Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Бісквіт з білків: покроковий рецепт з фото


Опубликованно 23.08.2018 13:51

Бісквіт з білків: покроковий рецепт з фото

В кондитерській справі бісквіт з білків називають «їжа ангела». Завдяки його ніжною текстурою і легкому смаку, багато саме такий рецепт бісквіта використовують для тортів і тістечок. Принцип приготування такого варіанту бісквіта досить простий, але багато хто думає, що без спеціального обладнання і професійних навичок виконати роботу якісно не вийде. Насправді ангельський бісквіт можна приготувати самостійно і без спеціальних аксесуарів. Класичний спосіб приготування бісквіта

На 3 порції бісквіта знадобиться наступне кількість компонентів: 5 яєць, з яких знадобляться тільки білки. 4 столові ложки цукрової пудри. 3 столові ложки цукру. 4 столові ложки борошна. Щіпка солі і пачка ваніліну. 3 грами лимонної кислоти.

Приготування бісквіта з білків складається з декількох етапів: В обов'язковому порядку потрібно просіяти борошно і цукрову пудру, щоб збагатити сипучі компоненти киснем. З'єднати пудру і борошно в одній ємності. Ретельно відокремити білки від жовтків. Білки помістити в скляну ємність, в якій немає води та інших компонентів. Додати сіль. Потрібно збивати білки міксером до появи міцної піни. Для цього знадобиться до 7 хвилин. Коли збивання завершиться, слід додати до піні цукор, лимонну кислоту і ванільний цукор. Після додавання солодких інгредієнтів продовжити збивання. Вторинна процедура займе 10-15 хвилин. В білкову масу поступово всипати суміш з борошна і пудри. Ложкою перемішувати компоненти, рухаючись від дна ємності до верху.

Далі здійснюється процес випікання. Секрети випікання білкового бісквіта

Бісквіт є дуже ніжним і чутливим видом випічки. Бісквіт з білків вимагає дбайливого ставлення до кожного інгредієнта. Тоді тісто вийде ніжним і повітряним. Але крім правильного приготування тіста, потрібно ще і якісно провести саме випікання.

Щоб бісквіт не опал, не згорів і добре пропікся, потрібно знати кілька основних секретів, що стосуються процесу випікання: Готову масу варто виливати на пергаментний папір, яка нічим не змазана. Додаткові компоненти можуть негативно вплинути на якість випічки. Для випікання потрібно вибирати невеликі форми, щоб висота рідкого тіста у формі становила не менше 3 сантиметрів. Це запобіжить просідання коржа в центрі. Бажано використовувати температуру не вище 175 градусів. Процес випікання займе не більше 30 хвилин. У момент випічки не можна відкривати духовку і перебувати в приміщенні. У процесі охолодження варто уникати різкого зниження температури. Потрібно перевернути форму з коржем догори дном і залишити у вимкненій духовці з відкритими дверцятами.

Якщо врахувати всі нюанси, то корж вийде високим і рівномірним по висоті. Пухкий бісквіт, який заснований на відділенні білки від жовтків

Всі знають рецепт бісквітів «жовток від білка», але не багато хто розуміють, навіщо робити такі маніпуляції. Тому господині роблять одну і ту ж помилку, не розділяючи жовтки і білки. Додатково ще і вводять жовтки в напівготове тісто.

Професійні пекарі стверджують, що такий принцип приготування бісквіта абсолютно невірний, тому що: Білки відіграють роль розпушувача в тесті, тому варто їх добре збити. Незбиране яйце важче перебити в міцну піну, ніж тільки білок. Жовток має більш рідку текстуру, тому може обважнювати тісто. З цієї причини рекомендується не використовувати жовтки в рецептах бісквітів. Саме білки в поєднанні з цукром можуть створити міцну піну, що повністю неможливо створити з наявністю жовтків.

