Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Просочення для шоколадного торта: кращі варіанти, рецепт з описом і фото, особливості приготування


Опубликованно 20.08.2018 08:21

Просочення для шоколадного торта: кращі варіанти, рецепт з описом і фото, особливості приготування

Шоколадний торт – це улюблені ласощі багатьох ласунів. Завдяки яскравому смаку самого коржа іноді складно підібрати такий крем або просочення, щоб розкрити всю красу какао. Складно вибрати просочення для шоколадного торта, яка підкреслить смак, а не приховає або спотворить його. Існує пантеон відповідних смаків та рецептів, які ідеально поєднуються з шоколадним десертом. Вимоги до правильної просоченню

Просочення для шоколадного торта і будь-якого іншого бісквіта повинна відповідати декільком вимогам, які позитивно вплинуть на структуру коржа, не зіпсувавши його: Просочення не повинна бути занадто солодкою, так як в ансамблі з кремом і солодким бісквітом може дати нудотність, забивши всі смаки. Просочення не повинна бути занадто рідкою, тому що в процесі з'єднання з тестом може розчинити його, зробивши занадто м'яким. Даний компонент не повинен бути дуже густим, оскільки за такої текстури стане в'язким і зовсім не просочить бісквіт.

Якщо всі нюанси будуть враховані в процесі, то шоколадний торт і будь-який інший десерт вийде м'яким, повітряним, але одночасно соковитим.

Як розрахувати кількість просочення для торта

Для того щоб не помилитися з точною кількістю просочення для кондитерського виробу, потрібно використовувати спеціальну формулу: на одну частину бісквіта потрібно взяти ? частини просочення і 1? крему. Ця формула припускає, що на кілограм бісквіта піде приблизно 600-650 грам просочення.

Професійні кондитери часто використовують спеціальні таблиці для розрахунку пропорцій просочення для шоколадного торта. Варто врахувати, що на 2 столові ложки цукру йде 3 столові ложки води. При цьому виходить 100 грам сиропу.

Якщо до складу будуть входити додаткові інгредієнти, то пропорції цукру і води, природно, зміняться. Варто враховувати консистенцію додаткового продукту, який замінить частину рідкого або сипучого складника. Рецепт найпростіший просочення для будь-якого виду бісквіта

Зазвичай, будь-який рецепт шоколадного торта з просоченням є чітке керівництво щодо приготування самих коржів і крему, але мінімум інформації щодо приготування просочення. Часто сам рецепт приготування цього компонента кондитерського виробу докладно описаний, а ось пропорції приблизні. На півкілограмовий шоколадний торт знадобиться приблизно 350-400 грам солодкого сиропу, який легко приготувати з 8 столових ложок цукру і води 12. На бісквіт масою 600-700 грам знадобиться 450-500 мл сиропу, який готується з 9 столових ложок цукру і води 14. Приготувати базовий сироп для змащування шоколадних бісквітів масою 1 кг, в обсязі 600 грамів, можна з 12 столових ложок цукру і 18 столових ложок води.

Принцип приготування один для всіх варіантів. У сотейник висипати цукор і влити воду. Варити на маленькому вогні, поки не розчиняться кристали цукру. Остудити і тільки потім змащувати коржі. Алкогольна просочення для унікального шоколадного торта

Просочення обов'язково потрібна для шоколадного кондитерського виробу, якщо в рецептурі вказаний масляний крем в якості прошарку між коржами. При цьому смак самого крему не матиме обмежень у виборі.

Цікавим варіантом рецепту для шоколадного торта з просоченням може стати алкоголь, який відіграє другорядну, але достатньо помітну роль у формуванні смаку десерту. Взагалі, спиртні напої досить часто застосовують для просочення кондитерських виробів. Ідеальним варіантом стане просочення для шоколадного торта з коньяком: 3 столові ложки коньяку. Можна замінити в такій кількості представлений алкоголь десертним вином. 6 ложок цукру. Ідеальним варіантом може стати коричневий цукор. Пів склянки теплої води.

Принцип приготування простий. Спочатку вариться базовий сироп з цукру і води. Потрібно обов'язково сироп остудити приблизно до 30 градусів. Після цього вливається алкоголь. Добре перемішати всі складові і можна відразу наносити на коржі. Якщо температура сиропу буде нижче 30 градусів, то коньяк не розчиниться в цукровому сиропі. Унікальний крем для просочення торта з шоколадними нотками

Іноді просочення є абсолютно зайвою. Такий варіант можливий у випадку, коли сам крем є досить рідким і просочує корж глибоко і якісно. Зазвичай ідеальним компаньйоном для будь-якого виду кондитерського виробу є шоколадний крем для просочення торта.

Для приготування шоколадного крему-просочення знадобляться такі інгредієнти: Банку згущеного молока. ? Кілограма вершкового масла. 60 грам какао-порошку. Пачка ваніліну.

Приготувати крем-просочення дуже просто: Банку згущеного молока перелити в ємність. У згущене молоко додати вершкове масло, яке обов'язково потрібно нарізати невеликими шматочками. Отриману масу потрібно збивати міксером до тих пір, поки крем не набуває пухкої консистенції. Додати ванілін і какао-порошок, знову збити інгредієнти міксером.

На цьому етапі приготування крему-просочення закінчується, можна приступати до використання готового продукту.

Цитрусова сироп-просочення для бісквітного коржа

Непоганим поєднанням є цитрусова основа і шоколадний бісквіт з будь-яким кремом. Приготувати цитрусовий сироп легко, але потрібно близько 6 годин, щоб він настоявся. Цитрусовий сироп для просочення шоколадного торта готується за наступною схемою: В пропорції 1:1 потрібно змішати воду і цукор. Поставити ємність на маленький вогонь, і розмішуючи, довести до того стану, коли кристали повністю розчиняться. Коли сироп трохи охолоне, додати в нього дрібно натерту шкірку цитрусового. По закінченню 5-6 годин варто процідити сироп, видаливши цедру.

