Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Квасоля "Хайнц" в томатному соусі: калорійність, смакові якості, користь, кількість мінералів, вітамінів і корисних речовин


Опубликованно 19.08.2018 11:21

Квасоля

Далеко не всі люблять бобові, особливо квасоля, з різних причин. Комусь вона не підходить із-за того, що продукт призводить до метеоризму, хтось просто не розуміє, що смачного все в ній знаходять. Наприклад, при виразці або гастриті з підвищеною кислотністю квасоля і зовсім протипоказана. Але давайте розберемося, в чому ж її користь, яка в ній калорійність, а також розглянемо кілька рецептів з цим інгредієнтом, які вам обов'язково знадобляться. На якійсь певній квасолі розглядати користь, калорійність, хімічний склад і рецепти набагато легше, тому за основу візьмемо квасоля "Хайнц" в томатному соусі.

Трохи про квасолі

Квасоля – бобова культура, якій вже близько восьми тисяч років. Деякі кухні світу і зовсім не можуть обійтися без цього продукту, наприклад, англійці звикли снідати квасолею в томатному соусі, а японці часто їдять пиріжки з квасолевої пастою. У нашій країні це блюдо вважається одним з основних в раціоні вегетаріанців і послідовників правильного харчування.

Види квасолі

Чи Знали ви, що тільки одній квасолі налічують близько 200 видів? Наприклад, стручкова, червона, біла, спаржева, фіолетова, жовта, чорна. Вони розрізняються формою і кольором, але не хімічним складом. Наприклад, квасоля в томатному соусі "Хайнц" можна знайти на прилавках магазинів тільки білу. Вона продається в жерстяній банці з 415 і 200 грамів. Червоної квасолі "Хайнц" в томатному соусі, на жаль, немає, але вона продається в чистому вигляді без соусу. У такий банку 400 грамів.

Фото квасолі "Хайнц" в томатному соусі представлено нижче. Напевно ви проходили повз такої барвистої баночки в продуктовому магазині.

Енергетична цінність квасолі

Продукція містить натуральні інгредієнти і мінімум добавок. В складі немає глютену, консервантів, барвників і штучних ароматизаторів.

Розглянемо КБЖУ квасолі "Хайнц" в томатному соусі на 100 грамів продукту: 73 ккал; 4,9 г білка; 0,2 г жирів; 12.9 г вуглеводів.

Зберігання квасолі "Хайнц"

Відкриту квасолю можна зберігати не більше двох днів. Оптимальний варіант – перекласти квасолю з жерстяної банки в емальований або скляний посуд або ємність.

У закритому вигляді квасолю можна зберігати в холодильнику, так і при кімнатній температурі 16 місяців після дати виготовлення.

Користь квасолі

Квасоля – дуже корисний продукт для нашого організму. Давайте розберемося, у чому полягає його користь: Квасоля містить вітаміни групи B, C, H і PP. В складі також є калій, цинк, йод, фосфор, хром, кальцій, мідь і магній. Високий вміст вітаміну С в квасолі знижує ризик зараження інфекційними захворюваннями, підвищуючи і зміцнюючи імунітет. Містить велику кількість білка, який потрібен для клітин організму. Продукт рекомендується вживати спортсменам, охочим збільшити м'язову масу, тим, хто худне, щоб заповнити білок, людям, що працюють у важких умовах, а також дітям для побудови і нормального функціонування організму. Калорійність квасолі "Хайнц" в томатному соусі невелика, але вона все одно здатна наситити, дати енергію і сили для роботи. Амінокислоти в квасолі сприяють нормалізації нервової системи, а отже, поліпшенню настрою і часткового позбавлення від депресії. Велика кількість клітковини, що міститься в квасолі, сприяє виведенню зайвих токсинів з організму. Знижує ризик розвитку діабету, так як при вживанні квасолі не спостерігається різкий стрибок цукру в крові. Також рекомендується їсти квасолю людям, які вже страждають від цукрового діабету, так як в цьому продукті є аргінін, стимулюючий гормон, який сприяє лікуванню захворювання. Квасоля знижує холестерин за рахунок рослинних волокон. Це допомагає знизити ризик розвитку захворювань судин. Вітамін В4 (холін) сприятливо впливає на роботу печінки, нирок, а також головного мозку. Більш того, налагоджує і нормалізує метаболічні процеси в організмі.

Як бачите, це дуже корисний і незамінний продукт, від якого багато дарма відмовляються. Якщо вам подобається смак квасолі і у вас немає протипоказань до її вживання, то чому б не забезпечити свій організм такою великою кількістю корисних речовин?