Додатково рекомендується приступати до безпосереднього випікання приблизно через 15 хвилин після приготування тесту, щоб пухирці повітря в піні білків змогли утворитися у великій кількості. Білковий крем для білкового бісквіта

Ті, хто вміють готувати їжу ангела», стверджують, що отриманий бісквіт без кремів, просочень і добавок має ідеальний смак. Ідеальним варіантом для бісквіта, приготованого на основі білків, стане білковий крем. Не обов'язково мати рецепт з фото бісквіту з білковим кремом, так як приготувати таке доповнення дуже просто. Потрібні: 4 добре відокремлених від жовтка білка. 1 склянку просіяного цукрової пудри. 1 грам лимонної кислоти.

Далі залишаться суто технічні моменти, які потрібно виконати не менш якісно. Спосіб приготування ідеального білкового крему

Якісний білковий крем з представлених інгредієнтів можна отримати за 10 хвилин. Маса повинна вийти виключно повітряної, щоб бісквіт з білків добре поєднувався з кремом.

Особливості приготування крему: В морозильну камеру ненадовго потрібно поставити підготовлені білки і всі інструменти, які буду стикатися з масою. У процесі збивання потрібно поступово збільшувати швидкість міксера, починати з найменшої. Коли маса збільшиться в кілька разів, поступово додати цукрову пудру і лимонну кислоту. Після повного змішування беків і цукрової пудри потрібно продовжити збивати крем ще 2 хвилини.

Коли крем вже нанесений на торт, необхідно поставити готовий кондитерський виріб в гарячу духовку. З допомогою термічної обробки зберігається текстура крему. Особливості приготування шоколадного ангельського варіанти бісквіта

Діти і багато дорослі люблять шоколад. Це стосується і кондитерських варіантів десерту. Ідеальним варіантом для ласунів стане шоколадний білковий бісквіт для торта.

Для приготування можна використовувати стандартний рецепт і набір продуктів. Єдиною відмінністю стане крок з введенням какао-порошку у білки. Треба взяти 2 столові ложки борошна і 2 столові ложки какао. Перемішати компоненти і ввести в збиті білки.

Щоб бісквіт не просів і вийшов повітряним, потрібно просіяти какао, борошно, цукрову пудру перед тим, як додавати до білків. Не варто повністю замінювати какао борошно, так як тісто вийде гірким і може зовсім не піднятися. Не потрібно для поліпшення смаку збільшувати кількість цукру.

Щоб зробити смак шоколаду більш яскравим, можна в тісто перед запіканням укласти бляшки кондитерської глазурі або шоколадну крихту. Ягідний бісквіт на білках

Хоча повітряне тісто даного типу і користується популярністю, з часом десерт набридає. Бісквіт з білків яєць можна значно урізноманітнити, якщо додати до стандартної основі новий смак. Ідеальним варіантом стануть ягоди, які мають пружну текстуру без посиленого виділення соку.

Варто підготувати такий набір продуктів: Півсклянки цукру. 6 білків. Щіпка солі. Щіпка лимонної кислоти. Стакан ягід. 60 грам борошна.

Для тіста підходить: малина, червона або чорна смородина, чорниця, вишня. Принцип приготування ангельського бісквіту з ягодами

Бісквіт зі збитими білками і ягодами готується за таким алгоритмом: У білки додати дрібку солі і лимонної кислоти. Приступити до взбиванню. Коли маса стане повітряної, але не щільною, можна починати додавати цукор, поступово всипаючи в ємність. Коли маса стане стійкою і повітряної, потрібно поступово додати борошно. Після вилити тісто на папір для випікання. Чисті та сухі ягоди укласти акуратно на поверхню тіста. Почекати, поки ягоди в ньому потонуть.

Можна приступити до випікання. Отриманий корж можна використовувати як готовий десерт, злегка присипавши його цукровою пудрою. Автор: Дикарева Лера 16 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Бісквіт з білків: покроковий рецепт з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.