Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Солодкі млинці на молоці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Опубликованно 17.08.2018 03:54

Солодкі млинці на молоці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування

Солодка випічка – це не тільки пиріжки та булочки. До неї можна віднести і солодкі млинці на молоці. Рецептів існує безліч. Залежно від способу приготування деякі млинці виходять ніжними, з дірочками, інші більш щільними і поживними. Обсмаживши з двох сторін до золотистого кольору залите в сковороду тісто, можна отримати чудову основу для створення різноманітних кулінарних шедеврів. Наприклад, багатьом подобається начиняти млинці згущеним молоком або варенням.

Якщо скоротити кількість цукру, то в якості наповнювача можна використовувати м'ясо, гриби, сир та ін. У будь-якому випадку можна знайти свій рецепт. Особливою популярністю користуються саме солодкі млинці, адже для більшості це більше десерт, ніж основна страва. З ними ж так приємно пити чай! Тонкі млинці на молоці

Класичний рецепт завжди містить певний список інгредієнтів. Не обійтися без борошна, яєць, молока, цукру і солі. Далі можливі варіанти. Так, багато додають прямо в тісто олію, тоді вона не буде прилипати до сковороди. Це значною мірою економить витрата мастильного продукту.

Рецепт солодких млинців на молоці містить наступні інгредієнти: 800 мл свіжого молока; 400 грам борошна; столова ложка рослинної олії – для тесту; п'ять яєць; ще масло для смаження млинців; чайна ложка солі – для посилення солодощі; стільки ж цукрового піску.

Секрет цього рецепта в великій кількості яєць. Вони роблять млинці ніжніше.

Приготування класичних млинців

Для початку в глибоку миску розбити всі яйця. Додають сіль і цукор. Ретельно збивають. У результаті маса повинна збільшитися в обсязі і змінити колір світліший.

Доливають молоко і ложку олії без запаху. Знову змішують, щоб не залишилося грудочок. Досипають борошно, але роблять це поступово, не допускаючи утворення грудочок. Якщо тісто виходить дуже густим, то додають ложечку води.

На сковороду наливаємо трохи олії, розжарюють гарненько. Солодкі тонкі млинці на молоці смажать з двох сторін, до зміни кольору. Млинці з дірочками: список інгредієнтів

Тонкі млинці з ажурними дірочками – це верх майстерності будь-якої господині. Але приготувати їх вийде, якщо дотримуватися рецепту. А результатом ви приємно здивуєте своїх домочадців, адже здається, що смажити мереживний млинець дуже складно.

Для приготування красивого ласощі потрібно взяти: три яйця; 800 мл молока; 600 грам борошна; столову ложку рослинного масла, краще без запаху; по чайній ложці солі і цукру; чайну ложку харчової соди.

Також потрібно взяти трохи олії для смаження млинців. При необхідності можна змінити кількість цукру. Приготування ажурного ласощі

Для початку молоко виймають з холодильника, воно повинно бути теплим. Змішують сіль, цукровий пісок, соду і яйця. Потім вливають молоко. Збивають довго, щоб утворилася піна. Найкраще робити це з допомогою міксера.

Додають рослинну олію. Частинами вводять борошно, помішуючи або ж збиваючи тісто. Залишають його відпочити хвилин на п'ятнадцять, знову змішують, але вже ложкою і акуратно. Випікають на розігрітій сковороді з двох сторін.

Подавати такі солодкі млинці на молоці з дірочками можна з солодким варенням або джемом. Однак за рахунок пористої структури начинка часто витікає. Тому їх можна їсти просто з солодким компотом.

Рецепт млинців на кислому молоці

Відомо, що кисле молоко допомагає отримати ніжні і ажурні млинці. Багато хто навіть спеціально чекають, коли воно скисне. Для даного рецепту солодких млинців на кислому молоці потрібно взяти: 250 грам борошна; 500 мл кислого молока; одне яйце; щіпку солі; столову ложку цукру; пару столових ложок рослинного масла.

Кількість цукрового піску в даному рецепті регулюється за смаком. Також варто відзначити, що ця технологія, справжня знахідка для економних домогосподарок! Адже в ній можна використовувати молоко, яке вже непридатне без термічної обробки.

Солодкі млинці на молоці: рецепт з фото

Як приготувати таке ласощі? Досить просто! Стандартні інгредієнти дають цікавий, а головне, смачний результат.

