Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Пишний пиріг на кефірі в духовці


Опубликованно 19.08.2018 20:18

Пишний пиріг на кефірі в духовці

Як виготовити на кефірі пишний пиріг? Чим він хороший? Ви знайдете у статті відповіді на ці та інші питання. Що-небудь більш апетитне, ніж домашня випічка, уявити собі складно. Це твердження об'єктивно і по відношенню до пишного пирога на кефірі. Його можна запросто приготувати самостійно. Ознайомтеся з наведеними нижче рецептами, і ви зможете приготувати це приголомшливе страва. Кілька слів про основу

Як виготовити пишне тісто на кефірі для пирога? Процес цей дуже простий. Таке тісто включає, крім головного компонента, борошно, яйця, цукор. Дуже часто в нього додають соду. Якщо ви в заміс покладіть маргарин або масло, то поліпшите смак десерту.

Можете застосувати кисломолочний провіант будь-якої жирності, причому як домашній, так і магазинний. Якщо ви виготовите випічку без яєць, то істотно знизити калорійність. Можете навіть приготувати дріжджове тісто, пиріг теж вийде смачним. Начинка

З якою начинкою печуть на кефірі пишний пиріг? В залежності від того, що ви підберете для наповнювача і як замісіть тісто, можете випічку зробити солодкої чи ні. У страву кладуть ягоди, варення, сир, фрукти, горіхи.

Якщо ви бажаєте приготувати несолодкий пиріг, для начинки застосовуйте овочі, ковбасу, м'ясо, сир, гриби, рибу. Як бачите, версій для начинки безліч. Готуємо швидко

Як виготовити на кефірі пишний пиріг швидко? Ця модифікація підійде тим, у кого дуже мало часу. Такі пироги ще іменують лінивими, адже на їх виготовлення витрачається дуже мало зусиль. Їх можна готувати, коли, приміром, нагрянули гості, а до чаю вдома нічого немає. Лінивий пиріг вам обов'язково сподобається, а може навіть стане одним з ваших найулюбленіших страв. Отже, беремо: три яйця; 500 г борошна; 250 мл кефіру; дрібку ваніліну; розпушувач – 0,5 ч. л.; 100 г родзинок; сливоч. масло – 100 г; 200 г цукру.

Згідно з рецептом пишного пирога на кефірі (фото готової страви - вище), необхідно здійснити такі дії: Ізюм залийте гарячою водою на 15 хвилин. Міксером виготовте цукрово-яєчну суміш, щоб вийшла густа маса. Введіть розтоплене масло і кисломолочний продукт, ще раз гарненько збийте. Відправте в масу розпушувач і просіяне борошно, ванілін, родзинки, розмішайте. Перелийте суміш у форму і відправте в духовку, нагріту до 180 °С, на 40 хвилин.

Подавайте готовий пиріг гарячим. З варенням

Як приготувати на кефірі пишний пиріг з варенням? Це дуже смачний десерт, який так само швидко готується, як і попередній. Він виходить дуже соковитим і солодким. Його обожнюють і діти, і дорослі. Для виготовлення можете взяти будь-яке вподобане вам варення: ягідне або фруктове. Бажано брати не встигло засахариться і рідке. Вам будуть потрібні: 1 ч. л. соди; цукор – 100 г; кефір – 250 мл; 240 г борошна; варення – 250 мл; пара яєць.

На кефірі пишний пиріг з варенням готуйте так: З'єднайте соду з варенням, розмішайте. В суміші з'являться пухирці повітря, так як відбудеться хімічна реакція. Також зміниться відтінок варення. Цукор і яйця збийте, додайте борошно і кефір. У вас вийде рідка маса. Відправте в масу варення і розмішайте. Вилийте суміш у форму для випічки, намазаний маслом. Надішліть форму в духовку, нагріту до 180 °С, на 25 хвилин. Перед подачею верхівку пирога намажте варенням. Капустяний пиріг

Як виготовити в духовці на кефірі пишний пиріг з капустою? Це ситна страва сфабрикувати дуже легко. Воно має не тільки чудово на смак, але і виглядає красиво. В начинку, крім капусти, можна додати твердий сир. У підсумку випічка вийде набагато корисніші. Візьміть: 150 г майонезу; кефір – 300 мл; борошно – 500 г; дві цибулини; перець, сіль (за смаком); 1 ст. л. соєвого соусу; розпушувач – 1 ч. л.; 200 г сиру; одну середню головку капусти; шість яєць.

