Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Куряча запіканка з картоплею: особливості приготування, рецепти та відгуки


Опубликованно 17.08.2018 13:54

Куряча запіканка з картоплею: особливості приготування, рецепти та відгуки

Куряча запіканка з картоплею вважається популярною стравою. Страву можна назвати універсальним, так як для його приготування використовуються різні інгредієнти. Крім того, така їжа є дуже корисною. Курятина і овочі містять протеїни і мікроелементи, необхідні для здоров'я. Запіканка готується в духовій шафі. Цей спосіб приготування подобається прихильникам правильного харчування. У статті розповідається про популярних варіантах страви. Які компоненти входять у склад?

В курячу запіканку з картоплею додають різні інгредієнти. Це, перш за все, овочі. Кулінари рекомендують використовувати для приготування страви морква, томати, цибулю, часник і селеру. Крім того, блюдо відмінно поєднується з соусами на основі майонезу, йогурту та сметани. У нього також додають подрібнений твердий сир. Готується куряча запіканка з картоплею в духовці.

Однак її також можна робити в мікрохвильовій печі або в мультиварці. Страву за класичним рецептом

Для його приготування знадобиться: Півкілограма курячої м'якоті. Майонезний Соус в кількості 50 грам. Трохи приправ. Велика ложка рослинного жиру. Кілограм картоплі. Сир твердих сортів в кількості 200 грам. Перець подрібнений. Цибуля ріпчаста (близько 150 грам). Поварена сіль. 300 грам сметани.

Цей варіант страви відмінно підходить для святкового обіду або вечері. Як готувати страву?

Запіканку з курячим філе і картоплею за таким рецептом готують наступним чином. М'ясо потрібно помити, просушити і нашаткувати невеликими скибочками. З'єднати з кухонною сіллю, приправами, майонезним соусом. Помістити в холодильну камеру на двадцять хвилин. Цибулю треба очистити, прополоскати і нашаткувати круглими шматочками. Картоплю нарізають квадратиками. Сир потрібно подрібнити на тертці. В посудину, покриту шаром рослинного жиру, кладуть скибочки цибулі. Потім поміщають трохи картоплі. З сметани, приправ і кухонної солі робиться підлива. Частиною соусу змащують страву. На нього треба помістити м'якоть курки і подрібнений сир. Решта продукти розкладають шарами, поки вони не закінчаться. Поверхня страви покривають соусом. Потім на нього поміщають залишок сиру. Запіканку потрібно готувати в духовій шафі близько шістдесяти хвилин. Страва з томатами і печерицями

Для нього знадобляться наступні продукти: Грудки курки в кількості трьох штук. П'ять картоплин. Три томату. Печериці - чотири штуки. Сир твердих сортів (близько 100 грамів). Головка цибулі. П'ять зубчиків часнику. 300 грам легкого соус на основі майонезу. Поварена сіль. Прянощі. Трохи оцту. Перець в подрібненому вигляді.

Це ще один популярний рецепт запіканки з курячих грудок з картоплею. Страва, судячи з відгуків, досить поживно і володіє цікавим смаком. Для його приготування м'якоть потрібно сполоснути, обсушити і нашаткувати квадратиками. Помістити в оцет і залишити на 60 секунд. Після цього рідину слід видалити, а шматочки ще раз помити. М'якоть з'єднують з кухонною сіллю, подрібненим перцем і приправами. Залишають настоятися. Бульби картоплі треба помити і очистити від шкірки. Нашаткувати скибочками. Залити прохолодною водою. Цибулю, печериці, часник, томати ріжуть невеликими шматочками. Сир слід подрібнити на тертці. Його з'єднують з майонезним соусом. В отриману масу додають часник. Курячу м'якоть поміщають у посудину. Потім кладуть шар цибулі. Потім – гриби і томати. Продукти покривають сумішшю з сиру, кухонною сіллю, приправами і перцем. На поверхню страви кладуть шматки картоплі. Їх потрібно полити соусом, посипати прянощами. Готують страву в духовій шафі близько сорока хвилин.

Судячи з відгуків, страва виходить ароматною і дуже смачною. Страва з додаванням селери

У його склад входять наступні продукти: Маленька ложка прянощів. Таку ж кількість кропу в сушеному вигляді. Трохи томатного порошку. Жир рослинний – дві великі ложки. 300 мілілітрів молока. М'якоть грудок курки – 2 штуки. Морквина. Одна головка цибулі червоного кольору. Шматочок селери. Три лаврових листа. Бульби картоплі – 700 грам. Поварена сіль. Жменю подрібненого твердого сиру.

Як зробити курячу запіканку з картоплею по рецепту з селерою? Для цього потрібно зварити м'якоть грудок. Охолодити їх і нашаткувати кубиками. Картоплю нарізати невеликими скибочками. Варити у воді з додаванням солі. Через три хвилини її потрібно дістати з каструлі. Половину картоплі покласти у посудину, покриту шаром рослинного жиру. Змішати з кухонною сіллю, перцем. Моркву, цибулю і селеру подрібнити. Ці продукти потрібно помістити на поверхню страви. Потім покладе м'якоть курки і спеції. Потім – картоплю, кухонну сіль, прянощі. Блюдо залити молоком. Поверхню посипати кропом, сушеним томатом, лавровими листками і подрібненим сиром. Курячу запіканку в духовці за рецептом з картоплею і селерою готують тридцять хвилин. Страва з соусом з йогурту

До його складу входить: М'якоть куряча у кількості 600 грам. Дві великі ложки йогурту з низькою жирністю (без добавок). Морква – три коренеплоду. Два бульби картоплі. Трохи перцю в сушеному вигляді. Половина головки цибулі. Кухонна сіль та цукровий пісок. Подрібнений перець. Кріп у свіжому вигляді. Половина великої ложки олії оливи.

Як приготувати курячу запіканку з картоплею в соусі з йогурту? Моркву слід почистити, помити і подрібнити на тертці. Головку цибулі нашаткувати квадратними шматочками. Компоненти добре перемішати, з'єднати з маслом оливи і цукровим піском. М'якоть курки слід подрібнити за допомогою блендера або ножа. Бульби картоплі, нарізати часточками. Інгредієнти, необхідні для страви, помістити у форму, покриту рослинним жиром, у наступному порядку: морква і шматочки цибулі; куряча м'якоть, змішана з кухонною сіллю і перцем; скибочки картоплі.

Страва залити йогуртом і посипати шаром кропу в подрібненому вигляді.

Його варто готувати в духовій шафі шістдесят хвилин. Страва з додаванням кукурудзи

Цей рецепт курячої запіканки з картоплею включає в себе: Дві головки цибулі. Трохи майонезного соусу. Курятину в кількості 400 грамів. Упакування зерен кукурудзи в консервованому вигляді. Велику ложку рослинного жиру. Кухонну сіль. Бульби картоплі (700 грам). Сир твердих сортів – близько 100 грам.

Курятину слід готувати на воді з додаванням кухонної солі п'ятнадцять хвилин. Охолодити м'якоть і нарізати довгастими скибочками. Бульби картоплі і цибулину нашаткувати невеликими скибочками. Сир подрібнити на тертці. Компоненти страви треба помістити в посудину, покриту рослинним жиром, у наступному порядку: Курятина.

Сир. Зерна кукурудзи. Скибочки цибулі. Картопля.

Страву посипати подрібненим сиром, покрити шаром майонезного соусу. Куряча запіканка з картоплею по такому рецепту готується в духовій шафі тридцять хвилин. Автор: Олена Климова 3 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Куряча запіканка з картоплею: особливості приготування, рецепти та відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.