Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Італійський торт: рецепт приготування з фото


Опубликованно 14.08.2018 10:03

Італійський торт: рецепт приготування з фото

Італійські торти по праву вважаються королями десертів. Вони не тільки божественно смачні, але і дуже красиві. Італійська кухня, в принципі, славиться ніжністю і витонченістю своїх страв. Але торти цієї країни заслуговують особливої уваги. Їх ніжність, елегантність і розкіш неможливо описати словами. Та й навіщо? Адже краще один раз спробувати, ніж багато разів почути, чи не так? Відчуйте себе в ролі справжнього італійського pasticciere (кондитера), приготувавши чудове ласощі самостійно. Якщо ви думаєте, що це дуже складно і ви не впораєтеся, то сильно помиляєтеся. Створити дивовижні шедеври кондитерського мистецтва під силу кожному, хто знайомий з міксером, духовкою і основними інгредієнтами для випічки. Рецепти італійських тортів (з фото) допоможуть вам створити вишукане частування, гідне мішленівського ресторану! Горіхова ніжність

В Італії такий торт вважається класичним ласощами, яке повинен вміти готувати будь-людина, наближена до світу кухні. Найтонші білково-горіхові коржі, просочені ніжною вершковим кремом і посипати шоколадною стружкою, в буквальному сенсі тануть у роті. Дуже легкий торт подарує справжню насолоду всім ласунам. При правильному оформленні десерт зможе прикрасити будь-яке свято і порадувати всіх гостей. Щоб створити воістину приголомшливе ласощі, скористайтесь докладним рецептом італійського горіхового торта.

Інгредієнти для коржів Шість курячих яєць. Півтора склянки ядер волоського горіха. Щіпка солі. Два грами лимонної кислоти. Один стакан цукрового піску (з гіркою). Півтори чайних ложки борошна пшеничного. Компоненти для начинки Два з половиною склянки жирних вершків (натуральних). Півтори плитки якісного чорного шоколаду. Півтори столові ложки цукрової пудри. Жменю шоколадних дропсов.

Додатково знадобиться: пергаментний папір; вершкове масло для змащування. Створення вишуканого італійського десерту

Ядра волоського горіха обсмажте на сухій сковороді, після чого перетворіть в крихту або навіть борошно. У цьому вам допоможе блендер або ступка. Відокремте білки від жовтків. Другі відкладіть в сторону, вони для приготування торта не знадобляться. Білки помістіть в чисту суху посуд. Додайте лимонну кислоту і сіль. Збийте масу міксером до побіління, після чого починайте вводити цукровий пісок. Робіть це поступово, додаючи інгредієнт невеликими порціями. Збийте білки з цукром до утворення стійкої піни.

До отриманої маси додайте горіхову крихту. Візьміть лопатку і, рухаючись нею знизу вгору, акуратно перемішайте білкову суміш. Горіхи повинні рівномірно розподілитися по всій масі.

Візьміть пергамент і дно від вашої рознімної форми. Помістіть металевий круг на папір і обведіть олівцем. Виріжте коло. Повторіть процедуру ще дев'ять разів. Рівно стільки кіл вам знадобиться. Кожен шматочок пергаменту змастіть вершковим маслом.

З допомогою ложки, лопатки або силіконової пензлика нанесіть білкову масу на коло, розподіливши її по всій поверхні. Товщина коржа повинна становити близько 2-3 міліметрів. Нанесіть білкове тісто на всі пергаментні кола.

Надішліть заготовки в гарячу духовку (190 градусів). Випікайте протягом 5-7 хвилин. Поверхня коржів повинна покритися легкої скоринкою кольору золотого піску. Всередині вони залишаються ніжними і м'якими. Так як коржів виходить досить багато, випікати їх доведеться за кілька заходів. Готову основу для торта трохи остудіть, після чого видаліть пергамент.

Підійшла черга начинки. Шоколад розламайте на шматочки, а потім розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Вершки з'єднайте з цукровою пудрою. Збийте інгредієнти міксером до появи м'яких піків.

Тепер можна приступати до складання італійського торта. Перший корж викладіть на плоске блюдо. Змастіть його рідким шоколадом, який повинен відразу схопитися. Зверху розподіліть шар збитих вершків. Посипте крем дропсами. Повторюйте процедуру в зазначеному порядку до тих пір, поки не дійдете до останнього коржа. Його необхідно змастити лише кремом зі збитих вершків. Так само поступите і з боками тортика – покрийте їх начинкою з молочного продукту. Надішліть готовий десерт в холодильник на 30-60 хвилин. Прикрасьте італійський горіховий торт на свій розсуд. Лимонний рай

Ще один італійський десерт, який здатний порадувати всіх ласунів своїм ніжним смаком з яскравими цитрусовими нотками. Розсипчасте пісочне тісто просто розквітає під насиченим лимонним кремом, а меренга, що прикрашає десерт, робить його повітряним і легким, як хмаринка. Приготування ласощів складається з трьох етапів, які зовсім не такі складні, як може здатися на перший погляд. Спробуйте зробити італійський торт з меренгою і переконаєтеся в цьому самі.