Яйце розбити в миску і збивають з допомогою міксера. У підсумку повинна з'явитися піна. Додають сіль і цукор. Вводять молоко і знову все ретельно збивають. Інгредієнти повинні з'єднатися, а сіль і цукор розтанути.

Вливають пару ложок олії. Можна використовувати будь-рослинна, але без виразного запаху. Досипають борошно, частинами. Це допоможе уникнути утворення грудочок. Також можна попередньо її просіяти.

На сковороду наливаємо трохи олії. Готують солодкі млинці на молоці до появи красивого кольору. Подають зі сметаною або варенням.

Рецепт млинців без яєць

Цей рецепт також ґрунтується на використанні кислого молока. Але в ньому не присутні яйця. Це актуально для тих, хто з якої-небудь причини не може або не хоче вживати даний продукт. Для цього рецепта беруть: 450 молока; 200 грам борошна; цукор за смаком, близько столової ложки; сіль – щіпка; три столові ложки рослинної олії.

Всі інгредієнти з'єднують, збивають все з допомогою міксера. Дають тісту постояти приблизно двадцять хвилин, після чого ще раз ретельно збивають. Обсмажують млинці на сковороді з рослинним маслом. Накладати тісто простіше всього невеликим ополоником.

Заварні млинці: цікаве рішення

У цьому рецепті тонких солодких млинців на молоці заварюють тісто з допомогою окропу. Потрібно взяти наступні інгредієнти: склянка борошна; два яйця; стакан молока; дві столові ложки рослинної олії; склянку окропу; трохи цукрового піску.

Для початку з'єднують яйця і сіль, ретельно збивають до повітряного стану. Вливають окріп, не перестаючи вспінювати, щоб маса не осіла. Доливають холодне молоко, знову збивають. Всипають борошно, але порційно, доливають рослинне масло. Усе ретельно перемішують за допомогою міксера. Випікають на сковороді з розігрітою олією.

Млинці з вершковим маслом

Ці млинці на молоці солодкі, ніжні й ароматні. А наявність вершкового масла дає їм приємну структуру, з додатковим присмаком молока. Для їх приготування потрібно взяти: дві склянки молока; склянка борошна; дві столові ложки цукру; щіпку солі; 20 грам вершкового масла; два яйця; столова ложка рослинної олії.

Як готувати солодкі млинці на молоці? Дуже швидко! Щоб прискорити процес, можна випікати ніжне блюдо відразу на двох сковорідках.

Для початку з'єднують яйця, сіль, цукровий пісок. З допомогою віночка ретельно розмішують інгредієнти. Додають один стакан молока, попередньо розігрітого, але не кип'ячене. Всипають половину склянки борошна, розмішують віночком. Додають залишок. Вливають ще стакан молока, збивають. Залишають тісто хвилин на п'ятнадцять. За цей час всі інгредієнти вступлять в реакцію.

Розігрівають сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Знову злегка збивають тісто і додають ложку рослинного масла, потім заважають. З допомогою ополоника кладуть млинцеву масу на сковороду і смажать. Перевертають і знову випікають. Кладуть готову випічку на тарілку. Шматочок масла насаджують на ніж і змащують ним перший млинець, не даючи йому охолонути. Зверху кладуть новий і продовжують в тому ж дусі.

Млинці за цим рецептом виходять ніжними, з тонким вершковим ароматом. Вони зовсім не сухі. Однак при смаженні варто бути акуратніше з рослинним маслом. Воно потрібне лише для того, щоб млинці не пригоріли. Якщо ж сковорода дозволяє, то можна обсмажувати їх на сухій поверхні, без додаткової порції масла.

Смачні млинці – це чудовий привід зібратися всією родиною за чашкою чаю. Солодкі варіанти щедро приправляють варенням, сметаною або згущеним молоком. Також особливою популярністю користуються так звані ажурні, мереживні млинці з дірочками. Приготувати їх може кожен. Для цього достатньо знати прості рецепти. Також варто відзначити, що деякі з них припускають наявність кислого молока, а інші навіть не включають яйця. Це особливо актуально для людей, які мають непереносимість одного з цих продуктів. Деякі рецепти користуються популярністю у тих, хто стежить за калорійністю денного раціону. Проте в цьому разі і кількість цукру різко зменшується. Автор: Регіна Федотова 31 Липня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Солодкі млинці на молоці: покроковий рецепт з описом і фото, особливості приготування


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.