Цитрусовий сироп для шоколадного бісквіта повністю готовий. Вишнева просочення для оригінального смаку шоколадного десерту

Ідеальним поєднанням є шоколад і вишня, тому багато рецепти бісквітних тортів з шоколадними коржами включають і вишневу основу крему. Шоколадний торт з вишневою просоченням може також включати і нотки алкоголю.

Для вишневої просочення знадобляться такі продукти: 100 грам свіжої вишні без кісточки. 30 мл коньяку. Стакан води. 40 грам цукру.

Приготувати ароматний варіант просочення з вишні: Очищені вишні помістити в сотейник і залити ягоди водою. Проварити ягоди на маленькому вогні. Після того, як вишні зморщаться, а вода стане червоного кольору, ягоди потрібно повністю видалити. Трохи остудити відвар. Висипати в теплу воду цукор і влити коньяк, добре розмішати.

Коли кристали цукру розчинятися, можна приступати до використання в'язкої субстанції. Просочення з шоколаду

Справжньою знахідкою для шоколадного бісквіта стане шоколадна просочення. Є кілька варіантів її приготування: Шоколадна просочення для бісквітного торта може готуватися на основі базової сиропу, який додається розтоплений шоколад. Пропорції шоколаду і сиропу можна вибирати у відповідності з уподобаннями. Можна приготувати шоколадну просочення, яка проникне в основу бісквіта не відразу, але вийде не менш смачно. Досить змішати в пропорції 2:1 розтоплений шоколад і вершкове масло. Іноді розтоплений шоколад змішують з невеликою кількістю води. Деякі кондитери-самоучки просто топлять шоколад і щедро поливають їм зрізи коржів. В даному випадку результат може бути непередбачуваним, оскільки повністю залежить від якості і складу плитки або кондитерської глазурі.

При використанні таких просочень для бісквіта необхідно якийсь час, щоб складу проник в «пори» коржів, зробивши їх ніжними і м'якими. Безалкогольні варіанти просочень

Крім стандартних варіантів просочень, а саме шоколадною, вишневої і коньячної, існує величезна різноманітність рецептур. Всі вони базуються на цукровому сиропі, а додатковий смак і аромат виходить за рахунок додаткових добавок.

Особливою популярністю користуються такі просочення для шоколадного торта без алкоголю: цитрусова; полунична; малинова; кавова; молочна; ванільна; бананова.

В основному спочатку вариться стандартний цукровий сироп. Коли липка основа охолоне, додається допоміжний інгредієнт у підібраною пропорції. Кожен варіант має ідеально поєднуватися з кремом, інакше смак всього кондитерського виробу буде зіпсований.

У випадку з фруктами не завжди виварюється у воді сам інгредієнт, може використовуватися пюре. У сироп вливається пюрированный фрукт. Бажано, щоб у момент з'єднання, інгредієнти були вже остиглими і приблизно однакової температури. Правила щодо використання просочення

Потрібно не тільки підібрати ідеальну просочення за смаком, але і правильно приготувати. Коли основні пункти враховані, варто не забувати і про правильність використання просочення. Важливо у відповідності з нормами нанести пом'якшувальний компонент на основу коржа, щоб зберегти текстуру бісквіта.

Як правильно використовується просочення для шоколадного торта: Слід рівномірно розділити загальний обсяг просочення між усіма коржами. Кожну міні порцію розділити на 2 частини. За допомогою столової ложки по поверхні розподілити одну частину порції сиропу. Цю процедуру проробити з кожним млинцем. Через кілька хвилин після розподілу першої порції солодкої намазки, потрібно повторити процедуру з другою частиною консистенції.

У такій ситуації коржі повноцінно просочаться і дозволять крему проникнути в пори бісквіта, роблячи його ніжним і соковитим. Інший варіант нанесення передбачає розподіл першої порції по коржу за допомогою кондитерського мішка або шприца. Варто використовувати в таких цілях насадку з тонким наконечником.

Ідеально вбирається сироп в коржі, які постояли близько 10 годин. Після самого зволоження за допомогою сиропу, потрібно почекати ще чверть години, а потім наносити крем. Щоб смаки крему, шоколадного бісквіта і просочення з'єдналися, потрібно, щоб торт вистояв ще 5 годин перед безпосередньою подачею. Основа з какао-порошку і кави для просочення торта

Найчастіше для тортів з шоколадних бісквітів використовують креми, які не містять свіжі фрукти або ягоди. Тому як просочення для стандартних видів кремів часто використовують кавову основу. Особливою популярністю користуються просочення для шоколадного торта з какао.

Шоколадна глазур може також стати ідеальним аналогом просочення. Досить на водяній бані розтопити вершкове масло. Додати цукор і поступово внести какао-порошок. Консистенція залежить від пропорції масла в загальній масі.

Кавовий варіант готується так само просто. Спочатку готується базовий сироп з цукру і води. Далі потрібно заварити натуральну мелену каву. Досить використовувати в якості добавки всього 30-50 грам кави. Іноді використовують продукт з кавових машин або кавових автоматів. Це альтернатива з питанням, яке стосується саме якості.

Можна в рамках одного кондитерського виробу відразу використовувати два представлених варіанти. По черзі змащуються розрізані коржі. При цьому дотримуються правила нанесення. Один корж обов'язково змащується одним видом просочення. Автор: Дикарева Лера 17 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Просочення для шоколадного торта: кращі варіанти, рецепт з описом і фото, особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.