Складові піщаної основи: один жовток; одне ціле куряче яйце (жовток + білок); упаковка масла вершкового (200 грам); півсклянки цукру; трохи масла рослинного; два з половиною склянки борошна.

Інгредієнти для лимонного крему: стакан цукрового піску; упаковка вершкового масла (200 грам); три курячих яйця + один жовток; одна чайна ложка швидкорозчинного желатину; одна столова ложка води; два великих лимона.

Компоненти для ніжної меренги: два білка; стакан цукру; чарка води; щіпка солі. Приготування цитрусового ласощі

Для початку необхідно зробити пісочну основу для майбутнього торта. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з цукром, використовуючи для цього глибоку посуд. Збийте масу міксером до однорідного стану. Додайте жовток і одне куряче яйце. Білок відкладіть, він знадобиться для меренги. Перемішайте всі інгредієнти ложкою.

Введіть борошно, попередньо просіяти через сито. Замісіть пісочне тісто. Оберніть заготівлю харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини. Відпочиле тісто розкачайте, перетворивши його в пласт товщиною близько 7-8 міліметрів. Викладіть заготовку у форму для випікання, попередньо змастивши її олією. Надішліть основу для торта в гарячу духовку (200 градусів) на 20 хвилин. Через третину години дістаньте корж з печі, незважаючи на те, що він не готовий. Основа повинна лише трохи схопитися.

Поки корж випікається, зробіть лимонний крем. Желатин залийте водою і залиште для набухання. Обидва лимона промийте і обсушіть. Натріть цедру цитрусових на середній тертці. З решти м'якоті вичавити весь сік.

Три яйця і один жовток ретельно збийте виделкою, перетворивши їх в однорідну масу. Білок також залиште для створення меренги. Вершкове масло нарубайте шматочками будь-якої форми і розміру. Помістіть інгредієнт в глибоку ємність, придатну для нагріву. Додайте до масла лимонний сік, цедру і весь цукровий пісок. Надішліть ємність на плиту і, часто помішуючи, доведіть до кипіння її вміст.

У вируючу суміш тонкою цівкою при постійному інтенсивному помішуванні введіть збиті яйця. Знову доведіть масу до кипіння, після чого проваріть протягом 2 хвилин. Все це час лимонний крем необхідно постійно помішувати. Зніміть олійно-цитрусову суміш з вогню і введіть в неї набряклий желатин. Ретельно перемішайте. Готовий крем по консистенції нагадує досить густу манну кашу. Полийте пісочний корж лимонною начинкою, рівномірно розподіливши її по всій поверхні. Знову відправте форму в духовку на 40 хвилин (температура 180 градусів).

Тепер черга створення меренги. Для початку приготуйте цукровий сироп. Воду з'єднайте з цукром і відправте на слабкий вогонь. Помішуючи, доведіть сироп до кипіння, після чого варіть протягом 15 хвилин. Все це час масу чіпати не слід, щоб вона не взялася грудочками.

Залишилися від тіста і крему білки помістіть в зручну ємність. Додайте щіпку солі. Озброївшись міксером, перетворіть інгредієнти в пишну білу масу. Продовжуючи збивати, акуратно влийте гарячий сироп. Не припиняйте роботи приладу до тих пір, поки маса не охолоне до кімнатної температури. В іншому випадку меренга не вийде, оскільки білок опаде.

За допомогою лопатки або кулінарного шприца викладіть меренгу зверху лимонного крему (він зараз нагадує незастывшее суфле). Надішліть торт у гарячу духовку (220 градусів) на 3 хвилини. Цього часу цілком достатньо, щоб меренга зарум'янилася.

Готовий десерт остудіть до кімнатної температури, а потім відправте в холодильник хоча б на 40 хвилин. За цей час торт прийме свою форму, т. к. лимонний крем затвердіє.

Ось і вся наука італійського кондитерського мистецтва. Вміючи приготувати два класичних для цієї країни торта, ви зможете здивувати всіх близьких і друзів. Дарувати задоволення просто, особливо з допомогою смачних італійських десертів. Приємного апетиту! Автор: Наталія Максимова 1 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Італійський торт: рецепт приготування з фото


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.