Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Вегетаріанські пельмені: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Опубликованно 19.08.2018 11:21

Вегетаріанські пельмені: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування

Сьогоднішній мейнстрім в кулінарії - вегетаріанство. Модне віяння або життєва установка - що це, хай кожен вирішує для себе сам. Нам же цікава тема їжі, а точніше, вегетаріанські пельмені. Чи є таке блюдо, адже всім відомо, що пельмені - це тісто і м'ясо?

Вегетаріанці перебудовують традиційну кулінарію під себе, видозмінюючи всі звичні підвалини. Не обійшли вони увагою і пельмені. Ось кілька рецептів вегетаріанських пельменів. Чим можна замінити м'ясо, щоб не "образити" веганів? І ще кілька нюансів

Традиційні пельмені для вегетаріанця - це табу. Підібрати аналог неможливо, тому начинка, а отже, і кінцевий смак, будуть відрізнятися від справжніх пельменів.

Ось кілька різновидів начинок для пельменів без м'яса: капуста; сочевиця; соя; гриби; горіхи; кабачки; рис; редька; зелень.

І цей список далеко не повний. Загалом все те, що виключає тваринне походження, може з легкістю стати начинкою для тіста.

Є ще один нюанс, що стосується приготування вегетаріанських пельменів. Це тісто. У класичному виконанні цієї страви при приготуванні тіста використовуються яйця. Але яйця для вегана також під забороною, тому їх зі списку інгредієнтів потрібно викреслити. Більше ніяких змін не потрібно. Вегетаріанські пельмені з сочевицею

Таке блюдо нахвалюють багато, навіть ті, хто не відносять себе до веганству. Приготування аналогічно класичним пельменів, але з деякими коригуваннями, зрозуміло.

Щоб приготувати сочевичні пельмені, знадобиться ось що: 50 мл води; борошно - 100 грам; солі за смаком.

Це для тіста. Для начинки наступні інгредієнти: сочевичні боби - 70 грам; чистої води - 200 мл; головка ріпчастої цибулі; половинка великої морквини; сіль за смаком; столова ложка рослинної олії.

Етапність приготування: Першим ділом замішують круте і еластичне тісто. Для цього воду і сіль змішують з борошном. Вимішують 10-15 хвилин. Але чим довше тісто вимішується, тим еластичніше, рівніше і м'якше воно виходить. Готове тісто загортають у харчову плівку або накривають рушником, залишають на 20 хвилин "відпочити". Поки тісто "настоюється", приступають до підготовки начинки. Для цього варять сочевицю до розварювання. Готові боби відкидають на друшляк, а коли вода стече повністю, сочевицю викладають в миску і розминають виделкою до стану пюре. Готують овочі: цибулю і моркву очистити і дрібно-дрібно ріжуть. З підготовлених овочів готують засмажку на рослинному маслі до золотистого кольору. Засмажку відправляють до сочевичну кашки, все перемішують. Тісто розкочують в тонкий пласт. Вичавлюють з нього кружечки, для цього можна використовувати спеціальну пельменницю, наявну у багатьох з часів СРСР. На кожен кружечок тіста накладають середня кількість начинки. Склеюють краї тіста, формуючи пельменів. Налепив 10 і більше пельменів, їх відправляють в закипілу воду і варять хвилини 3-5, більше не потрібно, так як начинка готова, а тісто вариться недовго. У киплячу воду можна додати лавровий лист або гілочку чабру. Сварившиеся пельмені дістають і залишають трохи охолонути.

Використовуємо капусту

Капустяні вегетаріанські пельмені - це свого роду класика жанру в світі веганскої кулінарії. І приготувати їх під силу кожному.

Тісто готується так само, як і в попередньому рецепті - без яєць. Що стосується борошна, то професіонали не рекомендують використовувати борошно пшеничне для тіста. Ідеальним її аналогом стане один з наступних видів: вівсяна, нутове, льняна мука.

Начинка представлена наступними інгредієнтами: півкіло капусти; 20 грам борошна з білих грибів; головка ріпчастої цибулі; 50 мл будь-якого масла рослинного походження; сіль і перець - за бажанням.

Приготування пельменів виглядає наступним чином: Капусту шаткують і обсмажують на сковороді з цибулею і борошном. Після цього зменшують вогонь, а в сковороду додають невелику кількість води, накривають кришкою і тушкують до тих пір, поки вода не випарується. Присмачують капустяну начинку сіллю і приправами. Замішують тісто так, щоб воно вийшло "гумовим": тугим і еластичним. Як тільки всі пельменні складові будуть підготовлені, з них ліплять пельмені. Поки ліпляться пельмені, на плиту ставлять посудину з водою. Вона повинна закипіти. Пельмені закидають в каструлю і варять їх. Коли вони спливуть, значить їх пора діставати.

Готові капустяні вегетаріанські смачні пельмені з овочевою підливою. Замість свіжої капусти, як варіант, використовують квашену капусту. З такою начинкою страва стане хорошою закускою.

Рецепт з нутом

Ще одна начинка для пельменів без м'яса - нут. Щоправда, такий варіант готується нешвидко: доведеться витратити пару годин на приготування.

