний зовнішній вигляд. Так смажимо всі овочі, що залишилися.
При бажанні можна додати грибів. Гриби можна використовувати абсолютно будь-які. Підійдуть і печериці, але якщо є свіжі лісові гриби, то буде ще краще!
Останнім обсмажуємо цибулю. Потрібно, щоб він прийняв злегка золотавий колір. Як тільки це відбудеться – додаємо дуже дрібно нарізаний часник. Після цього ще смажимо хвилину. Не забуваємо постійно помішувати! Наша свинина стир-фрай майже готова!
Останній крок
Після обсмажування овочів додаємо їх назад в сковорідку, відразу все. Всипаємо цукор: він потрібен для додаткової карамелізації. Ну а ще, цукор служить в якості підсилювача смаку. Після цього в сковороду додаємо свинину. Через пару хвилин вливаємо трохи рисового оцту.
Потрібно також зробити спеціальний соус для свинини стир-фрай. Для цього змішаємо крохмаль і соєвий соус. Різниці особливо немає, якою крохмаль використовувати: картопляний або кукурудзяний. Після цього все це справа виливаємо до нашої свинині і овочів. Цей соус додасть приємно кисло-солодкий смак. Очікуємо, постійно помішуючи, поки овочі не придбають блискучий глянцевий колір і густу консистенцію. Дуже кінзу дрібно нарізаємо і додаємо в сковороду, після чого все ретельно перемішуємо.
От і все! Наша свинина стир-фрай готова! Перед подачею треба посипати все кунжутом. Це блюдо подається як в якості основного блюда, так і з гарніром. Можна використовувати що завгодно як доповнення, але найкраще підійде рис.
Ми розглянули рецепт свинини стир-фрай з фото і поетапним приготуванням. Це блюдо точно здивує всіх ваших близьких, адже свинина, приготовлена цим способом, дійсно виходить неймовірно смачною! Автор: Инсаф Галієв 9 Серпня, 2018
Категория: Еда и напитки
Як приготувати свинину стир-фрай з овочами