Готуємо з білої квасолі "Хайнц" у томатному соусі

Квасоля "Хайнц" вже готова до вживання. Є її можна як у холодному, так і в гарячому вигляді (її можна підігріти в мікрохвильовій печі). Тому з неї легко можна зробити все що завгодно, на ваш смак.

Перейдемо до рецептів з цього бобового продукту. Що можна приготувати з квасолі? Її можна використовувати як гарнір до м'яса або змішати з гречкою, рисом, макаронами, локшиною, спагетті. Так як квасоля вже в соусі, вона поліпшить смак вареної крупи і зробить страву соковитою. Хороший варіант використовувати баночку квасолі в якості намазки на бутерброд. Якщо ви дотримуєтеся дієти або здорового харчування, то можете перекусити або поснідати легким бутербродом з цільнозернового хліба і квасолі "Хайнц". Просто намажте її на хлібний скибочка – страва готова. Квасоля використовують і в овочевому рагу, і в жаркому для поліпшення смаку. Просто розподіліть квасоля зверху за 5 хвилин до закінчення готування в духовці. Блюдо готове до вживання!

Запечену картоплю з квасолею

Розглянемо нескладний рецепт з квасолею в томатному соусі "Хайнц". Цю страву можна вживати вегетаріанцям.

Що нам знадобиться: чотири картоплини; 2 моркви; середній помідор; квасоля "Хайнц" в томатному соусі; 2 ст. л. раст. масла; 1 чебрець; пучок зеленої цибулі; сіль, перець.

Готуємо наш кулінарний шедевр: Картоплю необхідно промити під проточною водою, потім очистити, знову помити і нарізати часточками. Духовку поставити розігріватися на 200 градусів. На деко, змащене маслом, викладаємо наші часточки картоплі і посипаємо чебрецем. Випікаємо близько сорока хвилин наш картоплю до появи скоринки, періодично перевертаючи. Моркву помити і помідор. Моркву почистити і нарізати кружечками. Помідор – слайсами. На сковороді обсмажуємо моркву близько 4 хвилин. Додати в сковороду нашу квасолю і помідори. Перемішуючи, тушкувати близько п'яти хвилин. Цибулю нарізати. Подавайте картоплю гарячим разом з нашою овочевою заправкою. Впевнені, що ніхто не встоїть перед такою смакотою.

Ніжний сорт квасолі ідеально поєднується з середземноморськими томатами. Здивуйте близьких, дітей і знайомих своєю кулінарною майстерністю. А в цьому вам допоможе саме квасоля "Хайнц".

Слойки з листкового тіста з квасолею і шинкою

Здивувалися такій начинці у слойок? Ви навіть не уявляєте, наскільки це соковито і смачно! Давайте швидше вивчимо рецепт:

Інгредієнти, які нам будуть потрібні: пачка готового листкового тіста; банку квасолі "Хайнц" в томатному соусі; 150 грамів шинки; одна цибулина; куряче яйце.

Покрокове приготування страви: Заздалегідь (за 2-3 години до початку готування) виймаємо розморожуватися тісто з морозилки. Якщо ви забули або не встигли, то можна скористатися мікрохвильовою піччю: на функції "Розморожування" упаковку тесту гріємо близько 2,5 хвилин. Духовку ставимо розігріватися до 200 градусів. Шинку нарізаємо тонкими скибочками. Лист листкового тіста розрізаємо на 2 частини, а потім на кілька шматків. Кладемо відразу на деко, який необхідно застелити пергаментним папером. На шматочки тесту ми кладемо скибочку шинки. Потім розподіляємо по ній 2 чайні ложки квасолі. Накриваємо іншим скибочкою шинки. Складаємо навпіл і защепляем тісто. Яйце збити виделкою в мисці. Змастити яєчної сумішшю верхівку кожної нашої слоечки. Випікаємо близько двадцяти хвилин до появи золотої скоринки.

Подавайте гарячими разом з чаєм, але їжте строго над тарілкою і обережніше: може випливати соус.

Висновок

Ми розповіли вам про користь квасолі, її калорійності, енергетичної цінності, а також розглянули два рецепти, які допоможуть вам урізноманітнити раціон вашої родини. Приготуйте що-небудь з квасолі вже цього вечора. Ми впевнені, що ваші рідні точно полюблять квасоля! Автор: Дарина Одинцова 13 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Квасоля "Хайнц" в томатному соусі: калорійність, смакові якості, користь, кількість мінералів, вітамінів і корисних речовин


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.