Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Заливний торт: рецепти, особливості приготування та відгуки


Опубликованно 23.08.2018 04:24

Заливний торт: рецепти, особливості приготування та відгуки

Заливний торт – це ласощі, яке стало популярним відносно недавно. Великим плюсом цього десерту можна вважати те, що в його склад входять свіжі ягоди і фрукти. Такі торти сьогодні мають багато варіацій. У цій статті наведені деякі цікаві рецепти названого десерту, які ви можете приготувати в домашніх умовах.

Варіант з малиною

Цей заливний торт ви можете готувати цілий рік. Робиться він дуже просто, і для нього вам знадобиться: 250 г пісочного печива; 60 грамів масла вершкового, розплавленого; 395 г згущеного молока; 2 чайних ложки екстракту ванілі; 600 мл жирної сметани 1 склянка замороженої або свіжої малини, плюс додатково - для подачі; 85 грамів (пакет) червоного фруктового желе; біла шоколадна стружка. Як це приготувати?

Цей заливний торт зі сметаною робиться наступним чином: Використовуючи кухонний комбайн, подрібніть пісочні печива до дрібних крихт. Додайте масло. Змішуйте, поки ці компоненти не будуть об'єднані повністю. Покладіть суміш на основу і бічні боку пружинного форми (діаметром 20 см), залишаючи 2 см зазору зверху. Охолодіть протягом 30 хвилин. Використовуючи електричний міксер, збийте згущене молоко, ваніль і половину сметани до утворення м'яких піків. Додайте малину. Залийте ложкою в підготовлену форму. Розрівняйте зверху за допомогою лопатки. Накрийте пластиковою плівкою і поставте в холодильник на ніч. Використовуючи електричний міксер, збийте другу половину сметани з кристалами желе до появи м'яких піків. Розкладіть суміш на торт. Використовуючи лопатку, підрівняйте поверхню. Заморозьте протягом години або поки желейний шар не стане твердим.

Дістаньте готовий заливний торт з форми і помістіть на сервірувальну тарілку. Зверху посипте додаткової малиною і шоколадною стружкою. Полуничний варіант

Цей заливний торт з полуницею цілком може стати одним з ваших найулюбленіших десертів. Він складається з трьох шарів: світлого бісквіту, полуничного мусу і красивою дзеркальної глазурі. Таке ласощі ідеально підходить для свят. Подавайте його окремо або зі свіжими ягодами і збитими вершками.

Желейний шар полегшує подачу, так як шматки торта можна легко витягнути з форми за допомогою жорсткої лопатки.

Щоб приготувати його, вам потрібно наступне. Для коржа: склянка борошна; пакетик порошку для випічки; 4 яйця; півсклянки цукру; ложка чайна екстракту ванілі.

Для полуничного мусу: 180 грамів (2 пакети) полуничного желе в кристалах; 2 склянки окропу; 1 склянку холодної води; 3 склянки збитих вершків або сметани.

Для шару желе: 10 великих ягід свіжої полуниці, порізаних навпіл; 90 грамів (1 пакет) полуничного желе в кристалах; склянку окропу; півсклянки холодної води. Готуємо полуничний десерт

Як можна побачити за цим рецептом з фото, заливний торт виглядає дуже красиво. Він робиться наступним чином: Прогрійте до 190 градусів духовку. Змастіть нижню частину скляної форми для випічки і відкладіть в сторону. У середній мисці замісити тісто. Для цього збийте яйця з половиною склянки цукру протягом приблизно п'яти хвилин, щоб суміш стала повітряної. Потім додайте порошок для випічки і ванілін, після чого почніть повільно всипати борошно, продовжуючи змішування. Вилийте отримане тісто рівномірно в підготовлену форму. Випікайте бісквіт для заливного торта 15-20 хвилин до золотистого кольору і пишності. Вийміть з духовки і охолодіть у формі не менше 30 хвилин.

Поки займіться полуничним мусом: У середню миску додайте 2 пакета полуничного желе і 2 склянки киплячої води. Повільно перемішайте протягом однієї хвилини, щоб кристали могли розчинитися. Додайте склянку холодної води і дайте охолонути (але не допускайте застигання). Це займає близько години при кімнатній температурі або 5-10 хвилин в холодильнику. Додайте збиті вершки або сметану до желе і змішати до однорідності. Суміш повинна бути досить густою. Як тільки корж стане прохолодним, рівномірно розподіліть поверх нього шар мусу. Кілька разів постукайте по формі на стійці, щоб вирівняти заповнення і видалити будь-який потрапив всередину повітря. Охолодіть протягом як мінімум 1 години на рівній поверхні в холодильнику.

Поки ж зробіть желейну глазур: У глибокій мисці змішайте пакет желе зі склянкою киплячої води і повільно перемішайте до розчинення. Влийте півсклянки холодної води і ще раз розмішайте, злегка остудіть. Вийміть торт з холодильника. Розкладіть половинки полуниці по верхній частині десерту. Як тільки желейна суміш стане ледь теплою, акуратно вилийте її по поверхні торта над полуницею. Охолодіть ласощі ще раз, протягом години, щоб глазур застигла.

Чорничний десерт

Як правило, готується заливний торт з фруктами або ягодами. Нижче наведено варіант рецепту з чорницею, але ви можете замінити її чим завгодно: шматочками груш, персиків або навіть яблук.