Цей рецепт пишного пирога на кефірі реалізуйте таким чином: Цибулю подрібніть і обсмажте до прозорості у пісному маслі. Додайте нашатковану капусту на сковороду, тушкуйте до готовності. Зваріть 4 яйця, нарізати крихітними кубиками. З'єднайте капусту з соєвим соусом і нарізаними яйцями, додайте перець і сіль, розмішайте. Охолодіть начинку. Збийте в глибокій мисці яйця, що залишилися, додайте майонез і кефір, розмішайте. Всипте в масу розпушувач, просіяне борошно і розмішайте знову. Рівним шаром викладіть начинку у форму для запікання, намазала маслом, зверху притрусіть натертим сиром. Все це кефірно-борошняної сумішшю залийте. Надішліть форму з тістом в духовку, нагріту до 180 °С, на 40 хвилин.

Подавайте готовий пиріг теплим. Без яєць

З'ясуємо, як приготувати в духовці на кефірі пишний пиріг без яєць. Ця випічка малокалорійна. У тісто можна покласти будь-солодкий наповнювач: ягоди, варення, сухі або свіжі фрукти. Десерт добре пропікається, виходить повітряним. Його головна перевага полягає в тому, що відсутність яєць в холодильнику не стане мотивом для відмови від готування. Вам знадобляться: 250 мл кефіру; 180 г борошна; 100 г манної крупи; розпушувач – 1 ч. л.; 120 г маргарину; 180 г цукру.

Цей пишний солодкий пиріг на кефірі готуйте так: Залийте манку кефіром і відставте на 30 хвилин для набухання. З'єднайте розтоплений маргарин з цукром і розмішуйте до повного розчинення цукру. Перемішайте розпушувач з борошном, залийте набряклою манкою, знову розмішайте. В заміс відправте маргарин, міксером збийте. Викладіть в намазала маслом форму начинку, залийте тестом. Печіть пиріг у духовці при 180 °С 40 хвилин. З м'ясом

Кожен бажає знати, як готувати смачні пишні пироги на кефірі. Розглянемо ще один цікавий рецепт. Пиріг з м'ясом є прекрасною ситної випічкою, яку дуже смачно їсти з чаєм або просто так. Для його створення підійде свино-яловичий або свинячий фарш, курка. Десерт буде приголомшливим з будь-якою версією начинки. Беремо: 360 г борошна; 500 мл кефіру; одну цибулину; перець, сіль; одне яйце; три ст. л. сметани; 500 г курячого філе; дві ст. л. олії пісного; 1 ч. л. соди.

Погодьтеся, на фото пишний пиріг на кефірі виглядає чудово! Готуйте його так: Збийте яйця з пучкою солі. З'єднайте їх з маслом, кефіром, сметаною і содою, розмішайте. Всипте в суміш просіяне борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути схоже на тісто для вареників, тільки трохи м'якше. Тісто розділіть на дві частини. Подрібніть цибулю, обсмажте до м'якості. Відправте до нього на сковороду дрібно нарізану курятину, спеції, сіль. Смажте до готовності. Викладіть першу половину тіста у форму, намазала маслом, наповнювач по ній розподіліть і накрийте другою. Надішліть форму в духовку, нагріту до 200 °С, на 40 хвилин. Заливний з яблуками

Небагато знають, як приготувати на кефірі пишний пиріг з фруктами. Розглянемо альтернативний варіант шарлотки. Виготовити кефірний пиріг з яблуками дуже просто, це багато зусиль не вимагає. Брати найкраще кисло-солодкі фрукти, щоб десерт не вийшов занадто нудотним. Бажано, щоб яблучна м'якоть не була щільною, інакше страва може вийти досить вологим. Візьміть: три середніх яблука; 150 г цукру; 600 мл кефіру; 180 г борошна; 185 г манки; одне яйце; 200 г маргарину; половинку пакетика розпушувача.