Перед ліпленням пельменів потрібно підготувати наступні інгредієнти: 200 грам нуту; по штуці моркви і цибулі; рослинна олія; приправи за смаком; борошно і вода - для тесту.

З нутом добре поєднується коріандр, але з ним не варто старатися: на кінчику ножа буде саме те.

А ось, власне, і сам рецепт: Нут промивають і варять до повної готовності. Після варіння з нуту зливають всю воду. Морквину чистять, миють і подрібнюють на тертці. Перетертий овоч додають до вареної нуту і все це збивають блендером до стану пюре. Слідом додають коріандр і сіль. Тісто замішують за раніше викладеним методом. Варять у киплячій воді до тих пір, поки пельмені не спливуть на поверхню.

Покуштувавши порцію нутовых пельменів, можна на півдня забути про почуття голоду, адже нут добре насичує. Але переїдати теж не варто. Нут ще і важка рослинна їжа.

З зеленню

Любителі зеленого кольору в кулінарії оцінять рецепт пельменів з зеленню без м'яса.

Заздалегідь потрібно замісити тісто, що готується за аналогією з попередніми рецептами. І, якщо ви не вегетаріанець "до мозку кісток", то можете сміливо додати 1-2 яйця до води та борошна.

А начинка буде виглядати наступним чином: по 1 пучку наступних видів зелені: кріп, петрушка, щавель, кінза і зелений лук; сіль і перець за смаком.

Готуються пельмені "на швидку руку": Замішують тісто і залишають на півгодини його "подихати". Готують зелений фарш з усіх видів зелені. Солять і перчать. Розкачують тісто, вирізують кружечки і наповнюють їх фаршем. Варять пельмені, поки вони не спливуть на поверхню води.

Дуже смачно поєднується таке блюдо зі сметаною. Але це тільки для тих, хто не відносить себе до затятим вегетаріанцям. Краще додати ложку оливкової олії з подрібненим часником. Кабачкові пельмені

Багатьом немясоедам полюбилися пельмені з молодими кабачками. Смачно, а головне - корисно.

Спочатку замісіть тісто і залиште його "відпочивати" на півгодини під рушником. А тим часом можна приступити до приготування веганского фаршу. Для цього знадобиться: 200 грам нарізаних дрібними кубиками кабачків; зубчик часнику; щіпка меленого мускатного горіха; сіль і перець - за смаком.

Етапи приготування: Варять кабачки до повної готовності. Дістають їх з каструлі, зливають воду. Готують кабачкове пюре, присмачене подрібненим часником, мускатним горіхом, сіллю і перцем. Ліплять пельмені, наповнюючи тісто начинкою. Варять пельмені 5 хвилин в киплячій воді.

Готові пельмені незайвим буде приправити сумішшю з оливкової олії, сушеного кропу і подрібненого часнику.

Гриби

Грибні пельмені оцінять навіть закоренілі м'ясоїди. Тісто для страви готується вже не раз викладеним способом. А для начинки потрібно підготувати наступне: 300 грам грибів (білі, підосичники, лисички); 2 штуки цибулі ріпчастої; рослинне масло - пара столових ложок; сіль і приправи - за смаком.

Етапи приготування: Вимішують тісто. Гриби миють і дрібно-дрібно нарізають. Їх можна відварити або протушкувати. Цибулю шаткують і обсмажують в олії. Як тільки цибуля підрум'яниться, до нього висипають гриби і обсмажують до золотистого кольору. Начинку солять і присмачують приправами. Розкочують пласт тіста і ліплять пельмені. Відварюють в підсоленій воді.

Готові димлячі смачні пельмені з грибним соусом. Цей той випадок, коли "тавтологія" дуже навіть доречна. Пельмені з кольрабі

Кольрабі в якості начинки підійде любителям білокачанної. Спочатку треба замісити тісто, а поки воно буде "підходити", готують начинку з: 1 штуки кольрабі; 1 морквини; 3 головок ріпчастої цибулі. Кольрабі і цибулю подрібнюють за допомогою ножа. Моркву натирають на тертці. Всі овочі з'єднують і підсолюють. Тісто розкочують і ділять на кружечки. Кожен кружечок заповнюють начинкою і склеюють краю. Закидають в каструлю і варять до готовності.

Виходить дуже корисне і смачне блюдо.

Поради по приготуванню Вегетаріанські пельмені - це дієтичне блюдо. І незважаючи на те що в представлених рецептах часто фігурує смаження, все ж цього краще уникати. Вегетаріанські пельмені можна не тільки варити, але і готувати на пару. Ті, хто не строго дотримуються веганства, можуть додавати яйця в тісто, сир у начинку і присмачувати готові пельмені вершковим маслом. В якості начинки можна використовувати і ягоди. Тоді вийдуть десертні пельмені.

Висновок

Вегетаріанські пельмені дуже корисні для організму. Ними можна не тільки насититися, але і забезпечити організм всіма необхідними елементами і вітамінами. Крім того, пельмені без м'яса стануть прекрасним блюдом в пост. Вони не тільки очистять організм, працюючи як детокс, але і допоможуть позбутися від декількох кілограмів. А можливі начинки вегетаріанських пельменів представлені в статті. Автор: Валерія Бо 12 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Вегетаріанські пельмені: інгредієнти, покроковий рецепт з фото, нюанси і секрети приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.