Для базового варіанту вам знадобиться наступне: корж з пісочного тіста (саморобний або напівфабрикат); 250 г вершкового сиру, пом'якшеного; 1 склянка цукрової пудри; 3/4 склянки сметани; 1 пакетик ваніліну; 1 пакетик згущувача для вершків і сметани; трохи солі.

Для начинки: 3/4 склянки цукру; 1/4 склянки кукурудзяного крохмалю; 10 столових ложок води; свіжий лимонний сік з двох фруктів; 3 склянки свіжої або замороженої чорниці (або будь-якого іншого солодкого фрукта або ягоди); трохи солі; 1/2 пакетика ваніліну; 1 столова ложка вершкового масла. Як приготувати такий десерт?

Рецепт холодцю торта з фруктами наступний: У великій мисці або в підставці для міксера збийте вершковий сир до пишноти. Додайте цукрову пудру і ваніль і добре перемішайте. Покладіть сметану, загусник і щіпку солі. Збивайте, поки добре не з'єднайте всі компоненти, і відкладіть суміш. У ємності середнього розміру змішайте кукурудзяний крохмаль і цукор. Додайте воду і лимонний сік і перемішайте до отримання однорідної маси. Перелийте суміш у каструлю, поставте на плиту і включіть помірний вогонь. Додати чорницю або інший обраний вами наповнювач. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, просто заздалегідь поставте її в мікрохвильову піч на пару хвилин, щоб вона не була крижаною. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Вона повинна почати збиратися через пару хвилин. Вам слід домогтися консистенції густого джему. Зніміть каструлю з вогню і перемішайте її вміст з сіллю, ваніліном і маслом. Відкладіть в сторону, щоб суміш могла охолодитися. Вилийте вершкову начинку в попередньо спечений пісочний корж. Коли ягідна заливка охолоне до кімнатної температури, розподіліть її зверху. Оберніть торт пластиковою плівкою і охолоджувати як мінімум 2 години. Лимонний торт

Лимонний заливний торт – це дуже ніжне ласощі, яка сподобається кожному. Ви можете легко приготувати його для кожного званого обіду або сімейного свята. Для нього вам потрібно:

Для коржа: 2 склянки подрібнених сухих крекерів; півсклянки розплавленого несолоного вершкового масла; 2 столові ложки цукру.

Для заливки: 1 склянку гранульованого цукру; півсклянки лимонного соку; 1 столова ложка лимонної цедри; 3 1/2 столові ложки кукурудзяного крохмалю; 3 яєчних жовтка, злегка збитих; склянка мигдального або коров'ячого молока; 100 грамів масла вершкового; склянка сметани.

Додатково: збиті вершки плюс половина їдальні ложки лимонної цедри для прикраси. Готуємо сметанно-лимонний десерт У миску покладіть розкришений крекер, розтоплене масло і цукор і змішати виделкою, поки маса не буде добре скомбінована. Нанесіть отриману суміш на дно і з боків круглої форми. Охолодіть в морозильній камері під час приготуванні начинки. У великій каструлі збийте лимонний сік, лимонну цедру, кукурудзяний крохмаль, цукор, яєчні жовтки і молоко під час приготування на повільному вогні, поки суміш не стане густою як пудинг. Зніміть з плити і збийте з маслом до повної однорідності. Дайте суміші охолонути і обережно перемішайте зі сметаною. Розкладіть масу на корж і охолодіть в холодильнику як мінімум три години перед подачею. Посипте готовий десерт лимонною цедрою і розкладіть по нього збиті вершки.

Ще один варіант з малини

Цей рецепт холодцю торта чудовий і зі свіжою, і з замороженої малиною. Це означає, що ви можете застосовувати його цілий рік. Щоб приготувати це апетитне ласощі, вам потрібно наступне.

Для коржа: півтора склянки подрібнених ванільних вафель; 1/3 склянки рубаних горіхів пекан; 1/4 склянки вершкового несолоного масла, розплавленого.

Для заливки: 250 г вершкового сиру, пом'якшеного; 2/3 склянки кондитерського цукру; 2 столові ложки апельсинового лікеру; 1 чайна ложка екстракту ванілі; 1 стакан жирних збитих вершків.

Для начинки: 1 склянка цукру; 3 столові ложки кукурудзяного крохмалю; 3 столові ложки води; 2 склянки свіжої або замороженої малини. Готуємо торт з малини і пекана

Змішайте вафельні крихти, горіхи пекан і масло. Нанесіть їх на дно і з боків змащеній жиром форми і притисніть пальцями. Охолодіть. У великій мисці збийте вершковий сир, цукор, лікер і ваніль до легкої і пухкої консистенції. Покладіть в суміш збиті вершки, розмішайте обережними рухами. Розкладіть отриману масу в підготовлений вафельно-горіховий корж, розрівняйте поверхню ложкою. У маленькій каструлі з'єднайте цукор і кукурудзяний крохмаль. Додайте воду і півтори склянки малини. Доведіть суміш до кипіння. Варіть, безперервно перемішуючи, протягом двох хвилин або до помітного загустіння. Перелийте в миску і охолодіть до повного охолодження. Розкладіть отриману масу поверх вершковою заливкою. Прикрасьте залишилися ягодами.

Цей десерт ви також можете приготувати з будь-яких ягід і фруктів за своїм вибором, замінивши ними малину. Але тут потрібно враховувати наступне. При додаванні кислих ягід рецепт виконується аналогічним чином, при використанні ж солодких плодів потрібно додати трохи лимонного соку. Автор: Elena_Ladypain 8 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Заливний торт: рецепти, особливості приготування та відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.