Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Гречка на сніданок: рецепти та відгуки


Опубликованно 17.08.2018 07:39

Гречка на сніданок: рецепти та відгуки

Гречана крупа володіє особливою популярністю в російській кухні, будь-яка інша каша може їй позаздрити. Цінність гречки полягає в її унікальному складі, а різноманітність рецептів дозволить підібрати страва до душі. Їсти кашу на сніданок нас вчать з дитинства, але з віком ми часто про це забуваємо. У чому користь гречки?

У складі крупи можна виявити велику кількість вітамінів, мікроелементів, цінних сполук, які наповнюють продукт поруч лікувальних властивостей. Окрему увагу варто приділяти тому, що гречка є відмінним джерелом білка і заліза для людського організму.

Доведено, що каша по харчовій цінності і поживності нітрохи не поступається шматку м'яса (яловичина, свинина). При цьому в ній набагато менше вуглеводів, ніж у інших відомих злакових культурах. Вважається, що гречана каша повинна стати обов'язковою стравою в раціоні кожного.

Користь також полягає в наступному: Завдяки лизину (амінокислота), який входить до складу крупи, гречка легко засвоюється і сприяє підвищенню природного імунітету людини. Залізо допомагає позбутися від недокрів'я і анемії (при вагітності). Великий вміст білка дозволяє людині зберегти м'язову масу і не набрати при цьому зайвої ваги.

Особливістю гречаної крупи є наявність холіну в складі продукту. Цей компонент благотворно впливає на роботу центральної нервової системи людини. Навряд чи яка-небудь інша каша може змагатися з основними властивостями гречки.

Не дарма існує думка, що сніданок – це найважливіший прийом їжі, який задає ритм на весь день, формує самопочуття людини. Гречка на сніданок може стати справжньою знахідкою, яка здивує різноманітністю смаків і наповнить енергією. Гречка з кефіром

Приготування такої каші ідеально підходить для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів і очистити свій організм. Гречка з кефіром на сніданок - оптимальний варіант вживання цієї страви, особливо якщо прийнято рішення сісти на розвантажувальну дієту.

Нижче буде розглянуто два варіанти приготування такого незвичайного сніданку. Гречка не піддається термічної обробки. Це дозволяє зберегти максимальну кількість корисних властивостей продукту, але підсумковий сніданок може не сподобатися, своєрідний смак не кожному підійде. Суть полягає в наступному: промивається стакан гречаної крупи, висушується, заливається кефіром (приблизно двома склянками кисломолочного продукту). Така суміш повинна наполягати всю ніч, а з ранку з'їдатися на голодний шлунок. Для поліпшення смаку допускається незначне додавання солі або цукру, але це знижує ефективність дієти. Другий варіант приготування гречки на сніданок з застосуванням кефіру припускає, що крупа повинна бути відварити заздалегідь. Це знижує кількість корисних речовин, але дозволяє зробити продукт більш звичним для вживання в їжу. Зварену крупу на воді (з мінімальним кількість солі або цукру) заливають склянкою кефіру. І сніданок готовий. Поєднання гречаної крупи і кефіру роблять благотворний вплив на шлунково-кишковий тракт. Вуглеводи і білок в каші, плюс білок з кефіру дозволяють наситити організм необхідною енергією, прискорюючи при цьому спалювання ненависних жирових запасів. Гречана каша з молоком

Менш дієтичне блюдо, від цього більш насичене смаком – це гречка з молоком на сніданок. Можливо, така їжа знайома комусь із спогадів про дитинство. У старшому віці каша з молоком не так часто зустрічається на столі, а даремно.

Етапи приготування: Стакан крупи необхідно ретельно промити і викласти в каструлю. Залити гречку склянкою води і довести все до кипіння. Необхідно додати потрібну кількість солі (за смаком). Далі вогонь під каструлею зменшити і варити кашу до готовності, регулярно помішуючи. Готову крупу розкласти по глибоких тарілках і залити молоком. Попередньо молоко можна трохи підігріти, щоб сніданок залишився теплим.

В такий страви нерідко додають цукор, але це питання смакових уподобань. Гречка з додаванням яблука

У процесі приготування сніданку важливо пам'ятати, що гречку можна варити або запарити в окропі. Спосіб приготування вибирається господинею самостійно, кому як зручніше.

Рецепти гречки на сніданок можуть легко порадувати різноманітністю смаків. Наприклад, каша з додаванням яблука і волоських горіхів.

Процес приготування сніданку: Необхідно відварити потрібну кількість гречаної крупи. Взяти одне яблуко (цього достатньо для порції або навіть двох). Видалити насіння і серцевину, порізати фрукт на кубики. Яблуко можна додавати в свіжому вигляді, але цікавіше обсмажити на вершковому маслі, після чого додати в кашу. Готову страву посипається зверху товченим волоським горіхом, який оптимально поєднується з продуктами.

Якщо яблуко не дає достатню кількість солодощі, то можна вдатися до додаткових інгредієнтів. Це питання також залишається на розсуд кожного. Гречка з бананом

Така гречка на сніданок доведеться по душі ласунам і дітям, які часто сприймають кашу негативно. Для приготування потрібно крупа, один банан, півсклянки вершків, цукор і сіль за смаком. Допускається додавання меду, якщо немає алергічної реакції на продукт.

Етапи приготування: Стакан гречаної крупи зварити в підсоленій воді майже до готовності. Порізати банан кубиками і додати в каструлю з кашею. Залити все вершками, додати цукор і варити до готовності крупи, ретельно перемішуючи. Готову кашу викласти порційно, прикрасити слайсами з банана і полити медом.

Смачний, ситний, а головне несподівано солодкий для гречки сніданок гарантує гарний настрій на весь день.

Думки про дієту на гречці

Багато хто сприймають гречану кашу виключно як гарнір до других страв, проте її вживання на сніданок давно вже займає важливе місце в кулінарних рецептах.

Повертаючись до дієтичним властивостям продукту, не можна не зазначити, що відгуки жінок (які найчастіше вдаються до різних дієт) позитивні. Важливо, що гречку з кефіром натщесерце не можна їсти постійно, найкраще розбити розвантажувальні дні на курси. Зазначається, що якість поліпшується травлення вже після кількох прийомів такої їжі. Кілограми поступово починають танути на терезах вже після першого розвантажувального циклу.

Відгуки про гречку на сніданок сходяться в тому, що регулярне її вживання позитивно впливає на роботу всього організму. Дієти з використанням цієї каші ефективно дозволяють привести себе в форму. Автор: Біляк Інна 13 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Гречка на сніданок: рецепти та відгуки


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.