Процес виготовлення: З'єднайте манну крупу з кефіром, розмішайте і відставте на 20 хвилин для набухання. Змішайте яйця з цукром, збивайте до повного розчинення цукру. Додайте сюди розтоплений маргарин, розмішайте. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем, всипте її в кефірно-манну суміш, збиваючи вінчиком або блендером, потроху введіть яєчно-цукрову масу. Форму для випічки намажте маслом і притрусіть манкою. Вимийте і очистіть яблука. Наріжте їх часточками або середніми шматочками, викладіть на дно форми, залийте тестом. Надішліть заготовку в духовку, нагріту до 180 °С, на 40-50 хвилин. З картоплею

За цим рецептом випічка виходить дуже ніжною і апетитною. Тісто робіть рідкувате, схоже на тісто для смаження оладок. Перед приготуванням страви овочі відваріть протягом пари хвилин, інакше вони не пропечуться і залишаться сыроватыми. Вам будуть потрібні: три картоплини; 70 г сиру; пара яєць; два ст. борошна; одна цибулина; 40 р сливоч. масла; 0,5 ч. л. соди; 250 мл кефіру; сіль.

Виконайте такі кроки: Картоплю очистіть, наріжте соломкою. Варіть його дві хвилини в підсоленій воді. Покришіть цибулину і обсмажте до золотистого кольору. З'єднати картоплю з цибулею, додайте масло і розмішайте. Змішайте кефір з яйцями, всипте соду і борошно. Вилийте половину тіста у форму, намазала маслом, зверху викладіть рівним шаром картопля, натертим сиром притрусіть начинку. Залийте страва другою половиною тіста. Випікайте пиріг у духовці при 180 °С протягом 40 хвилин. На майонезі

Представляємо вашій увазі ще одну варіацію розглянутого нами наїдки. У цьому випадку тісто для пирога готувати потрібно з кефіром і майонезом. Підбирайте будь-яку вподобану вам несолодку начинку. Беремо: соди – 1 ч. л.; борошно – 250 г; 250 мл кефіру; п'ять ст. л. майонезу; одну цибулину; три яйця; спеції, сіль; 2 ст. л. олії соняшникової в тісто і трохи для смаження; 500 г печериць.

Спосіб виготовлення: Перемішайте в глибокій посуді кефір із содою. Додайте яйця, майонез, масло пісне, сіль, просіяне борошно, розмішайте. Покришіть гриби, цибулю подрібніть і обсмажте до м'якості. Печериці надішліть на сковорідку, смажте, поки зайва рідина не випарується. Вилийте половину тіста у форму, намазаний маслом. Зверху викладіть начинку і рештою тестом залийте. Надішліть заготовку в духовку, нагріту до 200 °С, на 40 хвилин. Сирний пиріг

Це страва виходить дуже ароматним і смачним. Якщо ви додасте в нього трохи покришеної ковбаси, воно буде за смаком нагадувати піцу. Твердий сир можна замінити плавленим частково або повністю, що також поліпшить смак пирога. Не бійтеся експериментувати, адже результат вам все одно сподобається. Візьміть: п'ять яєць; масло пісне; 190 г борошна; 250 мл кефіру; розпушувач – 0,5 ч. л.; сіль; половинку пучка зелені; 300 г сиру.

Цей пиріг готуйте так: Відваріть чотири яйця, а п'яте збийте з пучкою солі. Додайте кефір, просіяне борошно, розпушувач, розмішайте. Половину суміші вилийте у форму, намазаний маслом. Покришіть варені яйця натріть на середній тертці сир, порубаєте зелень і перемішайте. Поверх основи викладіть начинку. Залийте все, що залишилася сумішшю. Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 180 °С, 40 хвилин.

Прикрасьте готовий виріб зеленню або тертим сиром і подавайте до столу. Секрети виготовлення

