Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Курча в духовці з картоплею: найкращі рецепти


Опубликованно 19.08.2018 05:06

Курча в духовці з картоплею: найкращі рецепти

Курча з картоплею в духовці готується дуже швидко, і щоб зробити це блюдо, не потрібно мати ніяких кулінарних навичок. Воно саме по собі дуже смачне і ситне - ось вам відразу гарнір і відповідну до нього доповнення - м'ясо. М'якоть молодої курки набагато смачніше, ніж дорослому, тому варто спробувати готувати саме курчат з картоплею в духовці. Рецепти сподобаються всім своєю простотою. Пропонуємо почати з опису одного з найпопулярніших страв. Курка з картоплею: самий простий рецепт

Коли потрібно приготувати щось на швидку руку, пропонуємо скористатися цим рецептом. Запечений в духовці курча з картоплею, - універсальна страва. Його можна подавати на обід або вечерю, а також для частування гостей.

Інгредієнти: курча; 10 середнього розміру картоплин; три столові ложки майонезу; три зубчики часнику; сіль і мелений перець.

За бажанням, можете використовувати лук і різні спеції. Тут слід врахувати, що курячий смак сильно перебивається додатковими приправами, а за цим рецептом хочеться отримати саме натуральне блюдо курчати! Приготування курки з картоплею

Чому це блюдо можна готувати страви на швидку руку? Так просто воно дійсно дуже легке! На кухні доведеться провести всього кілька хвилин, а далі залишиться тільки чекати, поки курча з картоплею в духовці запечеться самостійно. Курча помийте, обсушіть кухонним рушником. Далі його потрібно розрізати вздовж грудки і розкрити, щоб тушка стала розпростертої. Приготуйте соус з майонезу, солі і перцю (якщо використовуєте інші приправи, то додайте сюди ж), продавленого через прес часнику. Натріть приготованою сумішшю курчати з усіх боків, відкладіть в сторону, поки займаєтеся картоплею. Коренеплоди очистіть. Якщо картопля дрібний або середній, то залиште його цільним, якщо ж великий, то розріжте навпіл. Далі викладіть його на деко, зверху розкласти кільця цибулі, якщо використовуєте цей інгредієнт. Курча потрібно розташувати на картоплю таким чином, щоб він повністю закривав коренеплоди. Якщо вона проглядає, то викладіть гарнір купкою, потім накривайте птахом. Злегка оголені картопляні боки не зіпсують страву. Випікайте в духовці курча з картоплею, поки на мяске не з'явиться рум'яна кірочка.

При подачі гарнір викладіть в окрему миску, м'ясо наріжте на частини. Можна посипати свіжою зеленню. Рецепт курчати тютюну з картоплею в духовці

Готувати курчати тютюну можна не тільки на сковороді, а відразу в духовці. Так він виходить навіть краще, адже м'ясо пропікається чудово, воно залишається соковитим, і для прожарювання не потрібно мати тягар. Використовуємо в приготуванні ще й картоплю, вона анітрохи не зашкодить підсумкового смаком курочки, але у вас буде готовий відразу і гарнір!

Інгредієнти: курча; сіль і перець; 6 зубчиків часнику; топлене масло - на смак; 10-12 картоплин.

Звичайно, можна застосувати і інші приправи: кмин, хмелі-сунелі, коріандр, шафран - все з особистих уподобань! Приготування курчати тютюну з картоплею в духовці Курча помийте, обітріть паперовим рушником. Розріжте тушку, як в першому рецепті: по грудці, потім розкрийте. Приберіть реберця. Натріть курчати сіллю, видавленим часником і спеціями зі всіх сторін. На внутрішню сторону тушки викладіть топлене масло, розподіліть його рівним шаром. Викладіть курчати у центр дека маслом вниз. По краях розподіліть очищений картопля (його можна залишити цільним, якщо свіжий і невеликих розмірів, якщо ж великий, то розрізати на чверті). Поставте блюдо в духовку при 200 градусах. Час від часу поливайте картоплю соком. Як тільки верх курочки підсмажиться, переверніть її, запікайте, поки не підсмажиться друга сторона.

Поливаючи соком картоплю, ви позбавляєте тушку від зайвого жиру. Приготування таким чином дозволяє зробити смачного курчати тютюну з ароматною, соковитою картоплею! Ніжна курочка з картоплею на гарнір

Пропонуємо розглянути ще один рецепт, за яким страва виходить неймовірно ніжним.

Інгредієнти: курча; 10 картоплин; 250 мл вершків; два зубчики часнику; лимон; мелена солодка паприка, каррі, сіль; 150 грам твердого сиру.

Сир використовуйте за бажанням, можна цілком обійтися без нього. Приготування ніжною курочки з картоплею

По даному рецепту картопля виходить дуже м'якою, розвареною. М'ясо курчати ніжне, ароматне, просто неможливо встояти! Курча потрібно помити, обтерти. Розріжте його вздовж грудки, приберіть реберця. Вичавіть сік половини лимона, змішайте його з сіллю, приправами, натріть курочку з усіх боків. Картоплю очистіть, якщо велика, розріжте навпіл або на чверті. На деко викладіть курчати шкірою вниз. На м'ясну частину викладіть картоплю, вилити вершки. Якщо вони потекли на деко, нічого страшного. Випікайте страву при 180 градусах, поки вершки повністю не зникнуть. Буде краще, якщо воно підрум'яниться. За 10 хвилин до готовності можна посипати картоплю тертим твердим сиром.

Подавайте блюдо в такому вигляді, в якому вона запікалося або ж розділіть - картоплю в одну миску, курочку в іншу. Автор: Галина Чебикіна 9 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Курча в духовці з картоплею: найкращі рецепти


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.