Досвідчені кулінари радять наступне: Випічку завжди надсилайте лише в прогріту духовку. З начинкою не бійтеся експериментувати. Тісто для розглянутого нами пирога практично універсально, з них комбінуються будь-які продукти. Якщо у випічку кладете соковиті фрукти або ягоди, наприклад, нектарин або вишні, заздалегідь обваляйте їх в манці. У результаті вони не виділять занадто багато соку. Пиріг на кефірі можна пекти не тільки в духовій шафі, але і в мультиварці. Правда, тоді він буде набагато довше готуватися. Перед тим, як м'ясо і овочі кладуть у страву, готує їх. Приміром, обсмажуйте або відварюйте, інакше ці компоненти не пропечуться в духовій шафі. Якщо ви робите пиріг з рибними консервами, то гарненько розімніть їх виделкою. Кількість борошна зазначено в кожному рецепті, але воно може зменшуватися або збільшуватися. Щоб з'ясувати, скільки необхідно, потрібно орієнтуватися на консистенцію наливної тесту. Суміш повинна бути ідентична негустий сметани. Розпушувач робить випічку дуже пишною, повітряної. Замість нього можна взяти соду, але гасити її не потрібно. Реакцію забезпечить з'єднання її з кефіром. Перевіряйте готовність виробу зубочисткою або сірником, так як воно може запектися пізніше або раніше часу, вказаного в рецепті. Для цього апетитний пиріг проткніть в різних місцях і подивіться на паличку. Якщо вона суха, значить пиріг готовий. Солодкий десерт можна зверху обмазати варенням або сметаною. Несолодке варіацію притрусіть зеленню, сиром. В мультиварці

А як виготовити в мультиварці на кефірі пишний пиріг з варенням? Вам будуть потрібні: 270 г борошна; 80 мл олії; 1,5 ч. л. соди; вісім ст. л. будь-якого варення; 150 мл кефіру; два яйця; п'ять ст. л. цукру.

Для сметанного крему візьміть: 180 г цукру; 400 р сметани густий; ваніль.

Це страва готуйте так: Злегка збийте яйця з цукром в глибокій мисці, додайте варення і кефір, перемішайте. Відправте в суміш негашене соду, масло, знову розмішайте. Замість олії можна взяти розплавлене вершкове або маргарин. Відправте в суміш просіяне борошно, розмішайте до однотипності. Викладіть тісто в чашу мультиварки. Готуйте одну годину в режимі вашої мультиварки, найбільш підходящому для випічки. Для деяких версій з меншою потужністю може знадобитися 80 хвилин. Перевіряйте готовність пирога сірником. Готовий виріб залиште під включеної мультиварці на 10 хвилин, після чого дістаньте його.

Такий пиріг виходить повітряний і високий, що дозволяє розрізати його навпіл і змастити, приміром, сметанним кремом. Крем приготувати так: Густу холодну сметану збийте на граничній швидкості блендера або міксера протягом 8 хвилин, підсипаючи малими порціями цукор. Далі додайте ваніль і збивайте ще 6 хвилин. Якщо сметана жидковатая, при збиванні відправте в неї 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю або пакетик згущувача.

Намажте торт-пиріг кремом і відставте на 1 годину для кращого просочування. Готовий виріб подавайте до столу. З фруктами

Цей пиріг з начинкою готується швидко, довго не черствіє. Для тіста вам потрібно мати: 0,5 л кефіру; 200 г цукру; три ст. борошна; два яйця курячі; 50 г сливоч. масла; третина ч. л. солі; 1 ч. л. соди; 70 р масла пісного.

Для начинки візьміть: п'ять груш середніх; шість середніх яблук; 10 слив; дві ст. л. цукрової пудри (для посипки вироби).

Виконайте наступні дії: Спершу у великій мисці збийте яйця з цукром в густу піну. Сюди ж всипте борошно, влити кефір, додати м'яке вершкове масло, соду, сіль і масло пісне. Міксером замісіть тісто. Накрийте тісто серветкою і відставте настоюватися. Вимийте сливи, яблука і груші, обсушіть плоди тканиною. Очистіть яблука, розрізати на дві половинки, видаліть з них серцевину. Наріжте половинки яблук часточками або покришіть довільно. Груші не очистіть від шкірки, а розріжте їх навпіл, вийміть серцевину і покришіть. Сливи розрізати навпіл і вийміть кісточки. Намажте форму олією, посипати манкою або сухарями. Викладіть на дно форми нарізані яблука рівним шаром. Наступний шар зробіть з шматочків груш, на нього покладіть половинки слив шкіркою вниз. Залийте фрукти тестом і відправте в духовку, нагріту до 180 °С, на 50 хвилин. Готовність виробу перевіряйте дерев'яною паличкою. Дістаньте готовий пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Перекладіть виріб в тарілку і посипте цукровою пудрою. Можна пудру змішати з корицею.

Розріжте смачний пиріг на порційні шматки і насолоджуйтесь чудовою випічкою, запиваючи її чаєм чи компотом. Автор: Катерина Рижкова 4 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Пишний пиріг на кефірі в духовці


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.